معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۴/۰۷/۰۹- ۰۸:۰۰

امنیت غذایی و برگزاری کنفرانس غذای آینده ۲۰۲۵ در دبی

مجمع غذای آینده ۲۰۲۵ (Future Food Forum) با حمایت وزارت اقتصاد و گردشگری در دبی افتتاح شد. عبدالله بن طوق المری، وزیر اقتصاد و گردشگری، هفتمین دوره این گردهمایی سالانه را که به بستری پیشرو برای گفتگو در مورد آینده بخش غذا تبدیل شده است، افتتاح کرد.

این مجمع، رهبران صنعت بین‌المللی، نوآوران و ذینفعان کلیدی را برای پیشبرد امنیت غذایی، تسریع نوآوری و تقویت جایگاه امارات متحده عربی به عنوان یک قطب جهانی و شریک منتخب برای تجارت و سرمایه‌گذاری گرد هم می‌آورد. بن طوق تأکید کرد که این مجمع در زمان محوری در استراتژی تنوع اقتصادی امارات متحده عربی برگزار می‌شود، چرا که دولت در اوایل سال جاری سیاست ملی برای خوشه‌های اقتصادی را رسمی‌کرده است. این سیاست چارچوب‌های جدیدی را برای تقویت صنایع به هم پیوسته، از جمله غذا، ایجاد می‌کند و انتظار می‌رود بیش از ۳۰ میلیارد درهم به اقتصاد ملی اضافه کند.

عبدالله بن طوق المری، وزیر اقتصاد و گردشگری، گفت: «امارات متحده عربی متعهد به ایجاد یک بخش غذایی مقاوم مبتنی بر نوآوری و پایداری است. انجمن غذای آینده بستری است که نشان دهنده عزم ما برای همکاری با شرکای سراسر خوشه غذایی امارات متحده عربی، دولت، بخش خصوصی و دانشگاه‌ها برای ایجاد زنجیره‌های تأمین مقاوم و دستیابی به پیشرفت پایدار است. ما از طریق رهبری خود، امنیت غذایی را در امارات متحده عربی تقویت می‌کنیم و در عین حال به راه‌حل‌هایی با تأثیر جهانی کمک می‌کنیم.»

بن طوق خاطرنشان کرد که امارات متحده عربی در حال حاضر درس‌هایی را از اولین سفر معیار بین‌المللی خود به مراکز پیشرو نوآوری غذایی محلی به کار می‌گیرد و بهترین شیوه‌های جهانی را از طریق خوشه غذایی امارات متحده عربی به پیشرفت محلی تبدیل می‌کند. او مرکز نوآوری غذایی امارات متحده عربی را که در COP28 راه‌اندازی شد، به عنوان یک بستر کلیدی که از طریق فناوری کشاورزی و مشارکت‌های دولتی و خصوصی، انعطاف‌پذیری را هدایت می‌کند، برجسته کرد. او با فناوری‌هایی مانند کشاورزی عمودی، هیدروپونیک و کشاورزی دقیق که اکوسیستم غذایی محلی را تغییر شکل می‌دهند، تأکید کرد که چگونه امارات متحده عربی راه را برای آینده‌ای امن‌تر و پایدارتر در زمینه غذا هموار می‌کند. او افزود که خوشه غذایی امارات متحده عربی همچنان الگویی از همکاری خواهد بود که دولت، کسب و کار و دانشگاه را برای تسریع رشد و رقابت‌پذیری متحد می‌کند.

خوشه غذایی امارات متحده عربی که توسط وزارت اقتصاد به عنوان بخشی از استراتژی ملی امنیت غذایی ۲۰۵۱ تأسیس شد، اولین پلتفرم اختصاصی این کشور برای متحد کردن ذینفعان در سراسر زنجیره ارزش است. از زمان راه‌اندازی، این خوشه بیش از ۷۰۰ شریک شامل بیش از ۵۰۰ شرکت را درگیر کرده است، اهدافی را برای افزایش سهم تولید ناخالص داخلی این بخش از ۳۰ میلیارد درهم به ۴۰ میلیارد درهم تا سال ۲۰۲۸، گسترش تجارت مواد غذایی از ۲۵ میلیارد درهم به ۴۰ میلیارد درهم و ایجاد حدود ۲۰ هزار شغل جدید تعیین کرده است و امارات متحده عربی را به عنوان مرکزی برای نوآوری جهانی مواد غذایی قرار می‌دهد.

در مجمع امسال، این خوشه همچنین مرکز دانش، که برای اتصال دانشگاه و صنعت طراحی شده است، و برنامه خریداران جهانی را که دسترسی به بازار بین‌المللی را برای تولیدکنندگان اماراتی تسهیل می‌کند، راه‌اندازی کرد. این روز همچنین شامل امضای تفاهم‌نامه‌ای (MoU) بین شرکت GS1 Emirates Limited و شرکت UAE Food Cluster CLG FZCO برای همکاری در ایجاد یک کاتالوگ جهانی محصولات برای بخش مواد غذایی و آشامیدنی امارات متحده عربی بود. این توافق‌نامه، تعهد مشترکی را برای دیجیتالی کردن داده‌های محصول با استفاده از استانداردهای جهانی GS1، امکان ردیابی پیشرفته، جلوگیری از کلاهبرداری و مدیریت بهتر واردات موازی از طریق اطلاعات معتبر محصول در مبادی ورودی، ترسیم می‌کند.

این ابتکار، شناسایی محصول را در بین ذینفعان یکپارچه می‌کند، با پایگاه‌های داده کلیدی دولتی و تجاری ادغام می‌شود و از رعایت مقررات پشتیبانی می‌کند. انتظار می‌رود این همکاری با تقویت همکاری یکپارچه بین بازیگران بخش دولتی و خصوصی، به طور قابل توجهی کارایی را بهبود بخشد، اعتماد مصرف‌کننده را تقویت کند و از دستور کار امنیت غذایی امارات متحده عربی حمایت کند.

صالح لوتاه، رئیس UAE Food Cluster، گفت: "در مجمع امسال، ما یک بستر مشترک فراهم می‌کنیم که در آن ذینفعان کلیدی می‌توانند گرد هم آیند و بذر ابتکارات و مشارکت‌های جدید را بکارند تا مرحله بعدی رشد را جرقه بزنند. تعهد ما همچنان بر تقویت ارتباطات تجاری جهانی و پیشبرد امنیت غذایی بلندمدت، در اینجا و فراتر از آن است."

شرکا همچنین تعهد خود را مجدداً تأیید کردند و حسن صافی، مدیرعامل مزارع العین، اظهار داشت: «به عنوان یکی از شرکای بنیانگذار، مزارع العین مفتخر است که از انجمن غذای آینده ۲۰۲۵ حمایت مالی کند. این نشان دهنده تعهد گسترده‌تر گروه مزارع العین برای حمایت از چشم‌انداز امارات متحده عربی برای سیستم‌های غذایی مقاوم و پایدار است. این انجمن جایی است که همکاری و ایده‌ها به عمل تبدیل می‌شوند و ما از طریق رهبری گروه قصد داریم امنیت غذایی را در داخل کشور تقویت کنیم و به راه‌حل‌هایی با تأثیر منطقه‌ای کمک کنیم.»

در این کنفرانس، مدل‌های جدیدی برای اکوسیستم‌های غذایی مقاوم و یکپارچه و چگونگی تأثیرگذاری توافق‌نامه‌های CEPA (همکاری‌های نزدیکتر اقتصادی امارات با دیگر کشورها) مورد بررسی قرار گرفت.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما