معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۳/۲۸- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۰۹

کسری نقدینگی شرکت های وارد کننده گاز مایع در پاکستان

بخش واردات نفت کشور نیاز نقدینگی ناخالص خود برای سه ماهه اول سال مالی 23-2022 که از ابتدای ژوئیه آغاز می‌شود را در حدود 1.98 تریلیون روپیه گزارش نموده است.

شرکت دولتی نفت پاکستان (PSO) و LNG Limited (PLL) در ماه‌های ژوئن تا سپتامبر سال 2022، عرضه حداکثر 12 محموله گاز مایع در هر ماه برای بخش برق را حتمی نمودند تا میزان قطعی برق به حداقل برسد. PSO از طریق قرارداد بلندمدت با قطر، شش محموله گاز مایع در ماه وارد می نماید. این شرکت علاوه بر واردات گاز مایع، نفت کوره را نیز برای تامین تقاضای بخش برق وارد می‌کند که بر محدودیت های مالی آن می افزاید. PLL   دارای سه محموله برای ماه‌های ژوئیه و سپتامبر و یک محموله در ماه اوت می‌باشد. هم زمان خرید آزاد سه محموله در ماه‌های ژوئن، جولای و سپتامبر و پنج محموله در ماه اوت برنامه ریزی شده است.

این کشور برای جلوگیری از قطع برق در ایام تعطیلات عید فطر 2022، تنها یک محموله LNG را از بازار به قیمت حدود 100 میلیون دلار تهیه کرد. تا پایان سال مالی جاری در ماه ژوئیه، هزینه‌های پاکستان برای واردات LNG می‌تواند تا 5 میلیارد دلار افزایش یابد که دو برابر هزینه‌ها در مقایسه با سال گذشته است.PSO   و  PLL نقدینگی مورد نیاز خود در ماه‌های ژوئن تا سپتامبر 2022 را 1.7 تریلیون روپیه و 278 میلیارد روپیه برآورد نموده و میانگین کسری ۵۲ میلیارد روپیه در ماه وجود دارد. کسری نقدینگی بخش تامین محصولات نفتی به عوامل مختلفی مانند تأخیر در بازپرداخت مالیات و پرداخت‌های بخش برق بستگی دارد. تنها 28 درصد پرداخت توسط آژانس مرکزی خرید برق به نمایندگی از شرکت‌های توزیع برق انجام شده است. یادآوری می‌شود که کمیته هماهنگی اقتصادی کابینه در ماه می 2018 و اکتبر 2020 به  شرکت گاز سوئی شمالی دستور داد گاز مایع را در ماه‌های زمستان برای مصرف کنندگان داخلی که تعرفه بسیار پایین تری دارند، فراهم نماید.

در حالی که مطالبات  PSO به 600 میلیارد روپیه رسیده و بدهی این شرکت تا تاریخ 15 ژوئن به 352 میلیارد روپیه رسید که شامل بدهی 300 میلیارد روپیه ای به تامین کنندگان خارجی گاز، فرآورده‌های نفتی و اعتبارات اسنادی می‌باشد. مبلغ 52 میلیارد روپیه نیز باید به پالایشگاه‌های محلی پرداخت شود که شامل پالایشگاه پاک عرب، پالایشگاه پاکستان، پالایشگاه اتوک، پالایشگاه ملی و شرکت انرژی و اتوماسیون می‌شود.

منبع: روزنامه دوان مورخ 26 خرداد 1401

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما