معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۱۰/۰۲- ۱۶:۳۰ - مشاهده: ۵۴۳

شهر دانش گوانگجو (چین) و سنگاپور (CSGKC)

پروژه توسعه ای مشترک فیمابین چین و سنگاپور واقع در شهر گوانگجو بعنوان یکی از زیرمجموعه‌های طرح خلیج بزرگ گوانگدونگ-هنگ کنگ-ماکائو (GBA) بشمار می آید. بر اساس طرح تأسیس شهر دانش گوانگجو (چین) و سنگاپور (2020 - 2035) این مرکز تا سال 2022 به عنوان یکی از مراکز ملی و جهانی برای صنایع دانش بنیان، همراه با ترکیبی از تجارت جهانی و اکوسیستم زندگی مطلوب با هدف رهبری جهانی تا سال 2035 خواهد بود.

این پروژه توسعه ای مشترک فیمابین چین و سنگاپور واقع در شهر گوانگجو بعنوان یکی از زیرمجموعه‌های طرح خلیج بزرگ گوانگدونگ-هنگ کنگ-ماکائو (GBA) بشمار می آید. بر اساس طرح تأسیس شهر دانش گوانگجو (چین) و سنگاپور (2020 - 2035) این مرکز تا سال 2022 به عنوان یکی از مراکز ملی و جهانی برای صنایع دانش بنیان، همراه با ترکیبی از تجارت جهانی و اکوسیستم زندگی مطلوب با هدف رهبری جهانی تا سال 2035 خواهد بود.

این شهر دانش با هدف تحقق اهداف طرح "کمربند – راه" و طرح "خلیج بزرگ"، همکاری خود را با سنگاپور ادامه داده و از دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی طراز اول برای اجرای پروژه‌هایی در این شهر دانش بنیان پشتیبانی خواهد کرد. همچنین این طرح موجبات مشارکت هرچه بیشتر چین و سنگاپور در زمینه‌هایی مانند بورس اوراق بهادار، معاملات آتی کالا و توسعه شهر هوشمند را نیز فراهم خواهد نمود. علاوه بر آن، این همکاری موجب تقویت همکاری فیمابین گوانگدونگ، هنگ کنگ و ماکائو از نظر توسعه صنعتی و آموزش استعدادها خواهد شد. این پروژه یک منطقه آزمایشی برای کشف مدل های مدیریت مشترک برای اجرای پروژه‌هائی است که شرکای هنگ کنگ و ماکائو را درگیر نموده و منجر به شناخت متقابل مالکیت معنوی ثبت شده در گوانگدونگ، هنگ کنگ و ماکائو می‌گردد. این طرح بیانگر آن است که CSGKC منابع بیشتر جهانی در زمینه نوآوری فناوری در چارچوب همکاری با سنگاپور را بکار خواهد گرفت. تاکنون، این طرح بالغ بر 165 پروژه فناورانه برای سرمایه گذاری بوسیله شرکت هائی نظیرLONZA ،BeiGene  و InnoCare را معرفی کرده است. این طرح با هدف ارتقاء کیفیت زندگی و جذب مردم در سراسر جهان درنظر دارد تا شبکه حمل و نقل پیچیده تری در CSGKC که با سایر شهرهای منطقه خلیج بزرگ ارتباط برقرار می‌کند و شامل شبکه قطارهای سریع السیر ملی می‌باشد، را ایجاد نماید. همچنین درنظر است تا یک مجتمع پزشکی و بهداشتی که خدمات بالینی، آموزش پزشکی و تحقیقاتی در این طرح نیز ایجاد گردیده و علاوه بر آن به ساکنان جوان این شهر کمک خواهد کرد تا مشکلات مسکن را برطرف نموده و امکان تاسیس واحدهای مسکونی کوچک و اجاره‌های کمتر را نیز فراهم می نماید.

به گفته وزارت بازرگانی چین، سال 2020 سی امین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین چین و سنگاپور و دهمین جشن سالگرد CSGKC است که در سال 2018 به یک پروژه همکاری دوجانبه در سطح ملی ارتقا یافت. این طرح تمایل چین برای همکاری با شرکای جهانی خود را نشان می دهد.

دولت چین در چهاردهمین برنامه پنج ساله (2021-2025) توسعه اقتصادی و اجتماعی، بخش جداگانه ای درخصوص توسعه مبتنی بر نوآوری (China to pursue innovation-driven development) در نظر گرفته و به نقش اساسی نوآوری در مدرنیزاسیون و خوداتکایی در علم و فناوری بعنوان زیربنای استراتژیک توسعه ملی تأکید دارد.

شایان ذکر است منطقه خلیج بزرگ گواندونگ- هنگ کنگ- ماکائو (GBA) نیز که شامل منطقه ویژه اداری هنگ کنگ، منطقه ویژه اداری ماکائو و 9 شهر استان گواندونگ به مساحت 56 هزار کیلومتر مربع و جمعیت بیش از 70 میلیون نفر می‌باشد، دارای اقتصادی آزاد و قوی بوده و برای چین اهمیت استراتژیک دارد. این منطقه بطور رسمی در سال 2019 توسط شی جین پینگ رئیس جمهور چین معرفی گردید و با توجه به موقعیت جغرافیایی، اقتصاد قوی، حضور یزرگترین شرکت های فناوری و فعالیت شرکت های بین المللی به مجموعه ای از شهرهای با کلاس جهانی، هاب فناوری و نوآوری جهانی و عنصر اصلی ابتکار «کمربند-راه» تبدیل شده است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما