معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۳/۱۵- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۸۵

اخبار اقتصادی نامیبیا

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی نامیبیا در هفته دوم خردادماه 1402 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

کمیسیون اقتصادی آفریقا: داده‌های تجارت فرامرزی غیررسمی‌بسیار مهم است

کمیسیون اتحادیه آفریقا، با حمایت کمیسیون اقتصادی آفریقا و بانک صادرات و واردات آفریقا، یک کارگروه برای توسعه یک روش هماهنگ برای جمع‌آوری داده‌های تجارت فرامرزی غیررسمی ایجاد کرده است. آقای استفان کارینگی، مدیر ادغام و تجارت منطقه ای در کمیسیون اقتصادی آفریقا، با افتتاح یک نشست ترکیبی دو روزه برای بررسی و اعتبارسنجی روش قاره ای برای جمع آوری داده‌های فرامرزی غیررسمی در آفریقا، گفت که تجارت فرامرزی غیررسمی یکی از ویژگی‌های کلیدی چشم انداز تجاری آفریقا است. تحقیقات کمیسیون اقتصادی آفریقا تخمین می‌زند که تجارت فرامرزی غیررسمی‌بین 7 تا 16 درصد کل جریان‌های تجاری رسمی داخل آفریقا و بین 30 تا 72 درصد تجارت رسمی‌بین کشورهای همسایه است.

منبع: روزنامه ذه نامیبیان ص 11

 

ذخایر خارجی برای پوشش واردات کافی است.

بانک مرکزی نامیبیا اعلام کرد: ذخایر ارزی ثبت شده در آوریل ماه سال 2023  برای پوشش واردات به مدت 5.4 ماه در مقایسه با 4.9 ماه ثبت شده در ماه مارس سال 2023 کافی است. ذخایر بین‌المللی در ماه آوریل سال 2023 به 51.8 میلیارد دلار نامیبیا افزایش یافت و در پایان ماه مارس سال 2023 به 48.3 میلیارد دلار نامیبیا رسید. بانک مرکزی نامیبیا خاطرنشان کرد که این افزایش به دلیل درآمدهای بالاتر اتحادیه گمرکات کشورهای جنوب آفریقا (ساکو)، درآمدهای حاصل از فروش الماس و سرمایه گذاری مستقیم خارجی در بخش تولید از فروش کارخانه‌های آبجوسازی نامیبیا محدود به‌هاینکن و همچنین سودهای تجدید ارزیابی بوده است. بر اساس گزارش آژانس آمار نامیبیا، صورتحساب واردات نامیبیا در ماه آوریل سالجاری میلادی به 8.9 میلیارد دلار نامیبیا رسید که در مقایسه با 12.5 میلیارد دلار نامیبیا در ماه مارس سال جاری میلادی کاهش یافته است. از اوایل سال تا امروز، صورتحساب واردات نامیبیا به طور متوسط 10.2 میلیارد دلار نامیبیا بود.  از سوی دیگر، درآمد صادراتی نامیبیا در مقایسه با 10.2 میلیارد دلار در ماه مارس سال 2023 به 7.6 میلیارد  دلار نامیبیا رسید. ارزش صادرات در ماه آوریل سال 2022  به 6.7 میلیارد دلار نامیبیا رسید. سالانه تا به امروز، درآمد صادراتی نامیبیا به طور متوسط 8.4 میلیارد دلار نامیبیا بوده است.

منبع: روزنامه نامیبیان سان ص 1 مجله اقتصادی ریپابلیکن

 

کسب و کارهای ساکو از هزینه‌های تجاری کمتر بهره مند شوند.

تاجران معتبر در کشورهای بوتسوانا، اسواتینی، لسوتو، نامیبیا و آفریقای جنوبی از هزینه‌های تجاری پایین‌تر و زمان‌های بازگشت سریع‌تر برای واردات و صادرات بهره‌مند می‌شوند، زیرا این توافقنامه به رسمیت شناختن متقابل توسط پنج کشور عضو اتحادیه گمرکی کشورهای جنوب آفریقا (ساکو) امضا شد. روسای ادارات درآمد در بوتسوانا، اسواتینی، لسوتو، نامیبیا و آفریقای جنوبی موافقت کردند واردکنندگان و صادرکنندگان یکدیگر را که وضعیت یک اپراتور اقتصادی مجاز (AEO) را دریافت کرده اند، به رسمیت بشناسند. تاجرانی که به عنوان اپراتور اقتصادی مجاز در سراسر منطقه ساکو هستند از کنترل های سریع و کاهش هزینه‌های اداری برای ترخیص کالا از گمرک بهره مند خواهند شد. برنامه اپراتور مجاز اقتصادی (AEO) یک مشارکت تجاری و گمرکی است. این به نفع هر دو طرف است زیرا فرصتی را برای مقامات گمرکی فراهم می‌کند تا مسئولیت های مربوط به انطباق و امنیت خود را با بخش خصوصی به اشتراک بگذارند و در عین حال چندین مزیت تسهیل تجارت را به آنها پاداش می دهد.

