معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۱۲/۱۵- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۵۱۳

نقش اشتراکات ایران و عراق در شکل گیری همگرایی در حوزه انرژی

ایران و عراق دو کشور همسایه با اشتراکات متعدد بوده و هستند که روابط پر فراز و نشیبی داشته و حتی در تاریخ روابط خود، یک دوره جنگ را هم تجربه کرده اند. پس از سال 2003 با سقوط رژیم بعث و حضور شیعیان و اکراد در ساختارهای قدرت عراق، با پررنگ شدن نقش اشتراکات دو کشور فصل جدیدی در روابط ایران و عراق به خصوص در زمینه همکاری‌های اقتصادی به ویژه بخش انرژی ایجاد شد.مقاله پیوست به اشترکات دو کشور ایران و عراق در حوزه انرژی پرداخته است.

ایران و عراق دو کشور همسایه با اشتراکات متعدد بوده و هستند که روابط پر فراز و نشیبی داشته و حتی در تاریخ روابط خود، یک دوره جنگ را هم تجربه کرده اند. پس از سال 2003 با سقوط رژیم بعث و حضور شیعیان و اکراد در ساختارهای قدرت عراق، با پررنگ شدن نقش اشتراکات دو کشور فصل جدیدی در روابط ایران و عراق به خصوص در زمینه همکاری‌های اقتصادی به ویژه بخش انرژی ایجاد شد.

این مقاله به بررسی همگرایی اقتصادی دو کشور در حوزه انرژی خواهد پرداخت و بدنبال پاسخ به این پرسش است که اشتراکات مذهبی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی ایران وعراق چه نقشی در شکل گیری همگرایی اقتصادی دو کشور در حوزه انرژی داشته اند؟ برای پاسخ به این پرسش ضمن بهره گیری از آمارها و داده‌های مستند از روش توصیفی، تحلیلی استفاده شده و هدف آن است که ابعاد مختلف شکل گیری همگرایی اقتصادی ایران و عراق مورد بررسی قرار گیرد. نتیجه کلی مقاله نشان می دهد که اشتراکات مذهبی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی ایران و عراق باعث نزدیک شدن دیدگاههای سران دو کشور در جهت همراستایی منافع و شکل گیری و تداوم همگرایی اقتصادی دو کشور در حوزه‌های مختلف از جمله انرژی شده است.

این مقاله در فصلنامه سیاست خارجی مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه ، سال سی و چهارم، شماره 3، پاییز 1399 نوشته دکتر ایوب منتی و دکتر ناصر هادیان منتشر شده است که متن کامل آن در بخش پیوست قابل مشاهده می‌باشد ..

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما