معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۹/۲۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۷۱

اخبار اقتصادی حوزه کارائیب

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی روزنامه‌ها و رسانه‌های کشورهای واقع در حوزه کارائیب در هفته سوم آذر ماه 1401 به شرح ذیل ارائه می‌ گردد:

جمهوری دومینیکن:

قیمت سوخت در دومینیکن  بدون تغییر باقی می ماند

وزارت صنعت، بازرگانی (MICM) دستور داده است که قیمت سوخت نسبت به گذشته تغییری نکند. در این لیست قیمت بنزین معمولی ۲۷۴.۵۰ دلار دومینیکن برای هر گالن و قیمت دیزل معمولی ۲۲۱.۶۰ دلار دومینیکن برای هر گالن در نظر گرفته شده است.گاز طبیعی نیز ۲۸.۹۷ دلار دومینیکن در هر متر مکعب قیمت دارد. میانگین نرخ ارز هفتگی بر اساس نشریات روزانه بانک مرکزی 54.78 دلار دومینیکن است.

معاون وزیر بازرگانی داخلی، رامون پرز فرمین، اعلام کرد که در طول سال جاری، دولت لوئیس ابینادر، رئیس جمهور، برای حفظ قیمت سوخت برای مصارف داخلی بدون تغییر، تقریباً 35 میلیارد پزو یارانه فوق العاده اختصاص داده است. وی افزود: «دولت دومینیکن در راستای همبستگی و همدلی با مردم، بار دیگر از تحقق افزایش سوخت جلوگیری می‌کند. تعهد دولت ما روشن است، بدون هیچ انحرافی. برای انتقال به بازار، در چارچوب آنچه که ممکن است و از نظر اقتصادی مسئولیت‌پذیر است، کمترین بار مالی را به جیب دومینیکنی ‌ها، به‌ویژه آن‌هایی که کمترین توان مالی را دارند، منتقل کنیم. شفافیت رکن اساسی دولت رئیس جمهور لوئیس ابینادر را تشکیل می دهد. به همین دلیل است که هر جمعه زمینه بین‌المللی بازار هیدروکربن‌ها و تأثیر آن بر بازار ملی را با شهروندان به اشتراک می‌گذاریم.»

جامائیکا:

یک دلار آمریکا معادل با ۱۵۴.۵۸ دلار جامائیکا معامله شد

براساس گزارش معاملات روزانه مبادلات بانک جامائیکا، دلار آمریکا در روز پنج شنبه، 8 دسامبر، با 5 سنت افزایش با 154.58 دلار جاماییکا مبادله شد . در همین حال، دلار کانادا با ارزش 113.83 دلار جاماییکا و پوند انگلیس به ارزش 187.42 دلار جاماییکا مبادله گردید.

دولت ژاپن تجهیزات مخصوص سرمازا را برای تقویت برنامه واکسیناسیون جاماییکا اهدا نمود

جامائیکا به واسطه یونیسف دو دستگاه خودرو تویوتا لندکروز یخچالدار و سایر تجهیزات و لوازم را از دولت ژاپن دریافت کرد تا برنامه واکسیناسیون و ایمن سازی جزیره را تقویت کند. این کمک مالی بخشی از کمک مالی 1.22 میلیون دلاری تجهیزات زنجیره سرد از سوی دولت ژاپن است. وسایل نقلیه و لوازم در روز سه شنبه، 6 دسامبر، در محوطه بیمارستان ملی سینه در سنت اندرو تحویل داده شد. ماسایا فوجیوارا، سفیر ژاپن در جامائیکا، در سخنرانی خود در این مراسم از طرف مردم و دولت ژاپن، گفت: «اولویت ژاپن ارتقای مراقبت های بهداشتی همگانی، به ویژه مبارزه با بیماری‌های عفونی است. کمک مالی دولت ژاپن کل هزینه تمام تجهیزات را پوشش داد که شامل 80 یخچال مخصوص نگاهداری واکسن، 370 جعبه سرد با اندازه‌های مختلف، 585  یخچال حامل واکسن و 40 یخچال و فریزر ترکیبی است که 120 مرکز بهداشت عمومی از آنها بهره مند خواهند شد.

ژولیت کاتبرت فلین، وزیر امور خارجه در  محل وزارت بهداشت و سلامت، با ابراز قدردانی از این کمک مالی، گفت تیم مراقبت های بهداشتی ما از دریافت اهدای تجهیزات و لوازم بسیار خوشحال است. او نقش یونیسف را در تسهیل کمک مالی تحسین کرد. لزلی کمپبل، مسئول در وزارت امور خارجه و تجارت خارجی، در مورد مشارکت جامائیکا و ژاپن گفت: "همکاری در بخش بهداشت تنها یکی از زمینه‌های همکاری مشترک این دو کشور است. آنها در زمینه‌های دیگری همچون کشاورزی، آموزش، انرژی، فرهنگ، کاهش خطر بلایا، ورزش و امنیت نیز مشارکت دارند.

هائیتی :

کاهش 50 درصدی صادرات سیمان جمهوری دومینیکن به‌هائیتی

فعالیت تجاری بین جمهوری دومینیکن و هائیتی در ماه‌های اکتبر و نوامبر به شدت تحت تأثیر اعمال خشونت آمیز باندهای مسلح قرار گرفت. فلیکس گونزالس، رئیس انجمن تولیدکنندگان سیمان پرتلند دومینیکن (Adocem)، گفت که صادرات سیمان دومینیکن به‌هائیتی به دلیل خشونت هائیتی 50 درصد کاهش داشته است. با این حال، وی گفت که از ابتدای دسامبر در صادرات سیمان بهبود دیده می‌شود و افزود: «ما امیدواریم صادرات حفظ شود و وضعیت هائیتی بهبود یابد، زیرا این امکان توسعه و حفظ روابط تجاری بین دو کشور را فراهم می‌کند.» گونزالس خاطرنشان کرد: سیمان یکی از نهاده‌های ساخت و ساز با کمترین افزایش قیمت در 12 ماه گذشته، حدود 15.9 درصد، کمتر از افزایش در سایر کشورهای منطقه است، در حالی که پیامدهای مناقشه روسیه و اوکراین باعث افزایش هزینه تولید سیمان بیش از 47 درصد شده است.

کوبا و جامعه کشورهای حوزه کارائیب ( کاریکوم )

کوبا و باربادوس به دنبال همکاری بهداشتی بیشتر هستند

بریج تاون، 6 دسامبر، پرنسا لاتینا (Prensa Latina)  خوزه آنخل پورتال، وزیر بهداشت عمومی‌کوبا گفت که کوبا و باربادوس درحال حاضر به دنبال ظرفیتها و امکانات برای افزایش همکاری در حوزه سلامت هستند. پورتال توضیح داد که در سال 2009 پس از ورود اولین بیماران «عملیات معجزه» به کوبا، همکاری پزشکی کوبا با باربادوس آغاز شد. وی گفت که کوبا به همکاری بهداشتی در کارائیب، به ویژه در باربادوس، که در آن 68 همکار بهداشتی که عمدتاً پرستارند، متعهد است.

در این دیدار، هر دو هیأت تمایل خود را برای جستجوی فرصت های همکاری دیگر با در نظر گرفتن نیازهای باربادوس و در دسترس بودن کوبا از نظر منابع انسانی ابراز کردند. طرف کوبایی همچنین اطمینان داد که در موقعیتی است که می‌تواند به آموزش متخصصان بهداشت باربادوس در دانشگاه‌های علوم پزشکی خود ادامه دهد، جایی که 38 باربادوسی تاکنون فارغ‌التحصیل شده‌اند.

پورتال وزیر بهداشت عمومی‌کوبا زمینه‌های مختلفی را از جمله آموزش پزشکان و سایر متخصصان در وضعیت اپیدمیولوژیک در کارائیب که امکان گسترش همکاری دارد را عنوان کرده و گفت: ما تجربه زیادی در مدیریت انواع بیماری‌های واگیر داریم که می‌تواند برای کشورهای ما خطرآفرین باشد.

رئیس جمهور کوبا از مرکز پزشکی مدرن در سنت وینسنت و گرنادین بازدید کرد

رئیس جمهور کوبا، میگل دیاز-کانل، در جریان دیدار رسمی از کشور سنت وینسنت و گرانادین از یک مرکز پزشکی و تشخیصی مدرن بازدید کرد. ریاست جمهوری کوبا در حساب توییتر خود نوشت که این نهاد نتیجه ایده رهبر تاریخی انقلاب، فیدل کاسترو است. در حال حاضر، 77 کارمند بهداشت عمومی و چهار کارگر ساختمانی کوبائی در سنت وینسنت و گرنادین همکاری می‌کنند. از زمان برقراری روابط دوجانبه در می 1992 تعداد 308 دانشجو از این جزیره کارائیبی در کوبا فارغ التحصیل شده اند. از میان آنها، 164 نفر در مراکز آموزشی MINSAP، 125 نفر در آموزش عالی، 16 نفر در INDER و سه نفر در MINED تحصیل نموده اند.

هشتمین اجلاس کوبا-کاریکوم در باربادوس برگزار شد

هشتمین اجلاس کوبا-کاریکوم در 6 دسامبر در باربادوس برگزار شد. وزارت امور خارجه کوبا در حساب توئیتری خود اعلام کرد که این رویداد به مناسبت پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک با چهار کشور اول مستقل منطقه کارائیب: جامائیکا، گویان، باربادوس و ترینیداد و توباگو خواهد بود. ژوئیه گذشته، کاریکوم در سال 1973 ایجاد شد و در سال 2002 اولین نشست خود را با کوبا به مناسبت سالگرد سی امین سال برقراری روابط دیپلماتیک بین‌ هاوانا و این کشورهای حوزه کارائیب برگزار کرد. این سازمان از آنتیگوا و باربودا، باهاما، باربادوس، بلیز، دومینیکا، گرانادا، گویان، هائیتی، جامائیکا، مونتسرات، سنت لوسیا، سنت کیتس و نویس، سنت وینسنت و گرنادین‌ها، سورینام و ترینیداد و توباگو تشکیل شده است

کوبا پنجاهمین سالگرد روابط با کشورهای حوزه کارائیب را جشن می‌گیرد

وزارت امور خارجه کوبا (MINREX) اعلام کرد که در تاریخ 6 دسامبر، کوبا پنجاهمین سالگرد روابط با جامائیکا، گویان، باربادوس، و ترینیداد و توباگو را جشن می‌گیرد. این کشورهای حوزه کارائیب در 7 دسامبر 1972 پس از استقلال خود از بریتانیا و در مخالفت آشکار با محاصره اقتصادی، تجاری و مالی ایالات متحده، روابط دیپلماتیک با کوبا برقرار کردند. به گزارش اکانت توییتر وزارت روابط خارجی کوبا، این جشن‌ها در چارچوب هشتمین نشست کوبا-کاریکوم  در باربادوس برگزار می‌شود. از آن زمان، کوبا همکاری و آموزش حرفه‌ای را به بیش از 50000 دانش‌آموز از این کشورها ارائه کرده است، علاوه بر این که گروه‌هایی از متخصصان پزشکی نیز در این کشورها حضور دارند. همچنین آنها در بخش های دیگری مانند گردشگری و اتخاذ سیاستهایی برای مقابله با اثرات تغییرات آب و هوایی همکاری می‌کند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما