معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

نگاهی اجمالی به اقتصاد کشور لیبی

در نوشتار ضمیمه، نگاهی اجمالی به اقتصاد کشور لیبی شده است. درآمد سرانه لیبی در میان بالاترین درآمدها در آفریقا است و نفت همچنان منبع اصلی درآمد این کشور است.

نمایشگاه بین المللی صنعت پتروشیمی در لیبی

نمایشگاه بین المللی صنعت پتروشیمی در شهر طرابلس با همکاری مشترک بخش خصوصی دو کشور تونس و لیبی برگزار خواهد شد

نمایشگاه صنعت پتروشیمی در لیبی

اطلاعات مربوط به «نمایشگاه بین المللی پترو آفریقا» که در حوزه نفت، گاز، انرژی و صنایع وابسته به آن در تاریخ 16 -19 اکتبر 2023 برابر با 24-27 مهر 1402 در مرکز نمایشگاهی طرابلس لیبی برگزار می‌شود به شرح فایل های ضمیمه ارائه می‌گردد.

گزارش صندوق بین المللی پول از آینده وضعیت اقتصاد لیبی

گزیده گزارش اخیر صندوق بین المللی پول از آینده وضعیت اقتصاد کشور لیبی به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

اخبار اقتصادی تونس

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی تونس در هفته چهارم دی ماه 1401 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

اخبار اقتصادی تونس

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی تونس در هفته سوم مردادماه 1401 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

جای خالی نفت ایران در بازار جهانی، موهبتی برای رشد تولید امریکا

سیاست‌های تحریمی و دیپلماسی ایالات‌متحده امریکا ارتباط ناگسستنی با انقلاب شیل¬های نفتی دارد.تبدیل‌شدن به تولیدکننده اصلی نفت بجای واردات آن، افزایش تولید نفت در جهان و کاهش ریسک‌های محتمل در نوسان قیمت نفت جهانی از دلایل اصلی اقتصادی بود که انقلاب نفتی شیل، سیاستمداران آمریکایی را وادار به اعمال تحریم‌های بی‌سابقه بر دو کشور ایران و ونزوئلا نمود.

اخبار اقتصادی ترکیه( هفته سوم تیرماه 1399)

اهم اخبار و تحولات اقتصادی داخلی و خارجی ترکیه در هفته سوم تیر ماه 1399 که در رسانه‌های این کشور منتشر گردیده به شرح ذیل می‌باشد:

تلاش ترکیه برای افزایش نفوذ اقتصادی در شرق مدیترانه

شرق دریای میدترانه گذرگاه اصلی انرژی برای منطقه خاورمیانه به عنوان بزرگترین منطقه دارای ذخایر انرژی و کشورهای اروپایی به عنوان مهم ترین مصرف کنندگان انرژی میباشد . کشف ذخایر بزرگ انرژی در مدیترانه شرقی در سالهای اخیر توانسته است توجه جهان را بیش از پیش به این منطقه جلب نماید. بیشترین ذخایری که در شرق دریای مدیترانه مورد توجه قرار گرفته ذخایری مانند تامار ( Tamar ) ، لویاتان ( Leviathan ) در قلمرو فلسطین اشغالی ، آفرودیت ( Afrodit ) بخش یونانی نشین قبرس و ظهر ( Zohr ) مصر میباشند. کشف این گونه ذخایر علاوه بر افزایش میزان ظرفیت انرژی سبب ایجاد فرصتهای جدید برای کشورهای مصرف کننده انرژی در منطقه خواهد شد .

تأثیر کشف نفت بر اقتصاد سنتی لیبی

اقتصاد لیبی نمونه ی بارزی از یک اقتصادِ در حال رشد و باز است که تقریباً وابستگی کاملی به درآمدهای نفتی دارد. در سایه ی ورود درآمدهای ارزی بالا که در پی افزایش قیمت نفت در آغاز و پایان دهه 70 میلادی نصیب این کشور شد، لیبی نرخ رشد اقتصادی بالائی را تجربه کرد و در پی آن تولید داخلی، ذخیره ارزی، سرمایه گذاری و سرانه ی تولید ناخالص ملی افزایش چشمگیری یافت به طوری که چنین آمار رشدی در هیچ نقطه ای از دنیا به جز در برخی از کشورهای خلیج فارس، ثبت نشده بود.