تحولات فناوری جنوب چین - گوانجو
تحولات حوزه فناوری جنوب چین در مهر ماه 1400 مندرج در رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد.
برگزاری مجمع انتقال فناوری و نوآوری چین-آ.سه.آن در نانینگ
مقامات چین و کشورهای آسیای جنوب شرقی در دهمین مجمع انتقال فناوری و نوآوری چین-آ.سه.آن در نانینگ، مرکز استان گوانشی، خواستار همکاریهای علمی و فناوری نزدیک تر شدند. وانگ ژیگانگ، وزیر علوم و فناوری چین، گفت که چین همواره کشورهای جنوب شرق آسیا را به عنوان شریکی مطلوب در همکاریهای بین المللی در زمینه نوآوریهای علمی در نظر گرفته است.
وی افزود: "به نتایج عملی در مبادلات فرهنگی و آموزشی در حوزه فناوری علمی، انتقال فناوری، ساخت مشترک آزمایشگاهها و همکاری در پارکهای علمی فناوری، نوآوری و کارآفرینی دست یافتهایم و این امر به توسعه اقتصادی منطقه و بهبود زندگی مردم کمک کرده است".
همچنین در این رویداد، لیم جوک هوی، دبیر کل آ.سه.آن بر نقش مهم فناوری دیجیتال در پیشبرد رشد پایدار تاکید کرد. وی پیشنهاد کرد چین و آ.سه.آن در زمینههایی مانند اقتصاد دیجیتال، شهرهای هوشمند، زیرساختهای دیجیتال و امنیت سایبری همکاری نزدیکتری داشته باشند.
تحقق فناوری واقعیت کامل اینترنت (CRI) تا سال 2040
طبق اعلامیه مشترک غول فناوری Tencent شنجن و شرکت مشاوره مدیریت جهانی و خدمات حرفه ای Accenture انتظار می رود فناوری واقعیت کامل اینترنت (CRI) تا سال 2040 بصورت گسترده مورد استفاده قرار گیرد. CRI به معنای اتصال دنیای واقعی و مجازی یا دیجیتال است به طوری که فضای آنلاین و آفلاین به طور کامل یکپارچه شوند.
در سال های اخیر فعالیت های محل کار با توسعه CRI تغییر کرده است. به عنوان مثال رانندگان کامیون زغال سنگ دیگر نیازی به کار در محیط های آلوده ندارد. در عوض، آنها میتوانند کار روزانه را در مقابل صفحه نمایش های امن انجام دهند.
گروهی از فناوریها مانند اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی، بلاک چین و واقعیت مجازی در حال حاضر به بلوغ دست یافته اند. با تحقق فناوریهای پیشرفته مانند محاسبات کوانتومی و رابط های مغز و کامپیوتر، CRI احتمالا به طور کامل تا سال 2040 اعمال خواهد شد.
Tencent با شرکت Baoshan Iron & Steel Co. برای ساخت یک «کارخانه دیجیتال» همکاری کرد که به مهندسان کمک میکند تا خطوط و تجهیزات تولید را بهتر مدیریت کنند.
نمایش ایستگاه فضایی چین برای نخستین بار در نمایشگاه هوافضای جوهای
نمایشگاه بین المللی هوافضا و هوانوردی چین (Airshow China) از تاریخ ۸ تا ۱۳ نوامبر در شهر جوهای استان گواندونگ برگزار میشود و قرار است یک نسخه از ایستگاه فضایی این کشور برای اولین بار در معرض نمایش قرار گیرد.
بر اساس اطلاعات منتشرشده در کنفرانس مطبوعاتی نمایشگاه، در این رویداد جدیدترین فناوریهای کشور چین در بخش های هوافضا و دفاع ملی به نمایش خواهد درآمد. همینطور قرار است هواپیمای بومی ای جی 600، موتور توربو تایهانگ و آخرین دستاورد های علمی چین در زمینه کاوشگرهای فضایی نیز در این نمایشگاه به نمایش درآید. بیش از 740 شرکت داخلی و خارجی در این نمایشگاه شرکت خواهند کرد و قرار است بیش از ۱۰۰ فروند هواپیما در فضای باز در معرض نمایش قرار گیرد.
نمایشگاه بینالمللی هوافضا و هوانوردی چین بزرگترین نمایشگاه هوایی در چین است. این نمایشگاه از سال ۱۹۹۶ هر دو سال یک بار در شهر جوهای در استان گواندونگ چین برگزار میشود.l
ثبت بیش از 500 هزار اختراع موثر در گواندونگ
طبق اطلاعات منتشرشده توسط اداره مالکیت معنوی استان گواندونگ، تا پایان آگوست 2022، گواندونگ با ثبت 508 هزار اختراع موثر و 248 هزار PCT، رتبه اول در چین را کسب نمود. دادگاههای استان از ژانویه تا آگوست ۲۰۲۲ تعداد 73 هزار پرونده مالکیت معنوی را بررسی نموده که در میان بالاترینها در چین رتبه بندی شده است. میانگین جایزه ثبت اختراع به 825 هزار یوآن رسید که از سال ۲۰۱۹ به میزان 148 درصد افزایش داشت.
تا کنون، 13 مرکز ملی حفاظت از مالکیت معنوی و مراکز خدمات حقوق مالکیت معنوی سریع در گواندونگ وجود دارد. از نظر همکاریهای منطقه ای و بین المللی، گواندونگ ۳۵۶ پروژه همکاری گوانگ دونگ-هنگ کنگ و گوانگ دونگ-ماکائو انجام داده است. هم اکنون گواندونگ ۱۲ مرکز استعلام مالکیت معنوی در هنگ کنگ و ۳ شعبه از مرکز پاسخ و هدایت اختلاف مالکیت معنوی برون مرزی چین را تأسیس کرده است.
از نظر نوآوری علمی، توسعه صنعتی و یکپارچگی تجارت و کسب و کار، گواندونگ ۳ مرکز رشد و ترویج حق اختراع با ارزش بالا، ۱۰ خوشه صنعتی و ۱۳ مرکز بهره برداری تعاونی تأسیس نموده است. تا آگوست ۲۰۲۲ تعداد پتنت ها در خوشههای صنعتی استراتژیک گواندونگ با ۳۰۹۶۰۰ مورد در چین رتبه اول را کسب کرد.
گواندونگ ۱۱ محصول جدید حفاظت از مالکیت معنوی به ارزش ۲٫۳۲ میلیارد یوان از ژانویه تا آگوست ۲۰۲۲ معرفی کرده است.
برگزاری مسابقه بین المللی کارآفرینی در شنجن
بیش از ۲۱۰۰ متخصص از ۵۵ کشور جهان در رقابت های مقدماتی دوره رقابت بین المللی نوآوری و کارآفرینی چین (شنجن) شرکت خواهند کرد که از 25 اکتبر 2022 آغاز خواهد شد. به گفته برگزارکننده این رویداد، ۵۷٫۵ درصد از کل شرکت کنندگان اتباع خارجی هستند. رقابت های مقدماتی در ۱۰ شهر تل آویو، آیندهوون، سیدنی، تورنتو، برلین، توکیو، مادرید، سیلیکون ولی، لندن و پاریس برگزار میشود.
از میان ۲۱۴۴ شرکت کننده، ۱۱۳۳ نفر از آنها دارای مدرک دکترا هستند که ۵۲٫۸ درصد از کل شرکت کنندگان را تشکیل می دهند. در مجموع ۱۲۳۴ شرکت کننده، (۵۷٫۵ درصد)، اتباع خارجی هستند که اتباع اسرائیلی، آمریکا و بریتانیا در رتبههای برتر قرار دارند.
شرکت کنندگان در سال جاری ۱۷۶۸ پروژه را به این رقابت خواهند آورد که ۲۰ درصد بیشتر از تعداد در رویداد سال ۲۰۲۱ است. این پروژهها در هفت صنعت نوظهور یعنی اطلاعات الکترونیکی نسل جدید، دیجیتال و مد، ساخت تجهیزات با فناوری بالا، محصولات کم کربن، مواد جدید، زیست پزشکی و اقتصاد اقیانوس خواهند بود. در مجموع ۲۱۱ پروژه برای مسابقه مقدماتی در سیلیکون ولی ثبت نام کرده اند که رتبه اول را از نظر تعداد شرکت کنندگان و پس از آن لندن و مادرید کسب کرده اند.
در میان پروژهها ۳۶۲ پروژه ( ۲۰٫۵ درصد) در گروه اطلاعات الکترونیکی نسل جدید رقابت خواهند کرد و ۳۲۴ پروژه در گروه زیست پزشکی و سلامت به رقابت خواهند پرداخت. سازمان دهنده با همکاری بنگاههای محلی، مکانیزم پاداشی را برای جذب استعدادها برای رقابت در مسابقات طراحی نرم افزار صنعتی و تحقیق و توسعه نیمههادیها معرفی کرد.
پروژههایی که معیارهای استقرار در شنجن را برآورده میکنند میتوانند یارانه کارآفرینی ۱ میلیون یوان (۱۳۸٬۴۳۹ دلار) دریافت کنند. یک شرکت کننده واحد قادر خواهد بود ۱٫۸۵ میلیون یوان جایزه و یارانه دریافت کند. به گفته برگزارکننده، مسابقه نهایی در ماه نوامبر در این شهر برگزار میشود.
رویدادهای قبلی در پنج سال اخیر ۷۶۵۵ پروژه از ۸۹ کشور و منطقه را به خود جلب کرده است. در میان ۳۵۰ پروژه در فینال شنجن، بیش از ۱۲۰ پروژه با پارک های صنعتی این شهر به توافق رسیدند.