معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۶/۱۵- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۳۰۰

اخبار اقتصادی بنگلادش (هفته اول شهریور 1399)

گزیده اخبار اقتصادی بنگلادش (هفته اول شهریور 1399) که در رسانه‌های این کشور انتشار یافته است به شرح زیر است؛

آخرین آمار مبتلایان به ویروس کرونا در بنگلادش 

تا تاریخ 06.06. 1399 تعداد مبتلایان به ویروس کرونا 304,583 ، فوت شدگان 4,127 و بهبودیافتگان  193,458 نفر می‌باشد.

ابتلای حدود 13 درصد از نمایندگان پارلمان بنگلادش به بیماری کرونا

به گزارش روزنامه پروتوم آلا، پس از آغاز شیوع ویروس کرونا در بنگلادش، نمایندگان پارلمان اقدامات احتیاطی از جمله مراعات اصول بهداشتی را با دقت انجام دادند و بسیاری از آنها برای رعایت فاصله اجتماعی به حوزه انتخابیه خود نرفتند. با این وجود، تا کنون 37 نفر از نمایندگان پارلمان بنگلادش به بیماری کرونا مبتلا شده اند، به عبارت دیگر حدود 13 درصد نمایندگان پارلمان این کشور تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفتند. از این تعداد 35 نماینده از حزب عوامی لیگ، یک نفر از بی ان پی و یک نفر دیگر از حزب گانافورام هستند. علاوه بر این، 6 نفر از آنان عضو هیئت دولت هستند.

نگرانی از موج دوم

به نقل از روزنامه ماناب جامین، ویروس کرونا در بنگلادش تحت کنترل درنیامده است. در موج اول که هنوز در جریان است موارد فوتی از مرز 4 هزار گذشته و شمار مبتلایان نزدیک به سیصد هزار نفر رسیده است. در همین حال، دکتر نذر الاسلام، ویروس شناس برجسته و رئیس سابق دانشگاه پزشکی شیخ مجیب الرحمان با تاکید بر ضرورت رعایت اصول بهداشتی گفته است، موج اول کرونا در بنگلادش همچنان ادامه دارد، به زودی ممکن است موج دوم آن آغاز شود.

گسترش شیوع  کرونا در مناطق مرزی بنگلادش

روزنامه جوگنتار به نقل از منابع اداره بهداشت و سلامت بنگلادش خبر داده است که ویروس کرونا در مناطق مرزی از جمله شهرستان‌های چووادانگا، دیناج پور و راجباری به طور چشمگیر در حال افزایش است. خانم دکتر نسیمه سلطانه، دستیار مدیر کل اداره بهداشت و سلامت بنگلادش نیز این خبر را تائید کرده است. لازم به ذکر است این شهرستان‌ها با هندوستان هم مرز هستند.

گلایه وزیر بهداشت بنگلادش

 وزیر بهداشت بنگلادش آقای زاهد ملک اعلام نموده است: تنها دو درصد از افرادی که از ویروس کرونا بهبود یافته اند مراجعه کرده و پلاسما اهدا کرده اند. وی ادامه داد: از مردم می‌خواهیم در این زمینه بیشتر همکاری کنند. افراد بهبود یافته انسان‌های مهمی هستند زیرا پادتنی دارند که می‌تواند به افراد نیازمند کمک کنند. وی با اشاره به مساله کمبود خون و استریل بودن مراکز درمانی از مردم درخواست نمود برای اهدای خون به مراکز مراجعه نموده و ترسی از بیمار شدن نداشته باشند.

تماس دولت بنگلادش برای دستیابی به واکسن با چهار کشور

دولت خانم شیخ حسینه برای به دست آوردن واکسن‌های کرونا با چین، روسیه، آمریکا و دانشگاه آکسفورد انگلیس در تماس بوده و برای این مهم بودجه لازم هم اختصاص یافته است. آقای مسعود بن مومن به بنگلا تریبیون گفته است، بسیاری از کشورها در زمینه اختراعات و ساخت واکسن کرونا سرمایه گذاری کرده و مسیری طولانی را طی کرده اند. با این حال، تهیه واکسن در اسرع وقت و با قیمت مقرون به صرفه هدف بنگلادش است. از این رو، مساله تولید واکسن در داخل بنگلادش نیز در حال بررسی است.

صدور مجوز  برای آزمایش بالینی واکسن چین در بنگلادش

آقای زاهد مالک، وزیر بهداشت و تنظیم خانواده بنگلادش به خبرنگاران گفته است، دولت اجازه داده است تا واکسن چین در بنگلادش تحت آزمایش بالینی قرار گیرد. وی افزود، با سفارت چین مذاکراتی انجام شده است و این واکسن در اختیار شهروندان چینی ساکن بنگلادش نیز قرار داده می‌شود. قابل ذکر است که این امر باعث ناراحتی زیادی در هند شده است.

پیشنهاد داکا به آمریکا برای تولید واکسن در بنگلادش

دولت بنگلادش به آمریکا پیشنهاد داده است که داروها و واکسن‌های کرونا را در بنگلادش تولید کند. در عین حال، پیشنهاد شده است که دولت آمریکا شرایطی را در نظر بگیرد تا معامله گران بنگلادشی بتوانند برای صادرات PPE ، ماسک و سایر تجهیزات حفاظت از سلامت به بازار آمریکا از تسهیلات معافیت تعرفه و گمرکی برخوردار شوند. در جلسه مجازی Trade and Investment Forum Agreement که دیروز بین بنگلادش و آمریکا برگزار شده است، مقامات بنگلادش این پیشنهادها را ارائه کرده اند. یک منبع نزدیک به این نشست گفته است آمریکا از پیشنهاد امضای قرارداد برای تولید واکسن و داروهای کرونا در بنگلادش استقبال کرده است.

بحران روزنامه‌ها در بنگلادش در اثر کرونا

آقای میرزا امیر اسلام  روزنامه نگار و رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامه نگاران بنگلادش در مصاحبه با بی‌بی‌سی بنگالی گفته است که رسانه‌های مکتوب در سراسر کشور حدود 400 هزار پرسنل به صورت مستقیم دارند و بیش از نیم میلیون پرسنل واسطه‌ای که از این رسانه‌ها ارتزاق می‌کنند به دلیل کرونا در معرض بیکاری قرار گرفته‌اند. بخش قابل توجهی از مدیران مسئول در همین چند هفته اخیر پرسنل خود را جمع کرده و درباره احتمال تعطیل شدن رسانه‌های خود سخن گفته‌اند. در چنین وضعیتی بسیاری از خبرنگاران و پرسنل، اقدام به تغییر ماهیت شغلی خواهند کرد و بازگرداندن آنها در آینده به رسانه‌های مکتوب بسیار مشکل خواهد بود. به اعتقاد این روزنامه نگار دولت باید از روش‌های خلاقانه‌تری استفاده و با مشورت روزنامه‌نگاران و صاحبان ایده در حوزه رسانه‌ای کشور به یک جمع بندی و فرمول دیگری برای گذار از بحران کرونا برسد و جامعه را از رسانه‌های مکتوب محروم نکند.

نامشخص بودن آینده دانش آموزان بنگلادشی

به گزارش روزنامه پروتوم آلا، پنج ماه از تعطیل شدن کلیه مدارس و موسسات آموزشی کشور می‌گذرد  و هنوز هیچ کس نمی‌داند بازگشایی آن در چه زمانی خواهد بود. از آنجا که ابتلا به ویروس کرونا در کشور هنوز تحت کنترل درنیامده است و نشانه‌ها نیز امیدوار کننده نیست، آموزش و پرورش و دانش آموزان در وضعیت بلاتکلیفی قرار گرفته اند. براساس اطلاعات و آمار دفتر آموزش و پرورش بنگلادش، تعداد دانش آموزان در مقاطع ابتدایی و متوسطه در این کشور حدود 30 میلیون نفر است و شیوع کرونا تأثیر عمده ای بر تحصیلات این تعداد عظیم از دانش آموزان داشته است. مربیان و معلمان این وضعیت را بی سابقه توصیف کرده و گفته‌‌اند که غلبه بر این ضرر یک چالش بزرگ خواهد بود.

تمدید تعطیلی مدارس و مؤسسه‌های آموزشی تا 3 اکتبر

وزارت آموزش و پرورش بنگلادش در یک اطلاعیه مطبوعاتی اعلام کرده است که تعطیلی همه مدارس و موسسه‌های آموزشی تا 3 اکتبر ادامه خواهد یافت. طبق اعلام قبلی قرار بود تعطیلی مدارس 31 آگوست به پایان برسد. وزارت آموزش و پرورش بنگلادش اعلام نمود که در وضعیت موجود شیوع کرونا در کشور محیط برای بازگشایی مدارس در 1 سپتامبر نیز مساعد نیست. بنابراین با توجه به این وضعیت، تعطیلی مدارس و موسسه‌های آموزشی بار دیگر تمدید شده است.

عدم علاقه دانشجویان  بنگلادشی برای پذیرش در دانشگاه‌ها

به گزارش روزنامه بانیک بارتا، به دلیل شیوع بیماری کرونا تعداد اندکی از دانشجویان برای ترم جدید به دانشگاه‌های خصوصی مراجعه و ثبت نام کرده‌اند. در ترم های تابستان و پاییز سال گذشته تقریبا هزار دانشجو در دانشگاه خصوصی اینتارنشنال یونیوارسیتی داکا پذیرش شده بودند، اما امسال برای این دو ترم تعداد 250 دانشجو ثبت نام کرده اند.

تظاهرات مسلمانان «روهینگیا» در سومین سالگرد نسل کشی «راخین»

به گزارش رویترز، مسلمانان روهینگیایی حاضر در کمپ آوارگان بنگلادش، روز گذشته تظاهرات آرامی را در سومین سالگرد کشتار هم کیشان خود به دست بومیان و بودائیان میانمار برگزار کردند. سه سال قبل و در دور جدید خشونت‌های بودائیان میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در ایالت راخین، تعداد زیادی از مسلمانان کشته شده و بسیاری از آنها به صورت پیاده راهی کشور بنگلادش شدند. هم اکنون بیش از یک میلون نفر از مسلمانان روهینگیا در کمپ آوارگانی که در شمال کشور بنگلادش قرار دارد زندگی می‌کنند و بدین ترتیب این مکان تبدیل به بزرگترین کمپ آوارگان جهان شده است. شایان ذکر است آوارگان روهینگیا نسبت به قطع شدن ارتباطات مخابراتی در شرایط کرونا و همچنین کمبود وسایل و تجهیزات تشخیص و درمان کرونا در کمپ های خود اعتراض دارند.

تمدید مدت تعلیق پروازها  

در شرایط کووید 19، شرکت هواپیمایی بیمان بنگلادش، تعلیق پروازها را در همه مسیرهای بین المللی به جز سه مقصد تمدید کرده است. در اطلاعیه اضطراری که در وب سایت هواپیمایی بیمان بنگلادش منتشر شده، آمده است که به دلیل وضعیت کووید 19، تعلیق پروازها به مقصد منچستر در انگلستان، کلکاتا ، دهلی در هند و کویت تا 30 سپتامبر تمدید شده است، همچنین به غیر از دبی، لندن و کوالالامپور، سایر پروازهای بین المللی تا 15 سپتامبر به حالت تعلیق درآمده است.

قرار گرفتن 47 درصد خانوارهای بنگلادشی زیر خط فقر به دلیل شیوع کرونا

به گزارش روزنامه جوگنتار، خانواده‌های فقیر در بنگلادش از نظر اقتصادی و اجتماعی تحت تأثیر بیماری همه‌گیر کووید 19 قرار گرفته اند. تحقیقات نشان می دهد که درآمد 47 درصد خانوارها به دلیل شیوع ویروس کرونا کاهش یافته و زیر خط فقر بین المللی رفته است.

حمایت مالی حزب جماعت اسلامی از دستفروشان آسیب دیده از کرونا

حزب جماعت اسلامی ‌کمک های نقدی بین مستمندان و دست فروشان آسیب دیده از کرونا توزیع نموده است. به نقل از روزنامه نیادیگانتا ، به همین مناسبت مراسمی ‌با حضور برخی رهبران این حزب در منطقه ماگ باجار واقع در داکا برگزار شده است.

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما