معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
برگردان گزارش اتاق بازرگانی ایران- آلمان(AHK) تحت عنوان" نقشه راه اقتصاد آلمان برای ایران بعنوان یک مقصد اقتصادی" که منعکس کننده نقطه نظرات تجار آلمانی است، به شرح ذیل ارائه میشود. بدیهی است مطالب مندرج در این گزارش تنها نقطه نظرات نویسندگان آن می باشد .
شنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۰
روز چهارشنبه برابر با 13 اسفند ماه 99 آقای میشائیل بوک، رئیس آلمانی تبار اینستکس در سومین روز از همایش تجاری ایران و اروپا که توسط سازمان توسعهتجارت کشورمان و موسسه همایش ساز ITC برگزار گردید، با اشاره به تاریخچه کوتاه تاسیس این کانال مالی از آن بعنوان یک تجربه جدید که میتوانست تجارت بین شرکتهای ایرانی و اروپایی را با هزینههایی به مراتب پایینتر از سیستم بانکی و تاثیرپذیری کمتر از FATF، تسهیل کند یاد کرد ولی تصریح نمود علیرغم انتظارات و امیدهای فراوان فعالان بخش تجاری به نقشآفرینی اینستکس جهت فراهمآوردن زمینه لازم برای ادامه مبادلات تجاری دوطرف، این سیستم تا کنون موفقیت آمیز عمل نکرده است. برگردان خلاصه ای از اظهارات وی در پی خواهد آمد.
سه شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۹
خانم جولیا والریا آندرسون، پژوهشگر مرکز روند استراتژیک آفریقا و مؤسسۀ کُردی واشنگتن، گزارشی در خصوص بررسی تعاملات ژاپن با ایران و نحوه مواجهه با چین تهیه نموده که برگردان بخشی از این مقاله در ادامه آمده است. بدیهی است مسئولیت محتوا و تحلیل های ارائه شده در این مقاله بر عهده نویسنده آن می باشد .
پنج شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۹
حجم روابط تجاری میان دو کشور در دهه گذشته به علل مختلف بهطور سنتی محدود و به استثناء سال 2012 و 2017 میلادی که به ترتیب حدود 130 میلیون دلار و 90 میلیون دلار رسیده همواره بسیار کم بوده است. علل این امر را میتوان به وابستگی بالای 60 درصدی مبادلات تجاری و 50 درصدی سرمایه گزاری مستقیم خارجی مکزیک به آمریکا، تأثیرپذیری روابط تجاری از تحریمهای اقتصادی، نگاه سنتی تجار و سرمایهداران دو کشور به بازارهای مقصد صادراتی و وارداتی، فقدان روابط بانکی و شناخت بسیار کم طرفین، از ظرفیتهای اقتصادی و تجاری یکدیگر دانست.
شنبه ۲۹ شهریور ۱۳۹۹
آقای اگوستوسانتوش وزیر دولت و امور خارجه و آقای اوریکو دیاش معاون بین المللی سازی (و مسئول دیپلماسی اقتصادی) وزارت امور خارجه پرتغال در نشست جلسه توجیهی با دیپلمات های مقیم این کشور مطالبی را در مورد اولویتهای پرتغال در دوره ریاست بر اتحادیه (از ژانویه ۲۰۲۱) و اهداف سیاست خارجی این کشور در زمینه تجاری و سرمایهگذاری برای بازگشت به شرایط پر رونق اقتصادی قبل ازشروع کرونا بیان داشته اند که برگردان خلاصه اظهارات آنان به شرح ذیل بوده است .
چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۹
جناب آقای غلامرضا انصاری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه، در گفتوگو با روزنامه صبح «شرق» که با تیتر " نگران لباس آبیها هستیم " در صفحه اول این روزنامه در تاریخ 3 تیر ماه 1399 به چاپ رسیده به موضوعات مختلفی در حوزه دیپلماسی اقتصادی و روابط اقتصاد خارجی پرداخته اند که متن کامل این مصاحبه در پی خواهد آمد :
چهارشنبه ۴ تیر ۱۳۹۹
به مناسبت دومین سالروز خروج غیر قانونی ایالات متحده از برجام، در تاریخ 19 اردیبهشت 1399 (8 مه 2020) جناب آقای دکتر ظریف وزیر محترم امور خارجه نامه ای خطاب به دبیرکل سازمان ملل متحد در خصوص رویکرد یکجانبه گرایانه و غیرقانونی ایالات متحده در قبال برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت ارسال نمودند.
دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