معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۴/۳۱- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۲۳۵

اخبار اقتصادی پاکستان (هفته چهارم تیرماه 1399)

اهم اخبار و تحولات اقتصادی پاکستان در هفته چهارم تیرماه 1399 که در رسانه‌های این کشور منتشر شده به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

کاهش 25 درصدی صادرات پاکستان به افغانستان در 11 ماهه نخست سال مالی 2020 – 2019

بنابر اعلام بانک مرکزی پاکستان، صادرات کالا و خدمات این کشور به افغانستان طی 11 ماهه سال مالی 2020 – 2019، با کاهش 25 درصدی مواجه شده است. طی این مدت صادرات پاکستان به افغانستان، 825 میلیون دلار بوده و در مقابل واردات این کشور از افغانستان، نیز 26 درصد کاهش یافته است. بنابر اعلام بانک مرکزی پاکستان، کل صادرات این کشور در مدت زمانی مذکور حدود 7 درصد کاهش داشته است.

رایزنی پاکستان با هواپیمایی ترکیه برای ارائه تسهیلات لازم جهت صادرات مواد غذایی و میوه جات

پس از توقف شش ماه فعالیت های بین المللی هواپیمایی پاکستان به دلیل Covid – 19 جمعی از تجار وابسته به انجمن صادرکنندگان میوه و تره بار پاکستان با رئیس شرکت هواپیمایی Turkish Airlines در استانبول ملاقات و خواستار ارائه تسهیلات لازم در صادرات این محصول به اروپا از جمله کاهش هزینه‌های حمل و نقل باری این شرکت شده اند. در این جلسه طرف ترکیه اطمینان داده که حداکثر همکاری‌های لازم را خواهد داشت.

اعمال جریمه 1.6میلیارد روپیه ای (معادل ده میلیون دلار)بانک مرکزی پاکستان بر 15 بانک تجاری این کشور به خاطر نقض مقررات FATF

بانک مرکزی پاکستان در راستای اجرای مقررات مربوط به مقابله با اقدامات پولشویی و تامین مالی تروریسم که از توصیه‌های مربوط به FATF می‌باشد، جریمه 1.6 میلیارد روپیه ای (معادل ده میلیون دلار) بر 15 بانک تجاری این کشور به خاطر نقض این توصیه‌ها اعمال نمود. در این فهرست نام بانک های بزرگ این کشور از جمله حبیب بانک، میزان بانک، فیصل بانک ، ام سی بی بانک و بانک ملی پاکستان دیده می‌شود.

برگزاری جلسه ویدئو کنفرانسی موسسه USAID با اتاق بازرگانی سرحد ایالت خیبرپختونخوا

یک جلسه وبینار با موضوع بررسی فرصت ها و چالش های بازرگانی و تجاری بین پاکستان و افغانستان در محل اتاق بازرگانی سرحد و با همکاری موسسه USAID آمریکا برگزار شد. در این جلسه تجار دو کشور خواستار مرتفع شدن مشکلات بازرگانی و ترانزیتی شده و از دولتهای خود خواسته اند که چالش های پیشرو از جمله مقررات دست و پا گیر، رویه‌های پیچیده و سیاست های محدود کننده را رفع و تسهیلات بیشتری برای محافل تجاری ارائه نمایند.

اظهار علاقه مندی شرکت های چینی و روسی برای سرمایه گذاری در شرکت فولاد پاکستان

بنابر اظهارات وزیر فدرال صنایع پاکستان، سه شرکت چینی و روسی علاقه مندی خود را برای سرمایه گذاری در شرکت فولاد پاکستان اعلام نمودند. وی افزود این وزارت خانه با 12 شرکت  بین المللی در تماس بوده که تاکنون نمایندگان شش شرکت از این کارخانه بازدید داشتند که سه تا از این شرکتها علاقه مندی خود را برای خرید این کارخانه اعلام نمودند. شایان ذکر است که شرکت فولاد پاکستان یکی از شرکت های زیان ده این کشور بوده و برای بازگشت به روزهای اوج خود نیازمند به حداقل یک میلیارد دلار سرمایه است.

امضای دو سند همکاری اقتصادی بین پاکستان و مجارستان

در هفته گذشته دو سند همکاری بین پاکستان و مجارستان به امضا رسید. یکی از این اسناد، امضای یادداشت تفاهم همکاری در زمینه مدیریت منابع آب میان دولتهای پاکستان و مجارستان بوده است. هدف این یادداشت تفاهم همکاری، ایجاد سازوکاری برای توسعه همکاری‌های دوجانبه در زمینه مدیریت منابع آب و فاضلاب و آموزش و پژوهش های فنی در زمینه توسعه این بخش می‌باشد. سند دوم، امضای موافقت نامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی بوده است. هدف امضای این موافقت نامه، ایجاد شفافیت مالی در همکاری‌های تجاری و بانکی پاکستان و مجارستان اعلام شده است.

ادامه بحران خلبانان شرکت ملی هواپیمایی پاکستان

پس از افشای جعلی بودن مدارک تعدادی از خلبانان شرکت ملی هواپیمایی پاکستان و ممانعت تعدادی از کشورها از جمله مالزی و اتحادیه اروپا از ورود هواپیماههای مربوط به این شرکت به خاک خود، کشورهای آمریکا و اتیوپی هم تا زمان بررسی کامل مدارک مربوط به خلبانان این شرکت، ورود آنها را به کشور خود ممنوع نمودند. شایان ذکر است پس از سانحه هوایی اخیر در کراچی، موضوع جعلی بودن مدارک خلبانان پاکستانی باعث ایجاد چالش در فعالیت این شرکت شده است.

افزایش 6.5 درصدی درآمد کارگران خارجی پاکستان (Remittances)

بنابر اعلام بانک مرکزی پاکستان، میزان درآمدهای کارگران خارجی پاکستان در سال مالی 2020 – 2019، با رشد 6.5 درصدی به بیش از 23 میلیارد دلار رسیده است.این حجم از درآمدهای ارزی کارگران پاکستان یک رکورد محسوب می‌شود. شایان ذکر است درآمد ارزی کارگران پاکستانی نقش مهمی در اقتصاد این کشور ایفا می‌کند.

صدور مجوز تردد رانندگان افغانستانی از گذرگاه مرزی واگه توسط دولت پاکستان

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان اعلام نمود دولت این کشور به رانندگان افغانستانی اجازه می دهد جهت صادرات به هند از گذرگاه مرزی واگه عبور نمایند. این تصمیم از 15 جولای 2020 قابل اجرا خواهد بود. شایان ذکر است پس از اوج گیری تنش های اخیر بین دهلی نو و اسلام آباد، گذرگاه مرزی مذکور مسدود شده بود.

تصمیم صندوق توسعه ابوظبی برای تعویق بازپرداخت بدهی‌های پاکستان

صندوق توسعه ابوظبی وابسته به دولت امارات متحده عربی، بازپرداخت بدهی‌های چند کشور درحال توسعه ازجمله پاکستان، مصر، سودان و اتیوپی را برای یک سال به تعویق انداخته است. تعویق بازپرداخت بدهی‌های این کشورها در راستای کمک به کشورهای در حال توسعه متاثر از خسارت های مالیCOVID-19 انجام می‌گیرد.

وضعیت کرونا در پاکستان 

طبق آخرین آمار و اخبار کرونا در پاکستان، مبتلایان 257914 ، تلفات 5426 مورد و  بهبود یافتگان178737ورد بوده اند. همچنین بنا بر اعلام رسانه‌ها؛ پلیس سگها را برای استشمام کرونا در این کشور آموزش می دهد. دولت اعلام کرد که کرونا در پاکستان روند کاهشی پیدا کرده است. خاطر نشان می سازد؛ با توجه به تراکم بالای جمعیت و پایین بودن سرانه درمانی در پاکستان، مقامات این کشور با اعمال محدودیت‌ها و قرنطینه هوشمند مناطق آلوده، به دنبال مقابله با کرونا هستند. دولت پاکستان بعد از حدود ۶ ماه تعطیلی مراکز گردشگری حالا به دنبال از سرگیری فعالیت‌های گردشگری با رعایت نکات بهداشتی در این کشور است. مقامات پاکستانی زدن ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و قرنطینه هوشمند مناطق آلوده را تنها راه برای شکست کرونا می‌دانند. هرچند خبر روند کاهشی کرونا برای برخی از کارشناسان بهداشت در این کشور، غیر قابل توضیح اعلام شده و به معمایی عجیب مبدل شده است و بعضا گمانه‌هایی نظیر عدم اطلاع رسانی و کتمان مبتلایان و نبود آمار دقیق از وضعیت این افراد نیز مطرح می‌گردد.

خسارت 3.6 میلیارد دلاری کرونا به صنعت گردشگری پاکستان

بانک جهانی خسارت اقتصادی پاکستان از توقف صنعت گردشگری به دلیل کرونا در سال میلادی جاری را بیش از ۳ میلیارد دلار تخمین زده  است. بنابر گزارش سایت خبری "داون نیوز"، بانک جهانی طی گزارشی با عنوان "کرونا و گردشگری جنوب آسیا"، اعلام کرد: تأثیرات منفی شیوع کرونا در پاکستان، صنعت گردشگری این کشور را نیز تحت تاثیر قرار داده و پیش بینی می‌شود خسارت اقتصادی پاکستان از توقف گردشگری در سال ۲۰۲۰، سه میلیارد و ۶۴۰ میلیون دلار باشد.
طبق این گزارش ایالت خیبرپختونخوا پاکستان بیشترین خسارت از توقف فعالیت‌های گردشگری را متحمل خواهد شد بطوری که این خسارت می‌تواند بین ۱ الی ۲ میلیارد دلار باشد. بانک جهانی در این گزارش تصریح کرد: تاثیرات منفی بحران فراگیر کرونا بر پاکستان، بیش از ۸۸۰ هزار شغل در عرصه گردشگری این کشور را نیز تهدید می‌کند.

پروازهای داخلی پاکستان با اما و اگرهای فراوان بکار خود ادامه داده است. فرودگاه‌های داخلی پاکستان در شهرهای بزرگ هرچند بخاطر ترس مردم از ابتلای به کرونا خلوت است، اما نکات بهداشتی توسط کادر اداری فرودگاه‌ها بخوبی انجام می‌گردد. کادر پروازی SERENA که یکی از ایرلاین‌های جدید پاکستان است با تجهیزات کامل در پرواز حضور داشته و میهمانداران از کاور کامل کرونایی استفاده می نمایند. هیچگونه غذایی در این پروازها سرو نمی‌شود و صرفا به مسافران بطری‌های کوچک آب تحویل می‌گردد. در طول سفر میهمانداران با پوشش کامل لباس ضد کرونا و ماسک حضور داشته و بصورت دائم از دستکش استفاده می نمایند. هنگام پیاده شدن مسافران نیز میهمانداران بصورت منظم در مسیر مسافران ایستاده تا مسافران بصورت صندلی به صندلی برخواسته ، چمدان‌های خود را برداشته و پیاده می‌شوند.

 

نمودار وضعیت کرونا در هفته گذشته

 

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما