معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۶/۱۲- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۱۷۸۰

پیش بینی بانک جهانی در خصوص تاثیر کرونا بر اقتصاد ترکیه

بانک جهانی گزارشی را در مورد ترکیه منتشر نمود که بر اساس آن پیش بینی می‌شود اقتصاد این کشور در سال 2020 با مشکلاتی از جمله فقر مواجه خواهد شد. در این گزارش آمده است: "بخش های مهم اقتصاد ترکیه در برابر فشارهای مرتبط با کوید 19 بسیار آسیب پذیر هستند و موجب کاهش شغل، افزایش بیکاری و افزایش 1.2 میلیون نفری جمعیت فقیر این کشور خواهد شد."

اگر شیوع کووید 19 یک سال دیگر ادامه یابد، اقتصاد ترکیه تا 40 درصد کاهش خواهد یافت.

بر اساس گزارش بانک جهانی و نتایج شبیه سازی شده، 1.4 میلون نفر که تا قبل از شیوع کرونا فقیر نبوده اند، فقیر خواهند شد. البته اقدامات سیاسی دولت میتواند حدود 200 هزار نفر از آنها را از فقر نجات دهد که در این صورت در سال 2020 تعداد فقیران به میزان 1.2 میلیون نفر افزایش می یابد.

بر این اساس، شوک کووید 19 تاثیر جدی بر رفاه خانوارها در ترکیه به ویژه قشر فقیر و آسیب پذیر خواهد گذاشت. در این گزارش آمده است: "شوک درآمد خانوارها میتواند نرخ فقر ترکیه را از 10.4 درصد به 14.4 درصد افزایش دهد، اما اقدامات مناسب سیاسی دولت احتمالا نرخ فقر را از 14.4 درصد به 11.8 درصد کاهش خواهد داد."

بنا بر این گزارش، ساخت و ساز و خدمات بخش هایی هستند که بیشتر از همه تحت تاثیر پاندمی‌کرونا می‌باشند و افراد فقیر جدید عمدتا در این بخش ها مشغول به کار هستند. در این گزارش آمده است" نیمی از نان آوران اصلی خانواده‌های فقیر جدید در بخش خدمات اشتغال دارند".

اقتصاددان ایلمز: اقتصاد ترکیه دیگر قابل پیش بینی نیست

وی گفت" 32 درصد از سرپرستان خانوار، درآمد خود را از بخش ساخت و ساز کسب می‌کنند. هم خدمات و هم بخش های ساختمانی تمایل به استخدام کارگران کم مهارت و بدون حمایت از تامین اجتماعی دارند." در این گزارش پیش بینی شده است که اقتصاد ترکیه در پیش بینی اول از رشد 3.8 درصدی در سال 2020 برخوردار شود. ترکیه مانند سایر اقتصادهای نوظهور تحت تاثیر بحران، احتمالا افت تولید بالقوه را تجربه خواهد کرد که تخمین زده می‌شود به کمتر از میزان 4 درصد که در سال 2019 داشت، برسد. یعنی پائین ترین سطح آن در 15 سال اخیر.

در این گزارش گرچه تعهدات کوتاه مدت بدهی خارجی قابل کنترل بنظر می رسد؛ اما کسری حساب جاری و کاهش شدید ذخایر، باعث افزایش آسیب پذیری‌های خارجی شده است.

منبع: سایت خبری News Now 25 آگوست 2020

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما