معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

بدهی داخلی و خارجی نیجریه تا پایان سال 2023

طبق داده‌های اداره مدیریت بدهی (DMO)، کل بدهی عمومی در نیجریه تا دسامبر 2023 حدود 97.34 تریلیون نایرا (108.23 میلیارد دلار) برآورد شده است.این رقم نسبت به 39.56 تریلیون نایرا (95.77 میلیارد دلار) در پایان سال قبل، 146 درصد افزایش داشته است.

اخبار اقتصادی سنگال

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی سنگال در هفته چهارم اسفند ماه 1402 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

تحولات پیش روی آفریقا در سال 2024

به گفته صندوق بین‌المللی پول (IMF)، آفریقا در سال 2024 با 4 درصد سریع‌ترین رشد اقتصادی در جهان، (پس از آسیا) دومین منطقه اقتصادی جهان خواهد بود.

برنامه ریزی برای حضور و نظارت کارشناسان صندوق بین المللی پول بر فرآیند حل بدهی‌های معوق خارجی زیمبابوه

زیمبابوه در حال تلاش برای ایجاد یک برنامه جدید تحت نظارت کارکنان (SMP) توسط صندوق بین المللی پول می‌باشد که به عنوان یک ستون مهم در دستور کار تسویه بدهی‌های گسترده و نیز معوقات این کشور عمل کند.

آخرین وضعیت بدهی‌های عمومی‌تونس

وزارات دارایی تونس گزارش آماری خود در خصوص آخرین حجم بدهی‌های این کشور را اعلام نمود. میزان بدهی عمومی 35 میلیارد دلار معادل 85.5 درصد تولید ناخالص این کشور برآورد شد.

بحران بدهی کشورهای آفریقایی در دروه پساکرونا و موضع بازیگران خارجی

رشد سریع دریافت وام‌های متعدد کشورهای آفریقایی از موسسات اقتصادی و مالی بین المللی نظیر صندوق بین المللی توسعه و بانک جهانی، کشورهای مزبور را با بحران بدهی‌های خارجی مواجه ساخته و ثبات اقتصادی بلند مدت مناطق مختلف آفریقا را در وضعیت کرونا ویروس در معرض ریسک بالا قرار داده است. بازیگران خارجی نظیر چین، آمریکا دولتهای اروپایی بویژه فرانسه در کنار کشورهای آفریقایی هر کدام اقدام به اتخاذ رویکردی متفاوت در راستای منافع خود کرده‌اند. فرانسه با اعلام لزوم بخشودگی بدهی‌های کشورهای آفریقایی درصدد گسترش نفوذ خود در آفریقا و کاهش نفوذ چین بزرگترین بازیگر در آفریقا می باشد. چین نیز تلاش خواهد کرد برای بیشینه سازی نفوذ خود در دروان پساکرونایی در آفریقا و رد اتهام دیپلماسی تله بدهی‌ها اقدام به بخشش بخشی از بدهی کشورهای آفریقایی نماید. در این بین کشورهای آفریقایی نیز با اتحاذ رویکرد سیاست چند وجهی در عرصه روابط بین الملل با استفاده از این فرصت درصدد درخواست بخشودگی بدهی‌های خود از سوی چین، کشورهای اروپایی و نهادهای بین‌المللی نظیر بانک جهانی و صندوق بین المللی پول می‌باشند.