معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۲/۲۹- ۰۷:۰۰ - مشاهده: ۱۱۸۵

گزارش روزانه اوپک از بازار نفت (22 اردیبهشت 1399)

سازمان کشورهای صادر کننده نفت، اوپک، به صورت روزانه اقدام به انتشار بولتن آخرین تحولات بازار نفت، از جمله تغییرات قیمت، خرید و فروش و همچنین اخبار مرتبط رسانه‌ها در این حوزه می نماید. اهم موارد مطرح در بولتن مورخ 22 اردیبهشت 1399 (11 می 2020 ) به شرح زیر می‌باشد:

      سازمان کشورهای صادر کننده نفت، اوپک، به صورت روزانه اقدام به انتشار بولتن آخرین تحولات بازار نفت، از جمله تغییرات قیمت، خرید و فروش و همچنین اخبار مرتبط رسانه‌ها در این حوزه می نماید. اهم موارد مطرح در بولتن مورخ 11 می 2020 به شرح زیر می‌باشد.

  1. تحولات قیمت ها
  • قیمت سبد نفتی اوپک با افزایش 50 سنتی در روز دوشنبه، 22 اردیبهشت (11 می)، به 22.71 دلار در هر بشکه رسید. قیمت معاملات آتی نفت در روز دوشنبه پایین تر آمد و ICE Brent با 4.3 درصد و NYMEX WTI با 2.4درصد در میان نگرانی‌های مربوط به تقاضای جهانی نفت و نگرانی در مورد موج دوم کرونا در چین، آلمان و کره جنوبی کاهش یافتند. با این حال، اعلام کاهش اضافی داوطلبانه تولید در ماه ژوئن از سوی عربستان سعودی، امارات و کویت، نگرانی‌ها در مورد فرآورده‌های اضافی و ضرر محدود قیمت را کاهش داد.
  • در بازار بورس نیویورک، قیمت قراردادهای آتی "نفت خام تگزاس" در ماه ژوئن، 60 سنت کاهش داشت و به 24.14 دلار در هر بشکه رسید.
  • در لندن، قرارداد ماه جولای نفت برنت ICE، با 1.34دلار کاهش، به قیمت 29.63 دلار در هر بشکه رسید. اختلاف بین قیمت خرید و فروش نفت برنت و تگزاس غربی با کاهش 25 سنتی، به 4.55 دلار در هر بشکه رسید.
  • اختلاف محصولات خام اورال نیز به علت عدم فعالیت های تجاری بدون تغییر ماند.
  • در بازار خاورمیانه، پیشتازی لحظه ای برای نفت DME عمان بر دوبی به 38 سنت در هر بشکه رسید و اختلاف نفت خام دوبی با کاهش 53 سنتی به 89/4 دلار در هر بشکه رسید.
  • اختلاف نفت خام خلیج آمریکا مختلف بود. اختلاف نفت LLS برای تحویل ماه ژوئن با 25 سنت افزایش به 4.50 دلار به نسبت WTI رسیده است.

 اهم اخبار بازار نفت

  • عربستان سعودی، امارات و کویت به طور داوطلبانه کاهش تولید نفت را از ماه ژوئن به ترتیب یک میلیون، 100 هزار و 80 هزار بشکه بیشتر کاهش خواهند داد. وزیر انرژی عربستان اظهار داشت که این اقدام به منظور تسریع در کاهش اشباع جهانی و تعدیل بازار نفت انجام شده است.
  • قزاقستان در راستای توافق ماه گذشته توسط اوپک پلاس، فرمان کاهش میزان تولید نفت 390 هزار بشکه در روز را امضاء کرد.
  • مصرف سوخت در هند پس از بدترین میزان فروش ماهانه طی 12 سال گذشته، حاوی نشانه‌های تقویت مجدد می‌باشد. میزان تقاضا در ماه می و با آغاز فصل کاشت، 25 درصد بیشتر از ماه آوریل خواهد بود.

 جدول تغییرات سبد روزانه، هفتگی و سالیانه اوپک

 

  

  1. اخبار مرتبط
  • کمیسر حمل و نقل اتحادیه اروپا اظهار داشت طرح برنامه ریزی شده نهاد هواپیمایی سازمان ملل متحد برای خنثی نمودن انتشار گازهای گلخانه ای از پروازهای بین المللی، مکمل و ضمیمه طرح بازار کربن اتحادیه اروپا می‌شود و قرار نیست جایگزین آن شود.
  • شرکت ZenRock مستقر در سنگاپور که با افت شدید قیمت نفت و همه گیری کرونا مواجه شد، اعلام نمود بیش از 600 میلیون دلار به طلبکاران بدهکار است.
  • برخی از کشورهای مهم نفتی در خاورمیانه از جمله امارات در حال سرمایه گذاری‌های گسترده برای بهره مندی از انرژی خورشیدی و در نتیجه کاهش هزینه‌های مصرف برای دوران پسا نفت می‌باشند.
متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما