معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

اخبار اقتصادی سنگال

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی سنگال در هفته دوم آبان ماه 1403مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

آشنایی با اقتصاد دریا محور در اکوادور

اکوادور کشوری با ظرفیت های غنی صید صنعتی و آبزی پروری است و توسعه این توانمندی‌ها طی سال های اخیر موجب افزایش درآمدهای ارزی و تقویت بنیه این کشور در بخش فناوری‌های مرتبط با این صنعت در سطح بین المللی شده است.

اهمیت و جایگاه اقتصاد دریامحور در نروژ

اقتصاد دریامحور نروژ با رویکرد جامع آن به مدیریت پایدار، فن‌آوری نوآورانه و چارچوب نظارتی سخت‌گیرانه متمایز است. این عوامل منحصر به فرد نروژ را قادر می‌سازد تا رشد اقتصادی را با نظارت بر محیط‌زیست متعادل کند و سلامت و بهره‌وری بلندمدت منابع دریایی خود را تضمین کند.

وضعیت صید و مصرف ماهی و آبزیان در استان آستراخان و فدراسیون روسیه

در سال 2023 میلادی کل حجم صید انواع آبزیان در استان آستراخان 53 هزار تن بود که بیشترین صید شامل انواع ماهی‌های رودخانه ای مانند ماهی وبلا (از گونه ماهی سفید) ماهی سوف، ماهی کپور، گربه ماهی و خرچنگ بود.

اخبار اقتصادی نامیبیا

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی نامیبیا در هفته دوم دی ماه 1402 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

اخبار اقتصادی شیلی

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی و بازرگانی شیلی در هفته چهارم تیرماه 1402 ، مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

اهمیت و نقش صنعت شیلات در اقتصاد نروژ 2022

بیش از 5 دهه از آغاز عصر طلایی صنعت شیلات نروژ می‌گذرد، در نیم قرن گذشته آبزی پروری به یک صنعت بزرگ در مناطق ساحلی نروژ تبدیل شده و بخصوص پرورش تجاری ماهی سالمون اقیانوس اطلس بسیار رونق گرفته و یکی از اصلی ترین کالاهای صادراتی نروژ محسوب می‌شود. شیلات و صنایع وابسته به آن، سهم قابل توجهی در اقتصاد غیر نفتی نروژ دارند و تداوم این رویه در سال گذشته (2021) منجر به صادرات بیش از 3.1 میلیون تن انواع محصولات غذایی دریایی به ارزش120.8 میلیارد کرون گردیده است. این مقدار به لحاظ ارزشی، 14.3 درصد نسبت به سال 2020 افزایش داشته است و با این عملکرد نروژ توانسته است که در سال های اخیر و پس از چین در جایگاه دومین صادر کننده بزرگ محصولات شیلاتی در جهان قرار گیرد.

جایگاه و اهمیت صنعت شیلات در اقتصاد نروژ

آبزی پروری تجاری نروژ از دهه 1970 شروع به توسعه کرد و از آن زمان به بعد آبزی پروری به یک صنعت بزرگ در مناطق ساحلی این کشور تبدیل شد و در حال حاضر پرورش حجم بالای تجاری ماهی سالمون اقیانوس اطلس[1] بیش از 80 درصد از کل تولید آبزی پروری در نروژ را تشکیل می دهد و یکی از اصلی ترین کالاهای صادراتی نروژ به حساب می آید.

ظرفیت های صید و صیادی در ماداگاسکار

ماداگاسکار چهارمین جزیره بزرگ دنیا در اقیانوس هند در 400 کیلومتری شرق موزامبیک قرار گرفته است. مساحت آن تقریباً ششصد هزار کیلومتر و دارای طول سواحل 5600 کیلومتر است. با حدود 28 میلیون جمعیت دارای حدود 7 کیلو مصرف سرانه آبزیان در سال است. قرار گرفتن این کشور در وسط اقیانوس هند، وجود دریاچه‌های متعدد طبیعی و رودخانه‌ها، تالابها و برکه‌ها با آب ثابت شرایط بسیار خوبی برای شیلات، آبزی پروری، صید دریایی قاره ای به وجود آورده است.