صادرات بیش از یک میلیارد دلاری میوه و صیفیجات ترکیه
صادرات میوه و صیفیجات ترکیه از اوایل سال جاری میلادی تاکنون با 6 درصد افزایش به 1 میلیارد و 24 میلیون دلار رسیده است. بیشترین صادرات محصولاتی مانند گوجهفرنگی خشک، کنسرو گوجهفرنگی و رب گوجهفرنگی از منطقه اژه ترکیه بوده و این منطقه به تنهایی 80 درصد از محصولات تولید شده فوق را به خارج از کشور صادر میکند.
میزان صادرات میوه و صیفیجات ترکیه در 7 ماه نخست سال جاری میلادی به کشورهایی مانند آلمان (143 میلیون دلار)، آمریکا (106 میلیون دلار)، عراق(91 میلیون دلار)، انگلستان(67 میلیون دلار) ، هلند(59 میلیون دلار) بوده و این کشور توانسته است در بازه زمانی فوق محصولات خود در این بخش را به بیش از 171 کشور مختلف در جهان صادر نماید. همچنین بیشترین میزان صادرات میوه و صیفیجات این کشور از اوایل سال جاری میلادی تاکنون در زمینه صادرات گوجهفرنگی، پوست میوهجات و خشکبار، انواع کنسانتره و آب میوه، انواع آب معدنی، نوشیدنیهای گازدار، انواع ترشی، رب گوجهفرنگی و سبزیجات کنسرو شده میباشد.
مسئولان اقتصادی و فعال در بخش کشاورزی ترکیه در تلاش هستند تا با استفاده از فرصت ایجاد شده در دوران کرونا و کند شدن چرخه تولید حوزه کشاورزی در کشورهای اروپایی نهایت استفاده را برده و آن را تبدیل به فرصتی نمایند تا محصولات و کالاهای جانبی بخش کشاورزی این کشور وارد بازارهای جدید بینالمللی در اقصی نقاط جهان گردد. فعالان حوزه کشاورزی ترکیه در برخی موارد، برای تامین و تکمیل محصولات صادراتی خود از محصولات کشورمان استفاده نموده و پس از تغییر برند کالا آن را به نام کالای ترک به کشورهای اروپایی صادر مینمایند که میتوان در این مورد به انواع کنسانتره میوه کشورمان اشاره نمود.
پاندمی کرونا در جهان و اخذ تمهیدات سخت و جدی توسط کشورهای اروپایی سبب شد تا فعالان بخش کشاورزی این کشورها نتوانند آن طور که باید و شاید نسبت به تولید محصولات مورد نیاز اقدام نمایند. از این رو و با توجه به پایان فصل کاشت و برداشت در بسیاری از کشورهای اروپایی، هماکنون شرایط مناسبتری نسبت به گذشته برای صادرات محصولات اصلی و جانبی بخش کشاورزی کشورمان به وجود آمده است که به نظر میرسد میتواند فرصت مناسبی برای ورود به بازارهای جدید در این حوزه باشد.