معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۳/۲۷- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۵۸

نشست مجمع ائتلاف بین المللی مبارزه با فساد بانک جهانی2023 در ساحل عاج

پنجمین نشست مجمع ائتلاف بین المللی مبارزه با فساد با همکاری ساحل عاج در روزهای 14 الی 16 ژوئن 2023 در هتل ایواق ابیجان با موضوع " اقدام جمعی در زمان بحران‌ها" برگزار شد.

نشست مجمع ائتلاف بین المللی مبارزه با فساد[1] با همکاری ساحل عاج در روزهای 14 الی 16 ژوئن 2023 در هتل ایواق ابیجان با موضوع " اقدام جمعی در زمان بحران‌ها" برگزار شد. در این نشست بیش از300 کارشناس مبارزه با فساد، سیاست گذاران و نمایندگان جامعه مدنی از بیش از هفتاد کشور جهان گرد هم آمدند تا در مورد چالش ها و فرصت هایی که برای پیشبرد مبارزه با فساد در سراسر جهان در دسترس می‌باشد گفتگو نمایند.[2]

همزمان طی مراسمی از آکادمی‌بین المللی مبارزه با فساد و انتخاب ساحل عاج به عنوان رئیس دوره ای آن رونمایی شد. به نظر می رسد، مقامات ساحل با هدف تقویت قدرت ملی و اقتصادی خود با اتخاذ سیاست همکاری همه جانبه با نهادهای بین المللی در حوزه‌های پولی و مالی نظیر بانک جهانی و صندوق بین المللی پول اقدام به جذب منابع مالی در قالب وام های توسعه ای در راستای منافع ملی خود می نمایند.

در این نشست آقای تیه موکو میله کونه معاون رئیس جمهور ساحل عاج، آقای پاتریک آشی، نخست وزیر و  آقای "اپیفان زورو" وزیر ترویج حکمرانی مطلوب و مبارزه با فساد ساحل عاج ، کوریا، معاون نخست وزیر و وزیر اقتصاد کیپ ورد، شائولین یانگ، مدیر عامل و مدیر ارشد گروه بانک جهانی  و سفرا و دیپلمات های مقیم ساحل عاج حضور داشتند. دستور کار نشست سه روزه گفت و گو پیرامون مبرم ترین چالش های فساد در جهان، با تمرکز بر پیوند فساد و توسعه  برگزار شد.

به گفته مسئولان بانک جهانی در سال های اخیر جهان با بحران‌های متعددی از جمله کوید -19 ، تاثیرات تغییرت اقلیمی و منازعات داخلی در کشورهای مختلف و مناطق بحرانی راتجربه کرده است. شرایط مزبور  منجر به اقدامات دولت ها و واکنش های متنوعی از جامعه جهانی  در راستای سرمایه گذاری بلند مدت برای حل و فصل بحران‌های مزبور شد. این امر مستلزم آن است که منابعی که برای رفع بحران‌های فوق الذکر تخصیص داده شده است به شکل هدفمندی هزینه گردد تا به امور دیگرمنحرف نشود گسترش ان انحراف منجر به فساد در سیستم نظام بین الملل خواهد شد. به گفته مسئولان بانک جهانی فساد تلاش ها برای مبارزه با عواقب واقعای بحران‌ها بر  زندگی مردم طبقه ضعی و آسیب پذیر بی اثر می سازد.

فساد تأثیر نامتناسبی بر اقشار فقیر و آسیب پذیر دارد و هزینه‌ها را افزایش می دهد و دسترسی به خدمات از جمله بهداشت، آموزش و عدالت را کاهش می دهد. پرداخت‌های غیررسمی‌برای خدمات می‌تواند تأثیر مخربی به ویژه بر افراد فقیر داشته باشد و درصد بیشتری از درآمد آنها صرف پرداخت رشوه شود. علاوه بر این، فساد مانع از سرمایه گذاری در بخش خصوصی می‌شود و اثرات سوء متعاقب آن بر رشد اقتصادی و مشاغل ایجاد می‌شود. علاوه بر این، فساد اعتماد به دولت را از بین می‌برد و قرارداد اجتماعی را تضعیف می‌کند و می‌تواند نابرابری‌ها و نارضایتی‌ها را دامن بزند که در برخی زمینه‌ها منجر به شکنندگی، افراط‌گرایی خشونت‌آمیز و درگیری شود.

به گفته کارشناسان مالی بانک جهانی با پیشرفت فناوری و دیجیتالی شدن اقتصاد برخی خطرات فساد تکامل می یابد. مانند آسان تر نمودن نقل و انتقال وجوه غیرقانونی در سراسر مرزها و پنهان نمودن هویت شخص خاص این شرایط به افراد اجازه می دهد تا بدون مجازات به اقدامات خود ادامه دهند. با توجه به این شرایط بدیهی است که نیاز به همکاری بیشتر در مبارزه با فساد و ایجاد ائتلاف هایی که از لزوم شفافیت مالی و پاسخگو نمودن مسئولان در قبال جامعه و ایجاد نهادهای توانمندی که مسئول اجرای برنامه‌های ضد فساد هستند، روز به روز احساس می‌گردد.

در این مراسم  آقای پاتریک آشی نخست وزیر، آقای "اپیفان زورو" وزیر ترویج حکمرانی مطلوب و مبارزه با فساد ساحل‌عاج نیز در این مراسم سخنرانی نمودند. آقای کونه که به نمایندگی از سوی رئیس جمهور در نشست حضور داشت،  بر تعهد ساحل عاج به ادامه اقدامات خود برای مبارزه موثر  با فساد در ابیجان تاکید نمود. به گفته آقای کونه بحث بر سر حکمرانی مطلوب در مبارزه با فساد یک اقدام ضروری در جهان ما است که با بحران‌های متعددی مواجه هستیم.

آقای اپیفان بالو،  وزیر ترویج حکمرانی مطلوب و مبارزه با فساد ساحل عاج در مذاکره با بازیگران مختلف در خصوص بر لزوم مبارزه با فساد از این ابتکار و به ویژه تعهد شرکت کنندگان در این اجلاس تاکید کرد. وی همچنین تاکید نمود  با بیانیه پایانی ابیجان که توصیه‌ها و تعهدات مشترک کشورهای خواهان مبارزه با فساد را منعکس می نماید، نشست مزبور  نقطه عطفی برای تحلیل مشترک تحولات ملی و جهانی فساد خواهد بود و  ضرورت تبادل اطلاعات برای موفقیت در این خصوص را  حیاتی تر می نماید.

شائولین یانگ، مدیر عامل و مدیر ارشد گروه  بانک جهانی نیز سخنرانی نمود. وی مجمع بین المللی ائتلاف مبارزه با فساد را فرصتی دانست که برای کمک به تقویت همکاری در جامعه جهانی مبارزه بافساد و ایجاد پیوندهای جدید میان بازیگران جهانی و منطقه ای است و بر کشورهای مرکز و غرب آفریقا تمرکز دارد. مجمع بین المللی ائتلاف مبارزه با فساد ابتکار بانک جهانی است که هدف آن ایجاد چارچوبی برای تبادل تجارت کشورهای جهان در مورد موضوعات راهبردی مبارزه با فساد است.

آقای اولاوو کوریا، معاون نخست وزیر و وزیر دارایی کیپ ورد نیز به نوبه خود از کشورهای آفریقایی درخواست نمود دولت های آفریقایی نیروهای خود را برای ریشه کن نمودن فساد از این قاره متحد نمایند. به گفته وی فساد یک بیماری قانقاریا است که تروریسم را در مناطق ما تشدید می‌کند. وی ابراز امیدواری نمود در پایان این نشست مهم  پیشنهادات قابل اجرایی برای مهار این بحران فساد اتخاذ گردد.

 مراسم معرفی آکادمی‌بین‌المللی مبارزه با فساد در وزارت امور خارجه ساحل‌عاج

همزمان با برگزاری نشست مجمع ائتلاف بین المللی مبارزه با فساد[3]  2023  که با همکاری ساحل عاج در هتل ایواق ابیجان، همان روز  از آکادمی المللی مبارزه با فساد در وزارت امور خارجه این کشور نیز رونمایی شد.

در مراسمی‌که روز سه‌شنبه، 23 خرداد با حضور وزیر مشاور وزیر امور خارجه، وزیر ترویج حکمرانی خوب و مبارزه با فساد، دبیر اجرایی آکادمی‌بین المللی مبارزه با فساد و همچنین سفرا و نمایندگان هیئت‌های دیپلماتیک به‌منظور معرفی این آکادمی‌به دستگاه دیپلماسی و نمایندگی‌های سیاسی مقیم ساحل‌عاج، در وزارت امور خارجه این کشور برگزار شد، "توماس استلزر" دبیر اجرایی آکادمی‌بین المللی مبارزه با فساد در سخنانی به معرفی آکادمی و فعالیت‌های آن پرداخت و اظهار داشت: «آکادمی‌کمک‌های فنی و ظرفیت‌سازی را از طریق آموزش و تحقیق ارائه می‌کند. اجرای کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه فساد را تسهیل و به ایجاد دستگاه‌های مقاوم در برابر فساد کمک می‌کند. وی افزود: «مبارزه با فساد طولانی‌مدت است و برای این کار باید تلاش‌ها را باهم ترکیب کرد و اقدامات جمعی و هماهنگ را هم در سطح ملی و هم در سطح بین‌المللی انجام داد. ایشان همچنین از تلاش‌های ساحل‌عاج در راستای مبارزه با فساد قدردانی نمود. و دیپلمات‌ها را تشویق کرد تا به آکادمی‌برای یافتن راه‌حل‌هایی برای ریشه‌کنی فساد در کشورها همکاری کنند.»

  در ادامه، آقای "اپیفان زورو" وزیر ترویج حکمرانی مطلوب و مبارزه با فساد ساحل‌عاج، در سخنانی از آکادمی‌به‌عنوان اهرمی قدرتمند برای ترویج حکمرانی خوب و مبارزه با فساد و یک شریک قابل‌اعتماد و ضروری در مبارزه با فساد نام برد و از کشورهای غیر عضو خواست تا اقدامات مناسبی را برای رسمی‌کردن عضویت خود در این سازمان بین‌المللی انجام دهند. وی در ادامه به تلاش‌های کشورش در مبارزه با فساد اشاره نمود و اظهار داشت: «انتخاب ساحل‌عاج به‌عنوان رئیس دوره‌ای این آکادمی، گواه محسوس نتایج تلاش‌های انجام شده در سطح دولتی در ده سال گذشته در مبارزه با فساد در همه اشکال آن می‌باشد.»

گفتنی است آکادمی‌بین‌المللی مبارزه با فساد متشکل از 76 کشور عضو سازمان ملل و 4 سازمان بین‌المللی است که در سال 2010 در وین اتریش تاسیس شد و  مقر آن نیز در لوکزامبورگ واقع است و تنها سازمان بین‌المللی محسوب می‌شود که وظیفه آن صرفاً مبارزه جهانی با فساد است و ساحل‌عاج از نوامبر 2022 به مدت یک سال ریاست دوره‌ای آن را بر عهده دارد.

 

 

 

[1] the International Anti-Corruption Alliance (ICHA) Forum

[2] https://www.voicegambia.com/2023/06/15/world-bank-group-international-anti-corruption-alliance-forum-2023-opens-in-abidjan/

[3] the International Anti-Corruption Alliance (ICHA) Forum

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما