معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۴/۲۲- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۲۳۴

معرفی مرکز تحقیقات علمی و پژوهشی شیلات مجارستان (HAKI)

مرکز تحقیقات علمی و پژوهشی شیلات مجارستان موسوم به HAKI یکی از مهم ترین و بزرگترین مراکز تحقیقات علمی و پژوهشی این کشور می باشد .

مرکز HAKI  بعنوان  مهمترین و  بزرگترین مرکز تحقیقات علمی‌شیلات کشور تحت نظارت مرکز NAIK ( مرکز ملی  تحقیقات  کشاورزی و نوآوری ) وابسته به وزارت کشاورزی مجارستان از سال 1906 درحال فعالیت است. البته در آن زمان این مرکز به این شکل نبوده و عمده فعالیت آن در بوداپست و تحت نظارت خاندان سلطنتی وقت ، مدیریت می‌شده است. در سال 1953 تمام  تاسیسات آن به مرکز سارواش منتقل و از سال 1975 میلادی در چارچوب برنامه FAO  دامنه فعالیت آن گسترش یافت. در سال 2014 میلادی در قالب مرکز ملیNAIK  ، 3 مرکز تحقیقات کشاورزی در حوزه‌های متعدد تاسیس یافت. HAKI مرکز اصلی در حوزه شیلات  کشور محسوب می‌گردد.

این مرکز دارای بخش هایی چون ، کتابخانه، لابراتوار، مرکز ابتکارات و نوآوری ، سالن کنفرانس ، سالن برپایی کلاس های آموزشی ، ساختمان اداری و.. می‌باشد. مساحت این مرکز درحال حاضر برای تحقیقات 12 هکتار که با تکمیل مساحت 17 هکتاری طرح توسعه تا پایان اکتبر سالجاری میلادی ، به حدود 30 هکتار خواهد رسید. مرکز درحال حاضرمجموعا دارای 70 پرسنل که 35 نفر آن کارشناس متخصص و پژوهشگر می‌باشند.

 در این مرکز درمورد انواع ماهیان  مرکب از خاویاری، اردک ماهی، گریه ماهی اروپایی، گربه ماهی آفریقایی، کپور ونیز برخی از انواع ماهیان چینی تحقیق می‌شود. حوزه فعالیت این مرکز در دو قسمت  تحقیق  و توسعه و نوآوری است. بر این اساس در این بخش  علاوه بر استفاده از فناوری در بخش حوضچه‌های آبزیان، در مورد مطالعات مدلینگ و ارزش اقتصادی محصولات، تاثیر تغییرات آب و هوایی بر آبزیان، تحقیقات بیولوژی ، ایجاد بانک ژن ( بعنوان مثال 16 نوع مختلف انواع کپور آسیایی و اروپایی ) ، خاویار( ایجاد بانک از گونه‌های مختلف و بررسی  آنان در نواحی مختلف جهان از جمله نمونه گلوگاه، روسی و.. ، تحقیق درباره دوره غذایی آبزیان ،( خوراک ماهیان (فرمول  پروتئین، بای اتانول که از غلات بدست میآید، جلبک ها) و.. ودر بخش نواوری نیز درحال اجرای  یک روشی تحت عنوان COMBINE INTENSIVE- EXTENSIVE POND (ترکیب ، سیستم فشرده –گسترده حوضچه‌ها)  می‌باشد. 

همچینن در بخش صادرات تخم ماهیان پروشی به خارج از کشور فعالیت داشته و با کشورهایی همچون ایران، تایلند، اندونزی و ویتنام همکاری داشته است. و توان صادراتی تخم ماهی (بدون آب ) که هر جعبه پلاستیکی آن حاوی 250 هزار تخم می‌باشد را دارد .

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما