معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۴/۲۵- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۶۰۷

برنامه چین برای جذب و استفاده از کربن در میادین نفتی

بر اساس گزارش روزنامه چاینا دیلی گروه انرژی ساینوپک (CPCC)، بزرگترین شرکت پالایشگاهی جهان عملیات احداث اولین پروژه چند میلیون تنی جذب، استفاده و ذخیره سازی کربن (CCUS) در استان گواندونگ چین را آغاز کرده است.

بر اساس گزارش روزنامه چاینا دیلی گروه انرژی ساینوپک (CPCC)، بزرگترین شرکت پالایشگاهی جهان عملیات احداث اولین پروژه چند میلیون تنی جذب، استفاده و ذخیره سازی کربن (CCUS) در استان گواندونگ چین را آغاز کرده است.

این پروژه طی 15 سال آینده 10.68 میلیون تن از دی اکسید کربن حاصل از فعالیت پالایشگاه کیلوی شرکت ساینوپک را جذب و ضمن ارتقاء فرآیند استخراج نفت (EOR)، به افزایش حدودا 2.97 میلیون تنی تولید نفت این شرکت کمک خواهد کرد.

انتظار می رود این پروژه بزرگترین پروژه CCUS چین لقب بگیرد و به دستیابی چین به هدف خود یعنی رسیدن به اوج تولید کربن تا سال 2030 و نیل به سطح کربن خنثی تا سال 2060 کمک نماید. در این پروژه متخصصان شرکت ساینوپک جهت اکتشاف و استحصال نفت از میادینی که نفت حاصل از آنها با روش های عادی قابل استخراح نیست، دی اکسید کربن جذب شده از پالایشگاه‌های تابعه را به میادین نفتی تزریق می‌کنند. بر اساس اعلام آژانس بین المللی انرژی پروژه‌های CCUS موجب کاهش 14 درصدی آلایندگی کربنی تا سال 2050 میلادی خواهد گردید.

شرکت ساینوپک اعلام کرده که در چهارچوب چهاردهمین برنامه توسعه 5 ساله چین احداث پروژه‌های CCUS دیگر را سرعت خواهد بخشید تا ضمن تضمین امنیت انرژی این کشور، روند گذار به سمت انرژی‌های با میزان آلایندگی کربن پایین را نیز با شتاب بیشتری طی نماید.

به دنبال تعهد دولت چین مبنی بر کاهش آلاینده‌های زیست محیطی، شرکت های بزرگ انرژی این کشور اقدامات خود به منظور شتاب بخشیدن به استفاده از فن آوری‌های کربن پایین را شتاب بخشیده اند.

به گفته تانگ سیسی، تحلیلگر موسسه بلومبرگ ان ای اف، بر اساس برنامه‌های اعلام شده توسط شرکت های بزرگ نفتی چین، این شرکت ها دست کم در کوتاه مدت بر پروژه‌های کربن زدایی از سوخت های فسیلی متمرکز خواهند شد و تلاش خواهند کرد میان امنیت انرژی و اهداف زیست محیطی توازن برقرار نمایند.

شرکت ملی نفت چین، به عنوان بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز این کشور نیز پیشتر گفته بود احداث پروژه‌های CCUS را به عنوان گزینه ای مهم برای کاهش سطح آلاینده‌های دی اکسید کربن در بخش انرژی به کار خواهد گرفت. این شرکت از زمان اجرای یک پروژه پایلوت در میدان نفتی جیلین در سال 2008 حدود 2 میلیون تن دی اکسید کربن را جذب کرده است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما