معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۸/۲۱- ۰۸:۲۱

اخبار اقتصادی جمهوری نیجر، چاد و بنین

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشورهای جمهوری نیجر، چاد و بنین در هفته سوم آبان ماه 1403، مندرج در رسانه‌های این کشورها به شرح زیر ارائه می‌گردد:

جمهوری نیجر

مالی معاهده تاسیس کنفدراسیون اتحاد کشورهای ساحل را تصویب نمود

مالی به‌طور رسمی معاهده تأسیس کنفدراسیون اتحاد کشورهای ساحلی (AES) را در جلسه عمومی‌ شورای ملی انتقال(CNT) در ۱ نوامبر ۲۰۲۴ تصویب نمود. عبدالله دیوپ وزیر امور خارجه مالی، تأکید کرد که تصویب این معاهده نیازهای اساسی ملت‌های ساحل را در زمینه‌های دیپلماسی، امنیت و توسعه برآورده می‌کند. تصویب این معاهده نشان‌دهنده جدایی از جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا است. مالی، بورکینافاسو و نیجر در ژانویه ۲۰۲۴ اعلام کرده بودند که از این سازمان منطقه‌ای خارج می‌شوند، چون آن را تحت تأثیر دولت‌های خارجی به‌ویژه فرانسه می‌دانند.

https://lanouvelletribune.info/2024/11/confederation-aes-le-mali-ratifie-le-traite-avec-le-burkina-faso-et-le-niger/

سیل‌ها در نیجر به بیش از 1.5 میلیون نفر خسارت وارد نموده‌اند

بر اساس گزارش رسمی منتشر شده توسط دولت نیجر در جمعه 1 نوامبر 2024 ، بیش از 1.5 میلیون نفر به دنبال سیل‌های ناشی از بارش‌های سنگین باران شناسایی شدند.

 این اطلاعات پس از یازدهمین نشست کمیته ملی پیشگیری و مدیریت سیل‌ها که تحت ریاست وزیر حمل‌ونقل و تجهیزات و همچنین نایب رئیس این کمیته، سرهنگ‌ سالیسو محمد سالیسو برگزار شد، اعلام گردید. براساس این اطلاعات 1501634 نفر در 203416 خانوار در سراسر کشور ثبت شده‌اند.

در پاسخ به این وضعیت، سیستم ملی پیشگیری و مدیریت بحران‌های غذایی از 1497117 نفر از افراد آسیب‌دیده در 8 منطقه کشور حمایت کرده است، که تقریباً 99.9درصد از افراد را شامل می‌شود. طبق اطلاعات دریافتی، این حمایت که در 17 مرحله انجام شده است، شامل 19042 تن غلات، 2475 لیتر روغن، 11998 کیلوگرم نمک و اقلام غیرغذایی نظیر 2865 پشه‌بند، 265 پتو، 2599 حصیر پلاستیکی، 7201 پارچه به ارزش کل 8185804900 فرانک سیفا می‌باشد که از این مبلغ، 8109683900 فرانک سیفا به محصولات غذایی و 76121000 فرانک سیفا به اقلام غیرغذایی اختصاص یافته است. این هزینه‌ها از منابع داخلی دولت تأمین شده است.

در خصوص ادامه حمایت‌ها از افراد آسیب‌دیده، کمیته در مورد پروژه‌های مختلف حمایتی که باید بر اساس شدت تأثیر سیل‌ها بر جمعیت‌ها ارائه شود، دستورات لازم را صادر کرده است. همچنین در خصوص تأثیرات سیلاب‌ها بر زیرساخت‌ها، پس از بحث و تبادل نظر، کمیته از وزارتخانه‌های مربوطه خواسته است که پروژه‌های ترمیم و بازسازی زیرساخت‌های آسیب‌دیده را به صورت اولویت‌بندی شده و با برآورد هزینه دقیق به آن‌ها ارائه دهند.

https://www.anp.ne/inondations-au-niger-plus-de-15-million-de-personnes-affectees-bilan-mis-a-jour/

استارلینک ایلان ماسک در ۱۵ کشور آفریقایی

پس از برداشته شدن محدودیت واردات و فروش تجهیزات استارلینک توسط مقامات مالی، حالا نوبت به نیجر رسیده تا اجازه دهد استارلینک، شرکت متعلق به میلیاردر آمریکایی ایلان ماسک، در این کشور فعالیت کند.

مقامات نیجری توافق‌نامه‌ای در این زمینه با ارائه‌دهنده خدمات اینترنت ماهواره‌ای استارلینک امضا کرده‌اند. با این انتخاب، نیامی قصد دارد تا تقریباً تمام مناطق کشور را تحت پوشش قرار دهد و دسترسی به اینترنت را در کشوری که هنوز نرخ پوشش اینترنت در آن بسیار پایین است، بهبود بخشد.

بازگشت استارلینک به مالی و ورود آن به نیجر در چارچوب بازسازی منطقه ساحل قرار دارد. کنفدراسیون کشورهای ساحل، علاوه بر هدف خود در زمینه هماهنگی‌های امنیتی و اقتصادی، به دنبال کاهش وابستگی اعضای خود به بازیگران خارجی و نهادهایی است که به‌عنوان نهادهای دور از دسترس در نظر گرفته می‌شوند. دیجیتال سازی اکنون بخشی جدایی‌ناپذیر از این پروژه مدرنیزاسیون است. فراهم آوردن دسترسی پایدار به اینترنت پرسرعت برای شهروندان و کسب‌وکارهای محلی به تقویت استقلال این کنفدراسیون در زمینه‌های حساس مانند آموزش، بهداشت، اقتصاد و امنیت کمک می‌کند.

با استارلینک، مالی و نیجر شرط خود را روی نوآوری و باز شدن به سوی جهان گذاشته‌اند، بدون آنکه کنترل بر زیرساخت‌های دیجیتال خود را از دست بدهند. آنها نشان می‌دهند که ممکن است استقلال و پیشرفت تکنولوژیکی را در کنار هم ترکیب کنند. در برابر چالش‌های قرن ۲۱، این کشورهای ساحلی مسیر بلندپروازانه و ضروری استقلال دیجیتال به نفع توسعه و حاکمیت ملت‌های آفریقایی را ترسیم می‌کنند.

مزیت اصلی این سرویس دسترسی به اینترنت پرسرعت با هزینه‌ای مقرون به صرفه، با سرعت ۲۰۰ مگابیت بر ثانیه به قیمت تقریبی ۲۵۰۰۰ فرانک سیفای ماهانه است. به گفته اقتصاددان ابراهیم آدامو لوچه: آنچه با استارلینک تغییر خواهد کرد این است که توسعه اینترنت پرسرعت برای بخش کارآفرینی بسیار مهم خواهد بود. بسیاری از کارآفرینان از کیفیت پایین سرویس‌های موجود شکایت دارند. با استارلینک، این نگرانی برطرف خواهد شد و شرکت‌ها قادر خواهند بود کسب‌وکار خود را گسترش دهند. به گفته RFI ، در نیجر، اینترنت 4جی، 3 جی و 2 جی  پوشش اینترنتی کمتر از یک سوم از کشور را در بر می‌گیرد.

مقامات نیجری مدت‌ها از استفاده احتمالی از این شبکه توسط گروه‌های تروریستی نگرانی داشتند، اما به نظر می‌رسد که معادله سود و خطر تغییر کرده باشد. آنتونی آدوپو، متخصص دیجیتال در آفریقا می‌گوید: با یک بازیگر مانند استارلینک، مشکل پوشش اینترنت حل می‌شود.

او توضیح می‌دهد که استراتژی استارلینک در قاره آفریقا نیز تغییر کرده است. این ارائه‌دهنده اکنون تیم‌هایی را برای مذاکره و قانع کردن کشورهای آفریقایی ارسال می‌کند. استارلینک چندین کشور را برای اطمینان دادن به آنها در خصوص نگرانی‌هایشان در زمینه رعایت چارچوب‌های قانونی‌شان متقاعد کرده است،

با این حال، چالش هایی در زمینه حاکمیت دیجیتال باقی خواهد ماند. داده‌ها و ارتباطاتی که از طریق این شبکه منتقل می‌شوند، چگونه کنترل خواهند شد؟ بسیاری از کشورها مانند کامرون و جمهوری دموکراتیک کنگو هنوز از مجوز دادن به استارلینک خودداری کرده‌اند. آنتونی آدوپو می‌گوید: کشورها در واقع استارلینک را ممنوع نمی‌کنند، بلکه در حال فکر کردن به این هستند که چگونه این بازیگر را وارد کشور خود کنند  به صورتی که اکوسیستم محلی خود را نیز حفظ کنند. اپراتورهای محلی که مدت‌هاست در این حوزه سرمایه‌گذاری کرده‌اند، نیاز به بودجه زیادی دارند تا بتوانند همه را به اینترنت متصل کنند. این معادله‌ای است که در بسیاری از کشورهای آفریقایی در حال بررسی است.

در بورکینافاسو، سازمان نظارت بر ارتباطات الکترونیکی و پست‌ها(ARCEP) مخالفت خود را با استارلینک دوباره اعلام کرده و تجاری‌سازی تجهیزات اینترنتی این سرویس را «غیرقانونی» دانسته است. به مردم بورکینافاسو توصیه شده که از این سرویس خودداری کنند تا زمانی که استارلینک الزامات قانونی کشور را رعایت کند. این موضع با انتخاب‌های مالی و نیجر متفاوت است. با این حال، تصمیم بورکینافاسو برای عدم اجازه دادن به استارلینک ممکن است در نهایت باعث انزوا بیشتر مردم این کشور شود و آنها را از خدمات دیجیتالی مدرن در مناطقی که اغلب از بقیه کشور جدا هستند، محروم کند.

استارلینک اکنون با توافق‌های جدید در ۱۵ کشور آفریقایی گسترش یافته است. به تدریج، آفریقا از نظر کیفیت اتصال اینترنت پیشرفت کرده و به مردم محلی این امکان را می‌دهد که به اطلاعات و دانش وسیعی که آنلاین موجود است، دسترسی پیدا کنند.

https://afriquinfos.com/starlink-de-musk-dans-15-etats-africains-lance-une-concurrence-redoutable-au-mali-et-au-niger/

جمهوری چاد

پیش بینی وضعیت رشد اقتصادی در چاد

طاهر حامد نیگیلین وزیر دارایی و اقتصاد چاد پس از حضور در مجمع‌های پاییزه صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی در واشنگتن، در گفتگو با روزنامه "لپینیون" به بررسی چشم‌اندازهای اقتصادی کشورش پرداخت. وی اعلام کرد که پس از رشد ۴.۳ درصدی در سال ۲۰۲۳، چاد باید در سال جاری به رشد اقتصادی ۴ درصدی دست یابد.

برای اولین بار در تاریخ چاد، این کشور توسط آژانس‌های رتبه‌بندی اعتبار ارزیابی شده است که این امر می‌تواند منجر به افزایش سرمایه‌گذاری‌های خارجی در چاد شود.

https://www.lopinion.fr/international/tahir-hamid-nguilin-le-tchad-reduit-sa-dependance-au-petrole

تقویت خدمات مخابراتی در چاد

شهروندان چادی اغلب از کیفیت پایین خدمات مخابراتی، به ویژه اینترنت، شکایت دارند. آخرین قطعی بزرگ در تاریخ 15 اکتبر رخ داد و حدود 24 ساعت به طول انجامید.

بوکار میشل، وزیر ارتباطات، اقتصاد دیجیتال و دیجیتال سازی اداری چاد، چندین پروژه برای مدرن‌سازی شبکه مخابراتی ملی و کاهش هزینه‌های خدمات برای مصرف‌کنندگان اعلام کرده است. وی روز سه‌شنبه 5 نوامبر در جریان جلسه شورای ملی انتقال، در زمانی که قانونی برای اصلاح ماده 13 سازمان تنظیم مقررات ارتباطات الکترونیکی و پست (ARCEP) تصویب شد، سخنرانی کرد.

ابتکارات جدید شامل راه‌اندازی قریب‌الوقوع شبکه «سلام»، زیرمجموعه اپراتور تاریخ‌ساز «سوتل» است. این امر به پایان دوگانگی بازار بین «ایرتل» و «موو آفریقا» خواهد انجامید. در سه‌ماهه سوم سال 2024، شرکت «موو آفریقا چاد»، زیرمجموعه گروه «مراک تلکام»، از 6.7 میلیون مشترک خود خبر داده است. تا پایان سپتامبر 2023، این شرکت سهم بازار 55 درصدی را به خود اختصاص داده و به عنوان رهبر بازار شناخته می‌شود.

ورود «سلام» به بازار باعث تقویت رقابت در بخش مخابرات خواهد شد و به نفع مصرف‌کنندگان چادی است که به دنبال خدمات باکیفیت و قیمت‌های مقرون‌به‌صرفه هستند.

از سوی دیگر، دولت چاد در حال برنامه‌ریزی برای فروش 60 درصد از سهام «سوتل» به یک سرمایه‌گذار خصوصی است تا منابع فنی و مالی لازم برای احیای این شرکت و تقویت رقابت آن در برابر «ایرتل» و «موو آفریقا» فراهم شود. این اپراتور تاریخ‌ساز در هفت سال گذشته شاهد کاهش تعداد مشترکان ثابت و همراه خود بوده و در سال 2020 به 23907 مشترک رسیده است.

بوکار میشل همچنین اعلام کرد که 200 سایت مخابراتی مجهز به فناوری‌های G3 و G4 برای بهبود پوشش ملی راه‌اندازی خواهد شد. بر اساس داده‌های پلتفرم DataHub اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU)، شبکه‌های G3 و G4 به ترتیب 68 درصد و 36 درصد از جمعیت را در سال 2022 پوشش داده بودند. شبکه G2 نیز 86.8 درصد از جمعیت چاد را پوشش می‌دهد، در حالی که فناوری G5 هنوز در این کشور راه‌اندازی نشده است.

این طرح همچنین با هدف مدرن‌سازی شبکه و بهبود کیفیت خدمات در شرایطی که طی ماه‌های اخیر خدمات مخابراتی کاهش یافته است، اجرا می‌شود. آخرین قطعی بزرگ در تاریخ 15 اکتبر اتفاق افتاده بود و حدود 24 ساعت به طول انجامید. ده روز بعد، «ایرتل چاد» نیز شاهد قطع خدمات صوتی، پیامک و اینترنت برای چندین ساعت بود.

استقرار این زیرساخت‌ها در چارچوب استراتژی دولت برای تقویت شبکه دیجیتال کشور به ویژه از طریق پروژه « ترانس‌صحرای فیبر نوری» قرار دارد. این پروژه چاد را به کشورهای همسایه متصل کرده و از طریق کشورهای ساحلی مانند نیجریه، بنین و الجزایر، که هرکدام به چندین کابل زیرآبی متصل هستند، دسترسی غیرمستقیم به کابل‌های زیرآبی فراهم می‌کند. پیش‌بینی می‌شود که این پروژه تا پایان سال 2024 یا اوایل 2025 تکمیل شود. این ظرفیت‌های جدید باید کیفیت اینترنت را در چاد بهبود بخشند، کشوری که به دلیل محصور بودن در خشکی، در حال حاضر برای اتصال به شبکه بین‌المللی به کشورهای کامرون و سودان وابسته است.

وزیر ارتباطات چاد همچنین از مذاکراتی با ارائه‌دهنده اینترنت ماهواره‌ای استارلینک سخن گفت. دولت چاد امیدوار است که ورود این شرکت زیرمجموعه اسپیس‌ایکس آمریکا، هزینه اینترنت را در چاد کاهش دهد. استارلینک برنامه‌ریزی کرده است که فعالیت‌های تجاری خود در چاد را در صورت دریافت مجوزهای لازم از سال 2025 آغاز کند. نرخ‌های خدمات برای چاد هنوز مشخص نشده است. برای مثال، در بنین که استارلینک از نوامبر 2023 فعالیت خود را آغاز کرده، هزینه اشتراک ماهانه 30000 فرانک سیفا (تقریباً 50 دلار) است و پایانه آن به قیمت 400000 فرانک سیفا فروخته می‌شود.

https://www.wearetech.africa/fr/fils/actualites/telecom/le-tchad-veut-ameliorer-les-services-telecoms-et-reduire-les-couts

جمهوری بنین

بانک جهانی ۶۳۵ میلیون یورو تأمین مالی به بنین اعطا نمود

طبق اعلام دولت بنین در بیانیه‌ای که در سایت رسمی منتشر شد، بانک جهانی روز سه‌شنبه ۵ نوامبر، تأمین مالی ۶۳۵ میلیون یورویی از سوی انجمن بین‌المللی توسعه(IDA) را برای بنین به تصویب رساند تا به حمایت از تلاش‌های این کشور برای تقویت رشد هدایت شده توسط بخش خصوصی، بهبود جمع‌آوری درآمدهای داخلی و افزایش مقاومت اجتماعی و اقلیمی‌کمک کند.

این مبلغ توسط انجمن بین‌المللی توسعه شامل یک وام به مبلغ ۱۳۵ میلیون یورویی به عنوان حمایت از سیاست‌های توسعه‌ای و یک ضمانت ۲۰۰ میلیون یورویی برای حمایت از اصلاحات در بنین است که در چارچوب یک بسته تأمین مالی به منظور جذب ۵۰۰ میلیون یورو تامین مالی تجاری بلندمدت تصویب شده است.

این برنامه حول سه محور اصلی طراحی شده است. اولین محور به اجرایی کردن چارچوب جدید شراکت عمومی-خصوصی(PPP) متمرکز است، دومین محور از اصلاحات برای تقویت جمع‌آوری درآمدهای داخلی حمایت می‌کند و آخرین محور به اصلاحات برای تقویت انعطافپذیری اجتماعی و اقلیمی اختصاص دارد.

آقای نستور کوفی مسئول عملیات بانک جهانی برای بنین اعلام نمود  این کشور در حال انجام تغییرات ساختاری در اقتصاد خود است که در سال‌های اخیر تأثیر مثبتی بر رشد داشته است. برای این که این رشد بیشتر فراگیر و انعطاف پذیر باشد، باید بخش خصوصی مشارکت بیشتری در بخش‌های کلیدی اقتصاد داشته باشد. وی تأکید کرد که اصلاحات جاری در زمینه شراکت‌های عمومی-خصوصی، بنین را برای شرکت‌ها جذاب‌تر و از تأمین مالی اقدامات اقلیمی حمایت خواهد کرد. وی گفت تأمین مالی جدید به افراد آسیب‌پذیر، تقویت قرارداد اجتماعی، تسهیل دسترسی به خدمات و افزایش انعطافپذیر در برابر شوک‌های اقلیمی‌کمک خواهد کرد.

در این بیانیه آمده است که عملیات بانک جهانی در راستای تعهدات بنین در مبارزه با تغییرات اقلیمی و اهداف توافق‌نامه پاریس بوده و این کشور باید از برنامه توسعه سبز، تاب‌آور و فراگیر حمایت نماید.

https://www.agenceafrique.com/56491-le-benin-obtient-de-la-banque-mondiale-un-financement-de-6355-millions-deuros-pour-le-soutien-a-la-croissance-et-la-resilience-sociale-et-climatique.html

 بنین اقدامات لازم برای تسهیل ارتباطات الکترونیکی را انجام می‌دهد

اورلی آدام سوله وزیر دیجیتال و دیجیتالی‌سازی دولت بنین موافقت خود را برای معرفی فناوری 5G در شبکه‌های اپراتورهای تلفن همراه و همچنین گسترش خدمات رومینگ در سرتاسر این کشور اعلام کرد.

این اظهارات در مراسم افتتاحیه هفته دیجیتال 2024 مطرح شد. وزیر توضیح داد که در کنار گذار از 4G به 5G، دولت یک طرح جدید شماره‌گذاری ملی را تصویب کرده است که شماره‌های مشترکین را به 10 رقم گسترش می‌دهد. این امر دسترسی به جامعه اطلاعاتی را تسهیل می‌کند.

وی تاکید کرد که یک محیط مناسب برای رسانه‌های نوین نیازمند این است که بنین به تقویت و تنوع شبکه‌های ارتباطات الکترونیکی خود ادامه دهد.

https://beninwebtv.com/le-benin-prend-des-mesures-pour-faciliter-la-communication-electronique/

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما