معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۱۱/۳۰- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۳۱۰

اخبار اقتصادی عراق - بغداد

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی عراق در نیمه دوم بهمن ماه 1400 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

16 بهمن 1400

خبرگزاری عراقیه: فائو: کنفرانس منطقه‌ای بغداد به سه اولویت استراتژیک خواهد پرداخت:

سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) ضمن اشاره به پیامدهای مثبت برگزاری کنفرانس منطقه‌ای اعضای این سازمان برای عراق، سه اولویت راهبردی را برای این نشست که در تاریخ 7 تا 8 فوریه در بغداد با حضور 30 کشور برگزار می‌شود، مشخص کرده است. عبدالحکیم رجب الوائر، دستیار مدیر کل سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) به العراقیه نیوز و به دنبال آن خبرگزاری عراقی (INA) گفت: «این کنفرانس یک رویداد سیاسی است که در آن سیاست‌ها و اولویت‌ها برای پاسخگویی به چالش‌های مربوط به مسائل کشاورزی و غذا در منطقه خاور نزدیک و شمال آفریقا ترسیم شده است». وی افزود: اولویت‌های راهبردی که در این کنفرانس به آن‌ها پرداخته می‌شود، اولاً، موضوع امنیت غذایی است، زیرا یک سوم جمعیت منطقه از عدم دسترسی راحت به غذا رنج می‌برند. اولویت دوم، چالش تغییرات آب و هوایی است و اولویت مهم بعدی، مسئله کمبود آب است که منجر به بروز و تشدید بسیاری از مشکلاتی می‌شود که امنیت غذایی را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. وی خاطرنشان کرد: این سازمان در این کنفرانس از وزرای حاضر به نمایندگی از کشورهای شرکت کننده درخواست می‌کند تا سیاست‌هایی را برای جلوگیری از آسیب‌های این چالش‌ها اتخاذ کنند. وی در خصوص چالش‌های پیش روی عراق به دلیل کم آبی تاکید کرد: کشورهای منطقه از جمله عراق از مشکل کم آبی رنج می‌برند و این موضوع در کنفرانس به بحث گذاشته خواهد شد.

اقتصاد نیوز: اتحادیه بانک‌های خصوصی عراق و فدراسیون بانک‌های مصر یادداشت تفاهمی‌ برای توسعه روابط بانکی امضا کردند:

اتحادیه بانک‌های خصوصی عراق از امضای یادداشت تفاهم با فدراسیون بانک‌های مصر برای توسعه روابط بانکی بین دو کشور خبر داد. این انجمن در بیانیه‌ای اعلام کرد: «امروز یادداشت تفاهمی‌ با فدراسیون بانک‌های مصر با حضور مصطفی غالب رئیس بانک مرکزی عراق و همتای مصری وی طارق عامر امضا شد. عامر با اشاره به اینکه هدف این تفاهم نامه ایجاد مشارکت مؤثر بین بخش بانکی دو کشور در سطوح مختلف است این امر را در جهت کمک به تقویت روابط و مشارکت با بانک‌های مصری ارزیابی نمود.

 17 بهمن 1400

اقتصاد نیوز: بودجه 2022 شامل هیچ پروژه جدیدی نمی‌شود:

وزارت برنامه ریزی اعلام کرد که پروژه‌ها در بودجه سال جاری 2022 گنجانده نخواهد شد و تلاش بر تکمیل پروژه‌ها خواهد بود. سخنگوی وزارت برنامه ریزی، عبدالزهرا الهنداوی، در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: «این وزارتخانه پروژه‌های جدید را در بودجه سال 2022 لحاظ نکرده است. وی افزود: تعداد کمی از پروژه‌ها در دست اجرا هستند و در حال حاضر با توجه به اعتبارات تخصیص یافته در بودجه 2021 در حال کار هستند و کار در سال جاری ادامه دارد تا طبق زمان بندی‌های اختصاص یافته به هر پروژه تکمیل شود.

خبرگزاری عراقیه: ذی قار تاریخ اعلام اکتشاف نفت در میدان آریدو را تعیین می‌کند:

شرکت نفت ذی قار ضمن تعیین تاریخ اعلام اکتشاف نفت در میدان اریدو که بین استان ذی قار و المثنی قرار دارد، تحولات پرونده سرمایه‌گذاری گاز در میدان‌های الغراف و ناصریه و ذی قار و المثنی را اعلام کرد. علی خضیر، مدیر کل این شرکت به خبرگزاری عراق (INA) گفت: شرکت نفت جنوب در سال 2012 برای اکتشافات با لوک اویل قراردادی منعقد کرد و دوره اکتشاف با حفاری 9 حلقه چاه نفت به پایان رسید. وی افزود: طی ماه جاری یا ماه بعد، اکتشاف نفت در بلوک 10 که میدان آریدو واقع در بین استان‌های ذی قار و المثنی است، اعلام می‌شود. وی با اشاره به اینکه مذاکراتی با شرکت شورون برای اکتشافات نفتی در شمال و جنوب استان ذی قار در حال انجام است، اما تا زمان استقرار دولت جدید در عراق متوقف شد، تاکید کرد: در عین حال روند مذاکرات ادامه دارد. وی تصریح کرد: در زمینه سرمایه گذاری گاز، قراردادی با شرکت بیکر هیوز برای ایجاد یک کارخانه فرآوری گاز از میدان‌های الغراف و ناصریه با ظرفیت تولید 200 میلیون فوت مکعب استاندارد در روز بسته شده است. وی افزود: این شرکت پس از تکمیل مراحل طراحی، از حدود سه تا چهار ماه پیش و پس از تکمیل مراحل طراحی، کار در میدان ناصریه را آغاز کرد.

موازین نیوز: بانک الرافدین از افتتاح قریب الوقوع شعبه خود در قاهره خبر داد:

بانک رافدین پس از مذاکره با طرف مصری، افتتاح قریب الوقوع شعبه خود در قاهره را اعلام کرد که نشان می‌دهد سقف موجودی بانک طبق قانون بانک مرکزی مصر به 150 میلیون دلار افزایش یافته است. عبدالحسن جمال، مشاور وزیر دارایی و مدیر کل بانک در بیانیه‌ای گفت: معاملات بانکی این شعبه به دلیل لغو مجوز بانک مرکزی مصر متوقف شد. جمال افزود: در گفتگوهای دو کشور بر لزوم بازگشایی شعبه برای افزایش تعداد مشتریان و نیاز هزاران دانشجوی عراقی به تراکنش‌های بانکی و ارائه خدمات به جامعه عراقی مقیم در کشور مصر تاکید شد.

موازین نیوز: عراق در فهرست بزرگترین ذخایر طلای جهان پیشروی می‌کند:

شورای جهانی طلا روز یکشنبه اعلام کرد که جایگاه عراق یک رتبه در میان دارندگان گرانبهاترین ذخایر فلزات جهان ارتقا یافته است. عراق با یک رتبه پیشروی به جایگاه سی و هشتم از 100 کشور فهرست شده در جدول دارای بیشترین ذخایر طلا رسید. این شورا با اشاره به اینکه عراق در رتبه چهارم کشورهای عربی پس از عربستان سعودی، الجزایر و لبنان قرار دارد افزود: "عراق ذخایر طلای خود را بدون تغییر حفظ کرد و به 96.4 تن رسید. این شورا همچنین اعلام کرد: «ذخایر رسمی جهانی طلا 14.2 تن افزایش یافت، زیرا ترکیه 10.1 تن طلا، ازبکستان 8.4 تن، قرقیزستان 1.1 تن، جمهوری چک 0.4 تن و اوکراین 0.3 تن طلا خریداری کردند. ایالات متحده همچنان با 8.133 تن در میان کشورهای دارای بیشترین دارایی طلا در جهان قرار دارد.

شفق نیوز: اتریش خواهان تقویت روابط در زمینه‌های تجاری و سرمایه گذاری با اقلیم کردستان است:

هیئتی از وزارت امور خارجه اتریش در دیدار با مسرور بارزانی نخست وزیر اقلیم کردستان تمایل کشورش برای تقویت روابط با اقلیم در زمینه‌های تجاری و سرمایه گذاری را اعلام کرد. این اظهار تمایل در جریان دیدار گرولد ولمر، رئیس بخش خاورمیانه، شمال آفریقا و جنوب اروپا در وزارت خارجه اتریش، و اسکار وستینگر، سفیر اتریش در عراق و اردن با نخست وزیر اقلیم صورت گرفت. در این نشست همچنین به حل مشکل مهاجران کرد در اروپا و لزوم جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی پرداخته شد

دجله: عراق اجازه ورود کالاهای سوریه به ویژه مرکبات را می‌دهد:

وزارت اقتصاد و تجارت خارجی سوریه از موافقت دولت عراق با ورود کامیون‌های سوری مملو از کالاها به ویژه مرکبات به تمامی‌ شهرهای عراق خبر داد. این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرد که به اتحادیه‌های اتاق‌های بازرگانی، صنایع و کشاورزی سوریه اطلاع داده است که این موضوع در جریان دیدار سفیر سوریه در بغداد با نخست‌وزیر با هدف پیگیری همکاری‌های مشترک از جمله موارد مرتبط با راه‌های گسترش همکاری‌های اقتصادی و مبادلات تجاری بین دو کشور پیگیری شده است و متعاقباً به وزارت اقتصاد سوریه اطلاع داده شد که نخست‌وزیر عراق دستوراتی را به مدیر گذرگاه‌های مرزی صادر کرد تا برای تأمین منافع مشترک، اجازه ورود کامیون‌های سوری به ویژه برای واردات مرکبات، به تمام شهرهای عراق را صادر کند. این بیانیه می‌افزاید که سوریه و عراق توافق کردند تا تلاش‌های مشترکی را برای تسهیل کار در گذرگاه‌های مرزی قانونی سوریه و عراق انجام دهند و رویه‌ها را برای تسهیل ورود کامیون‌ها و خودروهای سوری به تمام استان‌های عراق را ساده و روان کنند زیرا فرآیند مبادله کالا در محوطه‌های گذرگاه مرزی القائم- البوکمال باعث از بین رفتن کالا می‌شود.

1۸ بهمن 1400

خبرگزاری عراقیه: فائو کمک‌های خود را در عراق برای حمایت از کشاورزان و کاهش فقر اعلام می‌کند:

کورین فلیشر، مدیر منطقه‌ای برنامه جهانی غذا (فائو) برای خاورمیانه و شمال آفریقا، کمک‌های این سازمان به عراق بویژه همکاری با دولت برای کمک به کاهش سطح فقر را اعلام نمود. فلیشر در سخنرانی خود در کنفرانس منطقه‌ای که با حضور خبرنگار خبرگزاری عراق (اینا) برگزار شد، گفت: این سازمان 550 کیلومتر کانال آبیاری در عراق ایجاد کرده است و مسیر رودخانه‌ها نیز به مسافت 750 کیلومتر پاکسازی شده و هزار کمپ گرمایشی نیز ایجاد کرده‌ایم. وی تاکید کرد که برنامه غذا و کشاورزی شرایط را برای افزایش تولید کشاورزان و تأمین غذا فراهم می‌کند و همکاری خود با دولت‌ها از جمله عراق برای کمک به خروج از فقر را پیش خواهد برد. او ادامه داد: تجربه ما در عراق در حمایت از تلاش‌های دولت برای تأمین غذا برای همه ساکنان موفق است و ما از کمک به مناطق روستایی حمایت می‌کنیم.

شفق نیوز: عراق پنجمین واردکننده بزرگ عربی سنگ‌های زینتی از برزیل است:

مرکز صادرکنندگان سنگ‌های تزئینی برزیل «Centro Rochas» اعلام کرد عراق پنجمین واردکننده بزرگ سنگ‌های تزئینی برزیلی در میان کشورهای عربی است. این مرکز در گزارشی که توسط خبرگزاری شافاک مشاهده شده است، با اشاره به اینکه صادرات سنگ‌های تزئینی برزیل به کشورهای عربی افزایش یافته است، گفت: «کل درآمد حاصل از صادرات سنگ‌های زینتی به کشورهای عربی در سال 2021 بالغ بر 10 میلیون دلار بوده است. امارات متحده عربی در سال گذشته با سهم 48.3 درصد، لیبی با 30.4 درصد، قطر 9.4 درصد، الجزایر با 4.8 درصد و عراق 2.5 درصد یکی از خریداران اصلی سنگ‌های برزیلی در بین کشورهای عربی بوده است. با توجه به پتانسیل و مصرف بالای سنگ‌های زینتی، بازار کشورهای عربی از نظر صادرات برای برزیل استراتژیک محسوب می‌شود. صادرات سنگ‌های زینتی برزیل در سال 2021 رکورد تاریخی ثبت کرد و از رکورد ثبت شده در دوره پیش از همه‌گیری کرونا فراتر رفت. ایالات متحده آمریکا به عنوان بزرگترین مصرف کننده سنگ‌های برزیلی پیشتاز است و 62.7 درصد از کل صادرات را به خود اختصاص داده است، پس از آن چین با 11.5 درصد، ایتالیا با 6.5 درصد و مکزیک با 3.8 درصد قرار دارند.

خبرگزاری عراقیه: وزارت کشاورزی ضمن اعلام آخرین تحولات مذاکرات پرونده آب با ترکیه و ایران، از مازاد سه محصول خبر داد:

وزارت کشاورزی امروز سه‌شنبه ضمن اعلام آخرین تحولات مذاکرات پرونده آب با ترکیه و ایران، از مازاد سه محصول خبر داد. میثاق عبدالحسین، مسئول فنی این وزارتخانه، در بیانیه‌ای به خبرگزاری عراق (INA) گفت: «وزارت کشاورزی برای بیش از 23 محصول به خودکفایی رسیده است» و اشاره کرد که «مازاد محصول وجود دارد و سه محصول (خرما، گوجه فرنگی، سیب زمینی) به خارج از کشور صادر می‌شود. وی افزود: پرونده آب به طور کامل توسط وزارت منابع آب و کمیته عالی آب و همچنین وزارت کشاورزی در حال پیگیری است، در جریان کنفرانس فائو نشست‌های جانبی با هیئت‌های نمایندگی ایران و ترکیه در مورد سهم آب عراق برگزار شد. وی افزود: در این پرونده پیشرفت‌هایی وجود دارد و توافق‌هایی با طرف ترکیه‌ای منعقد می‌شود، اما موانعی با طرف ایرانی در این پرونده وجود دارد اما به «تلاش‌های مستمر خود برای دستیابی به نتایج مثبت ادامه می‌دهد. وی در خصوص کنفرانس فائو نیز با اشاره به اینکه "علاقه اصلی برگزاری کنفرانس فائو در بغداد، بازگشت عراق به عرصه بین المللی است"، خاطرنشان کرد: "کنفرانس فائو 54 سال است که در عراق برگزار نشده است. وی خاطرنشان کرد: کنفرانس فائو دروازه‌ای برای نشست‌های دوجانبه با کشورها و هدایت برنامه‌های بین‌المللی برای توسعه، بازسازی و توسعه کشاورزی محسوب می‌شود، زیرا برگزاری کنفرانس در بغداد پیامی‌ برای سرمایه‌گذاران در بعد کشاورزی است.

شفق نیوز: عراق درخواستی را برای برگزاری نشست سه جانبه با ترکیه و ایران در مورد آب به یک سازمان بین المللی ارائه کرد:

محمد الخفاجی، وزیر کشاورزی اعلام کرد که درخواستی را به سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) برای حمایت از نشست سه جانبه مشترک بین بغداد، آنکارا و تهران برای بحث و تبادل نظر در مورد توزیع سهمیه آب بین این کشورها ارائه کرده است وی اظهار داشت: برگزاری کنفرانس منطقه‌ای بسیار مهم است و دستاورد بزرگی برای عراق، وزارت کشاورزی و فائو محسوب می‌شود. وی با بیان اینکه در این کنفرانس وزرای زیادی از بیش از 30 کشور جهان بصورت حضوری و مجازی حضور شرکت داشتند خاطرنشان کرد: درخواستی به سازمان "فائو" برای برگزاری نشست سه جانبه بین عراق، ترکیه و ایران برای بررسی مشکلات آب ارائه شده است.

۲۰ بهمن 1400

موازین نیوز: سرمایه گذاری: 13000 واحد مسکونی جدید در بسمایه طی دو سال آینده تکمیل خواهد شد:

سها النجار رئیس سازمان سرمایه گذاری روز چهارشنبه با بیان اینکه درصد تکمیل شده پروژه بسمایه کمتر از هزینه‌های پرداخت شده است، ضمن تأیید اصرار بر تکمیل این پروژه، از 13 هزار واحد مسکونی جدید در بسمایه خبر داد. وی با بیان اینکه 13 هزار واحد مسکونی جدید طی دو سال آینده تکمیل خواهد شد، هشدار داد که نسبت به خرید آپارتمان از طریق دلالان اقدام نکنید. وی با اشاره به " تصمیم هیئت وزیران برای ارائه تسهیلات در پرداخت آپارتمان‌های بسمایه"، تصریح کرد: تنها 30 درصد ساکنان واحدها متعهد به پرداخت تعهدات مالی هستند. النجار با اشاره به اینکه «کار شرکت هانوا در بسمایه به دلیل پایان مدت قرارداد متوقف شد و سازمان سرمایه گذاری پرداخت را متوقف کرد»، خاطرنشان کرد: پس از پایان قرارداد به همکاری با شرکت خدمات عراقنا پایان می‌دهیم.

موازین نیوز: گذرگاه‌های مرزی شروع به فعال‌سازی سیستم تأیید الکترونیکی گمرک می‌کنند

در اطلاعیه هیئت گذرگاه‌های مرزی آمده است: «اداره پنجره واحد مبادلات تجاری و معاونت فناوری اطلاعات با هماهنگی اداره کل امور گمرکی و مالیاتی، فعال سازی برنامه سیستم تأیید الکترونیکی گمرک را آغاز کردند. در این بیانیه آمده است: «راه اندازی این برنامه در تاریخ 2022.02.07 با اعزام کمیته مشترک ارگان‌های مذکور به گذرگاه مرزی منذریه به عنوان اولین مرحله در نظر گرفته شده است. این سیستم با هماهنگی تمام بخش‌های عملیاتی به منظور تشدید کنترل بر گذرگاه‌های مرزی و جلوگیری از قاچاق یا اتلاف بیت المال اقدام می‌کند. این رویه‌ها در ادامه فعالیت‌های الکترونیکی سازمان بنادر مرزی از طریق پلتفرم الکترونیکی موجود در دروازه‌های اصلی انجام می‌شود و تاکید کرد: این رویه‌های الکترونیکی به جلوگیری از کلاهبرداری و دستکاری هزینه یا تحریف در کالاها در بنادر کمک می‌کند.

22 بهمن 1400

المعلومه: کردستان نسبت به گرانی مرغ هشدار داد و خواستار واردات از ایران شد:

انجمن مرغداری اقلیم کردستان روز یکشنبه به وزیر کشاورزی این منطقه، بکرد طالبانی و واحدهای اداری در محدوده استانداری سلیمانیه در مورد احتمال افزایش میزان افزایش قیمت مرغ زنده، هشدار داد. وی خواستار باز شدن درهای واردات از ایران شد. ناظم عبدالله الجاف، رئیس این انجمن در بیانیه‌ای گفت: «قیمت یک تن خوراک ظرف یک هفته به ۸۰ دلار رسید که صاحبان پروژه تولید مرغ را با خطر ورشکستگی بزرگی مواجه می‌کند. الجاف خاطرنشان کرد: کیفیت پایین جوجه‌های گوشتی یکی دیگر از عوامل مشکلات ما است و گرانی ویتامین‌ها، داروها و واکسن‌های بی کیفیت علاوه بر گرانی نفت سفید و گاز، خسارت زیادی به بخش ما وارد کرده است. وی خاطرنشان کرد: تنها راه حل برای بقای بخش طیور در اقلیم کردستان این است که واردات خوراک و جوجه از جمهوری اسلامی ایران کاملاً آزاد باشد، زیرا خوراک و جوجه در این کشورها ارزان است. کیفیت برای صاحبان پروژه مرغداری مناسب است. شایان ذکر است 1750 طرح تولید مرغ زنده در اقلیم کردستان با بیش از 2500 سالن ثبت رسمی و نزدیک به 500 طرح ثبت نشده وجود دارد.

اقتصاد نیوز: عراق صادرات یک محموله گوگرد را آغاز کرد:

روز یکشنبه وزارت حمل و نقل به نمایندگی از شرکت عمومی‌ بنادر عراق از لنگر انداختن یک کشتی برای انتقال گوگرد از طریق بندر جنوبی‌ ام قصر خبر داد. فرحان الفرطوسی مدیرکل بنادر گفت: ما مشتاق هستیم که فرآیندهای ورود گوگرد و انتقال آن به کشتی‌های خصوصی را تسهیل کنیم و بهترین خدمات بندری را ارائه کنیم. وی افزود: اسکله (6) در بندر جنوبی‌ ام قصر یک کشتی اختصاص داده شده برای حمل گوگرد عراقی دریافت کرده است. این مقام دولتی افزود: کار برای تکمیل محموله گوگرد با هماهنگی و همکاری مستمر اداره بندر و عملیات ناوبری دریایی در حال انجام است.

25 بهمن 1400

خبرگزاری عراقیه: وزارت نفت درباره توافق خود با توتال شفاف سازی می‌کند:

وزارت نفت امروز در حالی توضیحاتی را درباره توافق با توتال ارائه کرد که هرگونه شکست در آن را تکذیب کرد. سخنگوی این وزارتخانه در توضیح رسمی‌ گفت: «در زمانی که وزارت نفت تمایل خود را برای اجرای قراردادهایی که در چارچوب توافق با توتال اینترنشنال منعقد شده است تأیید می‌کند، اخبار و گزارش‌های مطبوعاتی که حاکی از یک توقف در اجرای توافق است را تکذیب می‌کند. وی تصریح کرد: این توافقنامه شامل بندها و تعهدات جزئی و پیچیده است که تکمیل آنها به مدتی زمان نیاز دارد و در زمان‌های محدود قابل اجرا یا حل نیست، از جمله بند مشارکت ملی نفت (40%) در آن بر اساس مصوبه هیأت محترم وزیران که مستلزم اجماع بین طرفین در مورد  نحوه مشارکت و تأمین مالی است، زیرا اکنون مذاکرات با تیم کاری متشکل از (9) متخصص از هر طرف با برگزاری جلسات مستمر برای انجام وظایف محوله آغاز شده و در جریان است.. این وزارتخانه در ادامه بیانیه خود آورده است: «دوره انتقال از اوایل آوریل سالجاری تا آوریل 2022 با مدیریت میدان ارتاوی توسط شرکت نفت بصره و تأمین مالی از سوی شرکت توتال پس از طی مراحل لازم آغاز می‌شود. در این میان توتال بودجه بلندپروازانه ای را برای شروع کار توسعه و افزایش تولید تهیه کرده است. این وزارتخانه بر وجود هماهنگی و ارتباط بین تیم‌های تخصصی ذیربط از هر طرف تاکید کرد و انتظار دارد تا ابتدای سال 2023 گام‌های پیشرفته‌ای در پروژه توسعه میدان ارتاوی و سایر پروژه‌ها به دست آید.

شفق نیوز: 3 درصد سهم بخش صنعت در عراق:

بر اساس آخرین آمار وزارت برنامه ریزی عراق، سهم بخش صنعت در تولید ناخالص داخلی این کشور در سال 2020 بالغ بر 3 درصد بوده است. صنعت در عراق از ابتدای توسعه خود در دهه هفتاد شاهد نوسانات و بی ثباتی بوده است. این میزان در سال‌های 1989 تا 1990 به 12 درصد رسیده بود. اما در دوره اوت 1990 تا 2003 شاهد کاهش قابل توجهی بود و به کمتر از 2 درصد رسید. بخش صنعت به دلیل وابستگی تقریباً کامل به تولید نفت، از آن تاریخ تاکنون شاهد پیشرفت چشمگیری در سهم خود در تولید ناخالص داخلی در فعالیت صنایع تولیدی نبوده است.

26 بهمن 1400

 شفق نیوز: درخواست فعال سازی کارخانه بیجی پس از یک وقفه هفت ساله:

 استانداری صلاح الدین از وزارت صنعت و معدن عراق خواست تا کارخانه استراتژیک کودهای کشاورزی در منطقه بیجی را احیا و راه اندازی کند که بیش از هفت سال است به دلیل جنگ با داعش متوقف شده است. محمد محمود الجبوری، استاندار بیجی گفت: کارخانه کود در بیجی از سال 2014 به دلیل جنگ علیه داعش و عملیات نظامی و خسارات وارده به آن به حالت تعلیق درآمده است. علاوه بر اینکه بسیاری از قطعات، تجهیزات و اجزای آن به غارت رفته است. وی ضرورت عقد قرارداد با یک شرکت سرمایه گذاری جدید برای احیای این کارخانه پس از کار افتادن آن در شرایط فعلی را برای تأمین منابع معیشت هزاران خانوار و تأمین نیاز محلی به کودهای کشاورزی را ضروری دانست. کارخانه کود کشاورزی در سال 1990 در منطقه بیجی افتتاح شد که در آن زمان بزرگترین در نوع خود در خاورمیانه محسوب می‌شد و کودهای نیتروژنی (کود اوره) را به کل مناطق کشاورزی عراق با ظرفیت 1750 تن در روز تولید و به تأمین کل نیاز بازار کمک می‌کرد.

العراقیه: الزهیری به عنوان رئیس فدراسیون اتاق‌های بازرگانی انتخاب شد:

فدراسیون اتاق‌های بازرگانی عراق از انتخاب عبدالرزاق الزهیری به عنوان رئیس این فدراسیون خبر داد. در بیانیه فدراسیون اتاق‌های بازرگانی آمده است: «امروز انتخابات هیئت مدیره فدراسیون اتاق‌های بازرگانی عراق در سالن فدراسیون اتاق‌های بازرگانی در اربیل برای انتخاب رئیس فدراسیون اتاق‌های بازرگانی عراق و معاون اول و دوم فدراسیون برگزار شد. در این بیانیه آمده است که عبدالرزاق الزهیری، رئیس اتاق بازرگانی ناصریه و فراس الحمدانی، رئیس اتاق بازرگانی بغداد، برای سمت ریاست نامزد شده بودند.

خبرگزاری ملی عراق: اقدامات عراق برای بهبود فعالیت گذرگاه‌های مرزی و ترانزیت بین المللی از هفت گذرگاه مرزی:

هیأت گذرگاه‌های مرزی به دنبال بهبود فعالیت گذرگاه‌ها پس از رکود آن از سال 2003 به دلیل اقدامات تروریستی و جنگ با داعش و فساد است. سرلشکر عمر عدنان الوائلی رئیس گذرگاه‌های مرزی در بازدید میدانی از گذرگاه‌ها گفت: برای تقویت روند اصلاح مسیر و توسعه طرح‌ها و بسترهای کاری مطالعاتی در حال انجام است. وی همچنین گفت: عراق پذیرش سیستم ترانزیتی در 7 بندر مرزی و همچنین توافق با کشورهای همسایه در زمینه هوایی، دریایی و زمینی و ترانزیت از لبنان به عراق، از طریق سوریه یا اردن را آغاز کرده است. هفت گذرگاه مرزی که تحت سیستم ترانزیتی فعالیت خواهند کرد عبارتند از: صفوان، القائم، عرعر، طربیل، منزریه، زرباطیه و شلمچه. سرلشکر عمر عدنان الوائلی، رئیس گذرگاه‌های مرزی در صفحه فیس بوک خود با انتشار مطالبی در مورد وظایف گذرگاه مرزی، بر اهمیت پشتیبانی از تمامی ادارات ارائه کننده خدمات در گذرگاه‌ها و همچنین توسعه سیستم الکترونیکی و بهره مندی از کمک‌های بلاعوض سازمان‌های بین المللی برای حمایت از این اقدام و تلاش در زمینه توسعه زیرساخت‌های تمام گذرگاه‌های مرزی نوشت.

27 بهمن 1400

موازین نیوز: عراق برای اولین بار 920 میلیون دلار کالا به ایران صادر کرد:

حمید حسینی، عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق امروز چهارشنبه از واردات 920 میلیون دلاری کالاهای اساسی از عراق از طریق دارایی‌های مسدود شده ایران در عراق خبر داد. حسینی در گفت و گو با خبرنگار فارس، گفت: صادرات ایران به عراق در ده ماهه نخست سال مالی جاری بالغ بر 7 میلیارد و 280 میلیارد دلار بوده و برای اولین بار کالاهایی به ارزش 920 میلیون دلار از عراق وارد شده است. حسینی با بیان اینکه واردات از عراق از طریق منابع مالی ایران در این کشور انجام شد، تصریح کرد: با استفاده از بخشی از این ذخایر، برخی از کالاهای اساسی مانند گندم و سویا وارد شده است.

شفق نیوز: ترکیه: به دنبال صادرات 17 میلیون دلاری گوجه فرنگی به عراق در سال جاری هستیم:

انجمن صادرکنندگان میوه و سبزیجات تازه دریای اژه ترکیه روز پنجشنبه پس از لغو ممنوعیت واردات گوجه فرنگی در عراق از کشورها، اعلام کرد که به دنبال صادرات محصول گوجه فرنگی به عراق به ارزش 17 میلیون دلار در سال جاری است.. خیرالدین اوجک، رئیس این انجمن گفت: این انجمن از اول ژانویه تا 27 اکتبر 2021 محصول گوجه فرنگی تازه به ارزش 247 میلیون دلار به 50 کشور جهان صادر کرد و خاطرنشان کرد: 25 هزار و 546 تن گوجه فرنگی تازه به عراق صادر شد و 8 میلیون دلار درآمد داشتیم. وی افزود: عراق به دلیل تولید فصلی کافی گوجه فرنگی تازه در مقاطع خاصی از هر سال محدودیت‌هایی را برای همه کشورها اعمال می‌کند که از تیرماه سال گذشته واردات این محصول ممنوع شد و دو روز پیش به پایان رسید. اوجاک با اشاره به اینکه صادرات ما به عراق در سال‌های 2019 و 2018 بالغ بر 17 میلیون دلار بوده است، خاطرنشان کرد: هدف انجمن این است که تا پایان سال 2022 به همین میزان صادرات برسد. اوجاک با اشاره به اینکه ترکیه از سال 2001 تا 2019 رتبه چهارم تولید گوجه فرنگی تازه را در جهان دارد، خاطرنشان کرد: تولید گوجه فرنگی تازه ما حدود 50 درصد افزایش یافته و سالانه به 13 میلیون تن رسیده است.

شفق نیوز: حجم مبادلات تجاری ایتالیا با عراق به پنج میلیون یورو رسید:

مائوریتزیو کریکانته سفیر ایتالیا در بغداد روز پنجشنبه با اعلام اینکه حجم مبادلات تجاری بین کشورش و عراق بالغ بر پنج میلیون یورو است، از تمایل ایتالیا برای گسترش همکاری‌های دو طرف در زمینه‌های مختلف تجاری و اقتصادی خبر داد. سفیر ایتالیا در سخنرانی امروز خود در جریان برگزاری سمپوزیومی‌ که در اربیل برگزار شد، گفت که ایتالیا متعهد به حمایت از امنیت و ثبات عراق است. وی افزود: عراق یکی از کشورهای مهم منطقه است و اگر ثبات نداشته باشد، کل منطقه ثبات نخواهد داشت. وی افزود: ما به دنبال تقویت روابط بین دو طرف و فعال کردن آنها در زمینه‌های سرمایه گذاری، تجارت، فرهنگ، کشاورزی و صنعت هستیم. همکاری در زمینه کشاورزی و همچنین نفت و گاز در اولویت ما است. وی ادامه داد که نزدیک به دو سال است که شرکت‌های بزرگ ایتالیایی روی تولید نفت در جنوب عراق کار می‌کنند و ایتالیا به دنبال تقویت حضور خود در عراق و عدم عقب نشینی در حوزه نفت و گاز و ورود به سایر بخش‌ها است.

29 بهمن 1400

شفق نیوز: دیدار رئیس اقلیم کردستان در حاشیه کنفرانس مونیخ با وزیر صنعت امارات:

نچیروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان امروز جمعه در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ با سلطان احمد الجابر وزیر صنعت و فناوری پیشرفته امارات و رئیس هیئت کشورش در این کنفرانس دیدار کرد. در این دیدار دو طرف بر تقویت روابط اقلیم کردستان و امارات در همه زمینه‌ها تاکید کردند و بر فرصت‌های اشتغال و سرمایه گذاری اماراتی در اقلیم کردستان تاکید و بر اهمیت حفظ امنیت و ثبات در این منطقه توافق کردند. نچیروان بارزانی، علاوه بر ابراز تمایل اقلیم کردستان برای ایجاد فرصت‌های اشتغال و سرمایه‌گذاری برای امارات متحده عربی، بر اهمیت فراهم کردن فضای امن و سالم برای سرمایه‌گذاری خارجی در عراق و اقلیم کردستان تاکید کرد. بر اساس این بیانیه؛ وضعیت عراق، آخرین تحولات روند سیاسی، روابط کشورهای منطقه، گسترش تنش‌ها بین روسیه و اوکراین و تأثیر آن بر بخش انرژی از دیگر محورهای این دیدار بود.

شفق نیوز: ایران و عراق بر سر ایجاد بازارچه مرزی بین دو کشور توافق کردند:

 بر اساس آنچه از سوی آژانس نیمه رسمی فارس منتشر شد، استان ایلام ایران و استاندار دیالی عراق تفاهم‌نامه‌ای مقدماتی برای ایجاد بازار مشترک در هلاله شمالی امضا کردند. این خبرگزاری به نقل از حسن بهرام استاندار ایلام گفت: پس از دیدار با استاندار دیالی که دیروز پنجشنبه انجام شد و امضای این تفاهم نامه، تلاش خواهیم کرد تا مجوزهای لازم را از مرکز دریافت کنیم. وی افزود: مردم ایلام دارای اشتراکات قومی و فرهنگی مشترک با استان دیالی (شرق بغداد پایتخت عراق) هستند و این بهترین فرصت برای روابط تجاری و ایجاد بازار هلاله شمالی است. استاندار ایلام ابراز امیدواری کرد با ایجاد بازارچه مشترک در مرزهای دو استان به رونق تجارت و توسعه مبادلات دست یابیم. وی با بیان اینکه استان ایلام (غرب ایران) دارای قابلیت‌های بسیاری در زمینه‌های مختلف است که این بازار می‌تواند موجب رونق تجارت نیز شده و ایلام را در مسیر توسعه قرار دهد، بیان کرد: مثنی علی مهدی فرماندار دیالی نیز به نوبه خود گفت: با جدیت به دنبال کسب موافقت دولت فدرال برای ایجاد بازار مشترک در مرزهای هلال بین ایلام و دیالی خواهیم بود.

موازین نیوز: المیاحی: پروژه‌های واسط در سال 2022 شامل حدود 400 پروژه جدید است:

محمد جمیل المیاحی، استاندار واسط، روز جمعه جزئیات برنامه استانداری برای سال جاری را اعلام کرد و در حالی که به 400 پروژه جدید در این استان اشاره می‌کرد، تلاش استانداری برای گنجاندن تعدادی بیمارستان در این سرمایه گذاری بزرگ را تأیید کرد.. المیاحی به خبرگزاری رسمی‌ گفت: برنامه استانداری برای سال 2022 به حدود 700 میلیارد دینار خواهد رسید که شامل تکمیل طرح‌های فعلی است، طرح جامع خدمات یکپارچه شهری خواهد، طرح‌های کاهش بحران آب به ویژه در روستاها، بهبود جاده‌های روستایی می‌باشد. وی افزود: تلاش‌هایی برای توسعه این استان وجود دارد، به ویژه که طرح واسط برای سال 2022 نه تنها زیرساخت‌ها را شامل می‌شود، بلکه بخش بزرگی از ساختمان‌های دولتی مانند ادارات دولتی را در بر می‌گیرد. وی با اشاره به اینکه استانداری نیز به دنبال گنجاندن تعدادی بیمارستان در پروژه‌های بزرگ سرمایه گذاری است، خاطرنشان کرد: استانداری در انتظار تصویب بودجه است و از مجلس نمایندگان می‌خواهد که به دلیل اهمیت فراوان در تصویب آن تسریع کنند.

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما

برچسب‌ها