معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

اخبار اقتصادی زیمبابوه، بوتسوانا و زامبیا

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشور زیمبابوه، بوتسوانا و زامبیا در هفته چهارم مهرماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

اقدام بانک مرکزی زیمبابوه در تزریق دلار به بازار

بانک مرکزی زیمبابوه 64 میلیون دلار به بازار ارز خارجی کشور تزریق کرد تا به این ترتیب بتواند تقاضا برای ارز را تأمین و توازن قیمتی را تضمین کند.

فروش نفت خام نیجریه به پالایشگاههای داخلی به واحد پول ملی

رئیس جمهور نیجریه فروش نفت خام این کشور را به پالایشگاه دانگوته و کلیه پالایشگاههای داخلی به واحد پول کشور (نایرا) تصویب کرد. هدف از این تصمیم کاهش وابستگی به دلار و افزایش تولید پالایشگاه‌های داخلی و تقویت پول ملی کشور (نایرا) اعلام شده است.

اخبار اقتصادی نروژ

گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی نروژ در هفتۀ چهارم آبان 1402 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

اخـبار اقتصادی سوئد

بخش دوم از گزیده اخبار و تحولات اقتصادی سوئد در هفته چهارم شهریور 1402 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

نگاهی به شرایط کنونی اقتصادی کوبا

نوشتار پیش رو ترجمه ی گزارشی تحت عنوان «نگاهی به شرایط کنونی اقتصادی کوبا » است که اخیرا انتشار یافته است. گزیده بخش های مهمی از این گزارش به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

الزام زیمبابوه توسط صندوق بین‌المللی پول به اتخاذ تصمیمات قاطع اقتصادی

صندوق بین‌المللی پول (IMF)، زیمبابوه را ملزم نمود تا اقدامی قاطع برای مهار آشفتگی‌های اقتصادی بلندمدت اتخاذ نماید اما دولت زیمبابوه دلیل نابسامانی در تسویه بدهی‌های معوق این کشور را فقدان تأمین مالی و اعمال تحریم‌های غیر قانونی و سختگیرانه کشورهای غربی می داند.

پیوستن به یورو و نگرانی از افزایش قیمت ها در کرواسی

سایت «تی پورتال» با انتشار یک مطالعه تطبیقی در مورد کشورهایی که به یورو ملحق شده اند، موضوع افزایش قیمت ها و دستمزدها در این کشورها پس از الحاق به منطقه یورو را بررسی نموده است. بر اساس این گزارش در اغلب کشورهای مذکور سطح دستمزدها از سطح قیمت ها پیشی گرفته است.

در انتظار تجدید قدرت گریونا در سال 2021

در اولین روزهای سال جدید، پول ملی اوکراین پس از کاهش ارزش تا روزهای پایانی سال 2020 به تدریج شروع به تقویت کرد. کارشناسان می‌گویند که عوامل اساسی اقتصادی برای گریونا مطلوب است و پیش بینی می‌شود که در آینده نزدیک به ثبات برسد.

آیا بیت‌کوین به سلطنت دلار پایان می دهد؟

گزارش پیش‌رو برگردان مقاله‌ای است که اخیرا در شمارۀ 10 دسامبر روزنامۀ فایننشال تایمز منتشر گردیده است. نویسندۀ این گزارش که از تحلیلگران ارشد موسسۀ سرمایه‌گذاری مورگان استنلی است، معتقد است: بدهی خارجی آمریکا که قبل از شیوع کرونا، به 50 درصد تولید داخلی‌اش رسیده بود، بعد از کرونا به 67 درصد رسیده است. در نتیجه، اعتماد کشورها و سرمایه‌گذاران بین‌المللی در خصوص توانایی دولت آمریکا در بازپرداخت بدهی‌هایش به شدت کاهش یافته است. برای همین، دلار وارد نقطۀ نزول خود شده است و سوال اصلی این است که چه ارزی می‌تواند جانشین آن شود؟ یورو و یوآن به دلیل مشکلات سیاسی‌شان، نتوانسته‌اند جانشین دلار شوند. ولی رمز ارزهایی مثل بیت‌کوین به تهدید اصلی علیه دلار تبدیل شده‌اند. افزایش سرمایه‌گذاری در بیت‌کوین و نیز گسترش به‌کارگیری آن در مبادلات بین‌المللی، سرعت جانشینی رمزارزها به جای دلار را افزایش داده است.