معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

آماده سازی ارز دیجیتالی بانک مرکزی اندونزی تحت عنوان پروژه گارودا

امروزه نظام های بانکی در سراسر جهان برای ارائه نوآوری‌های پرداخت سریع و آسان و همچنین تسریع در یکپارچگی مالی با هم رقابت می‌کنند. تقریباً تمام بانک های جهان در حال توسعه ارز دیجیتالی بانک مرکزی (CBDC) به عنوان جدیدترین محصول پولی خود هستند تا از این طریق بتوانند ضمن حفظ حاکمیت ارز واحد کشور آن را برای استفاده در دنیای دیجیتالی انعطاف‌پذیرتر سازند. در این شرایط بانک مرکزی اندونزی (BI) با معرفی پروژه Garuda در حال سازگاری با تحولات مالی جهانی است.

حمایت از رشد اقتصادی ماموریت جدید بانک مرکزی

دولت و مجلس اندونزی در راستای هم افزایی قوی بین مقامات مالی و پولی برای تقویت نقش و عملکرد بانک مرکزی ؛ قانون توسعه و تقویت بخش مالی را تصویب نمودند. این قانون علاوه بر دو وظیفه اساسی قبلی که کنترل تورم و حفظ ثبات نرخ ارز روپیه بود، وظیفه جدیدی را برای بانک مرکزی تعیین می‌کند که آن حمایت از رشد اقتصادی است.

سیاست های مالی و پولی بانک مرکزی اندونزی در سال 2023

آقای پری وارجییو رئیس بانک مرکزی اندونزی در نشست سالانه بانک مرکزی این کشور با بانکداران اندونزی، بخش های شرکتی و فعالان مرتبط سیاست های مالی و پولی اندونزی در سال 2023 را تشریح نمود.

چشم انداز عملکرد اقتصاد اندونزی در سال 2023

انتظار نمی رود در سال 2023 رکود اقتصادی اندونزی رخ دهد. بانک مرکزی اندونزی تخمین می زند که تولید ناخالص داخلی (GDP) اندونزی می‌تواند 4.37 درصد در سال 2023 رشد کند که از 5.2 درصد در سال 2022 کمتر است.

راه‌اندازی صرافی ملی ارزهای دیجیتال در اندونزی

اندونزی قرار است در سال 2023 به عنوان بخشی از یک طرح اصلاحات مالی، صرافی ارز دیجیتال (کریپتو) راه اندازی کند. این اقدام پس از تصویب لایحه توسعه و تقویت بخش مالی توسط مجلس نمایندگان اندونزی در 15 دسامبر صورت گرفت که هدف آن تبدیل شدن به مرجع قانونی اولیه در بخش خدمات مالی است.

بانک مرکزی اندونزی ؛ وسعت اختیارات مالی

طبق قانون توسعه و تقویت بخش مالی (PPSK) که اخیرا در جلسه عمومی مجلس نمایندگان به تصویب رسیده است، بانک مرکزی اندونزی موظف است علاوه بر کمک به تضمین نقدینگی در بانک ها، اوراق قرضه دولتی بلندمدت را در بازار اولیه در زمانی که دولت اعلام می‌کند، خریداری کند. این قانون روپیه دیجیتال را به عنوان پول قانونی معرفی می‌کند و ارزهای دیجیتال و دارایی‌های دیجیتال را به عنوان اوراق بهادار مالی تنظیم شده به رسمیت می‌شناسد.

ابزار بانک مرکزی اندونزی برای حمایت از روپیه و کنترل تورم

بنا به اعلام وارجییو، رئیس بانک مرکزی اندونزی این بانک آماده افزایش بیشتر نرخ بهره و افزایش بازده اوراق کوتاه مدت برای حمایت از روپیه تا سال 2023 است. وی افزود روپیه با توجه به عملکردش در این سه ماهه، باید در سال آینده با توجه به شتاب بهبود اقتصادی اندونزی و کاهش تورم، به ارزش قبلی بازگردد.

تاثیر رکود احتمالی جهانی 2023 بر اقتصاد اندونزی

رئیس گروه بانک جهانی در بیانیه ای گفت: «احتمالاً با کاهش رشد اقتصادی بیشتر کشورها به دلیل رکود اقتصادی، رشد جهانی کاهش می یابد. نگرانی عمیق این است که این روندها ادامه پیدا کنند و پیامدهای مخرب طولانی مدت برای مردم در بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه داشته باشد.» اگر پیش بینی بانک جهانی مبنی بر رکود جهانی در سال 2023 محقق شود ، اقتصاددانان و کسب و کارها انتظار دارند فشار بر مشاغل صادرات محور اندونزی افزایش یابد.

سیاست های بانک مرکزی اندونزی برای کنترل آثار تورمی‌کاهش ارزش روپیه

بانک مرکزی اندونزی در شرایطی که فشار تورمی و کاهش ارزش روپیه وجود دارد از افزایش نرخ بهره خودداری کرده است. بانک مرکزی این کشور اعلام کرد که نرخ بازپرداخت معکوس هفت روزه در پایین ترین سطح به میزان 3.5 درصد باقی خواهد ماند. بانک مرکزی همچنین اعلام کرد، برای مقابله با افزایش تورم بدون تغییر نرخ بهره ، اقدامات متعددی را برای عادی سازی سیاست های پولی انجام داده است.

نقش بانک مرکزی اندونزی در مهار تورم

تورم اندونزی در ماه ژوئن، بزرگترین جهش خود را در نزدیک به پنج سال گذشته به ثبت رسانید. در این گزارش به بررسی مولفه‌های تشکیل دهنده این تورم و اقدامات بانک مرکزی اندونزی برای مهار آن پرداخته شده است.