منبع: روزنامه نیو ارا/ مجله اقتصادی ص 16

 

امضای موافقتنامه انرژی هیدروژن سبز توسط هیئت دولت

هیئت دولت طی هفته جاری موافقتنامه امکان سنجی و اجرای هیدروژن سبز  را با شرکت هایفن نامیبیا به امضا رسانید. این پروژه - با کل سرمایه گذاری پیش بینی شده حدود 192.5 میلیارد دلار نامیبیا - اولین پروژه کشور خواهد بود. بر اساس اسناد شرکت هایفن نامیبیا این فرصت را دارد که به عنوان یک سرمایه‌گذار مشترک در این پروژه پیشگام تبدیل شود و به عنوان بخشی از این ترتیب، دولت حق کسب حداکثر 24 درصد سهام را خواهد داشت و به آن امکان می‌دهد فعالانه در توسعه پروژه و موفقیت آینده آن  مشارکت کند. «دولت... تاکنون بیش از 40 میلیون یورو [826.4 میلیون دلار نامیبیا] را برای کاهش ریسک سرمایه گذاری سهام خود در این پروژه، زیرساخت های مرتبط و پروژه‌های هیدروژن سبز آینده بسیج کرده است». انتظار می رود پشتیبانی اضافی پس از اجرای مطالعات امکان سنجی و اجراء اعلام شود.

منبع: روزنامه سان ص 1

 

تیم نامیبیا و سهامداران به چالش های خرده فروشی می‌پردازند.

تیم نامیبیا اخیراً در جلسه شورای منشور خرده فروشی که به دعوت انجمن تجارت نامیبیا در محل دفاتر وزارت صنعت و تجارت برگزار شد، شرکت کرد. در این نشست، خانم لوسیا ایپومبو، وزیر تجارت و نمایندگانی از صنعت خرده فروشی، از جمله وورمن و براوک، اسپار، شاوپ رایت، دیناپاما و وول وارث حضور داشتند. موضوعات مورد بحث شامل چالش‌های فعلی در محیط خرده‌فروشی، سهولت انجام کسب‌وکار، و آنچه می‌توان برای حمایت از رشد خرده‌فروشان محلی انجام داد، بود.

 آقای سیدنی‌هانشتاین، رئیس تیم نامیبیا، ابزارهای مختلفی را که هم برای دولت و هم برای بخش خصوصی در دسترس است، برجسته کرد که می‌توان از آنها برای همکاری در قالب تیمی‌ برای دستیابی به نتایج بهتر استفاده کرد. وی خاطرنشان کرد که تعامل تیم نامیبیا با نهادهای متعدد مستلزم این است که چگونه همه آنها اظهارات فردی را در جهت بهبود اقتصاد داخلی از طریق تلاش های میهن پرستانه، رشد محلی، مصرف، غرور ملی و استانداردسازی صادرات بیان می‌کنند. آقای‌هانشتاین گفت که هیچ هم افزایی بین این تلاش ها وجود ندارد و بنابراین او احساس می‌کند که نقش تیم نامیبیا این است که همه این تلاش ها را با هم جمع کند. او افزود: «تیم نامیبیا، با حضور در کمیته‌های مختلف، می‌تواند نقش مهمی‌برای گرد هم آوردن این تلاش‌های متمرکز برای دستیابی به نتایج بهتر به عنوان یک تیم منسجم داشته باشد.»

خانم ایپومبو موافق بود که باید یک تلاش عمدی برای ترکیب ابتکارات برای نتایج بهتر انجام شود. وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: بازیگران مختلف رقیب هستند، اما مایل به همکاری در جهت صلاح کشور هستند. علاوه بر این، کل کشور باید تلاش های خود را برای رشد اقتصاد محلی ترکیب کند. به این ترتیب، خانم ایپومبو همه ذینفعان را برانگیخت تا تلاش‌ها را برای تنوع بخشیدن به تولید محلی افزایش دهند. این امر در حمایت از منشور بخش خرده‌فروشی نامیبیا است که در ماه مارس 2016 میلادی به عنوان ابزاری داوطلبانه برای کمک به تبدیل بخش خرده‌فروشی از بخشی که عمدتاً بر واردات متکی است به بخشی که با ترویج منبع محصولات محلی به تولیدکنندگان محلی ترجیح می‌دهد، امضا شد. منشور بخش خرده فروشی نامیبیا اصول و اهدافی را برای تسهیل دسترسی بیشتر به بازار خرده فروشی برای ذینفعان محلی ترسیم می‌کند. منشور علاوه بر این به دنبال تسهیل ایجاد فضای مناسب برای مشارکت محلی در زنجیره ارزش و کمک به ایجاد شغل، از جمله سایر اهداف رشد است.

منبع: روزنامه نیو ارا ص 14

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما