معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۱۲/۱۸- ۱۷:۰۰ - مشاهده: ۲۹۱

اخبار اقتصادی حوزه لاهور پاکستان ( هفته دوم اسفند ماه 1399)

اهم اخبار و تحولات اقتصادی حوزه لاهور پاکستان در هفته دوم اسفند ماه 1399 که در رسانه‌های این کشور انتشار یافته است به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

بازار قرقیزستان برای تجار پاکستانی باز است

سفیر قرقیزستان طی ملاقات با میان طارق مصباح الرحمن رئیس اتاق صنایع و بازرگانی-لاهور گفت بازار قرقیزستان برای تجار پاکستانی باز است. سرمایه گذاری در قرقیزستان سودآور خواهد بود. تجاری پاکستانی و قرقیزستان بایستی با همکاری یکدیگر در حوزه‌های داروی سازی، برنج، کشاورزی، آموزش، گردشگری و .... برنامه ریزی مشترک را گسترش دهند. قرقیزستان به روابط خود با پاکستان اهمیت زیادی می دهد و خواهان گسترش آن است.(روزنامه اکسپرس)

ایالت پنجاب سومین محموله واکسن را دریافت کرد

به گفته منابع ایالت پنجاب در محموله اول 70 هزار، در محموله دوم 135 هزار و در محموله سوم 70 هزار واکسن دریافت کرد. علیرغم سپری شدن 23 روز تاکنون فقط واکسیناسیون 35 درصد از کادر بهداشتی انجام شده است. محمد عثمان سکرتری وزارت بهداشت پنجاب گفت تمامی‌کادر بهداشتی بایستی واکسن بزنند. واکسن کرونا هیچ گونه عوارض جانبی ندارد.

لیاقت بلوچ معاون رئیس حزب جماعت اسلامی‌گفت سراسر کشور به سیاست های ضد مردمی، بی کفایتی و نالایقی دولت حاکم اعتراض می‌کند. جماعت اسلامی‌برای اصلاحات در انتخابات پیشنهادهایی را تهیه کرده است.(روزنامه دنیا)

شهرک " لیک سیتی" 

چوهدری محمد سرور استاندار ایالت پنجاب و سفیر ازبکستان از شهرک " لیک سیتی" دیدن کردند و با گوهر اعجاز رئیس این شهرک و سایر تجار ملاقات کردند. سفیر ازبکستان گفت پاکستان و ازبکستان در هر حوزه با یکدیگر همکاری می‌کنند. در روزهای آتی، سرمایه گذاران پاکستانی در ازبکستان سرمایه گذاری بزرگی خواهند کرد. علی حیدر زیدی سفیر پاکستان در ازبکستان نیز گفت ظرف چند ماه آینده پاکستان و ازبکستان با همکاری‌های دوجانبه، همه حوزه‌ها را بهبود خواهند بخشید. سرمایه گذارانمان برای سرمایه گذاری در ازبکستان همیشه آماده هستند.(روزنامه سی 42)

پروژه مگا منطقه تجاری مرکزی لاهور در فرودگاه والتون 

 عثمان بزدار سروزیر پنجاب هنگام سخنرانی در مراسم افتتاحیه و گذاشتن سنگ بنای پروژه مگا منطقه تجاری مرکزی لاهور در فرودگاه والتون گفت: دولت تحریک انصاف از یکی از مراحل بی سابقه دیگر عبور کرد. فعالیت های تجاری نه تنها اشتغال ایجاد می‌کند بلکه فقر را نیز کاهش می دهد. او افزود: تاریخ اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی لاهور دستخوش تغییرات فراموش نشدنی است و این تغییر توسط پروژه توسعه شهری سازی راوی آغاز شد. پروژه منطقه تجاری مرکزی لاهور در سه مرحله تکمیل می‌شود. این پروژه یک پروژه سرنوشت ساز است. با فعال شدن این پروژه میلیون‌ها شغل ایجاد می‌شود، فقر کاهش می یابد و اجاق هزاران خانه روشن می‌گردد. در گذشته پروژه‌هایی در برخی از شهرها از جمله لاهور راه اندازی شد که پیامدهای آن نه تنها مردم بلکه دولت را نیز بهرمند کرده است. محمد ندیم قریشی، سکرتری پارلمانی پنجاب در اطلاع رسانی با سروزیر پنجاب دیدار کرد. عثمان بزدار گفت: اپوزیسیون سعی دارند از اقتصاد کشور که در حال شکوفایی است، جلوگیری کنند.(روزنامه نوای وقت)

راه اندازی قرارداد "آی سی تی" بین اسلام آباد، تهران و استانبول قطار کانتینربر(باری)

 مقامات راه آهن به منظور کاهش خسارت بیش از 43 میلیارد روپیه ای، تصمیم گرفتند از تاریخ 4 مارس بر اساس قرارداد "آی سی تی" بین اسلام آباد، تهران و استانبول قطار کانتینربر(باری) راه اندازی کنند. فاصله استانبول تا مرز ایران 6 هزار و 500 کیلومتر است و قطار کانتینربر ظرف 12 روز به مرز ایران خواهد رسید. با استفاده از این مسیر صادرات و واردت تا کشورهای اروپایی گسترش خواهد یافت.(روزنامه اکسپرس)

راه اندازی پرواز میان تاشکند و لاهور

خطوط هوایی بین المللی پاکستان تصمیم گرفت پرواز میان لاهور و تاشکند را راه اندازی کند. به گفته عبدالله خان سخنگوی خطوط هوایی بین المللی پاکستان، ارشد ملک رئیس خطوط هوایی بین المللی پاکستان با سفیر ازبکستان و سید علی اسد گیلانی سفیر پاکستان در ازبکستان ملاقات کرد. او افزود خطوط هوایی بین المللی پاکستان در نظر دارد در اواسط ماه مارس پروازها را شروع کند. از تاریخ 4 مارس پنجمین پرواز برای کابل شروع خواهد شد. از تاریخ 14 مارس پرواز لاهور به باکو و بالعکس شروع خواهد شد.(روزنامه سی 42)

برقراری تماس ویدیویی خواجه حبیب الرحمان رئیس فدراسیون فرهنگ و تجارت ایران پاکستان با مسئولان اتاق بازرگانی و صنعت تهران

خواجه حبیب الرحمان رئیس فدراسیون فرهنگ و تجارت ایران پاکستان ضمن برقراری تماس ویدیویی با مسئولان اتاق بازرگانی و صنعت تهران، گفت: احیای سرویس قطار کانتینری میان پاکستان، ایران و ترکیه، در منطقه، انقلابی در پیشرفت و توسعه بر پا خواهد کرد. با این اقدام، روابط تجاری سه جانبه بهبود خواهد یافت. او افزود: به خاطر نبود سیستم بانکی میان ایران و پاکستان، صادرکنندگان در خصوص باز کردن اعتبارنامه در ایران با مشکلاتی مواجه می‌شوند و به همین خاطر صادرات پاکستان به 36.56میلیون دلار کاهش یافته است. اگر ایران و پاکستان تجارت میان خود را با ارز محلی خود انجام دهند، تجارت قانونی می‌تواند افزایش پیدا کند.(روزنامه پاکستان)

 با گسترش گردشگری ما می‌توانیم به بیکاری خاتمه دهیم

عمران خان نخست وزیر ضمن افتتاح دنباله میراث باستانی در نزدیک جهلم، گفت: با گسترش گردشگری ما می‌توانیم به بیکاری خاتمه دهیم. ایشان "قلعه نندنه" منسوب به ابوریحان بیرونی ریاضی دان مسلمان در نزدیک پند دادنخان را یکی از اماکن گردشگری اعلام نمود. همچنین، نخست وزیر طرح های توسعه برای مناطق مختلف جهلم را اعلام نمود.

اسلم اقبال وزیر صنعت و تجارت پنجاب در رأس جلسه مقامات عالی رتبه دولت خبر داد که اقدام علیه محتکران و گران فروشان در سراسر ایالت در حال انجام گرفتن است. به دلیل انجام اقدامات دولت، کیسه 20 کیلویی آرد گندم در ازای 860 روپیه در همه جای ایالت در دسترس عموم است.(روزنامه اکسپرس)

سفیر اندونزی در پاکستان با پرویز الهی رئیس مجلس پنجاب در لاهور دیدار و در باره موضوعات مهم گفتگو کرد

پرویز الهی خطاب به سفیر اندونزی گفت: شما نیز در ایالت پنجاب در صنایع سرمایه گذاری کنید و ما همکاری خواهیم کرد. سفیر اندونزی در پاکستان ضمن ملاقات با مدیر ارشد اجرایی شورای سرمایه گذاری پنجاب توافق کردند یک گروه کاری برای گسترش تجارت دو جانبه را تشکیل دهند. سفیر اندونزی گفت: فرصت های زیادی برای سرمایه گذاری در زمینه گردشگری، غذای حلال و اقلام غذایی در پاکستان وجود دارد. وی بر گسترش روابط میان سرمایه گذاران هر دو کشور تأکید نمود.

جاوید قصوری رئیس جماعت اسلامی در پنجاب مرکزی گفت: دولتمردان هیچ نوع اعتنایی نسبت به مسائل و مشکلات مردم ندارند. ما افزایش قیمت کود شیمایی از سوی کارخانه‌های تولید کود شیمایی را محکوم می‌کنیم زیرا این اقدام بر مشکلات کشاورزان خواهد افزود. با افزایش 150 روپیه در ازای هر کیسه، قیمت هر کیسه به 5215 روپیه خواهد رسید.

به دلیل عدم تائید استعفا های رئیس شرکت مدیریت زباله جامد لاهور و سایر اعضای شورای اجرایی، مقامات و کارمندان شرکت نسبت به انجام وظایف خود بی علاقگی نشان می دهند و در نقاط مختلف شهر انباشت زباله دیده می‌شود. مدیر اجرایی شرکت گفت: بیش از 400 دستگاه از ماشین آلات و 9 هزار کارگر نظافتی مشغول به انجام وظیفه هستند و مقامات ارشد شرکت بر عملیات نظافت نظارت می‌کنند.(روزنامه اکسپرس)

بنا به گزارش سازمان آمار کشور، گرانی در بالاترین سطح در طول 4 ماه گذشته خود رسید

نرخ روغن خوراکی، شکر، آرد گندم، گوشت مرغ، انواع ادویه جات، برنج، تخم مرغ و انواع لپه‌ها به میزان مختلف افزایش یافت. گوشت مرغ 36،33 درصد، انواع ادویه جات 31،13 درصد، گندم 23،79 درصد و تخم مرغ در مناطق شهر نشین 48،10 درصد گران شدند. شایان ذکر است گوشت مرغ در طول دو روز گذشته کیلویی 8 روپیه افزایش پیدا کرد.(روزنامه نوای وقت)

شرکت مدیریت ترمینال پنجاب

دولت پنجاب تصمیم دارد برای بهبود بخشیدن به مدیریت ترمینال های اتوبوس در سراسر ایالت از جمله لاهور، شرکتی به نام "شرکت مدیریت ترمینال پنجاب" را تأسیس کند.(روزنامه پاکستان )

راه اندازی مجدد سرویس قطار باری از مسیر ایران

ترکیه و پاکستان تصمیم گرفتند از طریق راه اندازی مجدد سرویس قطار باری از مسیر ایران، مناسبات را بیشتر تقویت کنند. سرویس قطار باری بعد از گذشت 10 سال بار دیگر در روز 4 مارس آغاز خواهد شد.(روزنامه جنگ)

اکنون بیدار شو لاهور من

ذکر ا... مجاهد رئیس جماعت اسلامی لاهور ضمن اعلام دومین مرحله عملیات "اکنون بیدار شو لاهور من"، گفت: توزیع غیرعادلانه وجوه 110 میلیارد روپیه میان نهادهای دولتی باعث شد شهر لاهور به انبوه و پشته ای از  آشغال تبدیل شود. در طول سه ماه گذشته کثافت و تعفن فوق العاده در شهر لاهور، کام مردم را تلخ کرده است. این وضعیت قیافه شهر باغ ها و پارک ها را خراب کرده است و در عین حال بی اعتنایی وزرای دولت، مدیریت نظافت را به صفر رسانده است و به این خاطر یک طوفان دیگر کثافت در شهر لاهور به وجود آمد.

کرونا در پاکستان

طبق آمار ستاد ملی مقابله با کرونا در پاکستان در طول 24 ساعت گذشته با 54 فوتی دیگر شمار قربانیان به 12 هزار و 963 و با شناسایی یک هزار و 274 مورد جدید ابتلا، آمار مبتلایان به 583 هزار و 29 رسید و از این تعداد 553 هزار و 378 بیمار بهبود یافتند. با این حال، موارد فعال کرونا کاهش پیدا کردند و به 16 هزار و 688 مورد رسیدند.(روزنامه اکسپرس)

دانشگاه پنجاب روابط خود با نهادهای آموزش عالی بلاروس را گسترش خواهد داد

سفیر بلاروس در پاکستان با رئیس دانشگاه پنجاب ملاقات و درباره امور مورد علاقه دوجانبه گفتگو کرد. سفیر بلاروس گفت: ما خواهان گسترش روابط در زمینه‌های مختلف از جمله فرهنگ، ادب و تجارت با پاکستان هستیم. رئیس دانشگاه پنجاب گفت: دانشگاه پنجاب روابط خود با نهادهای آموزش عالی بلاروس را گسترش خواهد داد.(روزنامه سی-42) 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما