اخبار اقتصادی تایلند
گزیده اخبار اقتصادی تایلند در نیمه دوم تیرماه 1404مندرج در رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد.
پیش بینی اتاق بازرگانی مشترک تایلند و چین از تعرفههای ترامپ: آیا تبعات تعرفههای جدید امریکا، بدتر از رکود دوره کرونا خواهد بود؟
اتاق بازرگانی تایلند و چین پیشبینی کرده است که رشد تولید ناخالص داخلی تایلند برای سال ۲۰۲۵ بین ۱.۵ تا ۱.۸ درصد باشد. پاسخدهندگان به نظرسنجی این اتاق از دولت خواستهاند که بخش گردشگری را برای کاهش رکود اقتصادی و کشف بازارهای جدید برای صادرات، تحریک کند.
نارونگساک پوتاپرومونگخون (Narongsak Phutthaprommongkhon)، رئیس اتاق بازرگانی تایلند و چین، در مورد تعرفههای متقابل اعمال شده توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده که باعث وحشت صادرکنندگان در سراسر جهان، به ویژه در چین شده است، گفت: در حالی که ترامپ به شرکای تجاری خود فرجه یک دوره مذاکره ۹۰ روزه تا ۹ ژوئیه ۲۰۲۵ داده است، بعید می دانم که مذاکرات با همه کشورها در این بازه زمانی به نتیجه رسیده باشد.
در یک نظرسنجی که تأثیرات تعرفههای ترامپ و بیماری همهگیر کووید-۱۹ بر تجارت را مقایسه میکرد، ۳۹ درصد از پاسخدهندگان احساس میکردند که اقدامات رئیس جمهور ایالات متحده تأثیر بسیار شدیدتری نسبت به این بیماری همهگیر داشته است. علاوه بر این، ۲۶ درصد معتقد بودند که تعرفهها بسیار مضرتر از این بیماری همهگیر هستند.
این نظرسنجی نشان داد که ۴۵ درصد از پاسخدهندگان احساس میکنند که تعرفهها از قبل منجر به کاهش قابل توجه تجارت شده است، در حالی که ۳۶ درصد تنها تأثیر کمی را مشاهده کردند. جالب اینجاست که ۸ درصد از پاسخدهندگان این را فرصتی برای بهبود تجارت میدانستند.
در مورد مذاکرات تعرفهای ایالات متحده، ۲۲ درصد از پاسخدهندگان انتظار دارند که نرخ تعرفه افزایش یابد، اما به دلیل فشار مصرفکنندگان و تولیدکنندگان آمریکایی، در سطحی پایینتر از آنچه قبلاً در ماه آوریل اعلام شده بود، اعمال شود. در همین حال، ۱۵ درصد از پاسخدهندگان معتقدند که توافق ایالات متحده و چین برای اعمال تعرفهها (۵۵ درصد برای چین و ۱۰ درصد برای ایالات متحده) همچنان پابرجا خواهد ماند و ۱۴ درصد فکر میکنند که مذاکرات فراتر از دوره ۹۰ روزه ادامه خواهد یافت.
این نظرسنجی همچنین سه اقدام مهم را که تایلند میتواند در مذاکرات با ایالات متحده پیشنهاد دهد، مشخص کرد: کاهش عوارض گمرکی، افتتاح بازارهای جدید کشاورزی مانند سویا و خوراک دام، و اجرای قوانینی برای جلوگیری از انتقال کالاهای کشورهای ثالث که از طریق تایلند به مقصد ایالات متحده ارسال میشوند.
پاسخ دهندگان همچنین نگرانی خود را در مورد صنایعی که بیشترین تأثیر را از افزایش تعرفههای ایالات متحده میپذیرند، ابراز کردند. این صنایع شامل صنایع خودرو و قطعات، غذاهای فرآوری شده و غذاهای دریایی، گردشگری، لوازم برقی، الکترونیک، فولاد و بخشهای انرژی است.
https://www.nationthailand.com/business/economy/40052349
نگرانی از رشد نرخ بیکاری در تایلند به دلیل اعمال تعرفههای جدید امریکا
کنفدراسیون کارفرمایان تجارت و صنعت تایلند EconThai میگوید، تعرفه پیشنهادی ۳۶ درصدی ترامپ بر محصولات تایلندی میتواند فشار زیادی بر بخش تولید وارد کند و احتمالاً کارگران بیشترین آسیب را متحمل خواهند شد. این نرخ که قرار است از اول آگوست اعمال شود، بالاتر از رقبای اصلی تایلند در جنوب شرقی آسیا (تعرفه ۲۰ درصدی بر محصولات ویتنامی، ۲۵ درصد بر کالاهای مالزی و ۳۲ درصد بر واردات اندونزی) اعمال شده است.
به گفته EconThai، صادرکنندگان اولین بخشی خواهند بود که تحت تأثیر قرار میگیرند و انتظار میرود ارزش کل صادرات در این ماه، حتی قبل از اجرای تعرفه پیشنهادی، بیش از ۵۰ درصد کاهش یابد. این گروه خاطرنشان کرد: این بدان معناست که کارگران در نیمه دوم سال ۲۰۲۵ تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.
تانیت سورات، نایب رئیس EconThai و رئیس شورای ملی مشاوره توسعه کار، گفت: «بسیاری از کارگران تایلندی احتمالاً شغل خود را از دست خواهند داد و بیکاری تا سال 2026 بازار کار را مختل خواهد کرد.» وی گفت که تعرفههای سنگین متقابل، تولیدکنندگان را مجبور به کاهش تولید در صنایع مختلف، از جمله لاستیک، دستگاه تهویه، لوازم خانگی، برخی محصولات الکترونیکی و محصولات کشاورزی فرآوری شده، خواهد کرد. این محصولات معمولاً به ایالات متحده، بازار اصلی تایلند، صادر میشوند.
آقای تانیت گفت که در کوتاهمدت، کارخانهها ممکن است به دلیل رقابت سختتر با ویتنام، مالزی و اندونزی، نیاز به اخراج کارگران داشته باشند. صادرات ما کاهش خواهد یافت، بخش تولید کند خواهد شد و نرخ اشتغال در کشور شتاب خود را از دست خواهد داد. کمیته دائمی مشترک تجارت، صنعت و بانکداری پیش از این هشدار داده بود که اگر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، تعرفه ۳۶ درصدی بر واردات تایلند وضع کند، رشد تولید ناخالص داخلی این کشور میتواند به ۰.۷ تا ۱.۴ درصد کاهش یابد و صادرات سالانه آن احتمالاً تا ۲ درصد کاهش یابد. آقای تانیت گفت: من معتقدم که بخش تجاری میتواند امسال از رشد اقتصادی پایین جان سالم به در ببرد، اما نمیتوانم تصور کنم که اگر این چشماندازهای تاریک تا سال ۲۰۲۶ ادامه یابد، چه اتفاقی خواهد افتاد. در درازمدت، تایلند ممکن است جذابیت خود را به عنوان یک مقصد سرمایهگذاری در جنوب شرقی آسیا از دست بدهد، زیرا سرمایهگذاران خارجی ترجیح میدهند پول خود را در ویتنام یا اندونزی، جایی که قیمت انرژی و دستمزدها پایینتر است، سرمایهگذاری کنند. کرینگکرای تیِنوکولِ، رئیس فدراسیون صنایع تایلند، گفت که همچنان نسبت به تلاشهای تایلند برای مذاکره در مورد نرخهای تعرفه پایینتر خوشبین است.
https://www.bangkokpost.com/business/general/3065660/thai-manufacturers-poised-to-take-massive-hit-from-us-levy
همفکری وزارت دارایی تایلند با همه جهات ذیربط برای مقابله با تعرفههای جدید امریکا
آقای پیچای وزیر دارایی تایلند، در آستانه ضرب الاج اول آگوست 2025، برای مقابله با تأثیر تعرفههای ایالات متحده با بخش خصوصی دیدار کرد تا در مورد واکنش به تعرفه ۳۶ درصدی ایالات متحده بر واردات تایلندی بحث و گفتگو کند. وی این نشست را با حضور سازمانهای دولتی ذیربط، کمیته دائمی مشترک تجارت، صنعت و بانکداری JSCCIB و صادرکنندگان عمده بخش خصوصی به ایالات متحده برگزار نمود. این جلسه بر بحث در مورد پیشنهاد تایلند در مذاکرات در مورد تعرفههای تلافیجویانه ایالات متحده متمرکز بود.
پیچای اظهار داشت که آمادهسازی برای مذاکرات باید تا قبل از اجرای تعرفهها ادامه یابد. دولت باید برای هر نتیجه احتمالی، چه مثبت، چه خنثی و چه منفی، آماده باشد و در عین حال تأثیرات آن بر اقتصاد تایلند، به ویژه بخش صادرات را ارزیابی کند. بحثها همچنین شامل شناسایی بخشهایی بود که بیشترین تأثیر را از نرخهای تعرفه متفاوت میپذیرند. گفتنی است، ایالات متحده اخیراً نامهای به دولت تایلند ارسال کرده و در آن رسماً از اعمال تعرفه ۳۶ درصدی بر واردات تایلند خبر داده است که از اول آگوست ۲۰۲۵ اجرایی خواهد شد.
https://www.nationthailand.com/business/economy/40052393
مهار چین هدف اصلی اعمال تعرفه ترامپ بر کشورهای مختلف از جمله تایلند
ناتاپول کامتاکروا، مدیر تحلیل سازمان اوراق بهادار در یوانتا سکیوریتیز (تایلند)، گفت که به نظر میرسد قصد واقعی ترامپ از تعرفههای متقابل، جلوگیری از رشد چین و منزوی کردن آن است. به همین دلیل معتقدم تایلند در مقایسه با ویتنام از مزیت رقابتی برخوردار است، زیرا تایلند جزو اولین کشورهای جهان بود که اقداماتی را برای جلوگیری از استفاده چین از کشور ما برای به دست آوردن نرخ تعرفه ترجیحی برای صادرات به ایالات متحده انجام داد. ویتنام چنین اقداماتی را برای جلوگیری از استفاده پکن از ظرفیت تولید پایین این کشور برای صادرات اعمال نکرده است. علاوه بر این، مازاد تجاری تایلند با ایالات متحده کمتر از ویتنام است.
او گفت اگر دولت ایالات متحده محتاط باشد، بعید است که نرخ تعرفه تبعیضآمیزی را بر تایلند اعمال کند که به طور قابل توجهی با سایر کشورها متفاوت باشد، زیرا انجام این کار از نظر دیپلماسی یا مدیریت روابط بینالملل به نفع ایالات متحده نخواهد بود. تایلند مانند چین، اتحادیه اروپا یا حتی کانادا و مکزیک رقیب اصلی ایالات متحده نیست. به همین ترتیب، کشورهایی که مانند لائوس و کامبوج، که روابط محکمیبا رقیب امریکا دارند و به عبارتی با چین همسو هستند، ممکن است با بررسی دقیقتری از سوی واشنگتن مواجه شوند.
https://www.bangkokpost.com/business/general/3064366/thailand-holds-its-breath
اعمال محدودیت امریکا برای صادرات تراشههای هوش مصنوعی به تایلند
به گزارش nationthailand، ایالات متحده امریکا در حال آمادهسازی برای تشدید محدودیتهای صادرات تراشههای هوش مصنوعی با عملکرد بالا از شرکتهای پیشرو مانند انویدیا به مالزی و تایلند است. این اقدام با هدف جلوگیری از صادرات مجدد این تراشهها به چین انجام میشود و نگرانیهایی را در بین مشاغل و صنایع منطقه، به ویژه در مورد سرمایهگذاری در مراکز داده و استقرار هوش مصنوعی، که هر دو به شدت به تراشههای پیشرفته متکی هستند، ایجاد کرده است.
کریانگکرای تینوکول، رئیس فدراسیون صنایع تایلند FTI، گفت: این جدیدترین اقدام ایالات متحده در قالب جنگ تجاری مداومی است که از زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ در دوره نخست آغاز شده و تا دولت رئیس جمهور جو بایدن ادامه یافته است. هدف اصلی محدودیتهای صادراتی ایالات متحده، جلوگیری از انتقال فناوریهای پیشرفته و تراشههای با کارایی بالا به کشورهای متخاصم مانند کره شمالی، ایران و به ویژه چین است.
تحقیقات نشان میدهد که این تراشهها ممکن است از طریق کشورهای ثالثی که در ابتدا آنها را از ایالات متحده وارد میکردند، به بیرون درز کرده باشند. کریانگکرای گفت: «ایالات متحده میداند که تایلند و مالزی حجم زیادی از فناوریهای پیشرفته را وارد میکنند، به همین دلیل نظارت و کنترلهای بیشتری اعمال شده است. این مشابه تلاشهای ایالات متحده برای مهار حمل و نقل و دور زدن تعرفهها است. اما در این مورد، تمرکز بر کنترلهای صادراتی مستقیماً از ایالات متحده است.»
وی گفت: تا زمانی که تراشههای وارداتی واقعاً در داخل کشور استفاده شوند، مشکلی وجود ندارد. این مشکل فقط زمانی ایجاد میشود که واردات به عنوان گذرگاهی برای سایر مقاصد استفاده شود. ایالات متحده توانایی تشخیص چنین رویههایی را دارد و این اقدامات را با دقت بیشتری، چه در واردات و چه در صادرات، اجرا میکند. کریانگکرای خاطرنشان کرد: سیاست ترامپ در دوره دوم تهاجمیتر است و هدف آن بستن هر روزنهی نفوذی است که مدتهاست مورد سوءاستفاده قرار گرفته است.
https://www.nationthailand.com/news/world/40052515
شرکت هواپیمایی تایلند همچنان مایل به از سرگیری پرواز مستقیم به ایالات متحده نیست
آقای چای ایمسیری، مدیرعامل شرکت هواپیمایی تایلند Thai Airways International اظهار داشت: با وجود ارتقای رتبه ایمنی هوایی تایلند در سال، این شرکت هیچ برنامهای برای از سرگیری پروازهای مستقیم به ایالات متحده ندارد. آقای چای در سخنرانی خود در اجلاس «رویترز نکست آسیا» در سنگاپور گفت که ناوگان فعلی این شرکت هواپیمایی ملی نمیتواند چنین پروازهای طولانی را به طور مؤثر انجام دهد. او همچنین خاطرنشان کرد که بازار ایالات متحده در شرایط فعلی مذاکرات تعرفهای، یک "ریسک بزرگ" است. شرکت هواپیمایی تایلند در سال ۲۰۱۵، یعنی سالی که اداره هوانوردی فدرال ایالات متحده، رتبه ایمنی هوایی این کشور را به رده ۲ کاهش داد و مانع از راهاندازی یا گسترش خدمات خطوط هوایی تایلند به ایالات متحده شد، پروازهای خود به ایالات متحده را متوقف کرد.
آقای چای همچنین گفت: گزینه موجود برای خرید هواپیماهای بیشتر از بوئینگ به عنوان بخشی از مذاکرات تعرفهای تایلند با ایالات متحده است. Thai Airways International در فوریه سال گذشته اعلام کرد: ۴۵ فروند هواپیمای پهنپیکر بوئینگ 9-787 سفارش داده است و گزینههایی برای خرید ۳۵ فروند دیگر نیز دارد.
https://www.bangkokpost.com/business/general/3066117/thai-airways-has-no-plans-to-resume-direct-us-flights-