معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۲/۳۰- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۸۴

اخبار اقتصادی جنوب افغانستان – قندهار

اهم اخبار و تحولات اقتصادی جنوب افغانستان در اردیبهشت ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

برگزاری جلسه هماهنگی صادرات میوه تازه و خشکبار استان قندهار

رئیس اتاق بازرگانی استان قندهار، تجار و صادر کنندگان میوه تازه و خشکبار این استان طی جلسه ای با حضور رئیس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه و رئیس اداره راه و ترابری استان قندهار اعلام کردند که فصل صادرات میوه آغاز شده و باید با هماهنگی کامل، تولیدات را صادر نمایند که برای تاجران، باغداران و همه مردم مفید باشد.

در این جلسه "مولوی عبدالشکور حقانی" رئیس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه و "مولوی عبدالغنی احسان" رئیس اداره راه و ترابری استان قندهار به تاجران، صنعتکاران و صادر کنندگان میوه، وعده هرگونه همکاری را اعلام داشتند.

منبع: بخش مطبوعاتی دفتر استانداری قندهار

 احداث راه ویژه ترانزیت بین استان قندهار و پاکستان

با تلاش کمیساری شهرستان اسپین بولدک (شهر مرزی افغانستان واقع در استان قندهار در مجاورت مرز چمن پاکستان) و مسئولین اتاق بازرگانی قندهار، راه مخصوص ترانزیت در روستای کهنه، احداث و رسماً مورد بهره برداری قرار گرفت.

از این به بعد تمام کالاهای تجاری از مسیر مذکور بین چمن و اسپین بولدک انجام خواهد شد. لازم به ذکر است که فاصله شهرستان مرزی اسپین بولداک با شهر قندهار حدود 110 کیلومتر است.

منبع: بخش مطبوعاتی دفتر استانداری قندهار

 افتتاح و بهره برداری از یک آزمایشگاه مجهز دارو و مواد غذایی در قندهار

کار احداث یک آزمایشگاه مجهز دارو و مواد غذایی با اختصاص به مبلغ  دو و نیم  میلیون دلار و به مدّت 5 ماه تکمیل و روز 13 اردیبهشت ماه طی مراسمی‌با حضور "مولوی عبدالسلام حنفی" معاون رئیس الوزرای طالبان، وزیر آموزش و پرورش طالبان، تعداد زیادی از مسئولین محلی استان، و تجار و صنعتگران قندهار افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.

در این مراسم مولوی عبدالسلام حنفی معاون اداری رئیس الوزای طالبان از راه اندازی این آزمایشگاه مجهز تشخیص کیفیت دارو و مواد غذایی در حوزه جنوب ابراز خرسندی نموده و افزود: «برخی از تجار که احساس اسلامی و افغانی ندارند، داروها و مواد غذایی بدون کیفیت را وارد می‌کنند.»

وی گفت: «بر تمام تاجران فریضه اسلامی و ملی است که مواد سالم و با کیفیت را وارد کشور شان کنند.» به گفته وی با تمام تاجران متخلف برخورد قانونی و شرعی صورت خواهد گرفت و جواز فعالیت آنان نیز باطل می‌گردد.

در این مراسم "دکتر عبدالباری عمری"، رئیس اداره ملی غذا و داروی افغانستان گفت: «این برای اولین بار در تاریخ افغانستان است که یک آزمایشگاه کیفیت مواد غذایی در استان قندهار آغاز به فعالیت می‌کند.»

وی افزود: «در یک سال گذشته داروهای حاوی مواد سمی و همچنین مواد غذایی سرطان زا در کشور کشف شده است.» دکتر عمری اضافه کرد: «در چهار نقطه کشور، آزمایشگاه‌های پیشرفته و مجهز مواد غذایی مطابق با استانداردهای روز دنیا ایجاد خواهد شد.» به گفته وی، در یک سال گذشته ۱۶۵۰ تن مواد غذایی بی کیفیت نابود و تعدادی کارخانه نیز کشف شد که تاریخ های جدیدی را برای مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته می ساختند.

منبع: خبرگزاری باختر

 افزایش تولید پنبه در ۱۷ استان افغانستان

"مصباح مستعین" سخنگوی وزارت زراعت افغانستان می‌گوید امسال  ۷۲۴۹۳ تُن تولید پنبه داشته ایم که تجار آن را خریداری کرده اند. به گفته وی، بیشترین پنبه در استان ‌های تخار، قندوز، بغلان، سمنگان، بلخ، جوزجان، قندهار، هلمند و شماری دیگر از استان ‌ها کشت می‌شود.

از سویی دیگر، وزارت صنعت و تجارت اعلام کرد افغانستان در سال ۱۴۰۱ خورشیدی، ۱۶۸ میلیون دلار پنبه به کشورهای خارجی صادر کرده است. "عبدالسلام جواد" سخنگوی وزارت صنعت و تجارت با اعلام این خبر افزود اکثر صادرات پنبه افغانستان به کشورهای ازبکستان، ایران، پاکستان، ترکیه، چین و آلمان بوده است.

منبع: خبرگزاری صدای افغان (آوا)

 انتقال و ترانزیت گاز ترکمنستان به پاکستان از طریق افغانستان

شرکت خصوصی (یاسر باسر) طی مراسمی در قندهار، قرارداد انتقال گاز از ترکمنستان به پاکستان را بر عهده گرفت. "حاجی روزی خان"، رئیس شرکت بین المللی (یاسر باسر) طی سخنانی گفت: «ما قبلاً برای انتقال و ترانزیت گاز به پاکستان از مسیر دیگر کشورها استفاده می‌کردیم، اما فعلاً که در کشور صلح و امنیت حاکم است، می‌توانیم با همکاری اتاق تجارت و سرمایه گذاری، این ترانزیت را از طریق افغانستان به پاکستان انجام دهیم.

 "محمد یونس مهمند"، سرپرست اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان نیز طی سخنانی گفت: با توجه به اهمیت تجارت و ترانزیت، برای توسعه کشور لازم است که این امر تسهیل شود. وی افزود: تجارت، ترانزیت و صنعت از عوامل اصلی توسعه کشور است، قبلاً  ترانزیت گاز از کشور ترکمنستان از سایر کشورها به فاصله بسیار دور انجام می‌شد؛ ولی این ترانزیت از خاک افغانستان نزدیک بوده و برای پاکستان نیز این مسیر بسیار اقتصادی و قابل اهمیت می‌باشد.سرپرست اتاق تجارت اضافه کرد: افغانستان اکنون یک مسیر کوتاه اقتصادی و امن بین پاکستان و سایر کشورهای آسیای میانه است. وی تصریح کرد به زودی روند ترانزیت از طریق افغانستان با کشورهای دیگر را نیز روی دست داریم و از همین رو از وزارت اقتصاد می خواهیم که در زمینه تسهیلات لازم را اجرا کند. "قاری عبدالسلام"، نماینده استاندار قندهار نیز در این مراسم گفت مقامات محلی این استان برای همکاری با این پروژه آمادگی دارند.

پاکستان منابع کافی انرژی برای رفع نیازمندی‌های داخلی خود ندارد، از همین رو نفت و گاز را از کشورهای دیگر منطقه وارد می‌کند. گفتنی است ، قرارداد پروژه تاپی، که قرار بود گاز ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و هند انتقال دهد، چند سال پیش بین سران این کشورها به امضا رسید، ولی کار اجرایی آن به خاطر نبود امنیت و عدم اطمینان از اجرای این پروژه متوقف گردید.

منبع: خبرگزاری صدای افغان (آوا)

 جایگزین تازه برای خشخاش؛ کشت خرما در هلمند نتیجه مثبت داشته است

هلمند از استان ‌هایی است که آب بیشتری دارد و بیش از ۸۰ درصد شهروندان آن مشغول کشاورزی‌ اند. شماری از باغ‌داران در شهرستان "نادعلی" این استان از چند سال بدین سو به پرورش نخل خرما روی آورده‌اند. این باغداران می‌گویند: درخت‌های خرما در هلمند نتیجه مثبت داده است و آنان می‌توانند از باغ ‌های خود محصولات خوبی به دست بیاورند. به گفته کشاورزان با تجربه، چنانچه احداث‌ باغ ‌های خرما در این استان ترویج شود و کشاورزان مورد حمایت قرار بگیرند، خرما می‌تواند جایگزین خوبی برای خشخاش باشد.

درخت‌ خرما به ‌طور معمول در مناطق گرمسیر رشد می‌کند. علاوه بر هلمند، باغ ‌های خرما در استان ننگرهار نیز نتیجه خوبی داده است. اکنون بسیاری از باغداران در استان ‌های جنوبی به پرورش درختان خرما روی می‌آورند؛ زیرا می‌گویند: این درختان مصرف کمتر و محصول بیشتر دارند.

 این نخستین بار است که باغداران هلمند از درختان خرما محصول برداشت کرده اند. شهروندان کشور علاقه زیادی به خرما دارند. خرما در حال حاضر از کشورهای عربی و ایران وارد افغانستان می‌شود. خرمای استان ‌های هلمند و ننگرهار به‌ تاز‌گی وارد بازار شده، اما در حدی نیست که نیاز بازار را برطرف سازد.

منبع: روزنامه 8 صبح

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما