معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۸/۱۲- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۷۰۵

اقتصاد ایسلند

ایسلند دارای بازاری آزاد است و بالاترین سرانه تولید برق را در بین تمامی‌کشورهای دنیا دارد و نزدیک به ۱۰۰ درصد برق و ۸۵ درصد کل انرژی مصرفی خود را از منابع انرژی تجدیدپذیر به دست می‌آورد.

 ایسلند کشوری کوچک و کم جمعیت در شمال اروپاست که تا زمان استقلال و اوایل قرن بیستم از فقیرترین کشورهای جهان بود اما در سال‌های پس از جنگ جهانی دوم با صنعتی کردن ماهیگیری و اقتصاد کشور به رفاه خوبی دست یافت و توانست در دهه ۱۹۹۰ تبدیل به یکی از مرفه‌ترین کشورهای جهان شود به گونه ای که حتی از لحاظ شاخص توسعه انسانی در سال ۲۰۰۵ رتبه اول را در میان کشورهای جهان به‌ دست‌ آورد.

 ایسلند دارای بازاری آزاد است و میزان مالیات در این کشور نسبت به دیگر اعضای سازمان ناحیه آزاد اقتصادی  اروپا (EFTA ) نسبتاً پایین تر است. این کشور به دلیل عضویت در این سازمان و همچنین عضویت در محدوده شنگن به بازار اروپا دسترسی خوبی دارد و همچنین از اعضای سازمان OECD نیز می‌باشد.

اقتصاد ایسلند برپایه ماهیگیری و صنایع شیلات، کشاورزی، گردشگری و منابع انرژی تجدیدپذیر برق‌آبی و زمین‌گرمایی (ژئو ترمال) استوار است. سیب‌زمینی از مهمترین فراورده کشاورزی ایسلند است. تولید ناخالص داخلی ایسلند، در سال2020، به رقم 20 میلیارد دلار نزدیک شد.

 صادرات ایسلند، بیشتر شامل ماهی، فلز آلومینیم، فراورده‌های حیوانی و ماده کانی سیلیس است که بیشتر این فراورده‌ها را به کشورهای هلند، بریتانیا، اسپانیا، ایالات متحده و آلمان صادر می‌کند. ایسلند از کشورهای ایالات متحده، آلمان، چین، نروژ، دانمارک، سوئد، ژاپن و هلند، ماشین‌آلات، فراورده‌های نفتی، مواد خوراکی و پوشاک وارد می‌کند.

ایسلند بالاترین سرانه تولید برق را در بین تمامی‌کشورهای دنیا دارد و نزدیک به ۱۰۰ درصد برق و ۸۵ درصد کل انرژی مصرفی خود را از منابع انرژی تجدیدپذیر به دست می‌آورد. تقریباً تمام برق کشور در نیروگاه‌های برق‌آبی و زمین‌گرمایی تولید می‌شوند.

در ذیل برخی شاخص ها و آمار و ارقام در خصوص وضعیت اقتصادی،تجاری و نیز برخی مشخصات اقلیمی و جغرافیایی و جمعیتی ایسلند آمده است.

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما