معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۵/۱۵- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۷۳

اخبار اقتصادی حوزه اقلیم کردستان عراق (سلیمانیه)

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی حوزه اقلیم کردستان عراق در هفته دوم مردادماه 1400 به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

وزارت برق اقلیم کردستان قصد دارد با برگزاری مناقصه‌ای، در سه استان اربیل، سلیمانیه و دهوک ۷۵ مگاوات انرژی خورشیدی تولید کند

این اطلاعیه در حالی صادرشده است که یاسین محمود، سخنگوی سازمان سرمایه‌گذاری اقلیم کردستان از واگذاری سه وزارتخانه بهداشت، آموزش و برق به بخش خصوصی در سال آینده خبر داده است. (کردستان 24)

ناتوانی اقلیم کردستان در تسویه بدهی‌های نفتی

شرکت جنل انرژی انگلیس اعلام کرد اقلیم کردستان نتوانسته است بدهی دو سال گذشته خود به این شرکت را تسویه کند و بدهی سال‌های گذشته اقلیم کردستان به این شرکت حدود 141 میلیون دلار است.

جنل انرژی در گزارش جدیدی، از دریافت 30 میلیون دلار از دولت اقلیم کردستان بابت دستمزد ماه می سال جاری خبر داده است. بااین‌حال، این شرکت تأکید کرده که دولت اقلیم کردستان نتوانسته است بدهی خود در سال‌های 2019 و 2020 را پرداخت کند. براساس گزارش جنل انرژی، اقلیم کردستان عراق بابت دستمزد سال‌های 2019 و 2020 حدود 141 دلار به این شرکت بدهکار است.

اقلیم کردستان در سال‌های 2019 و 2020 به دلیل کاهش شدید قیمت نفت و مختل شدن تولید نفت خام به دلیل شیوع کرونا، با کاهش شدید درآمد روبه‌رو شد و نتوانست به مدت چندین ماه دستمزد این شرکت‌ها را پرداخت کند.

شرکت جنل انرژی به همراه چندین شرکت نفتی خارجی، در بیش از 10 میدان نفتی اقلیم کردستان در حال استخراج نفت است و براساس میزان سهام خود از استخراج نفت، از دولت اقلیم کردستان دستمزد ماهانه دریافت می‌کنند.

از سوی دیگر براساس گزارشی که در وب‌سایت شرکت جنل انرژی منتشرشده، تولید نفت در نیمه اول سال جاری با افزایش اندکی نسبت به متوسط تولید سال 2020 (که حدود 31980 بشکه در روز تولید می‌کرده)، روبرو بوده است.

به گفته مسئولان این شرکت چنانچه قیمت نفت مطابق با انتظارات افزایش یابد، این شرکت در میدان‌های طاوکی و سارتا اقدام به حفاری خواهد کرد. (کردپرس)

افزایش صدور مجوز و تأسیس واحدهای صنعتی در سلیمانیه

محمد جبار مدیرکل توسعه صنایع استان سلیمانیه گفت در سال جاری برای 23 واحد تولیدی بزرگ و کوچک مجوز صادرشده است.

وی افزود در میان مجوزهای صادره، واحدهای تولیدی از سرمایه‌گذار 20 میلیون دلاری تا برخی واحدهای کوچک با سرمایه‌گذاری 100 میلیون دیناری نیز به چشم می‌خورند.

گزارش‌های منتشره از تعداد روزافزون سرمایه‌گذاران برای ورود به بازارهای اقلیم کردستان و انجام فعالیت‌های اقتصادی و بازرگانی خبر می‌دهند. در همین چارچوب تقاضاها برای صدور مجوز در صنایع پلاستیک، چوب، کابینت، قیر و مصالح ساختمانی در سلیمانیه بیشتر شده است.

براساس آمارهای وزارت بازرگانی و صنایع اقلیم کردستان، آمار واحدهای تولیدی در اقلیم کردستان حدود 4 هزار کارگاه است.

طبق قوانین اقلیم کردستان، کارگاه‌های بزرگ از امتیاز معافیت گمرکی واردات تجهیزات و ماشین‌آلات برخوردار هستند؛ مشروط بر اینکه آن واحد تولیدی ظرفیت تأمین 33 درصد از نیاز داخلی را داشته باشد که در این حالت از 10 سال معافیت نیز برخوردار می‌شوند. (پایگاه اطلاع‌رسانی وشه)

بارگیری و ترانزیت 432 هزار تنی در پرویز خان

فریبرز کرمی، مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان کرمانشاه گفت آمار بارگیری، ترانزیت و خروجی و ورودی حامل کالا در مرز پرویز خان در چهارماهه نخست سال جاری از مرز ۴۳۲ هزار تن عبور کرده است.

وی با اشاره به آمار ترانزیت و حمل کالا از پایانه مرزی پرویز خان واقع در شهرستان قصر شیرین در چهار ماه ابتدایی سال ۱۴۰۰ اظهار کرد در این مدت در این پایانه بیش از ۱۱۰ هزار و ۸۰۱ تن کالا توسط چهار هزار و ۳۰۰ کامیون ایرانی به سمت داخل کشور بارگیری شده است.

کرمی افزود ترانزیت خروجی حامل کالا در پایانه مرزی پرویز خان بیش از یک هزار و ۶۷۰ تن بوده که توسط ۹۱ کامیون ایرانی انجام‌شده است.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان کرمانشاه گفت بیش از ۲۰۱ هزار و ۵۹ تن ترانزیت ورودی حامل کالا بوده که توسط سه هزار و ۳۲۰ کامیون ایرانی و سه هزار و ۹۴۰ کامیون خارجی صورت گرفته که بیش از خروجی حامل کالا به مقدار بیش از ۴۲ هزار و ۵۵۵ تن توسط ۲ هزار و ۳۵۰ کامیون ایرانی و یک کامیون خارجی بوده است.

کرمی مقدار ورودی حامل کالا توسط ۲ هزار و ۸۸۸ کامیون ایرانی و ۱۹۹ کامیون خارجی را بیش از ۷۶ هزار و ۵۷۱ تن اعلام کرد و افزود درمجموع در چهارماهه ابتدایی سال ۱۴۰۰ مقدار بارگیری، ترانزیت و خروجی و ورودی حامل کالا بیش از ۴۳۲ هزار و ۶۵۸ تن بوده است. (تجارت بان)

اختصاص 60 میلیارد دینار برای پروژه‌های حلبچه در سال 2021

کاوه علی، معاون استاندار حلبچه گفت اربیل و بغداد درمجموع بیش از 60 میلیارد دینار برای اجرای پروژه‌ها و مناقصات جدیدی در استان حلبچه اختصاص دادند.

وی گفت اقلیم کردستان برای اجرای پروژه‌های استان حلبچه در سال جاری 30 میلیارد دینار و دولت مرکزی عراق 5 میلیارد و 160 میلیون دینار اختصاص داده‌اند. همچنین بغداد قرار است 25 میلیارد دینار دیگر نیز به حلبچه اختصاص دهد.

کاوه علی در خصوص بودجه تخصیصی بغداد افزود این بودجه تاکنون دریافت نشده اما وزارت برنامه و بودجه عراق برای آن کد تخصیص داده است. 

(تجارت بان)

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما