اخبار اقتصادی پاکستان – اسلام آباد
اهم اخبار و تحولات اقتصادی پاکستان در هفته چهارم مهر ماه 1401 مندرج در روزنامهها و رسانههای این کشور به شرح زیر میباشد:
تاثیر آب و هوا بر اقتصاد پاکستان
گزارش اخیر بانک جهانی تخمین زده است که فجایع مربوط به آب و هوا بیش از 75 میلیون پاکستانی را در سه دهه گذشته تحت تأثیر قرار داده است و خسارت اقتصادی آن بیش از 29 میلیارد دلار یا تقریباً یک میلیارد دلار در سال برآورد شده است. ( ریکوردر)
تورم سه برابری نسبت به سال گذشته
تورم عظیم 27.3 درصدی در ماه آگوست - بالاترین رقم در 49 سال گذشته - با اندکی کاهش به رقم 23.2 درصد در سپتامبر کاهش یافت. تورم ژوئیه تا آگوست 2022-2022 که توسط شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) اندازه گیری شد، بالاتر از 26 درصد در مقابل 8.4 درصد در مدت مشابه سال گذشته بود. در سه ماهه اول سال مالی امسال نیز (ژوئیه-سپتامبر) این رقم با ندکی کاهش به 25.1 درصد کاهش یافت.
پیش بینیها برای تورم در سال مالی جاری از 23 تا 30 درصد متغیر است. بر اساس برآوردهای بانک جهانی، نرخ تورم فوق، همراه با نرخ رشد اقتصادی ناچیز 2 درصدی پس از سیل های ویرانگر تاریخی، میتواند تقریباً 10 میلیون نفر را به زیر خط فقر برساند.
تصویب لایحه اجازه سرمایه گذاری بخش خصوصی در تامین گاز ال ان جی در مجلس
دولت روز دوشنبه «لایحه سازمان تنظیم مقررات نفت و گاز 2022» را در مجلس شورای ملی معرفی کرد تا به سرمایه گذاران خصوصی اجازه دهد با هزینه و ریسک خود سرمایه گذاری کنند تا تقاضای فزاینده LNG در کشور را تامین کنند. این لایحه به کمسیون ذیربط ارجاع شده است.
تجدید نظر در قراردادهای تجارت آزاد با کشو های چین و اندونزی
به گزارش وبسایت خبری نیوز پاکستان برای اجرای معنادار توافقنامه تجارت آزاد چین و پاکستان (CPFTA-2) به دنبال افزایش قابل توجه صادرات است، زیرا اهداف دومین قرارداد تجاری محقق نشده است. پاکستان از دولت چین می خواهد که سفارشات صادراتی بیشتری را برای کارآفرینان پاکستانی تضمین کند تا صادرات به بازار چین به حداکثر پتانسیل افزایش یابد. این یک وضعیت برد-برد برای هر دو کشور خواهد بود. کل حجم تجاری با چین 23 میلیارد دلار است که 20 میلیارد آن واردات از چین است.
پاکستان به دنبال تعدیل این تراز تجاری است. از آنجایی که بازار چین یک بازار کنترل شده است، پاکستان از دولت چین می خواهد که نقش خود را در تضمین سفارشات صادراتی بیشتر ،برای کارآفرینان پاکستانی ایفا کند تا صادرات این کشور به چین تحت CPFTA-2 تا حد معقولی بهبود یابد.
توافق تجاری با اندونزی نیز تا حد زیادی باعث افزایش گسترده واردات شده است و دولت تصمیم خود را برای مذاکره مجدد در مورد معامله تجاری برای اطمینان از یک وضعیت برد-برد اتخاذ کرده است. اگر به دادههای تجاری دوجانبه با اندونزی در هفت سال گذشته نگاه کنیم، تراز تجاری به شدت به سمت اندونزی در محدوده 666 تا 890 میلیون دلار متمایل شده است.( روزنامه نیوز)
اسحاق دار : آماده واردات سوخت از روسیه با نرخ تخفیف هستیم
اسحاق دار، وزیر دارایی که در یک سفر رسمیبه ایالات متحده (ایالات متحده) به سر میبرد، گفت پاکستان آماده خرید سوخت از روسیه با نرخی است که به کشور همسایه هند ارائه میکند.وی ضمن پاسخ به سوال رسانهها، ابراز امیدواری کرد که غرب نیز در پی مشکلات مالی پاکستان به دلیل سیلهای بیسابقه اخیر که بخشهای زیادی از کشور را ویران کرد، مخالفتی با واردات سوخت با تخفیف نداشته باشد. وزیر دارایی گفت که دولت ائتلافی در مرکز وقت کافی برای بازگشت به جبهه سیاسی دارد. ده ماه برای دولت کافی است تا اعتبار سیاسی خود را بازگرداند و محبوبیت خود را به دست آورد.
اطمینان دهی اسحاق دار برای خروج پاکستان ازلیست خاکستری و دریافت وام از بانک توسعه آسیایی
اسحاق دار، وزیر دارایی، پیش از نشست عمومی سازمان FATF که سرنوشت کشور را تعیین میکند، اطمینان داد که پاکستان به زودی از فهرست خاکستری گروه ویژه اقدام مالی (FATF) خارج خواهد شد. اولین جلسه عمومی FATF تحت ریاست دو ساله تی راجا کومار از سنگاپور در 20 تا 21 اکتبر برگزار میشود. وزیر همچنین در دیداری که با ماساتسوگو آسکاوا، رئیس بانک توسعه آسیایی (ADB) داشت ، از حمایت های ارائه شده در طول سال ها به عنوان شریک اصلی توسعه پاکستان و همچنین تعهدات اخیر پس از سیل تشکر کرد. رئیس بانک توسعه آسیایی به وزیر دارایی اطمینان داد که برنامه BRACE به مبلغ 1.5 میلیارد دلار را تأیید کرده و از پاکستان حمایت میکند.
تمدید قیمت فرآوردههای سوختی
اسلام آباد: دولت فدرال تصمیم گرفت تا از 16 اکتبر قیمت فرآوردههای نفتی را به نرخ فعلی برای دو هفته آینده حفظ کند. قیمت بنزین تا 31 اکتبر بدون تغییر و در محدوده 224.80 روپیه در هر لیتر باقی ماند.در همین حال، قیمت دیزل پرسرعت 235.30 روپیه در هر لیتر است. قیمت روغن دیزل سبک 191.83 روپیه است.