معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۸/۰۸- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۴۰۹

اخبار اقتصادی اقلیم کردستان عراق - اربیل

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی حوزه اقلیم کردستان عراق در هفته اول آبان ماه 1401 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این حوزه به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

ترکیه در صدد افزایش حجم مبادلات تجاری به عراق به 20 میلیارد دلار تا پایان سال 2022

هوال ابوبکر، استاندار سلیمانیه گفت که ترکیه قصد دارد تا پایان سال جاری حجم مبادلات تجاری با اقلیم کردستان و بقیه عراق را به 20 میلیارد دلار برساند. درسالهای گذشته روابط تجاری بین اقلیم کردستان و ترکیه تقویت شده است، و در پنج سال گذشته توانسته ایم حجم مبادلات تجاری را گسترش دهیم و شرکت های بیشتری را وارد سلیمانیه کنیم . وی افزود: ترکیه در تلاش است تا حجم مبادلات تجاری با اقلیم  و بقیه مناطق و شهرهای عراق را تا پایان سال 2022 به 20 میلیارد دلار برساند . حجم مبادلات تجاری دو کشور تا ژوئیه گذشته به 11 میلیارد دلار رسیده است. هوال همچنین با اشاره به خرید 8000 واحد مسکونی در ترکیه توسط ساکنان اقلیم کردستان و بقیه استان‌های عراق، تاکید کرد که تعداد گردشگران عراقی که به ترکیه می آیند درصد بسیار زیادی افزایش یافته است.آیدین معروف، وزیر امور اقلیم کردستان نیز در سخنانی در این اجلاس گفت که روابط اقلیم کردستان و ترکیه به سطح بسیار خوبی رسیده توسعه این روابط به نفع شهروندان و کل منطقه است. وی همچنین گفت که اقلیم کردستان از نظر سیاسی و امنیتی از ثبات بسیار خوبی برخوردار است، از جمله از تجار و سرمایه گذاران در ترکیه دعوت می‌کنیم تا از این منطقه دیدن کنند و در فعالیت ها و رویدادهای تجاری شرکت کنند. (شفق نیوز)

تردد بیش از 150 هزار کامیون ترانزیتی به عراق  از گذرگاه‌های استان کرمانشاه

فریبرز کرمی، مدیرکل راهداری و حمل و نقل زمینی استان کرمانشاه گفت: طی 6 ماه گذشته بیش از 156 هزار کامیون ترانزیتی از مرزهای این استان مجاور مرز عراق تردد کردند. وی گفت: طی شش ماهه نخست سال جاری  156 هزار و 281 دستگاه خودروی سنگین از 5 نقطه مرزی استان کرمانشاه تردد کرده‌اند که  2.5 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است.وی افزود: مرز پرویزخان بزرگترین شاهراه اقتصادی ایران به عراق است و بیشترین حجم صادرات کالاهای غیرنفتی ایران از این مرز بین‌المللی و بیشترین تردد ناوگان باری با 50 هزار و 387 کامیون انجام می‌شود. از طریق این مرز انجام می‌شود. مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمانشاه، تردد 42 هزار و 416 دستگاه خودروی سنگین از مرز خسروی، 47 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته و تردد 27 هزار و 740 دستگاه خودرو از مرز سومار با افزایش 5.5 برابری نسبت به مدت مشابه سال قبل اعلام کرد. به مدت مشابه از سال گذشته. وی ادامه داد: 22 هزار و 100 خودرو از گذرگاه مرزی شیخ صله و 13 هزار و 738 خودرو از مرز شوشمی تردد کردند. وی خاطرنشان کرد: مجموع ترانزیت کامیون‌ها از مبادی مرزی استان کرمانشاه بیش از 156 هزار دستگاه خودرو سنگین با تناژ 3 میلیون و 82 هزار تن در نیمه نخست امسال بوده که نسبت به مدت مشابه 2 درصد افزایش داشته است. (شفق نیوز)

عراق در رتبه 34 دارندگان اوراق قرضه خزانه داری آمریکا

وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد که عراق در میان برترین دارندگان خزانه داری آمریکا در رتبه 34 قرار دارد و بر اساس آخرین جدول منتشر شده توسط وزارت خزانه داری که توسط خبرگزاری شفق نیوز مشاهده شده است، «عراق با دو رتبه ارتقاء به جایگاه سی و چهارم در بین 37 کشور دارای بیشترین مالکیت اوراق خزانه داری آمریکا رسیده است.  وی افزود: میزان تملک عراق در این اوراق در ماه آگوست بالغ بر 35.6 میلیارد دلار بوده که نسبت به ماه جولای 2022 2.89 درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل 88.36 درصد افزایش داشته است. وی خاطرنشان کرد: عراق چهارمین کشور عربی بزرگ پس از عربستان سعودی، کویت و امارات بود، در حالی که ژاپن در صدر کشورهای دارای بیشترین اوراق قرضه قرار گرفت و پس از آن چین در رده دوم و بریتانیا در رتبه سوم قرار گرفتند. با اشاره به اینکه "کل اوراق قرضه کشورهای جهان بالغ بر 7 تریلیون و 509 میلیارد دلار است."( شفق نیوز)

توسعه میدان بدره توسط شرکت روسی

علی الوردی، یکی از مقامات وزارت نفت عراق به خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» گفت که قرار است با شرکت گازپروم نفت روسیه، حجم تولید نفت در میدان بدره در عراق را افزایش دهد. این مقام مسئول در پاسخ به سوالی مبنی بر همکاری با یک شرکت روسی در میدان بدره، گفت: این یک قرارداد قدیمی است... گازپروم نفت با این قرارداد به کار خود ادامه می دهد، برنامه‌هایی برای افزایش تولید نفت در این میدان وجود دارد. پیش از این احسان اسماعیل وزیر نفت عراق گفته بود که بغداد می خواهد با گازپروم نفت روسیه قراردادی برای بهبود شرایط توسعه میدان بدره امضا کند.گازپروم نفت در عراق روی پروژه بدره و در اقلیم کردستان در پروژه‌های گرمیان (میدان سرکالا) کار می‌کند.(شفق نیوز)

عراق بزرگترین واردکننده سنگ آهن ایران

شرکت مسئول صنعت و معدن ایران اعلام کرد عراق بزرگترین واردکننده سنگ آهن ایران در شش ماه گذشته بوده است. امیر صباغ، مدیر اقتصاد و سرمایه گذاری شرکت دولتی ایمیدرو گفت: عراق از ماه مارس تا پایان سپتامبر 21.7 درصد از کل صادرات سنگ آهن ایران را خریداری کرده است. صادرات سنگ آهن ایران در این مدت به ۲ میلیارد و ۵۸۷ میلیون دلار رسید. مجموع درآمد بخش‌های صنعتی و معدنی ایران به ۵.۶۲۹ میلیارد دلار رسید. صباغ گفت: ایران در این مدت 767 هزار تن سنگ آهن صادر کرده است. این در حالی است که صادرات سنگ آهن ایران به 56 کشور رسیده است. به گزارش شرکت ایمیدرو، اندونزی پس از عراق 15.3 درصد از صادرات را به خود اختصاص داده است. چین با 15.1 درصد و تایلند با 9.4 درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند.  (رووداو)

وابستگی 96 درصدی بودجه عراق به درآمدهای نفتی

وزارت دارایی عراق آمار نهایی خود را برای ماه اوت منتشر کرد و گفت که درآمدهای نفتی برای پنجمین ماه متوالی 96 درصد از بودجه این کشور را تشکیل می دهد. نفت جزء اصلی بودجه عراق است و 96 درصد از بودجه را به خود اختصاص می دهد که پنجمین ماه متوالی با همین رقم است. بر اساس آمار وزارت دارایی، کل درآمد نفتی ماه اوت بیش از 103 تریلیون و 669 میلیارد دینار بوده است، در حالی که سایر درآمدهای غیرنفتی 4 تریلیون و 504 میلیارد دینار بوده که 4 درصد از درآمد عراق را تشکیل می دهد.درآمدهای نفتی سال گذشته 92 درصد از درآمد عراق را تشکیل می داد، اما این رقم به دلیل افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی به 96 درصد برای پنج ماه متوالی افزایش یافت.(  پلتیک)

صادرات ماهانه 2.7 میلیارد دلاری چین، ترکیه و هند  به بازار عراق

براساس آمارهای غیررسمی، عراق به طور متوسط ماهانه 2.7 میلیارد دلار از چین، هند و ترکیه وارد می‌کند. بر اساس گزارش مرکز تحقیقات عراق آینده، عراق در ماه آوریل تا آگوست 11 میلیارد دلار کالا از چین، هند و ترکیه وارد کرده است . بر اساس آمار، 51 درصد از این کالاها از چین، 40 درصد از ترکیه و 9 درصد از هند وارد می‌شود. از آوریل تا آگوست، بیشترین واردات از چین، مصالح ساختمانی با 783 میلیون دلار بوده است. ترکیه با 332 میلیون دلار میوه وارد کرد و پس از آن هند 159 میلیون دلار ( شکر) قرار گرفت. پس از چین، ترکیه و هند، امارات متحده عربی و ایران چهارمین و پنجمین صادرکنندگان بزرگ به عراق هستند. (کردستان 24)

خرید روزانه 2 میلیون دلار میوه از ایران توسط عراق

قاسم مطلبی مدیر کل گمرک مرز پرویز خان ایران در هفت ماه گذشته 470 میلیون دلار میوه و تره بار به عراق صادر کرده است که معادل بیش از 2 میلیون 200 هزار دلار در روز است. وی گفت: حجم کل صادرات به عراق در این مدت یک میلیون و 147 هزار تن از طریق مرز پرویزخان بوده است. وی گفت: کالاهای صادراتی از طریق این مرز شامل میوه و تره بار و محصولات فلزی و پلاستیکی بوده که در مهر ماه نسبت به ماه قبل 38 درصد افزایش داشته است. (خلک)

نیاز عراق به واردات 5 میلیون تن گندم در سال 2023

شرکت عمومی تجارت غلات وابسته به وزارت بازرگانی تایید کرد که عراق در سال 2023 به 5 میلیون تن گندم نیاز دارد . حیدر نوری جبر قائم مقام مدیرعامل این شرکت با بیان اینکه در سال جاری تنها دو میلیون و 200 هزار تن دریافت کرده ایم و این مقدار برای پوشش سال آینده تا فصل بازاریابی کافی نیست، خاطرنشان کرد: سال آینده به دلیل کم آبی که طی آن ممکن است کمتر از 1.5 میلیون یا کمتر گندم دریافت کنیم. وی با بیان اینکه شرکت عمومی‌بازرگانی غلات به مبالغ هنگفتی برای واردات حداقل دو میلیون تن گندم برای پوشش چهار ماهه سال آینده تا فصل بازاریابی نیاز دارد، خاطرنشان کرد: عراق به واردات 5 میلیون تنی گندم در طول سال نیاز دارد. وی خاطرنشان کرد: برای واردات گندم باید به سرعت اعتبارات آزاد شود چرا که مناقصه به 75 روز زمان نیاز دارد تا انجام شود. (  وکاله الانباء العراقیه)

گشایش پالایشگاه نفت "لاناز" با حضور نخست‌وزیر اقلیم کوردستان

پالایشگاه نفت "لاناز" روزانه ظرفیت تولید ١٠٠ هزار بشکه نفت را دارد. پالایشگاه نفت "لاناز" در غرب شهر اربیل پایتخت اقلیم کردستان،  روز چهارشبه ۴ آبان ماه ۱۴۰۱، با حضور نخست‌وزیر مسرور بارزانی، گشایش یافت. احداث این پالایشگاه با ظرفیت روزانه‌ی  پالایش یکصدهزار بشکه نفت، در سال ۲۰۰۸ میلادی آغاز شده است. علاوه بر نفت سفید، محصولات بنزین، گازوئیل، نفت سنگین و نفت سبک در این پالایشگاه تولید خواهد شد. ( کردستان 24)

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما