معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۱۰/۳۰- ۱۲:۲۶

اخبار اقتصادی پرتغال

گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی پرتغال در هفته چهارم دی ماه 1403 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

پرتغال در نمایشگاه اکسپو 2025 در اوزاکا ژاپن

پرتغال در نمایشگاه اکسپو 2025 که از آوریل در اوزاکای ژاپن برگزار می‌شود، حضور خواهد داشت. همچنین دکور محل استقرار تیم پرتغالی توسط یک کارخانه ملی ساخته و تزئین خواهد شد که در یک مناقصه ملی با حضور نخست وزیر پرتغال در لیسبون انتخاب گردید.      

- نمایشگاه اکسپو 2025 یک رویداد بین‌المللی است که از 13 آوریل تا 13 اکتبر 2025 در اوزاکا، ژاپن برگزار می‌شود. که سومین رویداد بزرگ دنیا پس از المپیک و جام جهانی است و در آن حدود بیش از 160 کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران و 9 سازمان بین‌المللی شرکت خواهند کرد.

- اکسپو یا نمایشگاه جهانی (world exposition) یک رویداد بسیار مهم و پر اهمیت در عرصه جهانی است و بسیاری از کارشناسان آن را با المپیک مقایسه می‌کنند. اکسپو با نمایشگاه‌های تجاری که اغلب برگزار می‌شود، متفاوت است و هر 5 سال یکبار برگزار می‌شوند. نمایشگاه اکسپو رویدادی انتفاعی نیست، بلکه صحنه ای برای نمایش آخرین دستاوردهای فرهنگی،اجتماعی، علمی واقتصادی کشورها و دورنمای توسعه آنها می‌باشد.

منبع: سیک نوتیسیاش

https://sicnoticias.pt/pais/2025-01-19-video-portugal-na-expo-2025-fabrica-nacional-tera-moveis-em-osaka-8a5f6231

دیدار وزیر اقتصاد پرتغال با مقامات در مجمع جهانی اقتصاد در داووس

پدرو رییش، وزیر اقتصاد پرتغال، دور نشست های دوجانبه را در 21 ژانویه با مقامات دولتی و مدیران شرکت های چند ملیتی و همچنین صندوق های سرمایه گذاری بین المللی در مجمع جهانی اقتصاد که در داووس سوئیس برگزار می‌شود، آغاز کرد. این نشست‌ها که طی دو روز برگزار می‌شود، با هدف تقویت روابط اقتصادی و تشویق جذب سرمایه‌گذاری خارجی به پرتغال، در مرحله‌ای که رهبران اصلی جهان را گرد هم می‌آورد تا درباره چالش‌های جهانی که بر بازار مالی و تصمیمات سرمایه‌گذاری تأثیر می‌گذارند، گفتگو کنند. وی همچنین از جمله با ژوزه لیما ماسانو وزیر امور هماهنگی اقتصادی جمهوری آنگولا، با فیصل علی ابراهیم وزیر اقتصاد و برنامه ریزی و وزیر گردشگری پادشاهی عربستان سعودی دیدار کرد. وزیر اقتصاد همچنین با کمیسر اتحادیه اروپا، ترزا ریبرا، مسئول پورتفولیوی انتقال پاک، عادلانه دیدار نمود.

منبع: سایت دولت

https://www.portugal.gov.pt/pt/gc24/comunicacao/noticia?i=ministro-da-economia-reune-se-com-governantes-e-investidores-no-forum-economico-mundial-de-davos  

پاسپورت پرتغالی جز با ارزش ترین پاسپورت های جهان در سال 2025

بر اساس آخرین شاخص پاسپورت هنلی، سنگاپور با ارزش ترین پاسپورت جهان را دارد که امکان سفر بدون ویزا به 195 کشور را فراهم می‌کند. پاسپورت پرتغالی در رتبه پنجم در کنار بریتانیا، بلژیک، نیوزیلند و سوئیس با پوشش 190 کشور جهان قرار دارد. در مقابل، افغانستان همچنان بدترین پاسپورت را دارد و تنها به 26 مقصد دسترسی دارد. سوریه (27)، عراق (31)، پاکستان و یمن (33) نیز از جمله کشورهایی هستند که دارای کمترین اعتبار گذرنامه ای هستند.

منبع: اکو

https://eco.sapo.pt/2025/01/11/%f0%9f%93%b9-quais-os-passaportes-mais-valiosos-do-mundo-em-2025/

سهم 42 درصدی ایالات متحده از تانکرهای LNG وارد شده به بندر سینژ پرتغال

بندر سینژ خود را به عنوان پایگاه اصلی در پرتغال برای ورود گاز طبیعی مایع (LNG) از طریق دریا تثبیت کرده است. با این حال، از سال 2019 به بعد بود که حجم تخلیه تانکرهای متان در بندر به میزان قابل توجهی افزایش یافت. در سال 2018، در بندر 45 کشتی وارد می‌شدند، در سال بعد به تعداد 65 کشتی رسید، رقمی‌که علیرغم تعداد 70 کشتی در سال 2022، به همین ترتیب باقی ماند. کشور نیجریه همچنان صادرکننده اصلی این گاز به بندر سینژ است، اما وزن گاز ایالات متحده آمریکا نیز افزایش یافته است. در سال 2019، بندر سینژ پرتغال 15 تانکر متان آمریکا (24 درصد از کل) را دریافت کرد. یک سال بعد (در بحبوحه همه‌گیری) این تعداد به 12 کشتی (21٪ از کل) کاهش یافت و در سال 2021 دوباره به 18 کشتی (29٪ از کل) رسید. در سال 2022، زمانی که تعداد کل تانکرهای LNG برای تخلیه در سینژ به 70 رسید، ایالات متحده تعداد 24 کشتی (یا 34٪) را ارسال کرده بود. یک سال بعد، بر اساس آخرین داده‌های موجود از ERSE، تعداد تانکرهای متان آمریکایی 24 فروند باقی ماند، که در حد نیجریه بود و اکنون 42 درصد از کل گازی را که به بندر سینژ می‌رسد، تشکیل می‌دهد.

دولت پرتغال در اجلاس داووس اعلام کرد که قصد دارد خرید LNG از ایالات متحده و نیجریه را با اشاره به نیاز به تقویت استقلال در رابطه با گاز روسیه افزایش دهد. شایان ذکر است که پرتغال در سال 2021، 15 درصد از این گاز را از روسیه وارد کرد که سال گذشته به 5 درصد رسید.

نقشه کشورهای صادرکننده گاز ال ان جی به پرتغال:

نیجریه، ایالات متحده، روسیه، ترینیداد و توباگو

منبع: دیاریو دنوتیسیاش

https://www.dn.pt/economia/eua-j%C3%A1-representam-42-de-todos-os-navios-metaneiros-que-chegam-a-sines

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما