معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۱۲/۲۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۵۶

اخبار اقتصادی بنگلادش

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی بنگلادش در هفته سوم اسفند ماه 1401 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

کشورهای کمتر توسعه یافته حق خود را می خواهند، نه مساعدت.

شیخ حسینه، نخست وزیر بنگلادش، در سفر خود در دوحه گفت: کشورهای کمتر توسعه یافته (LDC) به دنبال کمک های بلا عوض نیستند، بلکه خواهان تحول ساختاری واقعی طبق تعهدات بین المللی هستند. وی گفت، ما کشورهای کمتر توسعه یافته مساعدت نمی خواهیم، بلکه ما بر اساس تعهدات بین المللی حقمان را می خواهیم. وی در سخنرانی خود در جلسه افتتاحیه پنجمین کنفرانس سازمان ملل متحد درباره کشورهای کمتر توسعه یافته در قطر افزود که برنامه دوحه برای آسیب پذیرترین کشورهای جهان امیدوار کننده است. جامعه بین المللی باید تعهد خود به تحولات ساختاری واقعی در کشورهای LDC را مورد بازنگری قرار دهد. ( جوگنتار)

 نخست وزیر از قطر یک میلیون تن ال ان جی درخواست کرد

در جریان دیدار خانم شیخ حسینه، نخست وزیر بنگلادش با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر در حاشیه پنجمین کنفرانس سازمان ملل متحد در مورد کشورهای کمتر توسعه یافته که در دوحه برگزار شد، اطمینان داده شد که قطر در کنار بنگلادش خواهد بود تا نیازهای فزاینده انرژی بنگلادش را برآورده کند. هنگامی‌که شیخ حسینه به تمدید قرارداد فعلی بنگلادش با قطر و نیاز به یک میلیون تن ال ان جی بیشتر از قرارداد فعلی اشاره کرد، امیر قطر به بنگلادش از کمک در این زمینه اطمینان داد. (کالرکانتا)

درخواست شیخ حسینه از سرمایه گذاران قطری برای سرمایه گذاری در بخش انرژی بنگلادش

شیخ حسینه نخست وزیر بنگلادش، از کارآفرینان قطری خواسته است در بخش های مختلف از جمله انرژی، زیرساخت ها، گردشگری، صنایع فرآوری کشاورزی در بنگلادش سرمایه گذاری کنند. وی در سخنرانی در مراسمی تحت عنوان «ظهور ببر بنگال: پتانسیل های تجارت و سرمایه گذاری در بنگلادش» که در هتلی در دوحه پایتخت قطر برگزار شد، خواستار تشکیل کمیته ای در سطح دولتی دو کشور در زمینه تجارت و سرمایه گذاری شد و گفت: با ایجاد یک مجمع تجاری مشترک، بخش خصوصی بنگلادش و قطر باید در بستر واحدی برای مشارکت اقتصادی سودمند متقابل قرار گیرند. وی از هیئتی از تجار قطری دعوت کرد تا به بنگلادش سفر کنند. خانم شیخ حسینه همچنین با توصیه به بازرگانان قطری برای بررسی بخش های مختلف بنگلادش گفت که ما زیرساخت ها و بخش های لجستیک خود را برای سرمایه گذاری باز نگه داشته ایم. ما معتقدیم که فرصت سرمایه گذاری قطر در بخش انرژی، از جمله انرژی‌های تجدیدپذیر در بنگلادش وجود دارد. ما می‌توانیم از تخصص قطر در اکتشاف گاز در دریا و توزیع انرژی بهره مند شویم. ( کالرکانتا)

 نخست وزیر از دیپلمات های بنگلادشی خواست در تقویت دیپلماسی اقتصادی فعال باشند

در یک نشست با حضور دیپلمات های بنگلادشی شاغل در خاورمیانه که در دوحه پایتخت قطر برگزار شد، شیخ حسینه نخست وزیر بنگلادش، در یک سخنرانی انگیزشی بر تقویت دیپلماسی اقتصادی تاکید کرد. وی گفت: برای پایدار ساختن ارتقای بنگلادش از فهرست کشورهای کمتر توسعه یافته، گسترش تجارت با کشورهای مختلف و تقویت دیپلماسی اقتصادی ضروری است. بنابراین دیپلمات های بنگلادشی مستقر در کشورهای مختلف باید در ارتقای وجهه کشور و همچنین تقویت دیپلماسی اقتصادی فعال باشند. ( بنگلا تریبیون)

 هیئت صندوق بین المللی پول برای گفتگو در مورد اصلاحات بخش مالی به داکا می آید

انتظار می رود تیمی از صندوق بین المللی پول (IMF) همین هفته وارد داکا شود تا در مورد اصلاحات مالی به عنوان بخشی از برنامه وام 4.5 میلیارد دلاری تصویب شده برای بنگلادش گفتگو کند. در این سفر، تیم صندوق بین‌المللی پول با مقامات ارشد بانک مرکزی، بخش مالی، وزارت جنگل‌ها، محیط‌زیست و تغییرات آب و هوایی بنگلادش گفتگو خواهد کرد. زیرا، از 4.5 میلیارد وام، حدود 1.3 میلیارد دلار تحت عنوان تسهیلات تاب آوری و پایداری (RSF) پرداخت می‌شود. علاوه بر این، برای پرداخت قسط دوم وام به بنگلادش، آنها اطلاعات به روز شده از شاخص های مختلف اقتصادی را بررسی می‌کنند. طی چند ماه گذشته، بانک مرکزی بنگلادش، طبق دستورالعمل های صندوق بین المللی پول، اصلاحات مختلفی از جمله روش محاسبه ذخایر، نرخ ارز خارجی، سیاست پولی، بازپرداخت بدهی، نرخ بهره، تولید ناخالص داخلی و مسائل مربوط به تورم را اجرا می‌کند. ( یو ان بی)

 امکانات روابط چین و بنگلادش نامحدود است

سفیر چین در داکا در سخنرانی خود گفت که چین و بنگلادش در همکاری با یکدیگر شریک هستند. هر دو کشور جزو کشورهای در حال توسعه و دارای جمعیت زیادی هستند. ما مسائل حل نشده نداریم. مردم دو کشور به عنوان همسایگان نزدیک، روابط خوب و صمیمانه دارند و به باورها و ارزش‌های مشابهی معتقدند. وی همچنین گفت: با همکاری چین راه‌ها، پل ها، نیروگاه‌ها، بنادر و سایر پروژه‌های زیربنایی در بنگلادش تکمیل شده است که چشم انداز جدیدی برای بنگلادش ترسیم کرده و در نتیجه این همکاری، وضعیت اجتماعی-اقتصادی و معیشت مردم بنگلادش بهبود یافته است. ( بانیک بارتا)

 حمایت بنگلادش از آجی بانگا برای ریاست بانک جهانی

در چارچوب دوستی و همکاری دیرینه با آمریکا، بنگلادش از آقای آجی بانگا، نامزد واشنگتن برای ریاست بانک جهانی حمایت کرده است. وزارت امور خارجه بنگلادش امروز در بیانیه ای اعلام کرد که داکا معتقد است که تجربه آجی بانگا به فعالیت های آتی بانک جهانی کمک خواهد کرد. ( بانیک بارتا)

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما