معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۸/۱۲/۰۶- ۰۸:۳۰ - مشاهده: ۴۰۲

پروژه‌های زیربنایی تانزانیا برای رونق اقتصادی

برنامه پنج ساله توسعه تانزانیا موسوم به طرح توسعه 2016 الی 2020 و با عنوان صنعتی سازی کشور برای تحول اقتصادی و توسعه انسانی، توجه ویژه ای به رشد و تحول و کاهش فقر دارد.

برنامه پنج ساله توسعه تانزانیا موسوم به طرح توسعه 2016 الی 2020 و با عنوان صنعتی سازی کشور برای تحول اقتصادی و توسعه انسانی، توجه ویژه ای به رشد و تحول و کاهش فقر دارد. برخی از پروژه‌های اصلی این برنامه عبارتند از:

  1. توسعه شرکت هواپیمایی ملی تانزانیا: دولت با تزریق بیش از 435 میلیون دلار با هدف بازسازی ناوگان هوایی، دو فروند هواپیمای توربوپروپQ400 ، یک فرورند Dash 8-300، دو فروند بوئینگ 787-8 و یک فرورند ایرباس  A220-300 را خریداری نموده است در همین راستا شرکت تانزانیا ایر مسیرهای پروازی خود را به منظور افزایش درآمد شرکت گسترش داده است. این شرکت همچنین به زودی پروازهای خارجی خود را نیز به چین از طریق تایلند به صورت 3 بار در هفته دایر خواهد کرد. از سوی دیگر و با توقف فعالیت های شرکت Fastjet (شرکت هواپیمایی رقیب با پروازهای بسیار ارزان، متعلق به آفریقای جنوبی) به دلیل مشکلات حل نشده با سازمان هواپیمایی کشوری تانزانیا، پیش بینی می‌شود شرکت هواپیمایی دولتی ایر تانزانیا بعنوان یکه تاز میدان بصورت انحصاری بازار کشور را در دست بگیرد.
  2. پروژه عظیم سد آبی روفیجی: پروژه عظیم احداث سد برق آبی 2100 مگاواتی روفیجی به عنوان یکی از پروژه‌های مهم و زیر بنایی تانزانیا مطرح می‌باشد. شرکت پیمانکاران عربی مصر، 80 درصد هزینه‌های این پروژه به مبلغ 2.9 میلیارد دلار را پوشش می دهد، در حالیکه ما بقی 20 درصد آن توسط دولت تانزانیا و با مبلغی بالغ بر 720 میلیون دلار تامین اعتبار می‌گردد. این سد تولید کل ظرفیت برق تانزانیا را به 5300 مگاوات افزایش خواهد داد، ضمن اینکه بهره برداری از این سد می‌تواند افزون بر ظرفیت مصرفی تانزانیا، توانایی صادرات برق به کشورهای همسایه را در برداشته و ارمغان انرژی پایدار را برای کشورهایی همچون اوگاندا ، رواندا و بوروندی داشته باشد به گونه ای که با بهره برداری از این سد ، علاوه بر تانزانیا، امکان تامین 26 درصد برق اوگاندا، 29 درصد برق رواندا و 7 درصد برق بوروندی فراهم خواهد شد. که این امر از نگاه صادرات برق برای تانزانیا بسیار سودآور خواهد بود. از نگاه اقتصادی نیز در بخش کشاورزی داخلی پیش بینی می‌شود این سد با آبیاری منظم از تولیدات زراعی 450 هزار تن برنج ، 7000 تن ذرت ، 3000 تن پنبه و برخی سبزیجات که موجب رونق بخشیدن به کشاورزی می‌شود، پشتیبانی نماید.
  3. توسعه زیرساخت های کشور: تانزانیا به دلیل تأسیس پروژه‌های زیربنایی دستخوش تحولاتی شده که این کشور را در مسیر ابتدایی صنعتی شدن قرار داده است. ساخت راه آهن استاندارد (SGR) با هدف سهولت انتقال کالاها از بندر دارالسلام به بوروندی و کنگو به منظور پیوند دادن تانزانیا به اوگاندا و رواندا و از طریق این دو ، به بوروندی و جمهوری دموکراتیک کنگو (DRC) آغاز گردیده است. پل هوایی امفوگالا با هزینه ای بالغ بر  40 میلیون دلار در سپتامبر سال 2018 به بهره برداری رسید که منجر به صرفه جویی بیش از 173 میلیون دلار ضرر درآمد ناشی از ترافیک در دارالسلام شد. در همین راستا ساخت پل هوایی دیگری در منطقه اوبونگو در درالسلام در دست پیگیری است که هزینه ای معادل 107 میلیون دلار خواهد داشت. در بخش توسعه بنادر نیز در سال 2017 ، دولت قراردادی به ارزش 154 میلیون دلار با شرکت مهندسی بندر چین (CHEC) برای به روزرسانی و توسعه بندر دارالسلام امضا کرد. هدف اصلی این قرارداد افزایش عمق هفت اسکله در بندر دارالسلام به منظور ایجاد توانایی پهلوگیری کشتی‌های عظیم الجثه حامل کانتینرهای بار است.  
متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما