معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۹/۱۴- ۱۵:۵۸

اخبار اقتصادی کلمبیا

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی جمهوری کلمبیا در هفته دوم آذر ماه 1403 مندرج در رسانه‌ها و روزنامه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

واکنش دولت کلمبیا به رشد 2 درصد اقتصاد این کشور

"گوستاوو پترو"، رئیس جمهور کلمبیا اطمینان داد که کربن زدایی هدف واقعی سیاست اقتصادی است. رئیس جمهور پترو در واکنش به خبر رشد اقتصادی این کشور، در صفحه مجازی خود نوشت: "کلمبیا رشد می‌کند، بخش کشاورزی کشور ما به طور واقعی بیش از 10 درصد رشد را تجربه کرده است. گویی اقتصاد چین است!" وی افزود: «کلمبیا بار دیگر تولید کننده قهوه شد و نه تولید کننده زغال سنگ، که این خود فاصله بین مرگ و زندگی به حساب می آید. گردشگری ملی و خارجی در حال رشد است. گردشگری خارجی بیشتر از زغال سنگ، ارز برای کشور ما به ارمغان می آورد. صنعت غیر نفتی ما در حال رشد است.» کشاورزی دومین شاخه از فعالیت هایی محسوب می‌شود که در سه ماه سوم رشد داشته است. رشد این شاخه 10.7 درصد بوده و در مجموع موجب 1.1 واحد درصد از 2 درصد رشد اقتصادی را موجب شده است. در مقابل فعالیت معدن و بهره برداری از آن حدود 7.1 درصد و صنعت محصولات تولیدی حدود 1.3 درصد رشد معکوس داشته اند. گوستاوو پترو عنوان کرد، زغال سنگ و نفت به دلیل افت قیمت در حال کاهش است، ولی ما این شکاف ایجاد شده را با محصولات کشاورزی، گردشگری و صنعت پر می‌کنیم و برای همین است که کلمبیا رشد می‌کند و شغل هم در نتیجه آن با رشد همراه می‌شود. برای رئیس دولت کلمبیا، اکنون نوبت بهبود بخش ساخت و ساز و مسکن است که این امر نیازمند تصمیم بانک "لا ریپوبلیکا" به کاهش نرخ سود بانکی است. علاوه بر این شرکت نفتی کلمبیایی "اکوپترول" باید روند گذار به انرژی پاک را سرعت بخشد. در پایان رئیس جمهور پترو افزود: "ما در حال گذار از یک اقتصاد استخراج فسیلی بر پایه زغال سنگ و نفت، با بهره وری و ایجاد شغل کم، به سوی اقتصادی مولد مبتنی بر کشاورزی و صنعت و گذار به سوی کربن زدایی هستیم که این هدف اصلی سیاست اقتصادی حال حاضر است.

منبع: لا ریپوبلیکا

تولید قهوه تاثیر بسیاری بر تولید ناخالص کلمبیا گذاشته است

فعالیت های هنری و کشاورزی در کلمبیا به ترتیب 14.1 درصد و 10.7 درصد رشد داشته اند. تنها همین دو بخش رشد دو رقمی را تجربه کرده اند. کارشناسان کلمبیایی انتظار داشتند که اقتصاد این کشور تا پایان سال جاری حدود 2.4 درصد رشد کند، که اکنون با رشد 2 درصدی تا این مدت از سال، نیمی از انتظارات آنها برآورده شده است. برای این گفته می‌شود نیمی از انتظارت، چون این مقدار از تولید ناخالص داخلی (پیب) از کشاورزی و فعالیت های هنری حاصل شده است. کشاورزی باعث حدود 1.1 درصد از تولید ناخالص داخلی کلمبیا و فعالیت های هنری حدود 0.5 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور شده اند. به طور جزئی تر، کشت دائمی قهوه حدود 33.6 درصد رشد کرده و پس از آن ماهیگیری و بخش آبزی پروری بودند که به رشد دورقمی 18.2 درصدی رسیدند. در همین حال محصولات کشاورزی موقت و دامپروری به ترتیب رشد 9.5 درصدی و 5.9 درصدی به ثبت رساندند. "جورج بدویا"، "رئیس جامعه کشاورزی کلمبیا" در مصاحبه ای، دلیل این بهبود و تاثیر بالای کشاورزی را پایین بودن قیمت نهاده‌های دامی و خوب بودن شرایط آب و هوایی کشور طی سال جاری اعلام کرد. در همین حال، در کنار بخش فعالیت های هنری، زیر شاخه‌هایی مثل بخش سرگرمی و دیگر فعالیت های خدماتی رشد 16 درصد را به ثبت رساندند و یکی از بیشترین موارد تاثیر گذار در بخش فعالیت هنری را از آن خود کردند. البته شایان ذکر است که این بخش بیشتر متاثر از بازی‌های شرط بندی و آن هم در ورزش بوده است. "پییداد اوردینولا"، مدیر مرکز ملی آمار کلمبیا (DANE)اعلام کرد در تابستان‌های شمال این کشور، شاهد بسیاری از این بازی‌ها هستیم که همین خود گردش مالی را بالا می‌برد.

منبع: لا ریپوبلیکا

کلمبیا همزمان به دنبال حمایت مالی ایالت متحده و کمک چین است

طرح سرمایه گذاری آمریکا از کلمبیا با هدف جایگزینی درآمد حاصل از سوخت های فسیلی صورت می‌گیرد. کلمبیا در عجله است تا امضا قراردادی برای سرمایه گذاری ایالات متحده در این کشور درخصوص مسائل آب و هوایی به ارزش 40.000 میلیون دلار را قبل از آمدن دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آینده آمریکا، عملی کند. اگر این تلاش با شکست مواجه شود، چین می‌تواند یک گزینه باشد. "سوزانا محمد"، وزیر محیط زیست کلمبیا، اعلام کرد که در هفته‌های آینده به واشنگتن سفر خواهد کرد تا در آنجا برای تضمین تامین مالی اولیه یک استراتژی بلندپروازانه در خصوص بازنگری اقتصاد مبتنی بر سوخت های فسیلی به نفع سرمایه گذاری‌های سبز تلاش کند. وی افزود، از زمان پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، چشم انداز این توافق اکنون پیچیده تر شده است. در ادامه وی عنوان کرد، این موضوع رقابتی پادساعتگرد برای بسته پیشنهادی به حساب می آید، بسته ای که به تقلید از قرارداد انتقال انرژی عادلانه امضا شده بین دیگر شرکت ها و کشورهای ثروتمند و در حال توسعه، آماده شده و هدف آن سرعت بخشیدن به کنار گذاشتن سوخت های فسیلی است. کلمبیا قصد دارد تا 10.000 میلیون دلار اعتبار از موسسات مالی بین المللی و کشورهای پیشرفته برای رفتن به سوی حذف سوخت های فسیلی دریافت کند. این طرح می‌تواند به کار دیگر کشورهایی آید که قصد مشابه ای دارند. به گفته سوزانا، هدف کلمبیا جایگزینی درآمد حاصل از صادرات نفت است که پیش بینی می‌شود پس از دو سال از توقف عملیات اکتشاف نفت و گاز در این کشور، صادرات این محصولات نیز کاهش یافته باشد. کشور به دنبال منابع مالی دیگر هم خواهد بود، مثل چین و آن هم برای زمانی است که گفتگو با ایالات متحده به نتیجه ای نرسیده باشد. وی بیان کرد دولت "گوستاوو پترو"، رئیس جمهور کلمبیا موضوع گذار آب و هوایی را به ستون اصلی خود تبدیل کرده است. وی همچنین در سخنرانی خود در رویداد تنوع زیستی (کپ 29) گفته که اگر ما طی شش ماه آینده نتوانیم قراردادی برای کلمبیا منعقد کنیم، آنگاه بقا این طرح به انتخابات بعدی ریاست جمهوری بستگی خواهد داشت. وی ادامه داد: "گوستاوو پترو از ما خواسته تا گفتگو با چین را آغاز کنیم، نگاه کلمبیا به سوی شمال، جنوب، شرق و غرب خواهد بود". به گفته یک فرد آشنا با این موضوع، چین سرمایه گذاری در کلمبیا را رد نمی‌کند، اما به ساز و کارهای بیشتری در راستای مذاکرات در خصوص تامین مالی نیاز دارد. چین خود را در جایگاهی نمی‌بیند که بتواند شکاف های ایجاد شده توسط ایالات متحده را پر کند.

منبع: لا ریپوبلیکا

درخواست کلمبیا برای عضویت در گروه جی 20

"گوستاوو پترو"، رئیس جمهور کلمبیا که برای شرکت در نشست گروه 20 راهی برزیل شده بود، در آنجا درخواست عضویت در این گروه را مطرح کرد. رئیس جمهور پترو در فضای مجازی اعلام کرد که کلمبیا تمایل دارد تا به جمع کشور های قدرتمند جهان بپیوندد. پایگاه لا ریپوبلیکا نوشت: «برای پترو پیوستن به این گروه غیر ممکن نبود، ولی وی باعث شد تا اقتصاد مولد کشور، به خاطر سراب های بی رحمانه و خودکامه و از طریق نخبگان حاکم موروثی و چپاولگر، رو به افول رود.» گوستاوو پترو از فضای نشست استفاده کرده و بر تقویت اقتصاد های کوچک مولد تاکید ورزیده است. "لوییس گیلبرتو مورییو"، وزیر امور خارجه کلمبیا که در این نشست همراه رئیس جمهور بوده، اعلام کرد که ما به دنبال درخواست پول از کسی نیستیم. مورییو افزود: «ما می‌گوییم که باید در این زمینه سرمایه گذاری شود تا وضعیت اضطراری آب و هوایی که در حال تجربه آن هستیم نیز معکوس گردد. رئیس دولت ما نیز تاکید بر تسویه وام ها با اقدامات آب و هوایی دارد. در حال حاضر امکان تامین مالی از سوی کشور های شمالی وجود دارد. وی توضیح داد که ایالات متحده 600 میلیون دلار سهمیه دارد که از آن استفاده نکرده است و می‌تواند آن را به کلمبیا منتقل کند تا با آن بتوان به وضعیت اضطراری آب و هوایی پاسخ داد. اگر چه پیشنهاد ورود به گروه 20 ستودنی بوده، اما کارشناسان معتقدند که کلمبیا نه آمادگی ورود را دارد و نه در عرصه بین المللی وزنی برای تاثیرگذاری بر تصمیمات سایر کشور ها دارد.

منبع: لا ریپوبلیکا

جابجایی بیش از 80 میلیون تن محموله از طریق بنادر منطقه کارائیب کلمبیا

کلمبیا دارای 10 منطقه بندری است که 8 مورد آن در سواحل کارائیب و دو مورد آن در منطقه "پاسفیک" قرار دارد. به گزارش واحد نظارت بر بنادر و حمل و نقل کلمبیا، حدود 175.9 میلیون تن محموله در سال از بنادر این کشور جابجا می‌شوند که منطقه کارائیب با گردش 153.3 میلیون تن، بیشترین سهم (87.2 رصد) در جابجایی را دارد. پس از آن منطقه پاسفیک است با حدود 19.6 میلیون تن، 11.1 درصد از جابه جایی‌ها را مشمول می‌شود. به طور جزئی تر و مقایسه ای، 26.8 درصد جابجایی محموله‌ها از بندر "کارتاخنا" انجام می‌شود (47.1 میلیون تن)، پس از آن نیز "سیئه ناگا" با 17.5 درصد (30.8 میلیون تن) و "خلیج ماروسکییو" با 15.5 درصد (27.2 میلیون تن) قرار دارد. بندر "بوئن اونتورا" نیز در دسته بندی بنادر بزرگ کلمبیا به حساب می آید، حدود 18.9 میلیون تن (10.8 درصد از کل محموله‌های جا به جا شده) از این بندر انجام شده است. در مقابل بنادر "سن آندرس" و "توماکو، به ترتیب با 611.000 تن و 325.000 تن، کمترین ارقام جابجایی را به ثبت رساندند. بین ماه‌ها ژانویه و ژوئن سال جاری حدود 90.4 میلیون تن محموله جابه جا شده که 4.4 درصد بیشتر از زمان مشابه خود در سال 2023 است. در مجموع 24.6 میلیون تن محموله از بندر کارتاخنا عبور کرده است (27.3 درصد از ارقام سال؛ بندری که بیشترین میزان جابه جایی را تجربه کرده است).

منبع: لا ریپوبلیکا

بروز کسری بودجه در صورت تصویب طرح اصلاحات سیستم سلامت کلمبیا

در صورت تصویب طرح اصلاحات سیستم سلامت کلمبیا، این کشور در سال 2034 با 141.4 تریلیون پزو کسری بودجه مواجه خواهد شد. به گزارش "انجمن ملی صنعتگران" کلمبیا (آندی)، اصلاحات در سیستم سلامت این کشور از نظر مالی غیر قابل دوام است. طبق گزارش مذکور، این کشور ممکن است در 10 سال آینده با کسری بودجه قابل توجهی روبرو شود، ولی در مقابل این آمار، ارقام وزارت دارایی این کشور نشان می دهد که در آن زمان کشور مازاد بودجه ای حدود 21.8 تریلیون پزوی خواهد داشت. یعنی 163 تریلون پزو اختلاف بین ارقام. آندی تخمین زده بود که اگر دولت کلمبیا طرح اصلاحات خود را اجرایی کند، سیستم با هزینه ای حدود 178.4 تریلیون پزویی در سال 2024 روبرو خواهد شد، در حالی که دولت تخمینی متفاوت دارد و مدعی است هزینه اجرایی شدن این طرح در سال جاری حدود 148.8 تریلیون پزو خواهد بود. "بروس مک مستر"، رئیس آندی هشدار داد که این طرح با توان مالی کشور هم خوانی ندارد، کشور منابع مالی ندارد و مکانیزمی‌برای تامین مالی این طرح نیز مشخص نشده است.

منبع: لا ریپوبلیکا

قیمت قهوه در کلمبیا به بالاترین سطح خود رسید

قیمت هر محموله قهوه کلمبیا (معادل 125 کیلوگرم)، به 2.59 میلیون پزو رسید. قهوه دوباره رکورد زد و با ثبت قیمت جدید در کلمبیا، قیمت آن در بورس آمریکا نیز به 2.95 دلار رسید. قیمت این محصول ناشی از سه عامل است، نرخ تبدیل ارز، حق بیمه محصول و قرارداد؛ قیمت بین المللی آن نیز می‌تواند به عرضه کشورهای تولید کننده مثل برزیل و ویتنام مرتبط باشد. بر اساس گزارش فدراسیون ملی تولید کنندگان قهوه کلمبیا، افزایش قیمت پیش آمده بیشتر باید از تاثیرات آب و هوایی در برزیل و ویتنام، اولین و دومین تولید کننده جهانی قهوه، ناشی شده باشد که نتیجه آن نیز توانسته بازار عرضه و تقاضا را به سوی کلمبیا سوق دهد. طبق این گزارش، قهوه در بین محصولات کشاورزی که در مجموع 10.7 درصد رشد داشته و بر شاخص تولید ناخالص داخلی تاثیر گذاشته اند، سهمی 33 درصدی دارد. "ژرمن باهامون"، مدیر کل فدراسیون مذکور گفت، فعالسازی مجدد اقتصادی با این ارقام، رقم می خورد.

منبع: لا ریپوبلیکا

سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کلمبیا به بیش از 9.000 میلیون دلار رسید

بر اساس داده‌های تراز مبادله ای بانک "لا ریپوبلیکا" کلمبیا، طی ماه اکتبر سال جاری و در مقایسه با سال 2023، بالاخره هفتین ماه سقوط نیز تکمیل شد. طبق این گزارش، سرمایه گذاری مستقیم خارجی (ای ا د) در کلمبیا، دوباره کاهش یافت و در ماه اکتبر سال 2024، با 17.5 درصد کاهش به نسبت زمان مشابه سال 2023، از 880 میلیون دلار به 726 میلیون دلار رسید. از مجموع 726 میلیون دلاری که در ماه اکتبر سال 2024 به کلمبیا رسیده، 560 میلیون دلار آن به بخش نفت و معدن و 166 میلیون دلار آن به سایر بخش ها مربوط می‌شوند. سرمایه گذاری مستقیم خارجی این کشور از ابتدای سال 2024 تا پایان ماه اکتبر سال جاری و به نسبت سال 2023 ، 1.905 میلیون دلار کاهش یافته و از عدد 11.224 میلیون دلار به 9.320 میلیون دلار رسیده است.

منبع: لا ریپوبلیکا

400.000 میلیون پزو سرمایه گذاری در پروژه آب پایتخت کلمبیا

"سوزانا محمد"، وزیر محیط زیست کلمبیا اعلام کرد که سرمایه گذاری در پروژه آب بوگوتا، توسط "صندوق آب و هوای سبز" صورت خواهد گرفت و هدف آن حفاظت و تامین مالی برنامه "سازگاری آبی چشم انداز مناطق بوگوتا" است. این سرمایه گذاری به دنبال حفظ 172.499 هکتار زمین است که 5.000 هکتار این احیای اکوسیستم، در مناطق کوهستانی مرتفع قرار دارد. طرح ذکر شده بدنبال کاهش خطرات آب و هوایی، تقویت مدیریت آبی برای نیم میلیون نفر از جامعه روستایی آسیب پذیر و 250.000 نفر ساکن در اطراف شهر است، جامعه ای که پیش بینی می‌شود در معرض خطر سیل قرار داشته باشد. مدت زمان اجرای طرحی که برای بوگوتا در نظر گرفته اند، 25 سال است که در طی این مدت مطالعات امکان سنجی در بخش ساختار مالی جهت پرداخت خدمات اکوسیستمی و سایر ملاحضات نیز صورت خواهد گرفت. منبع: لا ریپوبلیکا

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما