معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۴/۰۳- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۱۸۰

کاهش بدهیهای خارجی موسسات و بخشهای خصوصی ترکیه

بانک مرکزی ترکیه آمار مربوط به بدهیهای خارجی کوتاه مدت و دراز مدت بخش خصوصی ترکیه را منتشر کرد .

 براین اساس بدهیهای ناشی از وامهای خارجی کوتاه مدت در آوریل سال جاری نسبت به اواخر سال 2019 میلادی بدون احتساب وام های تجاری 895 میلیون کاهش یافت و به  8.1 میلیارد دلاررسید .  در این مدت وامهای خارجی بلند مدت بخش خصوصی ترکیه نیز با 7.4 میلیارد دلارکاهش  173.6 میلیارد دلار اعلام شد  . بدهی بلند مدت بانکهای ترکیه در ماه آوریل سال جاری میلادی نسبت به اواخر سال گذشته در قالب دریافت وام بانکی  1.7 میلیارد دلار و در قالب اوراق قرضه نیز با کاهش 1.1 میلیارد دلاری به 20.2 میلیارد دلار رسید . در این دوره بدهیهای ناشی از وام های اعتباری موسسات مالی غیر بانکی  این کشور 1.1 میلیارد دلار و بدهیهای ناشی از سهام اوراق نیز با 875 میلیون دلار به 2.8 میلیارد دلار کاهش یافت . 

بدهی وام های موسسات غیر مالی ترکیه در آوریل سال جاری نسبت به اواخر سال گذشته میلادی  1.6 میلیارد دلار و بدهی ناشی ازسهام اوراق قرضه  نیز با 25 میلیون دلار به 7.5 میلیارد دلار رسید . 

میزان بدهیهای کوتاه مدت بانکهای ترکیه در آوریل سال جاری میلادی نسبت به پایان سال گذشته 652 میلیون دلار کاهش یافت و به 5 میلیارد دلار رسید . بدهی‌های کوتاه مدت موسسات غیر مالی این کشور نیز با 24 میلیون دلار کاهش ، 1.7 میلیارد دلار بوده است . 

بدهی به طلبکاران خصوصی ترکیه به استثنای احتساب بدهی‌های ناشی از اوراق بهادار از پایان ماه آوریل سال جاری نسبت به پایان سال گذشته میلادی  4.8 میلیارد دلار کاهش یافت و به 120.8 میلیارد دلار رسید . 

بدهی به طلبکاران خصوصی در این کشوربدون احتساب بدهیهای ناشی از وامهای کوتاه مدت با 919 میلیون دلار کاهش،   7.9 میلیارد دلاربوده است. 

نگاهی به ترکیب پولی بدهی‌های ارزی نشان میدهد که از 173.6 میلیارد دلار بدهی وامهای بلند مدت خارجی ترکیه ، 62 درصد بدهی دلاری ، 33.5 درصد بدهی یورویی ، 2.8 درصد بدهی لیری و 1.7 درصد نیز سایر ارزها بوده است . 

ترکیب پولی  8.1 میلیارد دلار بدهی ارزی کوتاه مدت ترکیه نیز حاکی از آن است که از این مقدار 38.8 درصد بدهی دلاری ، 34.4 درصد بدهی یورویی ، 25.6 درصد بدهی لیری و 1.3 درصد نیز سایر ارزها میباشد . 

بررسی بدهیهای ناشی از وامهای خارجی بلند مدت بخشهای مختلف صنفی تا پایان آوریل سال جاری میلادی نشان میدهد که  41.9 درصد از بدهیها  مربوط به موسسات مالی و 58.1 درصد مابقی نیز متعلق به موسسات و شرکتهای غیر مالی است . 

76 درصد از بدهیهای ناشی از وامهای خارجی کوتاه مدت بخشهای مختلف صنفی ترکیه متعلق به موسسات مالی و 24 درصد مابقی نیزمربوط به موسسات غیر مالی میباشد .

 ترکیه توانسته است در طی یک دوره یک ساله تا پایان آوریل سال جاری میلادی 42.9 میلیارد دلار از بدهیهای ناشی از وام های خارجی دریافت شده را پرداخت نماید .

  

منبع : http://www.sabah.com.tr

 

 

 


متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما