معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۳/۲۸- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۵۲۲

نگاهی به محیط کسب و کار چین

چین براساس ارزیابی بانک جهانی، رشد قابل توجهی در رتبه بندی شاخص کسب و کار داشته است.

 گزارش " کسب و کار ۲۰۲۰" که آخرین گزارش در مجموعه ای از گزارش های سالانه بانک جهانی است، نشان می دهد که چین در جایگاه ۳۱ این رتبه بندی قرار گرفته است. این کشور شاهد جهش قابل توجهی از جایگاه ۷۸ در «گزارش کسب و کار ۲۰۱۸» بوده است. این گزارش ۱۹۰ اقتصاد در سراسر جهان را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.

در این گزارش آمده است: "چین تقریبا در تمامی‌شاخص های کسب و کار در طول دهه گذشته بهبود یافته است، اما بیشترین پیشرفت در سالهای 2020-2018 حاصل شده است.

 چین در ده شاخص مورد توجه بانک جهانی اصلاحات قابل توجه ای  «از شروع یک کسب و کار گرفته تا حل ورشکستگی» انجام داده است. به عنوان مثال، از نظر «پرداخت مالیات»، چین نرخ مالیات بر درآمد شرکت های بزرگ ترجیحی را برای بنگاه‌های کوچک اجرا کرد، نرخ مالیات بر ارزش افزوده را برای صنایع خاص کاهش داد و سیستم بایگانی و پرداخت الکترونیکی را افزایش داده است.

به گفته مارتین ریسر، مدیر میز چین در بانک جهانی، چین تلاش فراوانی برای بهبود محیط داخلی کسب و کار  شرکت های کوچک و متوسط بعمل آورده است. نکات برجسته این اقدام از نظر نامبرده به شرح ذیل می‌باشد.

  • ادغام کامل صدور مهر شرکت در یک مرحله همراه با ثبت تجاری شرکت
  • تسهیل شرایط مجوز ساخت برای پروژه‌های ساخت با کربن پائین و کاهش زمان دریافت آب و انشعابات فاضلاب
  • تسهیل فرایند دریافت اتصالات برق و افزایش شفافیت تغییرات تعرفه‌های برق
  • افزایش حمایت از سرمایه گذاران کوچک 
  • اجرای نرخ ترجیحی مالیات بر درآمد شرکت ها برای بنگاه‌های کوچک، کاهش نرخ مالیات برارزش افزوده برای صنایع خاص و تقویت سیستم ثبت الکترونیکی و پرداخت
  • ساده سازی فرایند صادرات و واردات با اجرای اظهاریه حمل بار، به روزرسانی زیرساخت بندر، بهینه سازی فرایند اداره گمرک و برنامه‌های هزینه انتشار
  • تسهیل اجرای قراردادها با تنظیم حداکثر تعداد تاخیرهائی که می‌تواند اعطاء شود و محدود کردن تعویق ها به شرایط پیش بینی نشده واستثنائی
  • آسانتر کردن رفع ورشکستگی 

شهر گوانجو مدل برتر چین برای کسب و کار

شهر گوانجو رتبه نخست در رتبه بندی ارزیابی کسب و کار چین را کسب کرده است.

کمیسیون توسعه ملی و اصلاحات چین گزارش محیط کسب و کار چین را در سال ۲۰۲۰ صادر کرد. در میان ۱۸ شاخص مرتبط با این ارزیابی، شهر گوانگجو بعنوان شهر برتر در این رتبه بندی معرفی شد. بنا به گزارش دفتر کل شورای دولتی، استان گوانگ دونگ، در تلاش برای ایجاد یک محیط کسب و کار باز، عادلانه و در سطح جهانی ، از توسعه پایدار با کیفیت بالا در این شهر حمایت نموده است . 

علاوه بر این، گوانگجو بعنوان شهر نمونه (Best Practice) برای چهار شاخص «دسترسی به برق»، «تجارت فرامرزی»، «ورشکستگی» و «نظارت بر بازار» نیز انتخاب گردید. «نظام فهرست استفاده از زمین» نیز بعنوان مجموعه اصلاحات «یک استان، یک مورد» انتخاب شده است.

گزارش 2020محیط کسب و کار چین، بعنوان  اولین گزارش ملی چین بود که محیط کسب و کار این کشور را مورد ارزیابی قرار داده است. جایزه محک زنی (Benchmarking) گوانگجو یک تائید جدی از محیط کسب و کار با کیفیت بالا در این شهر بشمار می آید. درواقع، گوانگجو بهینه سازی محیط کسب و کار خود را در اولویت قرار داده و یک مجموعه ای از اصلاحات را در ارتباط با رویه‌های اداری و حکومتی به اجرا در آورده است.

مرکز توسعه جهانی جدید که دفتر مرکزی آن در هنگ کنگ قرار دارد، در تاریخ ۱۳ ژانویه، یک قرارداد همکاری استراتژیک با دولت گوانگجو امضا کرد تا دفتر مرکزی چین (New World China ) را رسما در گوانجو تاسیس نماید. 

یک مقام ارشد گوانگجو اعلام کرد، این شهر با ایجاد مکانیزمی ‌بلندمدت برای کاهش هزینه‌ها و بار برای بنگاه‌ها، بر حل مشکلات نهادهای بازار تمرکز خواهد کرد. وی افزود: هدف گوانگجو ایجاد یک محیط کسب و کار با ثبات، عادلانه و شفاف، تعمیق اصلاحات در استفاده و حمایت از حقوق مالکیت معنوی و تسریع در ساخت یک سیستم نظارت بر بازار با استاندارد بالاست. این مقام مسئول گفت: ما همچنین باید یک دولت دیجیتال بسازیم و برندهای خدماتی را راه اندازی کنیم تا به «یک شبکه و حکمرانی» مدیریت شهری و حکمرانی اجتماعی دست پیدا کنیم.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما