معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۴/۰۷- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۲۸

اخبار اقتصادی ونزوئلا

گزیده عناوین و اخبار اقتصادی ونزوئلا در هفته اول تیرماه 1401 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد.

اعلام بازدید تجار شش کشور از ونزوئلا

نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا در پی بازگشت از سفر چند روزه خود، اعلام داشت که ظرف روزهای آتی تجار و بازرگانان شش کشور ایران، ترکیه، کویت، قطر، الجزایر و آذربایجان به ونزوئلا سفر می نمایند. وی خاطرنشان ساخت که علاوه بر این طی هفته آتی جلسات متعددی برای نیل به توافق در زمینه‌هایی نظیر گاز، نفت، پتروشیمی،  پالایش و مواد غذایی برگزار می‌گردند.

https://www.globovision.com/article/venezuela-recibira-a-empresarios-

درخواست از جامعه کارائیب برای اتکای نفتی به ونزوئلا

آنتیگوا و باربودا خواستار اتکای جامعه کشورهای حوزه کارائیب به ونزوئلا در برابر افزایش بهای نفت شد.گاستون براون، نخست وزیر آنتیگوا باربودا، با اشاره به افزایش قیمت نفت ،رهبران جامعه کارائیب را به برخورداری از حمایت ونزوئلا برای تأمین تولیدات انرژی فراخواند و اعلام داشت که اعمال ابتکار پتروکارائیب می‌تواند به تلطیف اثرات ناشی از بحران انرژی کمک نماید و تحریم های آمریکا علیه ونزوئلا اثراتی  منفی بر جامعه کارائیب گذاشته است و آمریکا کشورهای منطقه را به تحریم در صورت معامله با ونزوئلا تهدید کرده است.

https://versionfinal.com.ve/mundo/antigua-y-barbuda-pide-al-caribe-apoyarse-en-venezuela

پیش بینی افزایش تورم در ونزوئلا

برابر آخرین پژوهش دانشگاهی صورت گرفته، میزان رشد تورم سالانه در ونزوئلا طی سال جاری میلادی از ۴۰۰ درصد فراتر می رود. برابر اعلام آنتونیو پایبا، اقتصاددان و استاد دانشگاه، ونزوئلا هم اکنون از بالاترین رشد تورم سالانه در جهان به میزان ۱۶۷ درصد برخوردار است و روند رشد تورم همچنان استمرار می یابد، تداوم افزایش تورم طی ماه‌های آتی انتظار می رود، گشودن ونزوئلا به روی سرمایه گذاری خارجی تنها راه بهبود اقتصاد آن است با این حال علاقه ای برای سرمایه گذاری با توجه به فقدان امنیت سرمایه گذاری وجود ندارد و شرایط بحرانی کنونی تنها با تحقق تغییر سیاسی مرتفع می‌گردد.

https://www.ansalatina.com/americalatina/noticia/venezuela/2022/06/18/comprar-comida

پیش بینی افزایش واردات مواد غذایی از سوی ونزوئلا

 ارزش واردات سالانه مواد غذایی از سوی ونزوئلا در سال جاری میلادی با افزایشی دو برابری به بیش از ۶ میلیارد دلار افزایش می یابد. برابر اعلام مرکز مطالعات محصولات زراعی ونزوئلا، تهدیدات جاری به طور قابل توجهی بر امنیت و حاکمیت غذایی در ونزوئلا اثراتی قابل توجه بر جای می نهند. ادیسون آرسینیگا، رئیس مرکز یاد شده با تأیید این امر،  خاطر نشان ساخت که با توجه به شرایط کنونی، ارزش واردات مواد غذایی ونزوئلا از ۲.۸۰۰ میلیارد دلار در سال گذشته میلادی به بیش از ۶ میلیارد دلار در سال جاری افزایش می یابد این در حالیست که مولفه‌هایی نظیر افزایش واردات، مشکلات عدیده مرتبط به مالکیت، منازعه بر سر مالکیت زمین، تصاحب غیر قانونی و جرایم زیست محیطی اثراتی منفی بر تولید مواد غذایی در ونزوئلا بر جای می‌گذارند و احیای بخش کشاورزی ونزوئلا نیازمند صرف مبلغی معادل ۳ میلیارد دلار است.

https://www.bancaynegocios.com/importaciones-de-alimentos-podrian-duplicarse

اعلام اجرای ۳۲ پروژه در ونزوئلا از سوی سازمان جهانی بهداشت

 سازمان‌جهانی بهداشت در راستای تقویت نظام بهداشتی ونزوئلا،  بیش از ۳۲ پروژه را در این کشور به اجرا می نهد. برابر اعلام کریستین مورالس، نماینده نهاد بین المللی در ونزوئلا، مذاکره با وزارت بهداشت در این راستا در جهت مشارکت در حوزه سلامت جامع، افزایش توانمندی مدیریتی، تامین اقلام دارویی، بازیابی امور زیربنایی و ارتقای ظرفیت مراکز بهداشتی و درمانی و مراکز تشخیص جامع و آموزش کارکنان در جریان است و این سازمان علاوه بر این در صدد بهبود شرایط معاش منابع انسانی بخش سلامت ونزوئلاست و هدف مورد نظر تقویت ظرفیت های مدیریتی،  بهبود نحوه مدیریت منابع، نهادهای بهداشتی و ارتباط با مردم است این در حالیست که ونزوئلا برخلاف سایر کشورهای منطقه از صنعت داروسازی برخوردار است با این حال این صنعت بایستی احیا و ارتقا یابد تا ضمن نیل به افزایش تولید دارو و واکسن آزمایشگاه‌ها، ظرفیت وزارت بهداشت و موسسه ملی بهداشت نیز در راستای تضمین کیفیت تولید ارتقا یابد.

https://bit.ly/3beN3k0

ارسال محموله واکسن از سوی سازمان بهداشت منطقه ای به ونزوئلا

سازمان بهداشت منطقه ای از طریق برزیل محموله ای بالغ بر دو هزار دوز واکسن انسانی ضد هاری را به ونزوئلا ارسال داشت. این محموله واکسن از طریق پروازی تجاری به ونزوئلا انتقال داده شد و تأمین این محموله با هماهنگی مرکزی وابسته به سازمان بهداشت پان آمریکن موسوم به مرکز بیماری‌های تب برفکی و بهداشت عمومی دامپزشکی صورت پذیرفت که در مناطق در معرض خطر ابتلا به ویژه در ایالات سولیا، مریدا و در منطقه شمالی آراگوا به کار برده می‌شوند این در حالیست که محموله دیگر از این دست نیز به زودی از پرو تأمین می‌گردد.

https://www.eluniversal.com/venezuela/129531/llegan-al-pais-insumos-y-vacunas-humanas

برگزاری نمایشگاه بین المللی گردشگری در ونزوئلا

پانزدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری در ونزوئلا در ماه نوامبر سال جاری میلادی در ایالت آنسواتگی برگزار می‌گردد. برابر اعلام کیدیس چیرینوس، مدیر منطقه ای موسسه ملی گردشگری ونزوئلا، ایالت آنسواتگی در محوطه ای بالغ بر ۱۳ هزار متر مربع و با گنجایش ۳۰۰ استند برای نخستین بار میزبان برگزاری نمایشگاه بین المللی گردشگری ونزوئلا( Fitven2022) خواهد بود این در حالیست که به عنوان پیش درآمد نمایشگاه بین المللی گردشگری، نمایشگاه منطقه ای گردشگری در فاصله روزهای ۲۶ ژوئن تا ۱ ژوئیه سال جاری میلادی با حضور فعالان گردشگری ۲۱ شهر ایالت آنسواتگی برگزار می‌گردد.

https://venezuela-news.com/feria-del-turismo-anzoategui-espera-recibir-mas

تصمیم گیری دولت ونزوئلا برای واگذاری نیروگاه بادی به سرمایه گذاران خارجی

وزارت نفت به همراه شرکت ملی نفت و وزارت انرژی در تلاش  است تا نیروگاه بادی پاراگوانا واقع در ایالت فالکن به شرکت های خصوصی خارجی واگذار نماید. این نیروگاه حدود ده سال پیش تحت مالکیت دولت درآمد و هدف از خصوصی سازی آن افزایش دست کم ۱۴۰۰ مگاوات برق به سیستم برق ایالتی است با این حال با وجود تصویب قانون مبارزه  با محاصره اقتصادی آمریکا، استمرار تحریم های آمریکا، تمرکز بخش تولید برق بر دولت گرایی و عدم تعریف طرح تعرفه ای روشن از موانع پیش روی برای تحقق واگذاری آن به بخش خصوصی است.

http://www.petroguia.com/pet/noticias/energ%C3%ADas-alternativas/pdvsa-intenta

تاسیس معاونت علم، فناوری، آموزش و سلامت ریاست جمهوری ونزوئلا

نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا از تاسیس معاونت علم، فناوری و آموزش و سلامت ریاست جمهوری ونزوئلا خبر داد. وی در جلسه ای با شورای معاونین خود، خاطر‌نشان ساخت که خانم گابریلا خیمنز،  وزیر علم و فناوری ریاست معاونت جدید ریاست جمهوری را عهده‌دار می‌گردد و ونزوئلا هم به مانند ایران می‌تواند به توسعه فناوری دست پیدا کند. وی همچنین به وزرای نفت و علم و فناوری دستور داد که با همکاری ایران پارک توسعه فناوری و صنعت برای موضوعات بهداشت و آموزش و ۱۸ موتور مولد را طراحی و راه اندازی را طراحی و راه اندازی نمایند.

https://www.vtv.gob.ve/maduro-gira-euroasiatica-vicepresidencia-jimenez

پیش بینی افزایش تبادلات تجاری ونزوئلا و کلمبیا

در پی پیروزی چپگرایان در انتخابات ریاست جمهوری کلمبیا، افزایش مبادلات تجاری بین کلمبیا و ونزوئلا در سال جاری میلادی پیش بینی می‌گردد. برابر اعلام اطاق همگرایی اقتصادی ونزوئلا و کلمبیاموسوم به (Cavecol)، انتظاراتی مثبت در ارتباط با روابط تجاری ونزوئلا و کلمبیا در پی گیروزی گوستاوو پترو، نامزد چپگرای انتخابات ریاست جمهوری کلمبیا می رود و در صورت بازسازی روابط دو جانبه، ارزش مبادلات تجاری دو گشور طی سال جاری میلادی از ۱.۲۰۰ میلیارد دلار فراتر می رود این در حالیست که مبادلات تجاری ونزوئلا و کلمبیا به دلیل قطع روابط دیپلماتیک از ۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۸ به ۴۰۰ میلیون دلار در سال گذشته میلادی کاهش یافت. طی سه ماهه نخست سال جاری میلادی رقم مبادلات دو کشور به ۱۲۷ میلیون دلار رسید که بیش از ۱۰۹ میلیون دلار آن را واردات ونزوئلا از کلمبیا شکل می دهد.

https://www.bancaynegocios.com/cavecol-comercio-binacional-podria-llegar

برقراری پروازهای شرکت هواپیمای پرتغال به ونزوئلا

شرکت هواپیمایی پرتغالی Tap Air Portugal برنامه پروازی خویش به ونزوئلا را در تاریخ ۲۱ ژوئن سال جاری میلادی  از سر گرفت. برنامه پروازی شرکت هواپیمایی پرتغالی خط مستقیم بین کاراکاس و لیسبون را پوشش می دهد و هر هفته دو پرواز با بکارگیر هواپیمایی با ظرفیت ۲۹۸ نفر صورت می‌پذیرد این در حالیست که ونزوئلا بیشترین جمعیت مهاجر پرتغال در آمریکای لاتین پس از برزیل را در خود جای داده است.

https://2001online.com/nacionales/aerolinea-portuguesa-tap-retoma-vuelos-caracas-lisboa

افزایش سپرده گذاری ارزی در بانک های ونزوئلا

میزان سپرده‌های ارزی در بانک های ونزوئلا در پنجمین ماه سال جاری میلادی بیش از ۱۰.۱۴ افزایش یافت. بنا بر اطلاعات منتشره از سوی موسسه مشاوره مالی (Aristimuño Herrera & Asociados.)، ارزش موجودی سپرده‌های ارزی در بانک های ونزوئلا از ۱.۳۸۹ میلیارد دلار در پایان ماه می سال جاری میلادی افزایش پیدا کرد که بیش از ۳۶۴ میلیون دلار معادل ۴۳ درصد در بانک های خصوصی سپرده گذاری شده است و مابقی به بانک های دولتی تعلق دارد.

https://www.bancaynegocios.com/exclusivo-se-recuperan-con-fuerza-depositos-en-divisas

حجم مبادلات تجاری ونزوئلا و کلمبیا سه برابر خواهد شد

بر اساس اعلام اداره ملی آمار کلمبیا، مجموع مبادلات تجاری واردات و صادرات بین ونزوئلا و کلمبیا در سال ۲۰۲۱ حدود ۳۹۴ میلیون دلار بود و این رقم با ۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار حجم ۲۰۰۸ فاصله زیادی دارد. کارشناسان اقتصادی بر این باورند که با روی کار آمدن دولت پترو حجم مبادلات دو کشور در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال گذشته سه برابر خواهد شد چرا که پترو اعلام کرده روابط سیاسی و تجاری کشورش را با ونزوئلا از سر می‌گیرد و همچنین مرزهای کشورش با ونزوئلا را بازگشایی خواهد نمود.

https://talcualdigital.com/comercio-entre-colombia-y-venezuela-podria-triplicarse

درخواست شرکت هواپیمایی کلمبیا برای ازسرگیری فعالیت پرواز به ونزوئلا

 شرکت هواپیمایی کلمبیایی Wingo خواستار صدور مجوز مرتبط به از سرگیری پرواز های مستقیم با ونزوئلا شده است. بر این اساس این شرکت در نظر دارد هر هفته هفت پرواز  را در مسیر بین دو کشور کلمبیا و ونزوئلا به ویژه پرواز به شهر والنسیا را به انجام برساند این در حالیست که پیش از این نیز شرکت هواپیمایی کلمبیایی آویانکا نیز در ماه می سال جاری میلادی درخواست صدور مجوز برای از سرگیری پروازها در مسیر بوگوتا و کاراکاس با هفت پرواز در هفته را ارائه نمود.

https://versionfinal.com.ve/mundo/aerolinea-colombiana-wingo-solicita-autorizacion

کاهش پرداخت ارزی در ونزوئلا

 آخرین تحلیل صورت گرفته از کاهش پرداخت های ارزی در ونزوئلا حکایت دارد. برابر آخرین گزارش منتشره از سوی موسسه تحلیلی  Ecoanalítica،نسبت پرداخت های ارزی در ونزوئلا نسبت به کل پرداخت ها در ماه می سال جاری میلادی با ۲۰ درصد کاهش نسبت به ماه مارس به ۴۰ درصد کاهش یافت. به گفته آسدروبال اولیوروس، رئیس موسسه یادشده، دلیل اصلی کاهش پرداخت های ارزی در ونزوئلا اعمال مالیات بر تراکنش های مالی بزرگ می‌باشد و بیش از ۵۲ درصد پرداخت های ارزی به صورت نقدی صورت پذیرفته اند.

 https://versionfinal.com.ve/politica-dinero/estudio-de-ecoanalitica-revela-caida

 افزایش تولید قهوه ونزوئلا

 آخرین گزارش‌ منتشره از سوی انجمن ملی صنایع قهوه ونزوئلا از افزایش تولید قهوه در این کشور طی سال جاری میلادی حکایت دارد. برابر اعلام نلسون مورنو،  رئیس انجمن یاد شده، میزان تولید قهوه در ونزوئلا طی سال جاری میلادی با افزایشی حدود ۳۰درصد به بالغ بر ۱.۱۰۰ میلیون کیسه افزایش یافت این در حالیست که سطح زیر کشت قهوه نیز بیش از ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده است.  قاچاق قهوه از مریدا و تاچیرا به کلمبیا و عدم توجه به فناوری از مشکلات آسیب رسان به تولید می‌باشند.

https://www.elimpulso.com/2022/06/24/nelson-moreno-produccion-nacional-de-cafe

افزایش بهای مواد غذایی در ونزوئلا

گزارشات میدانی رسانه‌ها از افزایش بهای مواد غذایی در ونزوئلا طی شش ماه نخست سال جاری میلادی حکایت دارند. بر این اساس، قیمت مواد غذایی در ونزوئلا طی نیمه نخست سال ۲۰۲۲ بیش از ۳۵ درصد افزایش یافته است،  گوشت، کره، آرد و ماکارونی بیشترین افزایش قیمت را تجربه نموده اند این در حالیست که قیمت برخی از اقلام غذایی نظیر آرد، کره و برنج طی آخرین هفته بیش از ۱۲ درصد رشد یافته است.

https://www.laprensalara.com.ve/nota/48527/2022/06/precios-de-la-comida-suben-hasta

احیای مجتمع فولادسازی در ونزوئلا

وزارت صنایع و تولید ملی ونزوئلا از بازیابی مجتمع فولادسازی Sidor در ایالت بولیوار خبر داد. برابر اعلام ایپولیتو آبرئو، وزیر صنایع و تولید ملی ونزوئلا،  مجتمع فولاد سازی پس از چهار سال وقفه به عنوان نتیجه محاصره و تحریم های اقتصادی آمریکا، فعالیت تولیدی خود را از سر گرفته که بازیابی بیش از ۲۰ کارخانه مبتنی بر تولید آن را در پی دارد که نورد گرم و قطعات الکترو مکانیکی از تولیدات آن برای بخش مکانیک خودرو و لوازم خانگی به شمار می روند.

https://www.notitarde.com.ve/pais/6884/ejecutivo-anuncio-reactivacion-de-linea

استمرار تزریق ارز به بازار پولی ونزوئلا

بانک مرکزی ونزوئلا در راستای تثبیت قیمت ارز همچنان به تزریق منابع ارزی به بازار پولی این کشور در راستای ممانعت از کاهش ارزش پول ملی ادامه می دهد. بر این اساس طی بیست و ششمین مرحله تزریق ارز طی سال جاری میلادی بیش از ۱۲۰ میلیون دلار به یورو و دلار روانه بازار پولی ونزوئلا گردید که با لحاظ آن بانک مرکزی ونزوئلا طی ماه‌های نخست سال جاری میلادی بیش از ۲.۲۳۵ میلیارد دلار را به این امر اختصاص داده و میانگین ارز تزریقی در هر مرحله تا کنون  بیش از ۸۵.۹۶ میلیون دلار رقم خورده است و انتظار می رود که دولت تا پایان سال ۲۰۲۲ بیش از ۴ میلیارد دلار را به تثبیت قیمت ارز اختصاص دهد.

https://www.bancaynegocios.com/bcv-vende-us120-millones-mas-a-la-banca-este-27jun

افزایش درآمد نفتی ونزوئلا

میزان درآمد نفتی ونزوئلا طی پنج ماه نخست سال جاری میلادی به بیش از ۶.۱ میلیارد دلار افزایش یافت. درآمد نفتی شرکت ملی نفت ونزوئلا در فاصله ماه‌های ژانویه و می سال جاری میلادی نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۶۹ درصد افزایش یافت این در حالیست که درآمد نفتی ماهانه طی ماه می‌بیش از ۱.۳۰۰ میلیارد دلار رقم خورد، میزان متوسط  صادرات روزانه نفت نیز به ۶۱۷ هزار بشکه کاهش یافت و انتظار دولت دستیابی به درآمد ۱۵ میلیارد دلاری در پایان سال جاری میلادی از محل فروش نفت می‌باشد.

http://www.petroguia.com/pet/noticias/petr%C3%B3leo/ingresos-de-pdvsa-aumentaron

سازمان هواپیمایی کشوری ونزوئلا مجوز انجام پروازهای تجاری به ایران و برزیل را صادر نمود

این سازمان می افزاید؛ علاوه بر این دو کشور مجوز پرواز به پاناما، ترکیه، مکزیک، روسیه، بولیوی، کوبا، جمهوری دومینیکن، اسپانیا و سان ویسنته و گرانادیناس نیز پیشتر صادر شده است.

https://www.elnacional.com/venezuela/inac-autorizo-las-operaciones-aerocomerciales

کاهش فروش قطعات خودرویی ونزوئلا

فروش قطعات یدکی خودرویی ساخت ونزوئلا طی دهه اخیر بیش از ۸۰ درصد کاهش یافت. برابر اعلام اطاق ملی سازندگان قطعات یدکی خودرو در ونزوئلا،ا رزش صادرات قطعات یدکی خودرو از سوی ونزوئلا از ۲۶۸ میلیون دلار در سال ۲۰۰۰ به ۸ میلیون دلار در سال گذشته میلادی کاهش یافت، فعالیت های اقتصادی غیررسمی، تنزل قدرت خرید مردم و عدم توانمندی قطعه سازی ونزوئلا با اقلام وارداتی از مهمترین دلایل رکود بخش قطعه سازی خودرور در ونزوئلا طی سال های اخیر به شمار می روند، و میزان تولید کنونی بخش قطعه سازی ونزوئلا  کمتر از یک پنجم درصد تولید آن در سال ۲۰۱۲ می‌باشد.

https://elestimulo.com/elinteres/industria/2022-06-10/asi-anda-el-averiado-mercado

افزایش وام دهی بانکی در ونزوئلا

میزان وام دهی بانکی در ونزوئلا طی ۱۲  ماه گذشته بیش از ۲۰۵ درصد افزایش یافت. بر پایه گزارش منتشره از سوی موسسه مشاوره  Aristimuño Herrera & Asociados، میزان وام دهی در ماه می سال جاری میلادی  با بیش از ۲۴ درصد نسبت به ماه پیشتر از آن و ۴۸ درصد نسبت به ماه دسامبر سال ۲۰۲۱ به بیش از ۵۰۸ میلیون دلار افزایش یافت با این حال اعلام شده است که رشد وام دهی برای تأمین مالی تولید یا مصرف محلی کفایت نمی نماید و حدود ۵۷ درصد از  صنایع داخلی با بهره گیری از منابع خود و بدون اتکا به سیستم وام دهی فعالیت می نمایند.

https://www.bancaynegocios.com/datos-el-credito-sigue-estancado-en-venezuela-cartera

رشد بازار اقلام دارویی در ونزوئلا

آخرین گزارش منتشره از سوی اطاق ملی صنایع داروسازی ونزوئلا، از رشد بازار فروش اقلام دارویی در این کشور طی ۵ ماه نخست سال جاری میلادی حکایت دارد. بر این اساس، فروش دارو در این کشور در فاصله ماه‌های ژانویه و می سال جاری میلادی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از هفت درصد افزایش یافت به طوریکه در این مدت بیش از ۶۳ میلیون قلم دارو به بازار داروی این کشور برای فروش عرضه گردید این در حالیست که نیمی از داروهای عرضه شده وارداتی و مابقی تولید صنایع داخلی ونزوئلا می‌باشد. علاوه بر این میزان عرضه در مراکز داروخانه ای از ۹۶ درصد فراتر رفته است و تنوع اقلام دارویی نسبت به چهار سال گذشته رشدی قابل توجه یافته است و انتظار می رود که بازار فروش دارو در ونزوئلا طی سال جاری میلادی بیش از ۱۹ درصد رشد نماید و میزان اقلام دارویی عرضه شده به بازار از ۱۹۰ میلیون قلم فراتر رود همچنین بخش داروسازی ونزوئلا در حال حاضر تنها از ۲۹ درصد ظرفیت نصب شده خود بهره برداری می نماید.

 https://www.bancaynegocios.com/el-mercado-farmaceutico-de-venezuela

برخورداری ونزوئلا از رتبه برتر منطقه ای در بهره برداری از خدمات بانکی

 بر پایه آخرین گزارش منتشره از سوی بانک جهانی، ونزوئلا در زمینه گسترش خدمات مالی در بهره برداری مردم از خدمات مالی و بانکداری رتبه دوم را پس از شیلی در منطقه آمریکای لاتین به خود اختصاص داده است. بر پایه آخرین گزارش سه سالانه بانک جهانی در خصوص تحلیل گسترش خدمات مالی در سراسر جهان موسوم به Global Findex، بیش از  ۸۴ درصد از جمعیت ونزوئلا از سیستم خدمات مالی بانکداری برخوردارند به طوریکه بر پایه شاخص جهانی ۲۰۲۱، ونزوئلا به ۸۴ درصد بهره مندی از نظام بانکداری دست یافته و در سطح برزیل قرار گرفته است این در حالیست که بنا بر اعلام دولت ونزوئلا این رقم از ۹۰ درصد فراتر رفته است و با اجرای طرحی موسوم به «اقتصاد دیجیتال»، این شاخص به ۱۰۰ درصد افزایش می یابد. استفاده دولت از خدمات بانکداری الکترونیک در اعطای اعانه و مساعدت به اقشار مختلف از جمله کارکنان بخشهای بهداشت و آموزش ناپایداری شاخصهای اقتصادی، ثبت ابرتورم و کاهش فاحش ارزش پول ملی، گسترش پدیه دلاریزه سازی اقتصاد و افزایش معاملات ارزی، محدودیت های ناشی از همه گیری بیماری کرونا برای جابجایی پول نقد و پرداخت الکترونیکی تعرفه خدمات عمومی از جمله آب، برق و گاز از عوامل اثر گذار بر گسترش استفاده از خدمات بانکداری به شمار می روند.

https://versionfinal.com.ve/politica-dinero/banco-mundial-bancarizacion-de-venezuela

بررسی همکاری دو جانبه ونزوئلا و بلاروس در بخش داروسازی

طی مذاکراتی همکاری‌های دوجانبه ونزوئلا و بلاروس در بخش داروسازی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.این مذاکرات در جریان دیدار فرانکلین رامیرز، سفیر ونزوئلا در بلاروس، با پیوتر وروبیوف، نائب رئیس شرکت هلدینگ بلفارمپروم صورت پذیرفت که در این دیدار امکان انعقاد توافقنامه‌های همکاری بین دو کشور را در زمینه سرمایه گذاری و تولید دارو مورد بحث و بررسی قرار گرفت

https://www.vtv.gob.ve/venezuela-bielorrusia-fortalecen-lazos-cooperacion-farmaceutico

افزایش نرخ دلار در برابر پول ملی ونزوئلا

با وجود استمرار سیاست کنترل قیمت ارز از سوی دولت ونزوئلا، قیمت دلار در برابر پول ملی این کشور طی شش ماه نخست سال جاری میلادی بیش از ۲۳.۱۴ درصد افزایش یافت. بر این اساس قیمت هر دلار به بیش از ۵.۸۰ بولیوار در پایان نیمه نخست سال جاری میلادی افزایش پیدا کرد. ارزش دلار در ماه ژوئن سال جاری میلادی بیش از ۹.۴۳ درصد افزایش یافت این در حالیست که این رقم در ماه می  سال بیش از ۱۱.۳۴ درصد به ثبت رسید این در حالیست که افزایش نرخ دلار در نیمه اول سال گذشته میلادی بالغ بر ۲۱۵ درصد رقم خورد.

https://www.bancaynegocios.com/dolar-paralelo-termina-el-semestre-en-bs-580-con

تصویب قانون ایجاد نواحی اقتصادی ویژه در ونزوئلا

مجلس ملی ونزوئلا در تاریخ ۳۰ ژوئن سال جاری لایحه قانونی مرتبط به ایجاد نواحی ویژه اقتصادی را به تصویب رسانید. لایحه قانونی مصوب از سوی نیکلاس مادورو گررا، رئیس کمیسیون اقتصاد مجلس ملی ونزوئلا و فرزند رئیس جمهور ونزوئلا ارائه گردیده است که هدف از تصویب آن ایجاد نوآوری در فعالیت های اقتصادی و ترویج سرمایه گذاری مستقیم در رایتای کمک به روند احیای اقتصادی اعلام گردیده است که به اهرمی اساسی برای بازفعالسازی اقتصاد مبدل خواهد شد و تضامین لازم را برای سرمایه گذاران خارجی و داخلی فراهم می سازد.این لایحه پس از تصویب برای حصول نظر دولت ظرف ۱۸۰ روز ارجاع می‌گردد که در پی تأیید از سوی قوه مجریه به تصویب نهایی مجلس خواهد رسید.

https://www.eluniversal.com/politica/130827/an-aprueba-por-unanimidad-proyecto

مذاکرات ونزوئلا با نهاد بین المللی برای احیای سیستم ملی برق از طریق انرژی خورشیدی

 ونزوئلا در راستای احیای سیستم ملی برق مذاکراتی را با ائتلاف جهانی انرژی خورشیدی(ISA) به انجام رسانید. این مذاکرات از طریق ویدئوکنفرانس از سوی وزارت نیروی ونزوئلا و شرکت ملی برق این کشور در تلاش برای احداث پارکهای انرژی خورشیدی جهت ایجاد تثبیت و پایداری در سیستم تأمین برق در این کشور صورت پذیرفتند. نستور رورول، وزیر نیروی ونزوئلا با تأیید این امر هدف دولت این کشور از  این اقدام را تقویت ثبات و اطمینان در سیستم ملی برق ارزیابی نمود و اعلام داشت که ونزوئلا به دنبال بهره برداری از منابع جدید جایگزین انرژی است این در حالیست که بنا بر اساس نقشه اطلس جهانی انرژی‌های تجدیدپذیر، ونزوئلا یکی از کشورهای برخوردار از بیشترین توانمندی تولید انرژی خورشیدی در منطقه آمریکای لاتین به شمار می رود به طوریکه با برخورداری از پتانسیل تولید انرژی خورشیدی بالغ بر ۲۳۶وات رتبه دوم منطقه ای را پس از شیلی با فاصله اندک به خود اختصاص داده است.

 https://versionfinal.com.ve/ciudad/venezuela-evalua-el-uso-de-energia-solar

کاهش ظرفیت تولید ماکارونی در ونزوئلا

آخرین گزارش منتشره از سوی انجمن ملی تولیدکنندگان ماکارونی ونزوئلا از کاهش فاحش ظرفیت تولید این محصول در این کشور حکایت دارد. برابر اعلام سیمون نوبیله اولیبو، رئیس انجمن یادشده، میانگین ظرفیت تولید ماکارونی در ونزوئلا از ۷۰ درصد به ۲۶ درصد تنزل یافته است بر این اساس با توجه به کاهش ظرفیت تولید شیفت کاری کارکنان صنایع تولید ماکارونی کاهش یافته است این در حالیست که مشکلات ناشی از تأمین برق و سوخت موردنیاز نیز، انتقال محصول برای رسیدن به مصرف کننده نهایی را مختل ساخته اند، از دیگر سو ترکیه تأمین بخش اعظم ماکارونی موردنیاز ونزوئلا را در اختیار گرفته است به طوریکه از ۳۰ میلیون کیلو نیاز مصرف ماهیانه در ونزوئلا بیش از ۲۰ میلیون کیلو از محل واردات از ترکیه تأمین می‌گردد و مابقی تأمین را صنایع تولید داخلی بر عهده دارند به طوریکه رقابت ناعادلانه ایجاد شده از سوی ترکیه، تأمین بیش از ۷۰ درصد میزان مورد نیاز مصرف داخلی از این کشور را در پی داشته است.

https://fedecamarasradio.com/la-industria-de-la-pasta-trabaja-en-un-26-de-su-capacidad

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما