برگزاری کنفرانس استراتژی سازمان نفت کویت 2040 و تحول انرژی 2050
در کنفرانسی که با موضوع استراتژی سازمان نفت کویت برای سالهای آینده برگزار شد، وزیر نفت این کشور از عزم این سازمان برای هزینه 410 میلیارد دلاری برای اجرای راهبرد آن خبر داد. رسیدن به ظرفیت تولید بالغ بر 3.65 میلیون بشکه در روز در سال 2035، تکمیل عملیات اجرایی سومین فاز پالایشگاه «الزور» با حداکثر ظرفیت تولید 615 هزار بشکه و سرمایه گذاری کویت در پروژههای سرمایه ای برای تحول انرژی تا سال 2050 به مبلغ تقریبی بالغ بر 110 میلیارد دلار از دیگر موضوعات مطرح در سخنان مقامات کویتی بود.
روز دوشنبه 17 مهرماه 1402 کنفرانسی با موضوع استراتژی راهبرد سازمان نفت کویت و شرکت های وابسته 2040 و تحول انرژی 2050 تحت عنوان (انرژی پایدار) با حضور سعد البراک وزیر نفت و دیگر مقامات ذیربط در کویت برگزار گردید.
در این کنفرانس ، سعد البراک معاون نخست وزیر و وزیر نفت و وزیر در امور اقتصادی و سرمایه گذاری کویت، در سخنانی به چالش های پیش روی کویت به منظور تنوع بخشیدن به منابع درآمد و پایداری اقتصاد ملی از طریق رشد و توسعه صنعت نفت کشور علی رغم پیامدهای ناشی از تغییرات آب و هوایی اشاره کرد و گفت سازمان نفت کویت همچنان به سرمایه گذاری و توسعه بخش نفت و تداوم ایفای نقش بین المللی نسبت به مشتریان خود در سراسر جهان متعهد است.
سعد البراک از عزم سازمان نفت کویت برای هزینه نزدیک به 410 میلیارد دلار برای اجرای استراتژی راهبردی سازمان خبر داد و تصریح کرد: در راستای برنامه کاری دولت برای سال 2027 -2023 و برنامه توسعه، امروز اجرای دستورالعمل های راهبردی سازمان نفت تا سال 2024 همچنین نقشه راه جهت دستیابی به کربن صفر تا سال 2050 را آغاز میکنند.
البراک بر اهمیت بخش نفت کویت تاکید کرد و گفت : بیش از 90 درصد درآمدهای کشور از طریق این بخش تامین میشود و از این رو و به منظور تضمین تداوم جریان مالی دولت، باید بر مشکلات غلبه کرد تا سازمان نفت بتواند پروژههای مندرج در برنامه کاری دولت را طبق جدول زمان بندی شده اجرا کند. کما اینکه در دوره جدید قانونگذاری مجلس تلاش خواهند کرد تا با همکاری دولت و مجلس بر مشکلات بخش نفت فائق آمده و طبق دستورالعمل های راهبردی و در راستای چشم انداز جدید کویت 2040ـ2024 ، قوانین لازم تصویب شود.
شیخ نواف سعود الصباح مدیرعامل سازمان نفت کویت نیز به نوبه خود اعلام کرد: اجرای پروژههای سرمایه ای سازمان نفت کویت طبق برنامه پنج ساله، جریان درآمدهای اضافی تخمین زده شده سالانه بالغ بر 11 میلیارد دلار به خزانه دولت را تضمین و به حفظ سهم بازار سازمان کمک خواهد کرد.
وی اضافه کرد : موفقیت سازمان و شرکت های وابسته نیازمند ارائه یک ساختار اقتصادی باز است که به سازمان اجازه خواهد داد تا به چشم انداز خود به عنوان یک سازمان تجاری پیشرو در زمینه صنعت و گاز دست یابد. در سازمان نفت مشتاق هستند تا دستورالعملهای راهبردی خود را به پروژههای سرمایه ای درآمدزا، ارزش افزوده و پایدار تبدیل کنند.
وی خاطرنشان کرد: در هر سناریوی برای تحول انرژی، نفت همچنان به عنوان جزء حیاتی معادله باقی خواهد ماند بنابراین تداوم نفت با کمترین هزینه مالی و میزان کربن همراه خواهد بود و این چیزی است که نفت کویت را متمایز می سازد زیرا نفت کویت در جهان، از جمله انواع نفت تولیدی با پایین ترین هزینه تولید و انتشار دی اکسید کربن محسوب میشود.
شیخ نواف الصباح افزود : شرکت نفت کویت امروز به اجرای دستورالعمل های راهبردی خود تا سال 2040 مفتخر است که آن را مطابق با انتظارات آینده در بازارهای جهانی از جمله گرایش جهانی به سمت تحول انرژی و کاهش انتشار کربن در آینده همزمان با افزایش تقاضای 50 درصدی انرژی تا سال 2050 ترسیم کرده است. وی در خصوص توسعه اقتصاد کویت توضیح داد: سازمان نفت کویت در گرایش راهبردی خود نقش عمده ای را اعم از ایجاد صنایع تبدیلی آتی که تولید ناخالص داخلی را افزایش خواهد داد، به بخش خصوصی اختصاص داده است.
احمد جابر العیدان مدیرعامل شرکت نفت کویت نیز گفت : این شرکت به دنبال رسیدن به ظرفیت تولید بالغ بر 3.65 میلیون بشکه در روز در سال 2035 و تداوم افزایش آن تا سال 2040 همچنین افزایش تولید گاز و رساندن آن به 1.5 میلیارد فوت مکعب در روز در سال 2040 برای تبدیل شرکت به نمونه متمایز در زمینه عملیات راه اندازی در سطح جهانی میباشد.
ولید البدر مدیرعامل شرکت صنایع یکپارچه نفت کویت (کیبک) نیز اعلام کرد : ظرف چند روز آینده شاهد تکمیل عملیات اجرایی سومین فاز پالایشگاه «الزور» با حداکثر ظرفیت تولید 615 هزار بشکه خواهند بود امری که به تحقق یکی از رویکردهای استراتژیک 2040 سازمان نفت کویت با هدف افزایش ظرفیت پالایش کویت به 1.6 میلیون بشکه در روز کمک خواهد کرد.
وضحه الخطیب مدیرعامل شرکت ملی نفت کویت هم در سخنانی اظهار داشت: این شرکت طی سال های گذشته پروژههای متعددی را با هدف توسعه عملکرد عملیاتی و زیست محیطی خود و ارتقای کیفیت محصولات به اتمام رسانده تا بدین ترتیب محصولات با کیفیت و دوستدار محیط زیست تولید کند. این شرکت همچنین در ماه سپتامبر 2021 ، پروژه سوخت زیست محیطی را که یکی از بزرگ ترین پروژهها در تاریخ بخش نفت کویت محسوب میشود، راه اندازی کرد و امروز ظرفیت پالایشی آن به 800 هزار بشکه در روز رسیده است. کما اینکه بهره برداری از خط پنجم گاز مایع در پالایشگاه بندر «الاحمدی» در ماه مارس 2022 ، ظرفیت تولید گاز این شرکت را به بیش از 3 میلیارد فوت مکعب در روز و میعانات و گاز مایع را به 322 هزار بشکه رساند و همه آنها با استانداردهای جهانی محیط زیست همسو میباشد.
شفیع العجمی مدیرعامل شرکت پترولیوم کویت، از بهره برداری از تمامی واحدهای تولیدی پالایشگاه «الدقم» خبر داد و گفت میزان تکمیل ساخت این پالایشگاه از مرز 99 درصد و عملیات آزمایشی در آن از 81 درصد فراتر رفته است و از ماه ژانویه گذشته تا کنون بیش از 10 میلیون بشکه نفت خام کویت و عمان در آن دریافت شده است. وی گفت: پیش بینی میشود این پالایشگاه در پایان سال 2023 به بهره برداری کامل تجاری برسد.
نادیا الحاجی مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمیکویت، اعلام کرد: این شرکت ظرف ده سال گذشته موفق به حمایت از اقتصاد کویت و دستیابی به بازده مالی بیش از 5.5 میلیارد دلار برای خزانه دولت شده است. وی افزود: این شرکت در حال حاضر یکی از شرکت های پیشرو در جهان محسوب میشود و در چارچوب تلاش کویت برای تنوع بخشیدن به اقتصاد خود، 60 درصد از ارزش صادرات غیرنفتی کویت را در بر دارد.
بدر العطار مدیرعامل برنامه ریزی شرکت نفت کویت، با اشاره به سرمایه گذاری کویت در پروژههای سرمایه ای برای تحول انرژی تا سال 2050 به مبلغ تقریبی بالغ بر 110 میلیارد دلار گفت : این امر از طریق شراکت و همکاری متعدد با سازمانهای دولتی، بخش بانکی، موسسات علمی تخصصی کویت و بین المللی در زمینه فناورهای کاهش انتشار آلایندههای زیست محیطی انجام خواهد شد.
همچنین شیخ نواف سعود الصباح مدیرعامل سازمان نفت کویت طی نشست خبری پس از اعلام راه اندازی استراتژی راهبرد سازمان نفت کویت و شرکت های وابسته 2040، حجم ذخایر نفت کویت را حدود 100 میلیارد بشکه برآورد کرد و گفت: کویت و عراق در حال مذاکره درباره سازوکار مناسب برای تولید در میادین «الرتقه» و «العبدلی» میباشند. وی افزود: تحقق اهداف مورد نظر کویت اعم از افزایش حجم تولید و رساندن آن به روزانه 4 میلیون بشکه، مستلزم روش های جدید استخراج نفت با همکاری متخصصان بین المللی است لذا کویت در حال حاضر برای دستیابی به روش های متمایز جهت پیشبرد تولید خود طبق برنامه ریزیهای انجام شده، با شرکت های بین المللی همکاری میکند. شیخ نواف سعود الصباح با اشاره به تولید نزدیک به 85 سال کویت از طریق «آن شور» گفت: برای نخستین بار از طریق «آف شور» در آب های سرزمینی، چاه جدید «النوخذه1» احداث شد و منابع بسیار زیادی برای رسیدن به هدف مورد نظر در حجم تولید دارند و همه اینها هزینهها و ویژگیهای خاص خود را دارند که باید محقق شوند.
احمد العیدان مدیرعامل شرکت نفت کویت نیز، مکانیسم های تولید کویت برای رسیدن به سطح تولید 4 میلیون بشکه در روز را تشریح کرد و گفت ظرفیت تولید کشور هم اکنون به روزانه حدود 2.9 میلیون بشکه رسیده است و در تلاشند تا با توسعه عملیات استکشاف و استخراج، تولید نفت روزانه کشور را به 4 میلیون بشکه نفت برسانند که میان تولید 3.65 میلیون بشکه توسط شرکت نفت کویت و 350 هزار بشکه توسط نفت شرکت کویت «الخلیج» توزیع خواهد شد. وی افزود که در حال حاضر این دو شرکت میادین جدیدی دارند که در حال کار بر روی آنها هستند که به آنها کمک خواهد کرد تا سطح تولید روزانه نفت کشور را به 3.65 میلیون برسانند.