معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۴/۰۶/۲۸- ۰۸:۰۰

اثرات تغییرات اقلیمی بر تولید لیمو در ترکیه

کشاورزان لیمو در منطقه حاصل خیز چوکوروا در ترکیه پس از یک سری رویدادهای آب و هوایی بی‌سابقه که بخش قابل توجهی از محصولات آن‌ها را نابود کرد، با مشکلاتی مواجه شده اند.

یخبندان‌های بی‌سابقه و موج‌های گرمای بسیار قدرتمند در ترکیه

ترکیه مانند بسیاری از کشورهای مدیترانه‌ای، در سال‌های اخیر با افزایش گرمایش جهانی، شاهد افزایش تعداد رویدادهای شدید آب و هوایی بوده است و جوامع کشاورزی روستایی به ویژه در معرض آن قرار دارند.

محمت آکین دوغان، رییس انجمن کشاورزی یورگیر، به فشارهای فزاینده بر کشاورزان چوکوروا که حدود ۴۰ درصد از محصولات مرکبات ترکیه را تولید می‌کند، اشاره کرد. دوغان گفت : «چوکوروا یکی از مهم‌ترین مناطق کشاورزی ترکیه است که سهم قابل توجهی در تولید و امنیت غذایی دارد. اما در سال‌های اخیر، تغییرات اقلیمی فعالیت‌های کشاورزی ما را تهدید کرده است. ما با یخبندان‌های بی‌سابقه و موج‌های گرمای بسیار قدرتمندی روبرو شده‌ایم.»

 

آدانا گرم‌ترین روز در ۹۵ سال گذشته با دمای ۴۷.۵ درجه سانتی گراد

یخبندان شدید در اواخر فوریه، دما را به منفی ۸ درجه سانتی گراد کاهش داد و یخبندان دیگری در آوریل رخ داد. در اوایل ماه اوت، آدانا گرم‌ترین روز خود را در ۹۵ سال گذشته با دمای ۴۷.۵ درجه سانتی گراد (۱۱۷.۵ درجه فارنهایت) ثبت کرد. کشاورزان همچنین با تگرگ و حتی گردباد مواجه شدند.

در سطح جهانی، دما در حال افزایش است زیرا تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیت‌های انسانی، الگوهای آب و هوایی نامنظم‌تری را ایجاد می‌کند. طبق گزارش سرویس هواشناسی MGM، میانگین دمای ماه ژوییه ترکیه که از نظر تاریخی بین سال‌های ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۰ به میزان ۲۵ درجه سانتی گراد بوده است، امسال به ۲۶.۹ درجه سانتی گراد افزایش یافته است.

این هوای نامساعد همچنین بر سایر محصولات کشاورزی نیز تأثیر گذاشته است. کشاورزان زردآلو در مالاتیا، صادرکننده برتر زردآلوی خشک در جهان، خسارات ویرانگری را توصیف کردند. اورهان کاراجا، رییس یک زراعت محلی، گفت : «من ۴۰ سال است که زردآلو پرورش می‌دهم و هرگز چنین چیزی ندیده‌ام. کشاورزان دیگر نه برای نجات محصول، بلکه برای نجات درختانشان تلاش می‌کنند. سرمازدگی برای ما شدیدتر از زلزله فوریه ۲۰۲۳ بود.»

 

خسارت سرمازدگی ۵۶ میلیون دلاری فندق ترکیه

کشاورزان فندق نیز به شدت آسیب دیدند. به گفته ابراهیم یوماکلی وزیر کشاورزی، ترکیه که ۷۰ درصد فندق جهان را تولید می‌کند، با خسارت سرمازدگی به ارزش ۲.۳ میلیارد لیر ترکیه (۵۶ میلیون دلار) مواجه شد.

دوغان ناامیدی فزاینده در میان کشاورزان را این گونه خلاصه کرد : «ما با انواع بلایا روبرو شده‌ایم؛ تنها چیزی که اتفاق نیفتاده، برخورد شهاب سنگ است. اکنون اثرات تغییرات اقلیمی قابل مشاهده است، کشاورزان دیگر نمی‌دانند چه کار کنند.»

 

خسارت ۲۳ میلیارد لیر ترکیه به ۵۰ هزار کشاورز ترکیه

رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه، اخیراً گفته است که آب و هوای نامساعد حدود ۲۳ میلیارد لیر ترکیه به ۵۰ هزار کشاورز تحت پوشش بیمه TARSIM خسارت وارد کرده است. دولت همچنین ۲۳ میلیارد لیر ترکیه دیگر برای حمایت از ۴۲۰ هزار تولیدکننده بدون بیمه ارایه خواهد داد.

 

لیمو، بزرگ ترین کمبود در زمستان 2025

کشاورزان هشدار می‌دهند که از دست دادن محصولات کشاورزی باعث افزایش قیمت‌ها خواهد شد. کوگال گفت : «لیمو بزرگ ترین کمبود در زمستان امسال خواهد بود. قیمت‌ها به شدت افزایش خواهد یافت. در چوکوروا، لیمو اکنون گران‌تر از فنلاند است : در آن جا حدود ۲.۳۳ دلار برای هر کیلو پرداخت می‌کنید، در این جا ۳.۳۳ دلار است.»

وی افزود : «این برای ترکیه ضرر است. من قصد داشتم این محصول را صادر کنم و پول به کشور بیاورم، اما اکنون این اتفاق نمی‌افتد، زیرا گرمایش جهانی آب و هوا را مختل می‌کند.»

 

https://www.dailysabah.com/turkiye/lemon-growers-in-turkiye-struggle-as-climate-change-fuels-disasters/news

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما