معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۱۰/۱۵- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۵۹

اخبار اقتصادی کوبا

گزیده اخبار اقتصادی کوبا در هفته دوم دی ماه 1400 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

بیش از 91.6 درصد جمعیت کوبا 3 دوز طرح واکسیناسیون کرونا را دریافت کرده اند

وزارت بهداشت عمومی‌کوبا اعلام کرد که بیش از از 91.6 درصد یعنی 9 میلیون و 683 هزار و 780 نفر از جمعیت 11 میلیون و 200 هزار نفری کوبا  سه دوز مربوط به طرح کامل واکسیناسیون ضد کرونا را با استفاده از واکسن‌های کوبایی (عبدالا، سوبرانا 02 و سوبرانا پلاس) دریافت کرده اند. علاوه بر این در مجموع به دو میلیون و 200 هزار نفر دیگر نیز دوز تقویت کننده (دوز چهارم) در چارچوب طرح جدید واکسیناسیون کشور تزریق شده است.

بنابر اعلام وزارت بهداشت عمومی‌ کوبا تاکنون 30 میلیون و 925 هزار و 470 دوز واکسن تولیدی داخل این کشور (عبدالا، سوبرانا 02 و سوبرانا پلاس) به مردم تزریق شده است. همچنین طرح واکسیناسیون افراد با بازه سنی 2 الی 18 سال در کوبا آغاز گردیده و تا به حال 95.1 % از این جمعیت برنامه واکسیناسیون خود (3 دوز) را به پایان رسانده اند .

رتبه اول کوبا در تعداد دوز واکسیناسیون جمعیت خود در جهان

بر اساس گزارش منتشره از سوی تارنمای ourworlddata.com متعلق به دانشگاه آکسفورد، کشور کوبا از نظر واکسیناسیون اتباع خود پس از امارات عربی متحده رتبه دوم جهانی را در اختیار دارد. علاوه بر این کوبا به رکورد تزریق 272.99 دوز واکسن در هر 100 نفر رسیده که رده اول جهانی است و کشورهای شیلی با 232.1 و امارات عربی متحده با 227.46 ، چین با 198.86 و برزیل با رکورد تزریق 155.91 دوز در هر 100 نفر در رده‌های بعدی قرار دارند .

تارنمای فوق همچنین درصد جمعیت دنیا که حداقل یک دوز واکسن را تزریق نموده اند 58.68% و درصد همین افراد در جوامع کمتر توسع یافته تر را تنها 8.8 % ذکر نموده است.

تحولات و بازیگران اقتصادی جدید در کوبا

در تاریخ اول ژانویه 2021 مهمترین فرآیند در زندگی اقتصادی و اجتماعی کوبا آغاز شد: سازماندهی پولی (حذف CUC و استقرار پزو کوبایی به عنوان تنها ارز رایج در کشور) و همراه با آن تحولات دیگر به عنوان بخشی از روند به روز رسانی مدل سوسیالیستی کشور صورت گرفت. سال 2021 سال تحولات عمیق، رهایی نیروهای مولد و رفع موانع موجود برای بهره گیری از تمام ظرفیت ها بوده است. در اواسط سال بهبود شرایط سیستم فعالان اقتصادی آغاز شد: یک روند تدریجی و مستمر که در آن شرکت های دولتی سوسیالیستی و بخش خصوصی به هم نزدیک می‌شوند. فرآیند مزبور باعث ایجاد بنگاه‌های خرد، کوچک و متوسط (MSME) و گسترش تعاونی‌های غیر کشاورزی شدند. برای رسیدن به این نقطه لازم بود در سال 2019 قانون اساسی کشور اصلاح گردد زیرا مالکیت خصوصی در چارچوب قانون اساسی کوبا به رسمیت شناخته نشده بود و در مدل اقتصادی قبلی وجود نداشت. بدین ترتیب در تاریخ 29 شهریور ماه سال جاری چارچوب قانونی در حمایت از این شرکت ها و تعاونی‌های جدید به تصویب رسید. شرکت های مزبور محدودیتی برای فعالیت با استفاده از سرمایه خارجی یا کوبایی و یا تشکیل یک شرکت مشترک ندارند. مسئله دیگر بسیار مهم این است که دولت سوسیالیستی کوبا شرکت های مزبور را طوری برنامه ریزی کرده است که از هرگونه تمرکز اموال و ثروت در این زمینه اجتناب نماید.

کلمبیا مجوز تجویز داروی کوبایی «CIMAher» را صادر نمود

وزارت بهداشت و حفاظت کلمبیا مجوزی را برای قرار دادن داروی ضد سرطان کوبایی «CIMAher» در «طرح منافع ملی» صادر کرد. گروه بازرگانی صنایع بیوتکنولوژی و داروسازی (بیوکوبافارما) اعلام کرد که مجوز مزبور به پزشکان امکان تجویز آن دارو را می دهد. آنتی بادی مونوکلونال «نیماتوزوماب» (CIMAher) که توسط مرکز ایمونولوژی مولکولی (CIM) طراحی و تولید شده است از سال 2002 در کوبا به عنوان یک درمان ترکیبی همراه با رادیوتراپی یا شیمی درمانی برای مراحل پیشرفته سرطان سر و گردن ثبت شده است.

مکزیک استفاده اضطراری از واکسن عبدالا را تایید کرد

کمیسیون فدرال مکزیک مجوز استفاده اضطراری از واکسن کوبایی کرونا «عبدالا» را صادر کرد. در تاریخ 30 آگوست نهاد مزبور اعلام کرد که «کمیته مولکول های جدید» نظر مساعد خود را در مورد واکسن کوبایی مذکور صادر کرده و بدین ترتیب به اولین واکسن آمریکای لاتین تبدیل شد که توسط آن موسسه مورد ارزیابی مثبت قرار گرفته است.

روند پیش‌صلاحیت واکسن‌ کوبایی توسط سازمان جهانی بهداشت در چه مرحله‌ای است؟

دانشمندان کوبا مجددا اسناد لازم برای ارائه واکسن‌های کوبایی علیه کرونا برای فرآیند پیش‌صلاحیت سازمان بهداشت جهانی را سازماندهی می‌کنند. آقای ادواردو مارتینز دیاز، رئیس گروه «بیوکوبافارما» در رابطه با مدت زمانی که این فرآیند طول کشیده است گفت: «پیشرفت این فرایند به ما بستگی دارد. ما تصمیم گرفتیم تولید را به یک کارخانه جدید که در ماریل قرار می‌گیرد منتقل نماییم. ما در آنجا تولید را شروع کردیم و اسنادی که باید به سازمان بهداشت جهانی ارسال شود را تهیه می‌کنیم." وی در این راستا تاکید نمود در حالی که روند مزبور طی می‌شود هیچ مانعی برای استفاده از واکسن‌های ما در کوبا و سایر کشور وجود ندارد. آقای مارتینز خاطر نشان ساخت که سازمان پان امریکایی بهداشت و سازمان بهداشت جهانی ضمن استقبال از نوعی از واکسن آسترازنکا که به طور مشترک توسط آرژانتین و مکزیک تولید شده از آن به عنوان "اولین واکسن کرونا تولید شده در آمریکای لاتین" نام برده و از "قرار دادن نام آن در فهرست واکسن‌های تایید شده توسط سازمان بهداشت جهانی برای استفاده اضطراری" خبر دادند. آقای مارتینز در این خصوص گفت که «اولین واکسن‌های ضد کرونا که در آمریکای لاتین ساخته شده‌اند واکسن‌های کوبائی «عبدالا »، «سوبرانا 02» و «سوبرانا پلاس» می‌باشند اما تاکید کرد که کوبا در برابر کشورهای برادر منطقه رقابت نمی‌کند بلکه همه در حال مقابله با یک ویروس می‌باشند.

ویتنام و کوبا به دنبال تقویت تجارت و همکاری‌های دوجانبه هستند

مقامات ویتنام و کوبا به طور مجازی سی و نهمین نشست کمیسیون بین دولتی برای همکاری اقتصادی را تحت ریاست آقای نگوین تان انگی، وزیر ساخت و ساز ویتنام و آقای رودریگو مالمیرکا، وزیر تجارت خارجی و سرمایه گذاری خارجی کوبا برگزار کردند. در نشست مزبور طرفین توافق نمودند تا زمینه‌هائی را فراهم نمایند که شرکت‌های دو طرف از تعرفه‌های ترجیحی موجود به منظور افزایش تجارت و همکاری‌های دوجانبه استفاده کنند. آنها همچنین طرح اقدام برای اجرای دستور کار اقتصادی در دوره 2025-2021 را بررسی نمودند. از این رو  بر نیاز به ادامه و توسعه برنامه مشاوره ویتنام در زمینه کشت برنج، ذرت و آبزی پروری در کوبا تاکید نمودند. از سوی دیگر آنها به ضرورت تعمیق همکاری‌ها در زمینه‌های کشاورزی، فرآوری مواد غذایی، ساخت و ساز، انرژی‌های تجدیدپذیر، علم و فناوری، اطلاعات و ارتباطات، جهانگردی، آموزش، گمرک، بانکداری و امور مالی، ورزش، کار و امور اجتماعی و غیره اشاره کردند.

سنت وینسنت و گرنادینس از واکسن کوبایی «عبدالا» نیز استفاده خواهد کرد

واکسن کوبایی علیه کرونا «عبدالا» در دسترس مردم سنت وینسنت و گرنادینس خواهد بود که بدین ترتیب سنت وینسنت اولین کشوری در جامعه کارائیب (کاریکوم) است که اجازه استفاده از واکسن مزبور را دریافت می‌کند. واکسن «عبدالا» مجوز استفاده اضطراری را در ماه جولای از نهاد ذیصلاح آن کشور دریافت کرد. در سنت وینسنت و گرنادینس واکسن‌های دیگری مانند اسپوتنیک از روسیه، آسترازنکا (انگلیس) و فایزر (ایالات متحده آمریکا) تزریق می‌شود.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما