معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۶/۱۲- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۱۲

برگزاری دومین همایش و نمایشگاه نفت، گاز و انرژی در داکار 2022 MSGBC

طی روزهای 10 و 11 شهریور 1400 ( 1 و 2 سپتامبر 2022 ) دومین همایش و نمایشگاه نفت، گاز و انرژی MSGBC توسط وزارت نفت و انرژی سنگال در مرکز کنفرانس های بین المللی عبدو دیوف داکار با موضوع « آینده گاز طبیعی: سرمایه گذاری استراتژیک و سیاست گذاری به عنوان موتور رشد» آغاز به کار کرد.

در مراسم افتتاحیه « مکی سال» رئیس جمهوری سنگال و رئیس دوره ای اتحادیه آفریقا طی سخنانی با اشاره به اینکه این رویداد فرصتی برای ملاقات، تبادل نظر و ارائه راه حل ها توسط کارشناسان و متخصصان صنایع نفت و گاز پیرامون بخش انرژی آفریقا به طور کلی و غرب آفریقا و سنگال به طور خاص فراهم کرده است خاطر نشان نمود پروژه‌های گازی سنگال به عنوان منابع اصلی انرژی و درآمد این کشور هستند. نامبرده همچنین اظهار داشت در حال حاضر 600 میلیون افریقایی از دسترسی به انرژی برق محروم هستند که در این خصوص باید برق مورد نیاز را از انرژی گاز تامین کنیم. رئیس جمهور سنگال در مورد پروژه نفتی سنگمار بین سنگال و موریتانی با اظهار اینکه بیش از 60 درصد این طرح اجرا شده است از روند عملیات اظهار رضایت نمود و به این نکته اشاره کرد  که ورود سنگال و موریتانی به باشگاه کشورهای تولید کننده گاز در حال شکل گیری است. وی افزود: در فاز اول این طرح 2.5 میلیون تن گاز مایع  با سرمایه گذاری 4.8 میلیارد دلار تولید خواهد شد.

وی در ادامه اظهار داشت: آفریقا سرشار از منابع طبیعی است. این باید حاکمیت انرژی قاره را در سودآوری تضمین کند. حتی اگر آفریقا از تمام اکتشافات گازی که بیش از 5000 میلیارد متر مکعب در 30 سال تخمین زده می‌شود بهره‌برداری کند مجموع انتشار مربوط به این اکتشافات گازی به سختی 3.5 درصد از گازهای گلخانه‌ای را تشکیل می‌دهد. وی همچنین از تربیت نیروی انسانی واجد شرایط در همه سطوح به منظور تسلط بر دانش پیچیده هیدروکربن‌ها حمایت کرد. همچنین وی فراتر از ادامه توسعه همکاری کشورهای قاره افریقا با یکدیگر بر تنوع بخشیدن به همکاری با سایر بازیگران بین المللی نیز تاکید نمود.

در ادامه مراسم افتتاحیه دکتر عمر فاروق ابراهیم رئیس سازمان تولیدکنندگان نفت آفریقا (APPO) طی سخنانی گفت: این سازمان تصمیم گرفته است تا از تئوری به سمت عمل حرکت کند تا راه حلی برای مشکلات پیش روی آفریقا بیابد. بنابراین آپو در 15 می 2022 قراردادی را با افری اگزیم بانک امضا کرد که از طریق آن بانک انرژی آفریقایی فعالیت‌های صنعت نفت و گاز را تامین مالی می‌کند. لذا این بانک ستون امنیت آفریقا در این زمینه را تشکیل خواهد داد. این امر تداوم و پایداری اجرای پروژه‌ها را تضمین می‌کند. وی همچنین خاطر نشان نمود شورای وزیران آپو به ایجاد مؤسسات تحقیقاتی در آفریقا مصمم است. لذا می‌داند که راه‌اندازی مراکز نوآوری در سطح جهانی پرهزینه است. از این رو تصمیم بر این شد که به جای شروع دوباره، مراکز توسعه و تحقیقات را در این کشورها تجهیز و آنها را بهبود ببخشیم. در این راستا دبیرخانه آپو با بازدید از این موسسات تحقیقاتی مرحله اول ارزیابی را به پایان رسانده و به زودی مرحله دوم شروع خواهد شد. همچنین دسترسی به این مراکز با هدف کارآموزی برای تمامی‌کشورهای تولیدکننده نفت و گاز آفریقا آزاد خواهد بود. وی در ادامه خاطر نشان کرد: آفریقا می‌تواند مسئولیت نگرانی‌های خود را بر عهده بگیرد. ما باید یاد بگیریم که خودمان را مستقل و مسئولانه مدیریت کنیم. اگر آفریقا بخواهد بودجه جمع آوری کند می‌تواند این کار را انجام دهد. کافی است به اولویت بندی هزینه‌هایمان فکر کنیم.

سخنران بعدی این نشست « گوردون بیرل » معاون رئیس شرکت بریتیش پترولیوم BP طی سخنانی اظهار داشت : فراتر از تولید برق، آفریقا می‌تواند از گاز در تولید محصولات پتروشیمی استفاده کند. این امر می‌تواند درآمد اضافی برای کشوری مانند سنگال از طریق ایجاد مشاغل و خدمات ایجاد کند. یک رابطه همزیستی بین این دو وجود دارد اما ما تنها زمانی از گاز طبیعی به عنوان سوخت استفاده می‌کنیم که بتوانیم از آن برای مقاصد دیگر نیز استفاده نماییم. انرژی آفریقا نباید فقط برای صادرات باشد. این قاره این فرصت را دارد که از گاز طبیعی به بسیاری چیزهای دیگر دست یابد. برای مثال، در شرایط کنونی آفریقا جایی که مشکل امنیت غذایی در کنار سایر اشکال ناامنی وجود دارد می‌توانیم از گاز برای تولید اوره، آمونیاک و کود در جهت افزایش تولید محصولات کشاورزی استفاده کنیم. وی در ادامه افزود: عملیات اجرایی توسعه میدان گازیGrand Tortue Ahmeyim (Gta) در داخل سنگال به سرعت در حال پیشرفت است و اولین تولید گاز در پایان سال 2023 انجام خواهد گرفت. وی در خاتمه گفت:  این شرکت و دو کشور سنگال و موریتانی در حال بررسی در مورد نحوه اجرای فاز دوم Yakaar-Téranga (Yt) هستند. هدف گذاری نهایی در فاز دو تولید 10 میلیون تن گاز بصورت سالانه است. طرفین در صدد ایجاد یک زنجیره ارزش برای به حداکثر رساندن تأثیر این سرمایه گذاری‌ها در دو کشور هستند. از این نظر،  دولت سنگال با استفاده از شرکتهای میتسوبیشی و نیپون کوئی ژاپن پروژه ای برای ساخت و راه اندازی یک واحد صنعتی برای تولید آمونیاک و اوره از گاز طبیعی در دست مطالعه دارد.

در مراسم اختتامیه این اجلاس نیز « سوفی گلادیما » وزیر نفت و انرژی سنگال طی سخنانی اظهار داشت : با تمام پتانسیل های قاره ما، آینده روشنی برای آفریقا متصور است. ما فقط به کمی جسارت و ابتکار بیشتر نیاز داریم تا به اهداف خود برسیم. بنابراین زمان آن فرا رسیده است که آفریقایی‌ها با متحدتر شدن و  یک صدا برای دفاع بهتر از منافع مردم شان سرنوشت خود را به دست بگیرند. وی افزود: در واقع، پتانسیل انرژی در آفریقا فراوان است هم از نظر منابع هیدروکربنی، انرژی‌های تجدیدپذیر و هم سرمایه انسانی. لذا ما قاره آینده هستیم. با این حال، او تصریح نمود این موضع به این معنا نیست که آفریقا با انتقال انرژی موافق نیست، برعکس، ما به سادگی می‌گوییم که داشتن این همه پتانسیل و استفاده نکردن از آن برای تامین انرژی برق و مهمتر از همه برای صنعتی کردن کشورهایمان و برای اشتغال کامل جوانان در تناقض است. برای دستیابی به این مهم، وزیر نفت و انرژی  پیشنهاد کرد با در نظر گرفتن پیچیدگی بخش هیدروکربن‌ها و لزوم در نظر گرفتن تغییرات اقلیمی، بر آموزش نیروی انسانی و بالاتر از همه تخصص بیشتر آنها تاکید شود. وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار نمود: نیازها و اهداف توسعه ما با کشورهای صنعتی یکسان نیست. به همین دلیل است که ما بیش از هر زمان دیگری در کنار شرکای خود به پیگیری اجرای پروژه‌های خود متعهد می مانیم. در این راستا او از تعهد سازمان تولیدکنندگان نفت آفریقا (APPO) برای حمایت از همه کشورهای آفریقایی برای مقابله با تهدید توقف کمک های مالی کشورهای توسعه یافته استقبال کرد.

برگزاری دومین همایش و نمایشگاه نفت، گاز و انرژی در داکار طی سالجاری میلادی به دنبال برپایی موفقیت آمیز اولین همایش در سال گذشته انجام گرفته است. اکتشاف ذخایر عظیم نفت و گاز در سنگال و همچنین میادین مشترک با موریتانی طی سالهای اخیر اشتیاق شرکتهای بزرگ بین المللی را برای سرمایه گذاری در اجرای پروژه‌های مرتبط با استخراج و بهره برداری از این ذخایر افزایش داده است. کسب منافع حاصل از اجرای این پروژه‌ها می‌تواند کمک شایانی به بهبود معضلات اقتصادی و اجتماعی سنگال بنماید. 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما