اخبار اقتصادی نامیبیا
گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی نامیبیا در هفتۀ سوم اردیبهشت ۱۴۰۴ مندرج در رسانههای این کشور به شرح ذیل ارائه میگردد.
پیشنهاد نامیبیا برای سرمایهگذاری نروژ در انرژی و زیرساخت
رییسجمهور نامیبیا، نتومبو ناندی-ندایتوا در دیدار با هیأتی بلندپایه از فعالان انرژی نروژ اعلام کرد که کشورش برای جذب سرمایهگذاری راهبردی در حوزه انرژی و زیرساخت آماده است. وی اشتغالزایی را اولویت دولت خواند و خواهان همکاری با سرمایهگذاران داخلی و خارجی شد. رییسجمهور نامیبیا با اشاره به روابط تاریخی دوستانه با نروژ از علاقه این کشور برای حمایت از تحول اقتصادی نامیبیا استقبال کرد و تأکید نمود که ثبات و صلح زمینه را برای سرمایهگذاری مسئولانه فراهم کرده است. نماینده نروژی نیز با بیان تجربه موفق کشورش در مدیریت منابع نفت و گاز از تمایل برای انتقال دانش و تقویت همکاریها با نامیبیا سخن گفت.
neweralive.na
پتانسیل نفتی نامیبیا
شرکت Galp، اپراتور پروژه نفتی Mopane در سواحل نامیبیا برآوردی معادل ۱۰ میلیارد بشکه نفت درجا را برای دو چاه نخست تأیید کرده و تخمین ۹۰۰ میلیون بشکه منابع قابل بازیافت را ارائه داده است. این اطلاعات در کنار افزایش توجه شرکتهای بزرگ جهانی و مشارکتگیری در حال انجام برای مجوز PEL 83، جایگاه ژئوپلیتیکی نامیبیا را به عنوان بازیگری نوظهور در بازار جهانی انرژی تقویت میکند.
www.proactiveinvestors.com
تمرکز دولت نامیبیا بر تولید سریع نفت و توسعه اقتصادی
نتومبو ناندی-ندایتوا، رئیسجمهور نامیبیا اعلام کرد دولت او بر تولید نخستین نفت کشور در کوتاهترین زمان تمرکز خواهد کرد. او وعده داد با تسهیل مقررات، جذب شراکتهای راهبردی و سرمایهگذاری در زیرساختها منابع انرژی کشور فعال شوند. وی همچنین از آغاز گفتگو درباره احداث نیروگاه هستهای طی سال مالی جاری خبر داد و رشد سرمایه صندوق ثروت ملی از ۲۶۲ میلیون به ۴۵۰ میلیون دلار نامیبیا را گزارش کرد. اقتصاد نامیبیا در سال ۲۰۲۴ با رشد ۳.۸ درصدی مواجه بوده و برای ۲۰۲۵ رشد ۴.۵ درصدی پیشبینی شده است. با این حال بدهی دولت (۶۱ درصد از تولید ناخالص داخلی) همچنان بالا است.
allafrica.com
پیشنهاد توتال انرژی برای صادرات نفت نامیبیا
مدیرعامل توتال انرژی، پاتریک پویانه به رئیسجمهور نامیبیا توصیه کرد که از ساخت پالایشگاه نفت خودداری کند. وی دلیل این پیشنهاد را بازار کوچک نامیبیا و دشواری رقابت با پالایشگاههای بزرگ در کشورهای چین، هند و عربستان سعودی دانست. پویانه افزود که ساخت یک پالایشگاه کوچک برای تأمین نیازهای داخلی نامیبیا هزینههای زیادی دارد و ممکن است بهترین راه برای تأمین سوخت نباشد. پویانه همچنین تأکید کرد که توتال انرژی هیچگونه برنامهای برای سرمایهگذاری در پالایشگاهها ندارد. وی پیشنهاد کرد که به جای ساخت پالایشگاه، دولت نامیبیا میتواند نفت خام را به اروپا ارسال کرده و پس از پالایش محصولات را بازگرداند. این در حالی است که پروژه «ونوس» توتال انرژی که میتواند روزانه ۱۵۰ هزار بشکه نفت تولید کند، هنوز به تصمیم نهایی سرمایهگذاری نرسیده است.
namibiansun.com