معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۳/۲۷- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۹۷

سنگال، کشوری با گرانترین هزینه زندگی در آفریقا

روزنامه Seneweb News چاپ داکار با انتشار مقاله ای با عنوان "سنگال، کشوری با گرانترین هزینه زندگی در آفریقا" در تاریخ 31 اردیبهشت ماه 1402، به موضوع گرانی در سنگال پرداخته و خاطر نشان می نماید سنگال در رتبه بندی آژانس آمریکایی Numbeo مربوط به کشورهای آفریقایی که بالاترین شاخص هزینه زندگی را در سال 2023 دارند، رتبه اول را به خود اختصاص داده است.

در این راستا « پری ال حاجی آلیون دیوف»، پژوهشگر مدرسه ملی مدیران (Ena) و دانشکده پلی تکنیک داکار چندین عامل از جمله تورم کنترل نشده را از عوامل این امر می داند. او می‌گوید: «تورم در سنگال نگران‌کننده است، زیرا عدم تعادل بازار مستلزم نظارت دقیق‌تر بر چگونگی فعالیت تولیدکنندگان و واردکنندگان است، بدون اینکه در برابر دلال بازی توزیع‌کنندگان در تمام مراحل تجارت نظارت مداوم داشته باشیم.»

         دکتر « مور گاساما »، پژوهشگر اقتصاد در دانشگاه شیخ آنتا دیوپ داکار (Ucad) نیز در این زمینه می‌گوید برای درک بهتر دلایل این افزایش باید به دهه 2000 برگردیم. در واقع تا حد زیادی، این امر ناشی از افزایش قیمت املاک و مستغلات است. با وقوع بحران سیاسی در ساحل عاج طی دهه 2000، بسیاری از آفریقایی‌هایی که امکاناتی برای فرستادن فرزندان خود به ابیجان برای تحصیل داشتند، ترجیح دادند آنها را به داکار بازگردانند. در نتیجه قیمت املاک و مستغلات بسیار بالا رفت و اجاره خانه به یک تجارت فوق العاده سودآور تبدیل شد. او خاطر نشان می‌کند که همه چیز از آنجا شروع شد و عدم تناسب بین هزینه زندگی و قدرت خرید را موجب گردید.

         وی می افزاید افراد شاغل اغلب بیش از یک سوم درآمد خود را فقط برای اجاره بهای خانه می‌پردازند. آنها همچنین علاوه بر هزینه‌های روزانه با تورم هولناک هزینه‌های دیگر از جمله مدرسه، دانشگاه و غیره نیز مواجه اند که باید به آن اضافه شود. این بدین معنی است که امروز برای برخی از پدران بسیار دشوار است که بتوانند پس انداز نمایند و حتی برای گذران زندگی خود تلاش کنند. بنابر این، سطح زندگی بدتر خواهد شد. 

         در هر حال با وجود اقدامات دولت برای کنترل تورم، وضعیت بسیار دشوار باقی مانده است. به گفته این اقتصاددان، بهترین راه حل، دستیابی به خودکفایی و امنیت غذایی است. از سوی دیگر تنها حدود بیست محصول بیش از 75 درصد از صادرات سنگال را تشکیل می دهند. لذا مشکل اساسی افزایش عرضه و رقابت در اقتصاد سنگال است.  

         شایان ذکر است از زمان جنگ اوکراین تاکنون قیمت غلات، بویژه گندم و برنج و سایر حبوبات و دانه‌های روغنی که معیشت روزمره مردم را تشکیل می دهند تا 35 درصد گران شده است. همچنین طی دو سال گذشته قیمت املاک، مستغلات و اجاره بها دو برابر گردیده و سایر هزینه‌های زندگی در داکار و سایر شهرهای سنگال نیز افزایش قابل ملاحظه ای داشته است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما