معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۶/۰۸- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۳۴

اخبار اقتصادی ونزوئلا

گزیده عناوین و اخبار و تحولات اقتصادی ونزوئلا در هفته اول شهریورماه 1401 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد.

افزایش قیمت گوشت در ونزوئلا

قیمت گوشت قرمز در ونزوئلا طی ۱۲ ماه اخیر بیش از ۱۰۸ درصد افزایش یافته است. برابر تازه ترین گزارش منتشره از سوی سازمان مردم نهاد Cedice، قیمت هر کیلو گوشت قرمز به بیش از ۸.۷۵ دلار افزایش یافته است این در حالیست که قیمت هر کیلو گوشت مرغ با ۷۹ درصد افزایش به بیش از ۶.۴۱ دلار افزایش پیدا کرده است.

https://www.bancaynegocios.com/cedice-en-un-ano-el-kilo-de-carne-aumento-10854-cifras

از سرگیری تولید بنزین در دومین پالایشگاه بزرگ ونزوئلا

فعالیت پالایشگاه کاردون، دومین پالایشگاه بزرگ ونزوئلا، برای تولید بنزین پس از وقفه ای طولانی مدت از سرگرفته شده است. برابر اعلام منابع آگاه به نقل از خبرگزاری رویترز، نواقض فنی ایجاد شده در ماه ژوئن سال جاری میلادی، پس از حدود  گذشت دو ماه رفع گردید و این تأسیسات هم اکنون در حال فرآوری نفت برای تولید بنزین می‌باشند و روزانه ۲۸ هزار بشکه بنزین درجه یک با درجه اکتان ۱۰۲ تولید می نماید با این حال  فعالیت واحد کاتالیستی آن با ظرفیت تولید روزانه ۸۸ هزار بشکه بنزین همچنان راکد مانده و ظرفیت تولید روزانه این پالایشگاه به همراه پالایشگاه آموای در چارچوب مجتمع پالایشگاهی گوارانا از ۹۵۵ هزار بشکه فراتر می رود.

https://www.eluniversal.com/economia/135598/reuters-segunda-refineria-mas-grande

پیش بینی نرخ تورم سالانه در ونزوئلا

برابر آخرین پیش بینی‌های صورت گرفته از سوی صندوق بین المللی پول، پایگاه پژوهشی فوکوس اکونومیکس،میزان نرخ تورم سالانه در  ونزوئلا در پایان سال  جاری میلادی از ۱۰۰ درصد فراتر نمی رود. به گفته آلخاندرو کاسترو، مشاوره موسسه تحلیلی Venecápital، بازگشت ابرتورم به ونزوئلا به دلیل تغییر مشاوران اقتصادی از سوی دولت امری بعید به نظر می رسد به طوریکه دولت هم اکنون از مشاوره مشاوران دولت چپگرای سابق اکوادور برخوردار می‌باشد و  با توجه به افزایش ۱۶ درصدی ارزش دلار  در برابر پول ملی ونزوئلا طی چند ماه اخیر، اقدام بانک مرکزی برای مهار نرخ ارز پایدار نخواهد بود و به دلیل محدودیت ذخایر بین المللی، تزریق ارز به باز کار چندان آسانی نیست با این حال به دلیل افزایش بهای جهانی نفت، درآمد دولت از محل فروش در حال بهبود است.

https://www.bancaynegocios.com/tasa-anual-inflacion-venezuela-2022-cerrar-debajo

برگزاری دومین نشست تجاری ونزوئلا و کلمبیا

در پی روی کارآمدن گوستاوو پترو، رئیس جمهور جدید کلمبیا، دومین نشست تجاری مشترک بین ونزوئلا و کلمبیا در راستای تسهیل روابط تجاری دو کشور برگزار گردید. دومین مرحله نشست تحت عنوان «توافق مرز»،  با حضور نمایندگان امور تجاری بخش های دولتی و خصوصی دو کشور همسایه، مسائل مختلف دو جانبه در ارتباط با تجارت، گردشگری، خدمات، امنیت و غیره مورد بحث و بررسی قرار گرفتند که در آن بر ضرورت تسریع در از سرگیری روابط تجاری  قطع شده طی ۷ سال اخیر  و همچنین بازگشایی دفاتر کنسولی در دو کشور تأکید گردید  با این حال شرکت کنندگان به پیچیدگی روند از سرگیری روابط دو جانبه اذعان داشته و تصریح نمودند که موعد مشخصی برای چنین امری تعیین نگردیده است.

https://2001online.com/nacionales/estos-fueron-los-temas-tratados-en-la-reunion

اعلام استمرار تحریم های آمریکا علیه دولت ونزوئلا

آمریکا از استمرار اعمال تحریم های مصوبه علیه دولت ونزوئلا خبر داد. وزارت امور خارجه آمریکا در تاریخ ۲۲ اوت سال جاری میلادی، اعلام داشت که اعمال تحریم های مصوب این کشور علیه  دولت ونزوئلا  از سال ۲۰۱۹ همچنان به قوت خویش باقیست. ند پرایس ، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با هشدار به شهروندان آمریکایی مبنی بر اجتناب از سفر به ونزوئلا، تصریح ساخت که تحریم ها همچنان علیه رژیم مادورو پابرجا می‌باشند، رژیم نیکلاس مادورو از روی حسن نیت مذاکره ننمود و به تعهداتش جامه عمل نپوشانید، تحریم ها تا زمان ایجاد پیشرفتی قابل ملاحظه در راستای تحقق آرمان‌های دموکراتیک ملت ونزوئلا پابرجا خواهند ماند، در صورتیکه که رژیم مادورو به تعهد خویش مبنی بر مذاکره بر پایه حسن نیت عمل ننماید، آمریکا از توانمندی تنظیم تحریم ها در جهتی دیگر برخوردار می‌باشد علاوه بر این شهروندان آمریکایی باید به دلیل تروریسم و بازداشت های ناعادلانه احتیاط بیشتری را برای سفر به ونزوئلا به عمل آورند.

https://www.vozdeamerica.com/a/eeuu-sanciones-maduro-vigentes

لحاظ ونزوئلا در رده کشورهای دارای بیشترین تورم در جهان

آخرین پژوهش دانشگاهی صورت گرفته از سوی دانشگاه آمریکایی جانز هاپکینز، ونزوئلا را در رده کشورهای برخوردار از بیشترین نرخ تورم در جهان قرار داده است. بر این اساس، میزان تورم در ونزوئلا طی ۱۲ ماه اخیر بیش از  ۶۷ درصد رقم خورده است  این در حالیست که کشورهای زیمبابوه (۴۷۹)، کوبا(۱۳۵)، ترکیه (۱۳۲)، سریلانکا(۱۰۴)، لبنان(۸۹)، غنا(۷۷)، آرژانتین(۷۵) و لائوس(۷۲ درصد) در صدر ونزوئلا به لحاظ شاخص تورم قرار گرفته اند.

https://mobile.twitter.com/steve_hanke/status/1561380606352789504?ref_src=twsrc%5E

استمرار کاهش ارزش پول ملی ونزوئلا

میزان ارزش پول ملی ونزوئلا در برابر ارز دلار همچنان روندی نزولی را طی می نماید. برابر بررسی‌های میدانی صورت گرفته، نرخ هر دلار در تاریخ ۲۳ اوت سال جاری میلادی در بازار ونزوئلا از ۷.۱۶  بولیوار فراتر رفت این در حالیست که طی هفته اخیر نرخ دلار بیش از ۱۲ درصد افزایش یافته است، در مواجه با چنین شرایطی بانک مرکزی ونزوئلا در حال ارزیابی موضوع اعمال تغییرات احتمالی در راهکار مداخله ارزی در بازار پولی این کشور در راستای ممانعت از افزایش نرخ ارز می‌باشد.

https://www.lapatilla.com/2022/08/23/el-dolar-paralelo-sigue-indetenible-y-se-dispara

اعلام دستیابی ونزوئلا به تعادل در سیستم های اقتصادی و مالی

 نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا در آخرین دیدار خویش با اعضای شورای معاونین ریاست جمهوری از دستیابی این کشور به تعادل در کلیه سیستم های اقتصادی و مالی خبر داد. وی آمار رشد اقتصادی و تحرکات تجاری ونزوئلا را سودمند و ثمربخش ارزیابی نمود و اعلام داشت که بررسی‌ها در زمینه آمارهای  دو سه ماهه اول و دوم سال جاری میلادی در حال انجام است و آمار رسمی مرتبط به شاخص های اقتصادی از سوی بانک مرکزی اعلام می‌گردد این در حالیست که هر هفته رکورد در تراکنش های مالی ارز دیجیتال بولیوار رقم می خورد.

https://venezuela-news.com/maduro-estamos-alcanzando-un-equilibrio-economico

پیش بینی دستیابی ونزوئلا به بیشترین رشد اقتصادی منطقه آمریکای لاتین

آخرین پیش بینی صورت گرفته از سوی کمیسیون اقتصادی آمریکای لاتین و کارائیب(سپال)، از دستیابی ونزوئلا به  بیشترین رشد اقتصادی منطقه آمریکای لاتین در پایان سال جاری میلادی حکایت دارد. بر این اساس، میزان رشد اقتصادی ونزوئلا در پایان سال ۲۰۲۲ از بیش از ۱۰ درصد فراتر می رود و کشورهایی پاناما، کلمبیا، جمهوری دومینیکن، اروگوئه، گواتمالا، هندوراس، بولیوی و آرژانتین به ترتیب در رده‌های بعدی حائز بیشترین رشد اقتصادی منطقه جای می‌گیرند.

https://www.bancaynegocios.com/cepal-estima-que-la-economia-de-venezuela-se-expandira

توافق ونزوئلا با شرکت آلمانی برای بازسازی شبکه برق

 خبرگزاری بلومبرگ، از توافق ونزوئلا با شرکت آلمانی زیمنس انرژی برای تعمیر و بازسازی نیروگاه‌ها به عنوان بخشی از برنامه دولت برای بازسازی سیستم برق سراسری خبر داد. به گفته اریک سوتو، مدیر بازرگانی شرکت آلمانی، این شرکت قراردادهایی را با دولت ونزوئلا برای بازسازی تاسیسات گازی و دیزلی تولید برق کاراکاس و تأسیسات تأمین برق زیرساخت های مورد استفاده در صنعت نفت  منعقد نموده است این در حالیست که مجوزهایی را از وزارت خزانه داری آمریکا برای همکاری با شرکت ملی نفت ونزوئلا به عنوان مالک نیروگاه‌ها و همچنین شرکت ملی برق ونزوئلا اخذ نموده است که خدمات تعمیر آن افزایش تولید برق به میزان هزار مگاوات برای کاراکاس و بهبود تأسیسات تأمین برق در مناطق نفت خیز را در پی دارند این در حالیست که برابر اسناد شرکت ملی برق ونزوئلا، دولت ونزوئلا در صدد صرف سرمایه ای بالغ بر ۱.۵ میلیارد دلار برای  تولید حدود ۹۰۰۰ مگاوات برق تا سال ۲۰۲۵ می‌باشد از دیگر سو نیروگاه‌های برق آبی و و حرارتی ونزوئلا با ظرفیت تولید ۳۲۰۰۰ مگاوات برق با مشکلاتی در تأمین نیاز داخلی به میزان ۱۰۵۰۰ مگاوات مواجه هستند.

https://www.notitarde.com.ve/pais/10025/venezuela-contrata-a-siemens-para-reconstruir

حمایت ونزوئلا از اعلامیه تقویت همکاری اوپک پلاس

طارق الایسامی، وزیر نفت ونزوئلا حمایت دولت این کشور از اعلامیه عربستان سعودی در راستای تقویت ائتلاف اوپک پلاس برای مقابله با چالش های آتی را اعلام داشت. وی اعلامیه همکاری اوپک پلاس را راهکاری سودمند برای غلبه بر شرایط دشوار و ایجاد تعادل در حوزه انرژی ارزیابی نمود و سیاست های تحریمی آمریکا و قدرت های غربی را جنایتکارانه و عامل آسیب به صنعت و بازار نفت قلمداد نمود و کشورهای اوپک و خارج از آن را به تقویت همکاری و انسجام  برای مقابله با چالش های آتی در حوزه انرژی فراخواند.

https://www.vtv.gob.ve/venezuela-declaracion-cooperacion-opep-crisis-ee-uu

دستیابی ونزوئلا به رشد اقتصادی

آخرین گزارش منتشره از سوی بانک مرکزی ونزوئلا، از ثبت رشد دو رقمی اقتصاد این کشور طی 4 دوره سه ماهه متوالی حکایت دارد. بر پایه گزارش انتشار یافته در تاریخ ۲۳ اوت سال جاری میلادی، ونزوئلا طی مدت مذبور از بالاترین رشد پایدار در آمریکای لاتین برخوردار گردیده است، میزان رشد اقتصادی ونزوئلا در سه ماهه نخست سال جاری میلادی بیش از ۱۷.۰۴ درصد رقم خورده است که بیشترین رشد اقتصادی منطقه آمریکای لاتین به شمار می رود و این رقم به میزان ۱۸.۰۷  در سه ماهه دوم پیش بینی گردیده است علاوه بر این میزان رشد اقتصادی در سه ماهه سوم  و سه ماه چهارم سال گذشته میلادی نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن به ترتیب ۱۴.۶۵ و ۱۹.۰۷ درصد به ثبت رسیده است.

https://www.vtv.gob.ve/bcv-venezuela-mas-crecio-america-latina-2022

پیشنهاد ونزوئلا به کلمبیا برای ایجاد منطقه تجاری مشترک

نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا پیشنهاد ایجاد یک منطقه تجاری اقتصادی مشترک را به دولت کلمبیا ارائه نمود. رئیس جمهور ونزوئلا خاطرنشان ساخت که که ایجاد یک منطقه بزرگ تجاری اقتصادی بین دو کشور در حد فاصل ایالات نورته د سانتاندر در کلمبیا و تاچیرا، در ونزوئلا، توسعه مناسبات تجاری، اقتصادی و تولیدی بین دو کشور همسایه را در پی خواهد داشت و بر پایه طرح پیشنهادی در ابتدا یک منطقه اقتصادی ویژه بصورت پایلوت در مرز دو کشور استقرار می یابد و در گام های بعدی این طرح به سایر مناطق مرزی مشترک بین دو از جمله ایالت آمازوناس،سولیا و آمازوناس توسعه می یابد.

https://versionfinal.com.ve/mundo/venezuela-propone-a-colombia-crear-una-gran-zona

افزایش درآمد مالیاتی ونزوئلا

میزان درآمد مالیاتی ونزوئلا طی هفت ماهه نخست سال جاری میلادی به بیش از ۲.۴۴۹ میلیارد دلار افزایش یافت. نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا با اعلام این خبر تصریح ساخت که میزان درآمد مالیاتی ونزوئلا در ماه‌های نخست سال جاری میلادی در مقایسه با هفت ماهه نخست سال پیش از آن بیش از ۱۲۰ درصد افزایش یافته است و برآورد می‌گردد که این رقم در پایان سال ۲۰۲۲ از ۴ میلیارد دلار فراتر رود علاوه بر این میزان درآمد مالیاتی این کشور در سال آتی میلادی نسبت به سال جاری بیش از ۲ برابر افزایش خواهد یافت.

https://www.diariorepublica.com/en-portada/recaudacion-tributaria-podria-superar

شناسایی موارد جدید ابتلا به آبله میمون در ونزوئلا

وزارت علم و فناوری ونزوئلا در تاریخ ۲۴ اوت سال جاری میلادی از شناسایی موارد تازه‌ای از ابتلا به بیماری آبله میمون در این کشور خبر داد. برابر اعلام خانم گابریلا رامیرز، وزیر علم و فناوری ونزوئلا، در پی شناسایی نخستین مورد ابتلا به این بیماری در تاریخ ۱۲ ژوئن سال جاری میلادی، دو مورد جدید از ابتلا به بیماری "آبله میمون" در این کشور شناسایی گردیده اند که مربوط به مسافرین وارد شده از برزیل و پرو می‌باشند که تحت قرنطینه و مراقبت های  پزشکی مرتبط هستند.

