معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۳/۲۴- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۶۴

نتایج یک نظرسنجی در خصوص عادات مصرفی مردم یونان

نتایج مطالعۀ موسسه تحقیقات خرده‌فروشی کالاهای مصرفی نشان می‌دهد که مصرف‌کنندگان یونانی، به صرفه‌جویی در خرید کالا و خدمات اساسی گرایش پیدا کرده و هزینه‌های غیرضروری را به شدت کاهش داده‌اند.

بر اساس نتایج تحقیقات موسسه تحقیقات خرده‌فروشی کالاهای مصرفی (IELKA)، تغییرات قابل توجهی در عادات مصرف‌کنندگان یونانی مشاهده شده است که عمدتا به تداوم افزایش قیمت کالا و خدمات نسبت داده می‌شود. نتایج تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد که مصرف‌کنندگان یونانی، به صرفه‌جویی در خرید کالا و خدمات اساسی گرایش پیدا کرده و هزینه‌های غیرضروری را به شدت کاهش داده‌اند. نتایج اصلی این مطالعه به شرح زیر است:

  • 75 درصد از مردم اعلام کرده‌اند که هزینه‌های تفریحی چون رستوران، مسافرت و غیره را لغو کرده‌اند
  • 49 درصد از مردم می‌گویند که کارهای تعمیری (منزل و خودرو شخصی) را به تعویق انداخته‌اند
  • 54 درصد می‌گویند که به طور کلی خرید مواد غذایی را کاهش داده‌‎اند
  • 27 درصد اعلام کرده‌اند که از پسانداز خود برای تامین نیازهای جاری استفاده می‌کنند
  • 32 درصد می‌گویند پرداخت قبوض را به تعویق انداخته و یا پرداخت تعهدات خود را متوقف کرده­اند
  • 17 درصد می‌گویند که به منظور افزایش درآمد خود ساعات کاری را افزایش داده یا شغل دوم دارند
  • 49 درصد اعلام کرده‌اند برند‌های ارزان‌تر خریداری می‌کنند
  • 9 درصد نیز اعلام کرده‌اند که هیچ اقدامی‌برای مقابله با مشکلات ناشی از تورم انجام نداده‌اند.

نتایج این نظرسنجی در کنار هشدارهای مسئولین و کارشناسان اقتصادی، نگران کننده است. رئیس بانک مرکزی معتقد است باید کسری‌های اقتصاد از جمله کسری حساب جاری کاهش یافته و به مازاد برسیم و در عین حال نیاز به اقداماتی داریم که موجب افزایش پس‌انداز ملی شود. علاوه بر کمتر بودن ارزش صادرات نسبت به واردات، کاهش پس‌انداز عمومی و خصوصی ملی در مقایسه با سرمایه‌گذاری نیز در یونان مشهود است. به عبارت دیگر میزان پس‌انداز در یونان برای تامین مالی سرمایه‌گذاری‌های طراحی شده کافی نیست. دلیل این پدیده، افزایش مصرف است و بنابراین برای انجام طرح‌های سرمایه‌گذاری باید وام‌های جدید گرفت و بدیهی است که این وضعیت در دراز مدت پایدار نیست. شایان ذکر است که فقط در دوره پاندمی‌کرونا و زمانی که میزان مصرف به شدت کاهش یافت، پس‌انداز افزایش یافت؛ اما پس از لغو محدودیت‌های کرونایی، میزان مصرف به میزانی حتی بالاتر از درآمد ناخالص قابل تصرف رشد کرد و مجددا پس‌انداز منفی شد. این پدیده نه تنها به شهروندان که به دولت نیز سرایت پیدا کرده است. دولت مدعی است که می‌خواهد سرمایه‌گذاری در کشور را از 14 درصد تولید ناخالص داخلی به 22 درصد (که میانگین اتحادیه اروپا است) برساند، اما این هدف بدون افزایش پس‌انداز برای تامین مالی افزایش سرمایه‌گذاری امکان‌پذیر نیست.

منابع:

https://www.naftemporiki.gr/finance/economy/1478214/ereyna-ielka-oi-ellines-allaxan-katanalotikes-synitheies-gia-na-perikopsoyn-dapanes-enas-stoys-dyo-tha-kanei-diakopes/

https://www.kathimerini.gr/economy/562427314/dapanoyme-perissotera-ap-osa-paragoyme

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما