معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

روابط با آفریقا، تحت تاثیر چرخش در سیاست داخلی و خارجی هند

هند زمانی قهرمان عدم تعهد و یار همیشگی کشورهای در حال توسعه خصوصا در آفریقا محسوب می‌شد و تا سال 2018 با 54 میلیارد دلار سرمایه گذاری و 62 میلیارد دلار تجارت، سومین شریک تجاری آفریقا بود. اما با چرخشی که در سیاست داخلی و خارجی اش در زمان نارندرا مودی شاهد بوده ممکن است به سمتی رود که روابط سودآورش در آفریقا را به خطر اندازد. همسویی با آمریکا در حوزه آسیا-پاسفیک می‌تواند موجب اقدامات واکنشی چین که یکی از متنفذترین شرکای کشورهای آفریقایی است بشود. دکتر دیوید مونیائه، رئیس مرکز مطالعات چین و آفریقا در دانشگاه ژوهانسبورگ، مقاله ای با تمرکز بر اولویت جایگاه چین در آفریقا نگاشته که برگردان آن در پی می آید. ( بدیهی است صحت و سقم و مسئولیت نظرات و تحلیل های ارائه شده در این مقاله بر عهده نویسنده آن می باشد )

لغو مناقصه قطارهای پرسرعت در هند

راه آهن هند مناقصه ساخت 44 قطار تقریباً پرسرعت برقی با نام تجاری Vande Bharat را که (برای دومین بار) در 10 جولای 2020 برگزار شده بود، لغو کرد. در فرآیند این مناقصه، که با هماهنگی وزارت راه آهن توسط کارخانه واگن سازی چنای برگزار می‌شود، هر شرکت کننده دو پاکت پیشنهادی ارائه می نماید. پاکت اول دربردارنده پیشنهادهای فنی بوده و در مرحله بعد، پاکت قیمت مربوط به پیشنهاد دهندگان فنی تائیدشده، باز و قرائت می‌شود.

شاخص S&P 500 و پیش‌بینی انتخابات ریاست جمهوری 2020 امریکا

«گلدمن ساکس» (Goldman Sachs) به‌عنوان بزرگ‌ترین بانک سرمایه‌گذاری جهان، در تحلیلی نشان داده است که عملکرد بازار بورس امریکا در ماه‌های پیش روی انتخابات ریاست جمهوری این کشور تا به امروز شاخص خوبی برای پیش‌بینی برنده این انتخابات بوده است.

روابط تجاری ایالات متحده – آفریقا در دوران ترامپ

بررسی مقایسه‎ای روابط تجاری ایالات متحده – آفریقا در دوران اوباما و ترامپ گرچه بیانگر رویکردی تجارت و توسعه محور از جانب اوباماست که خود را در ابتکارات متعددی که از سوی وی ارائه شده متبلور می سازد ولی آنچه مهم تر بنظر می رسد متغیرهای اقتصادی در سطح بین الملل است که بر میزان روابط تجاری در این دو دوره تاثیر گذار بوده است. دولت ترامپ که در ابتدای امر به بی توجهی و بی علاقگی نسبت به قاره آفریقا متهم شده بود ولی در نهایت با رونمایی از ابتکار رونق آفریقا سیاست تجاری خود در رابطه با این قاره را تا حدودی مشخص ساخت. پیشتر روابط تجاری ایالات متحده و آفریقا در دوران اوباما و در اینجا روابط در دوران ترامپ مورد بررسی قرار خواهد گرفت؛

روابط تجاری ایالات متحده – آفریقا در دوران اوباما

بررسی مقایسه‎ای روابط تجاری ایالات متحده – آفریقا در دوران اوباما و ترامپ گرچه بیانگر رویکردی تجارت و توسعه محور از جانب اوباماست که خود را در ابتکارات متعددی که از سوی وی ارائه شده متبلور می سازد ولی آنچه مهم تر بنظر می رسد متغیرهای اقتصادی در سطح بین الملل است که بر میزان روابط تجاری در این دو دوره تاثیر گذار بوده است. دولت ترامپ که در ابتدای امر به بی توجهی و بی علاقگی نسبت به قاره آفریقا متهم شده بود ولی در نهایت با رونمایی از ابتکار رونق آفریقا سیاست تجاری خود در رابطه با این قاره را تا حدودی مشخص ساخت. در این نوشتار روابط تجاری ایالات متحده و آفریقا در دوران اوباما و در آینده، این روابط در دوران ترامپ مورد بررسی قرار خواهد گرفت؛