 https://www.vtv.gob.ve/venezuela-detecta-dos-viruela-simica-pais

بررسی همکاری ونزوئلا با سازمان بهداشت منطقه‌ای

راهکارهای مختلف برای پیشبرد طرح های همکاری ونزوئلا با سازمان منطقه ای بهداشت آمریکای لاتین مورد بحث و بررسی قرار گرفتند. در این راستا وزیر بهداشت ونزوئلا با کریستین مورالس،  نماینده سازمان بهداشت پان آمریکن در ونزوئلا دیدار و گفت‌وگو نمود این در حالیست که دولت با همکاری سازمان منطقه ای در صدد اجرای ۳۲ پروژه برای تأمین دارو، اقلام و ارتقای توانمندی و ظرفیت های مراکز بهداشت در ونزوئلا می‌باشد.

https://www.eluniversal.com/politica/135895/ministra-de-salud-sostiene-reunion-de-trabajo

آغاز تولید مودم بومی اینترنت در ونزوئلا

ونزوئلا تولید مودم بومی‌برای اتصالات اینترنتی را جهت  بکارگیری از سوی شرکت ملی مخابرات را آغاز نمود. نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا با تأیید این خبر اعلام داشت که تولید مودم بومی‌برای اتصالات اینترنتی شرکت ملی مخابرات از سوی مرکز ملی توسعه و تحقیقات ارتباطات راه دور آغاز گردیده است و برابر اعلام معاونت تحقیقات وزارت علم و فناوری، این مودم از سوی متخصصان داخلی طراحی و تولید شده است و طی سه ماهه آخر سال جاری میلادی بیش از ۱۰۰ هزار مودم بومی‌تولید خواهد شد.

http://www.minci.gob.ve/cendit-inicia-produccion-de-modem-venezolano

تزریق ۲۰۰ میلیون دلار به بازار پولی ونزوئلا برای مهار روند کاهش مستمر ارزش پول ملی

در پی  کاهش مستمر ارزش پول ملی ونزوئلا در برابر دلار طی روزهای اخیر، دولت ونزوئلا در راستای مهار تنزیل نرخ بولیوار، بیش از ۲۰۰ میلیون دلار را به بازار پولی این کشور روانه ساخت. مجلس ملی ونزوئلا با تأیید تصمیم اتخاذه،  ضمن درخواست از فعالان اقتصادی برای انجام معاملات بر پایه نرخ رسمی ارز، اعلام داشت که طی سال جاری میلادی بالغ بر ۳ میلیارد دلار  صرف تزریق ارز به بازار پولی در راستای ممانعت از افزایش نرخ ارز شده است این در حالیست که  میزان نرخ دلار طی روزهای اخیر رشدی  چشمگیر در برابر پول ملی ونزوئلا یافته است و انتظار می رود که روند کاهش ارزش پول ملی ونزوئلا با وجود استمرار اجرای راهکار مداخله ارزی، همچنان ادامه یابد.

https://versionfinal.com.ve/politica-dinero/subcomision-de-finanzas-de-la-an-confirmo

کاهش مستمر تولید نفت در ونزوئلا

برابر گزارشات مقامات دولتی ونزوئلا به سازمان اوپک، میزان تولید نفت در ونزوئلا طی ماه‌های اخیر سال جاری میلادی کاهشی مستمر را تجربه نموده است. بر این اساس میزان تولید نفت ونزوئلا پس از افزایشی زودگذر در آخرین ماه سال گذشته میلادی، طی ماه‌های نخست سال جاری بیش از ۲۸ درصد کاهش یافت و میانگین تولید روزانه نفت در ماه ژوئیه سال ۲۰۲۲ به ۶۲۹ هزار بشکه تنزل یافت که با  تحقق وعده دولت ونزوئلا مبنی بر افزایش این میزان روزانه به ۲ میلیون بشکه در پایان سال جاری میلادی فاصله زیادی  معادل افزایشی بالغ بر ۲۱۸ درصدی دارد.

 https://www.elnacional.com/economia/petroleo/la-produccion-petrolera-se-aleja

استمرار تنزل ارزش پول ملی ونزوئلا

ارزش پول ملی ونزوئلا همچنان طی روزهای اخیر روندی نزولی را طی می نماید. طی چهار روز اخیر نرخ رسمی هر دلار با بیش از ۲۰ درصد افزایش به بیش ۷.۸۶ بولیوار افزایش یافت و افزایش نرخ رسمی اعلام شده از سوی بانک مرکزی ونزوئلا تنها در تاریخ ۲۵ اوت سال جاری میلادی از ۱۲ درصد فراتر رفت.

https://www.bancaynegocios.com/el-bolivar-se-devaluo

واکنش رئیس جمهور ونزوئلا به کاهش ارزش‌ پول ملی

نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا در واکنش به کاهش فاحش ارزش پول ملی این کشور طی روزهای اخیر، افزایش نرخ غیررسمی دلار را تلاشی برای اخلال در روند بهبود اوضاع اقتصادی ونزوئلا قلمداد نمود. وی طی ایراد سخنانی در تاریخ ۲۵ اوت سال جاری میلادی، ضمن دستیابی ونزوئلا به رشد اقتصادی بی سابقه طی ۱۲ ماه اخیر، با درخواست حفظ هوشیاری مردم، اعلام داشت که نرخ قانونی ارز، نرخ رسمی اعلام شده از سوی بانک مرکزی ونزوئلاست و افزایش نرخ غیر رسمی ساختگی و دروغین و  مبتنی بر گمانه زنی و هدف از چنین امری خرابکاری در روند بهبود اقتصادی ونزوئلا است.

https://www.vtv.gob.ve/?p=564413

اعلام گشایش مسیر پروازی مستقیم بین روسیه و ونزوئلا

مسیر پروازی جدید بین ونزوئلا و روسیه به صورت مستقیم در مسیرهای مسکو و مارگاریتا در تاریخ اول اکتبر سال جاری میلادی افتتاح می‌گردد. برابر اعلام نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا، اعلام داشت که طی ماه‌های آتی بیش از ۱۰۰ هزار گردشگر روس از جاذبه‌های گردشگری ونزوئلا بازدید به عمل می آورند. به گفته علی پادرون، وزیر گردشگری ونزوئلا، اعلام داشت که هفته ای پنج پرواز بین روسیه و ونزوئلا با ظرفیت هر پرواز ۴۴۰ گردشگر صورت می‌پذیرد.

https://twitter.com/VTVcanal8/status/1562942106607689729?ref_src=twsrc%5Etfw%7C

تأیید تصمیم ونزوئلا از سوی کلمبیا برای بازپس گیری شرکت پتروشیمی

کلمبیا تصمیم  اتخاذ شده از سوی دولت ونزوئلا مبنی بر انتصاب اعضای هیأت  مدیره شرکت پتروشیمی مونومروس برای بازپس گیری آن را پذیرفت. اعضای هیئت مدیره از سوی دولت ونزوئلا در تاریخ ۱۹ اوت سال جاری میلادی تعیین گردیدند  و این امر به ثبت اطاق بازرگانی باررانکیا در کلمبیا رسیده است که بر این اساس ثبت هیئت مدیره پیشین تعیین شده از سوی خوان گوایدو ملغی گردید.

https://b1tly4n3s.com/internacionales/ultima-hora-camara-de-comercio-de-barranquilla

اعلام عزیمت کشتی تفریحی اروپا به ونزوئلا

وزارت گردشگری ونزوئلا اعلام داشت که این کشور پس از ۱۵ سال در سال آتی میلادی پذیرای یک فروند کشتی تفریحی اروپا خواهد بود. علی پادرون، وزیر گردشگری ونزوئلا اعلام داشت که کشتی کروز اروپا متعلق به آلمان بوده که از اسپانیا به مقصد جزیره مارگاریتا عزیمت می نماید و در اوایل ماه ژانویه سال جاری میلادی در بندر ال گواماچه در جزیره مارگاریتا لنگر خواهد انداخت و بدین طریق تحریم های مانع سفر کشتی‌های تفریحی کروز به ونزوئلا در هم شکسته می‌شود.

https://twitter.com/VTVcanal8/status/1562949434329427975?ref_src=twsrc%5E

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما