معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۱۱/۲۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۰۳

اخبار اقتصادی بنگلادش

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی بنگلادش در هفته سوم بهمن ماه 1401 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

باز هم پول انباشته بنگلادشی‌ها در بانک مرکزی سوئیس افزایش یافت

پیرفضل الرحمن، نماینده پارلمان از حزب جاتیا، گفت که بنگلادشی‌ها در بانک مرکزی سوئیس بیش از سایر کشورهای جنوب آسیا سپرده دارند. طبق گزارش بانک مرکزی سوئیس، در سال 2022، میزان سپرده در بانک ظرف یک سال 55 درصد افزایش داشته است. و در جنوب آسیا، پول پس انداز شده توسط بنگلادشی‌ها بیشترین افزایش را داشته است. ( جوگنتار)

بنگلادش اولین قسط وام صندوق بین المللی پول را دریافت کرد

بالاخره بنگلادش 476.17 میلیون دلار در اولین قسط وام 4.7 میلیارد دلاری از صندوق بین المللی پول (IMF) دریافت کرده است. مصباح الحق، مدیر اجرایی و سخنگوی بانک مرکزی بنگلادش گفت: این پول روز 2 فوریه، سه روز پس از تصویب هیئت صندوق بین‌المللی پول، به حساب بانک مرکزی بنگلادش سپرده شد. به گفته وی، اولین قسط صندوق بین المللی پول موجب تقویت ذخایر ارزی بنگلادش شده و ذخایر ارز در این روز  به 32.69 میلیارد دلار رسیده است. ( پروتوم آلا)

تاثیر اجرای شرایط صندوق بین المللی پول بر بازار ارز بنگلادش

دولت بنگلادش چندین بار قیمت برق و گاز را بر اساس شروط صندوق بین المللی پول، افزایش داده است. اجرای برخی از این شرایط تاثیر منفی بر بخش صنعت و بازار کالا داشته است. روزنامه جوگانتر در گزارشی در رابطه با این موضوع نوشت که ادامه روند اجرای شرایط صندوق بین المللی پول موجب افزایش قیمت دلار در بازار و کاهش ارزش تاکا می‌شود. در نتیجه هزینه واردات و همچنین قیمت کالاهای روزانه باز هم افزایش خواهد یافت. در چینن شرایطی، قدرت خرید مردم کاهش یافته و شرایط سخت افراد کم درآمد و متوسط افزایش خواهد یافت. علاوه بر این، بدهی‌های خارجی و مخارج دولت نیز افزایش خواهد یافت. در عین حال، ذخایر ارزی کشور کاهش پیدا خواهد کرد. این امر باعث افزایش فشار بر مدیریت ارز خواهد شد. به گفته منابع مختلف، بانک مرکزی بنگلادش برای دریافت تمامی اقساط وام 4.7 میلیارد دلاری باید تا ژوئن آینده دو شرط اصلی صندوق بین المللی پول مبنی بر تک نرخی کردن ازر و انتشار میزان خالص ذخایر ارز را اجرایی کند. به گفته کارشناسان در صورت اجرای این دو شرط میزان ذخایر ارز این کشور کاهش پیدا می‌کند و ارزش دلار همچنان بالا می رود. ( جوگنتار)

 دولت بنگلادش دوباره ال ان جی را از بازار آزاد خریداری می‌کند

دولت بنگلادش پس از یک توقف طولانی مدت شش ماهه، دوباره قصد دارد ال ان جی را از بازار آزاد وارد کند. در فاز اول حدود 62 هزار تن ال ان جی خریداری می‌شود. گزارش ها حاکی از آن است که دولت قصد دارد تا ژوئن آینده 12 محموله ال ان جی از بازار آزاد خریداری کند. اولین محموله در پایان این ماه خواهد رسید. به گفته منابع شرکت پترو بانگلا، قیمت هر واحد ال ان جی 19.78 دلار خواهد بود. ( اتفاق)

 سرقت ذخایر بانک مرکزی بنگلادش: ادامه تلاش هیئت بنگلادش در فلیپین

به عنوان بخشی از تلاش ها برای مذاکره بر سر بازگرداندن پول های سرقت شده از ذخایر ارزی بانک بنگلادش یک هیئت بنگلادش اکنون در فیلیپین بسر می‌برد. آنها در حال گفتگو با سازمان مبارزه با قاچاق ارز فیلیپین، بانک مرکزی این کشور، بانک تجاری ریژال و دیگران هستند. بر اساس حکم دادگاهی در نیویورک، بنگلادش در تلاش است تا در این زمینه به توافقی با فلیپین دست یابد. در 4 فوریه 2016، 101 میلیون دلار از ذخایر بانک بنگلادش که در شعبه نیویورک بانک مرکزی آمریکا نگهداری می‌شد با هک سیستم سوئیفت به سرقت رفت. از این میزان 20 میلیون به سریلانکا منتقل شد. این مقدار از پول چند روز پس از سرقت بازپس گرفته شد. 81 میلیون دلار باقیمانده از طریق بانک ریژال فیلیپین انتقال یافت. از این مبلغ 10.5 میلیون دلار باز پس گیری شده است. اما، 66 میلیون دلار باقی مانده هنوز بازپس گیری نشده است. در این زمینه پرونده ای در دادگاهی در نیویورک در جریان است و با هدایت این دادگاه، بنگلادش و فیلیپین در حال مذاکره برای حل این موضوع هستند. ( جوگنتار)

 نخست وزیر: پرداخت این میزان یارانه در برق و آب امکان پذیر نیست

شیخ حسینه، نخست وزیر بنگلادش، مردم را به صرفه جویی در مصرف برق و آب توصیه کرد و گفت که امکان ندارد دولت چنین یارانه عظیمی را در این دو بخش ادامه بدهد. به گفته نخست وزیر، گاز و برق باید با قیمت خرید ارائه شود و یارانه باید قطع شود. وی گفت: همه باید بدانند که انگلیس قیمت برق را 150 درصد افزایش داده است. اما ما اینکار را نکرده ایم.

درآمد سرانه و رشد تولید ناخالص داخلی بنگلادش رو به کاهش است

درآمد سرانه مردم کشور 31 دلار کاهش یافته است. گفته می‌شود رشد نهایی تولید ناخالص داخلی 7.10 درصد است. بر اساس برآوردها، درآمد سرانه 2 هزار و 824 دلار اعلام شده بود. اکنون با کمی‌کاهش به 2 هزار و 793 دلار رسیده است. همچنین رشد تولید ناخالص داخلی 7.25 درصد برآورد شده بود اما اکنون 7.10 تعیین گردید. ( نیادیگانتا)

قیمت ادویه‌ها 50 درصد افزایش یافته است

تاجران و اداره ملی حمایت از مصرف کنندگان بیم دارند که بازار ادویه در ماه رمضان آینده بی ثبات شود. به گفته آنها، قیمت تمام ادویه جات تقریبا 50 درصد افزایش یافته است. از سوی دیگر، شایان ذکر است قیمت اکثر کالاهای اساسی از جمله مرغ، تخم مرغ و زنجبیل و سیر رکورد زده است. ( کالرکانتا)

امروزه داکا در رتبه سوم آلودگی هوا در جهان قرار دارد

داکا امروز در فهرست شهرهای آلوده در رتبه سوم قرار دارد. بر اساس گزارش امروز IQ Air، یک شرکت فناوری نظارت بر کیفیت هوا در سوئیس، شهر کراکوف لهستان در رتبه اول و لاهور پاکستان در رتبه دوم قرار دارد. امتیاز شاخص کیفیت هوای داکا در ساعت نه و ربع امروز 178 بود. ( پروتوم آلا)

 سرانه بدهی خارجی 324 دلار است

بر اساس گزارش وزارت دارایی، به دلیل فشارهای اقتصادی میزان بدهی خارجی در بنگلادش افزایش یافته است. در سال مالی گذشته (2022-2021) سرانه بدهی خارجی 324 دلار و در سال مالی2021-2020  میزان بدهی سرانه 299 دلار بوده است. ( کالرکانتا)

 امسال هدف تولید چای بالای 100 هزار تن است

سرلشکر اشرف اسلام، رئیس هیئت چای بنگلادش گفت که هدف تولید چای در سال 2023 بیش از 100 هزار تن تعیین شده است. این هدف قبلا برای سال 2022، بودکه تولید چای در آن سال به هدف تعیین شده نرسید. دولت قصد دارد تا سال 2025 ، 140 هزار تن چای در کشور تولید کند. از این میزان 130 هزار تن چای نیاز کشور را تامین می‌کند و 10 هزارتن باقیمانده آن به خارج از کشور صادر می‌شود. ( داکا تریبیون)

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما