معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۱۰/۲۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۷۷

اخبار اقتصادی عراق - کربلا

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی عراق در هفته سوم دی ماه 1400 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

صحن امام حسن (ع) در کربلا کلنگ زده شد

آستان مقدس حسینی (ع) پنجم جمادی الاول برابر با هشتم ژانویه ۲۰۲۲ (۱۸ دی ماه ۱۴۰۰) را تاریخ مراسم کلنگ‌زنی ساخت صحن امام حسن (ع) همزمان با سالروز ولادت حضرت زینب (س) اعلام نمود. پروژه ساخت صحن امام حسن (ع) در چارچوب طرح دوم توسعه حرم مطهر امام حسین (ع) پس از اجرای پروژه ساخت صحن حضرت زینب (س) است و هدف از آن افزودن فضاهای عبادی، خدماتی و فرهنگی برای پذیرایی بیشترین تعداد زائران کربلا است. صحن امام حسن (ع) در ضلع جنوب شرقی حرم مطهر در جهت باب القبله، خیابان جمهوری و منطقه بین‌الحرمین و خیابان امام علی (ع) است. مساحت پروژه، یکصد هزار متر مربع و دو طبقه در زیر زمین است. این طرحی که آستان مقدس حسینی به اجرا گذاشته است در نوع خود بی‌نظیر و نخستین طرح، طی قرون گذشته و دستاوردی عالی برای اداره استان و همه مسئولان آن است.

خروج عراق از لیست کشورهای پرخطر

مظهر محمد صالح مشاور اقتصادی نخست وزیر در گفتگو با رونامه دولتی الصباح اعلام نموده است خارج شدن نام عراق از فهرست کشورهای پرخطر دستاورد مهمی‌ برای همگرایی مالی با اروپا است زیرا مراکز مالی جهانی به عراق فرصتی می‌دهند تا معاملات مالی خود را گسترده‌تر کند و هزینه‌های ریسک اعتباری را کاهش دهد و درنتیجه برخورد با بانک‌های عراقی را آسان‌تر خواهد بود. وی خاطر نشان کرده اتحادیه اروپا تردیدهایی داشت که این تردیدها وجود خارجی نداشت چراکه جنایات و تخلفات در همه جای دنیا وجود دارد. لازم بذکر است کانال های تلویزیون‌های عراقی از جمله الشرقیه پوشش وسیعی به این خبر داده و آن را دستاورد مثبت در دولت الکاظمی قلمداد می‌کند.

اظهارات سخنگوی وزارت برق عراق

 15 دیماه وزارت برق عراق اعلام کرد که تولید برق در بسیاری از نیروگاه‌های برق این کشور به دلیل کاهش شدید صادرات گاز از ایران به عراق متوقف شده است. احمد موسی، سخنگوی وزارت برق عراق، گفت ایران میزان صادرات گاز به عراق را از ۵۰ میلیون متر مکعب در روز به ‌۸.۵ میلیون متر مکعب کاهش داده است. سخنگوی وزارت برق عراق با تاکید بر اینکه مهمترین چالش صنعت برق عراق در حال حاضر تأمین گاز مورد نیاز نیروگاه‌هاست، افزود که مذاکرات با طرف ایرانی ادامه دارد اما ایران مطالبات خود را می‌خواهد و وزارت دارایی عراق باید این مبلغ را به ایران بپردازد. احمد موسی گفت که عدم پرداخت بدهی به ایران و تداوم کاهش صادرات گاز از ایران به عراق سبب می‌شود که روزانه ۴ هزار و ۱۰۰ مگاوات از میزان تولید برق در عراق کاسته شود. این مقام وزارت برق عراق اضافه کرد که اکثر نیروگاه‌های برق عراق آماده بهره‌برداری هستند اما با کاهش شدید صادرات گاز ایران، مجبور شدیم فعالیت این نیروگاه‌ها را متوقف کنیم و در حال حاضر دلیل اصلی کمبود برق در عراق عدم تخصیص بودجه و اعتبار برای خرید گاز است. سخنگوی وزارت برق عراق خاطرنشان کرد که پیشتر مصطفی الکاظمی، نخست وزیر، دستور تخصیص بودجه برق را داده بود و وزارت نفت عراق را نیز موظف کرده بود تا ۵۰ میلیارد دینار به وزارت برق پرداخت کند اما از این مبلغ فقط ۶ میلیارد دینار پرداخت شده است و به همین دلیل وزارت برق نمی‌تواند خود را با تقاضای مصرف کنندگان برق هماهنگ کند.

افزایش صادرات 20 درصدی تنها از یک مرز ایرانی

  20 دی ماه منابع عراقی به نقل از "سعید سیلاوی" فرماندار شهرستان دشت آزادگان در استان خوزستان از افزایش صادرات کالاهای ایرانی به عراق از طریق گذرگاه مرزی چذابه در 9 ماهه سال جاری خبر داد. سیلاوی در اظهاراتی که خبرگزاری رسمی ایران منتشر کرده تصریح نموده طی 9 ماه گذشته 82 میلیون و 306 هزار دلار کالای غیرنفتی از  گذرگاه تجاری چذابه به عراق صادر شده است که نشان می‌دهد نسبت به مدت مشابه 26 درصد افزایش داشته است. وی تصریح کرده در این مدت 316 هزار و 161 تن انواع کالا اعم از سبزیجات، میوه جات، مواد غذایی، آبزیان، مصالح ساختمانی، کالاهای خانگی و مکانیکی از گمرکات جذاب به کشور عراق صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی 448 درصد رشد داشته است. وی خاطر نشان کرد حجم کالاهای صادراتی از مرزهای جذاب در مدت مشابه سال گذشته 57 هزار و 681 تن به ارزش 22 میلیون و 468 هزار دلار بوده است. عنوان شده فعالیت گمرک مرزی "چذابه" از سال 2009 آغاز شد و برای عبور بازدیدکنندگان، حمل محموله‌های کالا و ارائه خدمات به بازرگانان دو کشور تعیین شده است.

دیدار دبیر کل اوپک از عراق و شهر باستانی ذیقار

20 دیماه محمد سانوسی بارکیندو، دبیر کل نیجریه‌ای اوپک از شهر باستانی "آور" در استان ذیقار بازدید کرد. علی کاظم مدیر شهر باستانی آور در بیانیه‌ای گفت بازدید از زیگورات، کاخ سلطنتی و مجموعه‌ای از معابد و بازدید از خانه ابراهیم (س) پیامبر خدا و قبرستان سلطنتی در این سفر انجام شد. وی افزود مدیرکل شرکت نفت ذیقار مهمان را همراهی کرد و در پایان این بازدید، مدیر شهر باستانی آور نمونه‌هایی از قطعات یادبود را به دبیر سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) اهدا کرد

آمار صادرات محصولات کشاورزی ترکیه در سال 2021

 آناتولی، خبرگزاری رسمی ترکیه با اعلام دو کشور آلمان و عراق به عنوان مقاصد اصلی صادرات کشاورزی کشور ترکیه در سال 2021 عنوان نموده بخش کشاورزی ترکیه سال گذشته با رکورد صادرات حدود 30 میلیارد دلار فعالیت خود را به پایان رساند. بر اساس آمار مجمع صادرکنندگان ترکیه، صادرات محصولات کشاورزی این کشور با 22.2 درصد افزایش نسبت به سال 2020 به 29.7 میلیارد دلار رسیده است. سهم بخش کشاورزی در کل صادرات کشور - 225.4 میلیارد دلار - 13.2 درصد بود.

بروز و ظهور سویه اومیکرون ویروس کرونا در عراق

ششم ژانویه وزارت بهداشت عراق از ثبت موارد ابتلا به ویروس جهش یافته "امیکرون" ویروس کرونا برای تعدادی از عودت کنندگان از سفر خبر داد. این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «موارد کشف‌شده از طریق آزمایش‌های ردیابی ژنتیکی انجام شده توسط آزمایشگاه مرکزی بهداشت عمومی در بغداد، که در آن پنج مورد ابتلا به امیکرون از استان دهوک (در شمال عراق) و تعدادی از موارد خارجی دیپلمات‌ها در بغداد ثبت شده است، تشخیص داده شد..

شرکت ملی نفت بر تسریع در اجرای توسعه بلوک‌های اکتشافی دریایی و خشکی تاکید کرد

در بیانیه وزارت نفت عراق آمده است احسان عبدالجبار اسماعیل وزیر و رئیس شرکت ملی نفت بر اهمیت تسریع در عملیات اکتشافی و انجام لرزه‌نگاری لکه‌های دریایی در منطقه خلیج فارس پس از انجام کلیه مراحل لازم برای کار دریایی با مقامات ذیربط و حمایت‌های لازم تاکید داشته است. عنوان شده عراق در حال انجام برخی اقدامات اکتشافی – فراساحلی - زلزله نگاری با شرکت دولتی چینی "سینوک" می‌باشد. همچنین باسم محمد خضیر، مدیرکل شرکت اکتشاف نفت اعلام نموده عملیات اکتشافی در بخش دریا در قسمت فراساحلی و انجام مطالعات لرزه نگاری و پس از آن و در خشکی از طریق حفر چاه اکتشافی ادامه خواهد داشت.

 

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما