معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

اخبار اقتصادی شمال افغانستان – مزار شریف

اهم اخبار و تحولات اقتصادی شمال افغانستان در هفته سوم تیر ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

اخبار اقتصادی پاکستان - پیشاور

اهم اخبار و تحولات اقتصادی ایالت خیبرپختونخوا پاکستان در هفته سوم تیر ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

اخبار اقتصادی پاکستان - کراچی

اهم اخبار و تحولات اقتصادی ایالت سند پاکستان در دهه سوم خرداد ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

اخبار اقتصادی پاکستان - کویته

اهم اخبار و تحولات اقتصادی ایالت بلوچستان پاکستان در هفته چهارم مرداد ماه 1401 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

اخبار اقتصادی پاکستان - کویته

اهم اخبار و تحولات اقتصادی ایالت بلوچستان پاکستان در هفته سوم فروردین ماه 1401 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

بازار 5 میلیارد دلاری ارمنستان منتظر ورود تجار ایرانی

احیای ارتباط با کشورهای همسایه، چندماهی است که در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفته است. این روزها نوبت به کشور ارمنستان رسیده است؛ این کشور 3میلیون نفری محصور در خشکی که مرز مشترک با ایران، ترکیه، آذربایجان و گرجستان دارد، سالانه 5میلیارد دلار واردات دارد که در این میان دو کشورچین و روسیه سهم خوبی از این بازار دارند.

وبینار بررسی فرصت های تجاری و سرمایه گذاری مجارستان – ایران

نخستین نشست مجازی تحت عنوان "بررسی فرصت های تجاری و سرمایه گذاری" میان سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران با آژانس توسعه و تشویق صادرات مجارستان موسوم به HEPA در تاریخ 6 اسفند ماه 1399 با حضور و سخنرانی مقامات رسمی دو کشور به میزبانی مجارستان برگزار شد.

گفتگوی معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با خبرگزاری مهر

جناب آقای انصاری معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه در این گفتگو پیرامون اهمیت صادارات خدمات فنی و مهندسی به کشورهای منطقه، دستورالعمل های ابلاغی به سفارتخانه‌های ایران در کشورها، دستور رئیس جمهور به وزارتخانه‌ها برای مبحث تهاتر، پول‌های بلوکه شده ایران در کره جنوبی، مقررات ویژه برای جذب سرمایه‌های ایرانیان خارج از کشور به خصوص در بورس خبر دادند. ایشان در مورد سند جامع ۲۵ ساله ایران و چین نیزبا اشاره به این که آن سندی که در رسانه‌ها منتشر شده است، سند موضوع مذاکره ایران و چین نیست؛ افزودند زمینه‌های همکاری آن سند که بیرون آمده بود، اقتصادی بود اما سند نهایی در بخش‌های مختلف قضائی، مجلس و… دو کشور ورود کرده است. معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه در این مصاحبه به همکاری‌های ایران و ونزوئلا در زمینه‌های اقتصادی نیز اشاره داشتند . مشروح این گفتگو که با آقای توسلی خبرنگار خبرگزاری مهر صورت گرفته است در پی خواهد آمد .

نشست معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه با اتاق های مشترک بازرگانی با کشورهای همسایه

جناب آقای غلامرضا انصاری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در نشست مورخ 14 مهر ماه 1399 با اتاق های مشترک بازرگانی با کشورهای همسایه در محل اتاق ایران بر لزوم بازگرداندن شان و جایگاه بخش خصوصی تأکید و آن را تنها راه نجات کشور در این دوره حساس دانست.اعضای هیات رئیسه اتاق‌های مشترک هم‌مرز نیز در این جلسه که با حضور رئیس اتاق ایران برگزار شد، غفلت سیاست‌گذاران از انعقاد موافقت‌نامه‌های تجارت ترجیحی با کشورهای مختلف به ویژه همسایگان را مورد انتقاد قرار دادند و خواستار فراهم شدن بسترهای لازم برای این امر شدند. از سوی دیگر ناهماهنگی بین دستگاه‌های مستقر در مرزها، نبود سیستم حمل‌و نقل مناسب برای ترانزیت کالا و از سوی دیگر فشارهای خارجی ناشی از تحریم بر اقتصاد داخلی موضوعاتی بود که در این نشست مورد توجه قرار گرفت.

گفتگوی معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه با روزنامه ایران

پیش‌بینی‌های مختلفی درباره وضعیت اقتصادی کشور در شرایطی که درآمد نفتی زیر سایه تحریم‌های سنگین امریکا به کمترین میزان خود رسیده است، مطرح می‌شود. گمانه‌هایی که اغلب فضای مطلوبی را تصویر نمی‌کنند و موجد این نگرانی هستند که آلترناتیوهای موجود، متناسب با تحولات پرفراز و فرود سیاست خارجی نیست؛ اما غلامرضا انصاری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه نگاه دیگری دارد و معتقد است راهبرد اقتصادی توسعه صادرات و اتکا به سیاست صادرات غیر‌نفتی و افزایش سهم آن در تجارت جهانی برای رهایی از وابستگی اقتصاد کشور به نفت تنها راه قابل اعتنا برای عبور از وضعیت موجود است. راهبردی که گرچه بواسطه فشار حداکثری امریکا در دستور کاردولت قرار گرفته است اما به باور او پیگیری این سیاست همواره یکی از اهداف مهم اقتصادی برای تصمیم‌گیران نظام در چندین دهه گذشته به شمار می‌رفته است که حالا اجرای آن ضرورت یافته است. ذیل همین نگاه است که نگاه به شرق و توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای این حوزه و منطقه خاورمیانه بیش از هر زمان دیگری مورد بحث قرار دارد. انصاری در گفت‌و‌گوی پیش رو به نحو بارزی به فشارهای اقتصادی سنگین حاصل از پیگیری این سیاست در بازه زمانی چند ساله بر سبد معیشتی مردم اشاره می‌کند و در عین حال می‌گوید که نتایج چنین رویکردی در بلند مدت به گشوده شدن روزنه‌های جدیدی برای تأمین منافع اقتصادی مردم خواهد انجامید. این گفت‌و‌گو را با هم می‌خوانیم.