معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۶/۳۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۳۰

اخبار اقتصادی ویتنام و کامبوج

گزیده اخبار اقتصادی روزنامه‌ها و رسانه‌های ویتنام و کامبوج در هفته چهارم شهریور ماه 1400 به شرح زیر ارائه می‌گردد:

افزایش صادرات چوب

گزارش اداره کل گمرک ویتنام نشان می‌دهد که صادرات چوب و محصولات چوبی ویتنام به کشورهای جهان در 8 ماهه اول 2021 به 6.4 میلیارد دلار رسیده­ است که نسبت به سال پیش حدود 60 درصد افزایش نشان می دهد. رئیس انجمن چوب و محصولات جنگلی ویتنام عنوان کرده است شرکت­های ویتنام قراردادهای زیادی با طرف های خارجی بسته ­اند، اما بدلیل افزایش روزافزون قیمت حمل و نقل و شیوع کرونا در ویتنام، صادرات چوب و محصولات چوبی در ماه اوت کاهش داشته است.

کاهش شدید صادرات برنج ویتنام

در 8 ماهه اول 2021، صادرات برنج ویتنام از لحاظ حجمی حدود 15درصد و از لحاظ ارزش حدود 7 درصد کاهش پیدا کرده ­است. مجموع صادرات برنج ویتنام در 8 ماهه گذشته به 3.93 میلیون تن و بار ارزش ریالی برابر با 2.1 میلیارد دلار رسیده ­است. بازار عمده صادراتی برنج ویتنام، کشورهای فیلیپین، چین و ساحل عاج می‌باشند. پیش‌بینی می‌شود صادرات برنج ویتنام تا پایان امسال به هدف­گذاری خود نخواهد رسید. وزارت کشاورزی ویتنام پیش‌بینی نموده بود بتواند در سال جاری به میزان 6.2 میلیون تن برابر با 3.3 میلیارد دلار برنج صادر نماید. دلایلی از جمله کاهش قیمت جهانی برنج، شکست در زنجیره تامین، شیوع کرونا و غیره از جمله دلایل عدم توفق ویتنام در دستیابی به هدف‌گذاری این کالای صادراتی خود می‌باشد.

ویتنام بزرگترین صادرکننده چای به تایوان

براساس گزارش نهاد مدیریت تجارت خارجی تایوان، این کشور در 8 ماهه اول 2021، بیش از 22 هزار 170 تن چای را از 32 شریک تجاری در سراسر جهان وارد کرده ­است که در این میان، چای ویتنام حدود 53 درصد از این حجم واردات را تامین نموده ­است. ارزش صادرات چای ویتنام به تایوان در این مدت حدود 18.6میلیون دلار بوده ­است. این مبلغ تقریبا 31 درصد از ارزش کل واردات چای تایوان را تشکیل می دهد. چای سرخ (Red tea) و چای اولانگ (Olong tea) اصلی‌ترین انواع چای صادراتی ویتنام به تایوان هستند.

کاهش فروش خودرو در ویتنام برای پنجمین ماه متوالی

بنا بر آمارهای ارائه شده، خودروسازان داخلی ویتنام بالغ بر 8884 دستگاه خودرو در ماه اوت 2021 به فروش رسانده اند که در مقایسه با ژوئیه 2021 کاهش 32 درصدی دارد.

ثبت کمترین میزان درآمد برای راه آهن ویتنام

بنا بر گزارش شرکت راه آهن ویتنام، درآمد این شرکت دولتی در ماه اوت تنها بالغ بر 5 میلیون دلار بوده است. تعداد مسافران راه آهن ویتنام در ماه اوت 2021 بالغ بر 8600 نفر بوده است که بالغ بر 6.5% مدت مشابه سال گذشته است. با این وجود، میزان بار جابجا شده توسط راه آهن ویتنام بالغ بر 414 هزار تن بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد 5.4 درصدی دارد. تداوم قرنطینه و طولانی شدن آن موجب افت شدید درآمد راه آهن ویتنام شده است.

رشد 2.2 میلیارد دلاری صادرات میگوی ویتنام

اتحادیه فرآوری کنندگان و صادرکنندگان میگوی ویتنام اعلام کرد که میزان صادرات میگوی کشور در 7 ماه نخست سال جاری بالغ بر 2.2 میلیارد دلار بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد 14 درصدی دارد.

راه‌اندازی سیستم اپراتوری و مدیریت الکترونیک در بندر هایفونگ، دومین بندر بزرگ ویتنام

مقامات بندر هایفونگ از راه اندازی سیستم اپراتوری و مدیریت الکترونیک این بندر خبر دادند. این سیستم به تسهیل مدیریت امور و بهبود عملکرد بندر منجر خواهد شد. از طریق این سیستم، تنها ظرف یک روز مجوزهای بندری مربوطه صادر خواهد شد، در حالی که در سیستم پیشین، بعضا تا 20 روز طول می‌کشید. همچنین سیستم گزارش گیری نیز بسیار کوتاه خواهد شد.

افزایش تعداد شرکتهای تعطیل شده متاثر از شیوع کرونا

در هشت ماه اول سال 2021 میلادی، بیش از 85 هزار شرکت در ویتنام فعالیت های خود را متوقف کرده‌اند. این میزان 24.2 درصد بیشتر از مدت مشابه در سال 2020 می‌باشد. بخش‌های خدمات گردشگری و خدمات هوایی و مسافری بیشترین آسیب را از شیوع کرونا ویروس دیده اند.

افزایش قیمت سهام شرکتهای هواپیمایی به دنبال خبر حذف محدودیت های قرنطینه ایی

به دنبال خبر کنار گذاشتن محدودیت های قرنطینه‌ای از 15 سپتامبر، قیمت سهام شرکتهای هواپیمایی ویتنام در بازار بورس این کشور افزایش پیدا کرد. مدیرکل خدمات مسافربری هوایی ویتنام با ارسال نامه‌ایی به وزارت حمل و نقل این کشور درخواست نموده است تا برنامه از سرگیری پروازهای مسافری که در شرایط قرنطینه شدید شهرهای بزرگ این کشور متوقف گردیده بود، از سر گرفته شود. در حال حاضر تنها چند خط هوایی کارگو مجوز پرواز به ویتنام را دارند. متاثیر از این تصمیم، به طور مثال قیمت سهام شرکت هواپیمایی ویتنام ایرویز از ابتدای سپتامبر تا کنون 28 درصد رشد داشته است. 

انتظار می رود بازار خرده فروشی و مصرفی ویتنام تا 130 میلیارد دلار رشد نماید

بر اساس گزارش موسسه مکینزی، با توجه به اینکه بازار آسیا تا سال 2030 میلادی، به عنوان بزرگترین بازار مصرفی جهان خواهد بود، این انتظار وجود دارد بازار خرده فروشی و مصرفی ویتنام در ده سال آینده تا 130 میلیارد دلار رشد نماید. در این گزارش برآورد شده است بازارهای مصرفی آسیا در طول یک دهه آینده، نصف بازار مصرفی دنیا را که نزدیک به 10 تریلیون دلار برآورد می‌گردد، به خود اختصاص دهد.

برآورد گردیده است تا سال 2030 میلادی، 75 درصد جمعیت ویتنام می‌تواند مرتبط به عنوان طبقه مصرف‌کننده در نظر گرفته شود. (بدین مفهوم که بر اساس شاخص برابری قدرت خرید، مصرف کننده ویتنامی می‌تواند روزانه 11 دلار را هزینه نماید). این شاخص در حال حاضر حدود 40 درصد می‌باشد. در حالی که همین شاخص برای سال 2000، رقمی‌کمتر از 10 درصد بوده است.  

اولین کارخانه مونتاژ خودرو در کامبوج در سال آینده

با توجه به تقاضای رو به افزایش مردم کامبوج در خرید خودروهای شخصی جدید، شرکت محلی کامبوجی به نام RMA Plc در حال برنامه­ ریزی جهت راه ­اندازی اولین کارخانه مونتاژ وسایل نقلیه موتوری در این کشور است. مدیر شرکت RMA گفت که شرکت وی موافقت رسمی را برای تولید وانت­های Ranger و سواری‌های Everest از شرکت فورد موتور آمریکا دریافت کرده ­است.

31 قلم کالای کامبوج از تعرفه وارداتی صفر درصد ویتنام برخوردار است

دولت ویتنام حکمی در خصوص تعرفه ترجیحی ویژه جهت تحقق توافق­نامه توسعه تجارت دو جانبه ویتنام و کامبوج 2022-2021 صادر نموده­ است. در این رابطه، 31 قلم کالا مانند طیور زنده، گوشت­ و فرآوردهای آن؛ لیمو، برنج و ... از تعرفه صفر درصد جهت واردات به ویتنام برخوردار هستند. این حکم از 13 سپتامبر 2021 الی 31 دسامبر 2022 به اجرا گذاشته خواهد شد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما